Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.4.2007, 23:20   #1
Mr.Benson
Novi član

Član od: 22.4.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Wii on line igranje ???

Koliko nas ovde ima Wii >?

Da li neko mozda od vas zna koje su to igre koje se mogu igrati u multyplayeru preko neta
??? i da li uopste postoje
Mr.Benson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 0:48   #2
Bole909
Novi član

Određen forumom Re: Wii on line igranje ???

Mene zanima uopste kako Wii ide na internet i za sta mogu da koristim njegove usb ulaze ? ? Koje stvari treba da dokupim i ima li ih kod nas i koliku su (za povezivanje na net)... Imam kablovski modem koji moze i preko usb-a da utaknem to u WIi??
Bole909 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 9:52   #3
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka

Wii ima wireless ako si pokriven tim signalom (kao na primer ja ). Probaj da utaknes modem ali mislim da ti nece uspeti. Ja sam kupio wireless LAN acces point i povezujem sve uredjaje putem tog signala na internet. Nazalost nemam Wii tako da on nije na spisku uredjaja koje povezujem Ali bi radio, a mozda ce i raditi ovog leta

A jel nema Wii i LAN? Onaj kao telefonski samo siri prikljucak... Ako nema onda moras da napravis wireless mrezu u kuci (a to je vec malo komplikovanije). SBB je nesto menjao podesavanja tako da ne moze modem u hub (switch) pa internet iz hub-a preko wireless AP-a svima. Mozda moze modem u komp, pa internet sharing a wireless AP u hub i onda svi uredjaji koji imaju WiFi imaju internet. ADSL znam da moze direktno modem u hub, wireless u hub i onda dalje opet sve isto.
genius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 10:42   #4
chris
Član

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 140 puta na 39 poruka

Imas i LAN za Wii ali samo ako kupis adapter USB to LAN... Ako nemas Wireless mrezu ovo ti je jeftinija opcija, povezes sa kompom i cepas...
chris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 12:02   #5
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka

Hmmm, opet ce da mu treba hub. Mada moze i bez toga ako ne koristi PC i Wii u isto vreme....
genius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 13:45   #6
Densetsu
Veteran

Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka

Trenutno nema nijedna igra koja moze da se igra online za Wii(jedina koja mozda moze da se igra je Mario bejbol igra),a da bi mogao da igras sa nekim moras da mu uzmes tzv. "friend code" i to je jedno veliko *****e.
Densetsu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2007, 14:36   #7
Mr.Benson
Novi član

Da to je po meni najveci propust Nintenda ( On line igranje) valjda ce nesto da odrade po tom pitanju .

Ljudi pitanje je bilo koliko nas ima Wii ovde ????
Stara 27.4.2007, 13:01   #8
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka

Citat:
Densetsu kaže: Pregled poruke
Trenutno nema nijedna igra koja moze da se igra online za Wii(jedina koja mozda moze da se igra je Mario bejbol igra),a da bi mogao da igras sa nekim moras da mu uzmes tzv. "friend code" i to je jedno veliko *****e.
Ja ne znam koja je to igra "Mario bejbol" ali znam da u Evropi prvi naslov koji izlazi sa online mogucnostima, 25. Maja ove godine, je Mario Strikers Charged , a za FC se jos uvek ne zna kako stvarno funkcionisu u ovoj igri.
renegade_of_funk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2007, 21:48   #9
Bole909
Novi član

LJudi mozda nije mesto ovom pitanju u ovoj temi ali da ne otvaram posebnu, zanima me nekoliko stvari :
1.koji modchip ima wii kupljen kod nas (u onoj radnji kod mcDonaldsa na novom)
2. vidim na netu fenomen "Bricked wii" sto potpuno blokira wii ako se ubaci pogresna igra i onda moze da se baci u djubre konzola ? jel moze neko da napise nesto vise o tome ?
3. Takodje zanima me da li smem da updatujem wii preko neta , jer imam u njemu mod chip neki ... ??

hvala na odgovorima poz ljudi!!
Stara 29.4.2007, 22:00   #10
Ocelot
Deo inventara foruma

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 993 puta na 535 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ocelot Slanje poruke preko Skypea korisniku Ocelot

Potpuno blokiranje konzole se javlja zato što modovani Wii-i ( ) nemaju region lock i na njemu ljudi pikušavaju da igraju igre iz drugog regiona. Npr. ubace NTSC igru u PAL sistem. Konzola pokuša da uradi firmware update i doviđenja. Za sada nema načina da se to popravi. Jedina preventiva koja postoji je da se pre svake novije igre povežeš sa konzolom na internet i skineš update ako postoji, što ti automatski daje odgovor i na tvoje sledeće pitanje.
Ocelot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2007, 22:21   #11
Bole909
Novi član

hvala na odgovoru , ja se samo plasim da ne blokiram wii tako sto skinem neku igru na kojoj pise da je pal a nije samo zato....Pokusacu ovih dana da updatujem wii tako sto cu ga povezati na net preko laptopa koji ima wifi a na netu je...ako uspeju da se povezu zajedno..
Stara 30.4.2007, 12:54   #12
Mr.Benson
Novi član

Citat:
Bole909 kaže: Pregled poruke
hvala na odgovoru , ja se samo plasim da ne blokiram wii tako sto skinem neku igru na kojoj pise da je pal a nije samo zato....Pokusacu ovih dana da updatujem wii tako sto cu ga povezati na net preko laptopa koji ima wifi a na netu je...ako uspeju da se povezu zajedno..
Ne znam gde si kupio Wii , ja sam svoj kupio u TechnloLand shopu kod nas
i dobio sam chip za dzabe zato sto sam kod njih kupio Wii i garancija normalno vazi tako da ti preporucujem da ugradis chip u prodavnici gde si pazario Wii ako ga imaju ! Poz
Stara 30.4.2007, 15:23   #13
Bole909
Novi član

ja sam uzeo u virtual masteru...i ima ugradjen cip samo ne znam koji?
Stara 1.5.2007, 11:55   #14
chris
Član

Koliko sam obavesten oni ugradjuju Wiikey modchip....
Stara 2.5.2007, 2:42   #15
Boris B.
Član

Član od: 3.5.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Lightbulb Re: Wii on line igranje ???

Citat:
Ocelot kaže: Pregled poruke
Potpuno blokiranje konzole se javlja zato što modovani Wii-i ( ) nemaju region lock i na njemu ljudi pikušavaju da igraju igre iz drugog regiona...
Nije tacno, jedina igra koja za sada to koristi je Super Paper Mario NTSC, ona trazi min. system update 2.1 i PRE TOGA PITA da li hoces blablabla... i naravno, idiot klikne OK i eprom-oliki cip u Wii-u se flashuje sa pogresnim sistemskim softverom i konzola se zakuca posle reboot-a. Nintendo sa pravom krece od pretpostavke da ako nemas cip u Wii-u neces ni moci da pokrenes NTSC disk na PAL konzoli (pogotovu ne rezani), pa onda ni ne proverava region konzole...

Resenje za zakucani wii sigurno postoji u vidu butabilnog DVD-a, ali Nintendo-a boli **** (sa pravom, doduse) za one koji su cipovali Wii da bi igrali piratske i region-free DVD-e. Kada bi ne-daj-boze se pojavili originalni ali felericni DVD-i koji zakucaju Wii, da vidis kako bi poleteli da ti besplatno posalju butabilni DVD koji bi sve popravio...

Ako hoces da igras SPM NTSC uradi system update na min. 2.1 verziju, za sta ti treba internet konekcija (wireless router, Wii LAN adapter ili USB wireless AccessPoint za PC).
Sto se tice drugih igara (koje nisu SuperPaperMario) najnormalnije se pokrecu igre iz drugih regiona i nema nikakve opasnosti da ce zakucati Wii, naravno ukoliko cip podrzava Region-free (za sada WiiKey, CycloWiz v2...). Ukoliko cip ne podrzava region free i dalje postoji opcija u vidu patchovanja DVD image-a pre rezanja. Patch popravlja 3 bajta (!!!) u DVD image-u igre.

Mi (PAL korisnici) smo prosli 100x bolje od nesretnih amera (NTSC) zbog toga sto NTSC u PAL konverzija radi za 80% trenutnih igara, obrnuto vazi samo za 5-10% igara...
Na ovoj adresi mozete naci azurnu listu regionalne kompatibilnosti Wii igara. Ova aplikacija radi konverziju regiona na samom DVD image-u.

Sto se tice samih cipova, za sada je po karakteristikama najbolji WiiKey, mada zna da pravi probleme sa rezanim gamecube igrama (ne radi audiofix, cak ni GCOS softverski, TeamXeno obecava da ce popraviti u novoj verziji firmware-a, ali za sada nista)

Poz.
Boris B. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.6.2007, 11:27   #16
chris
Član

Nabasao sam negde na netu da je moguce instalirati linux na Wii konzoli...
Sta vi mislite?
Stara 6.6.2007, 13:58   #17
renegade_of_funk
Član

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka

mislim da za sada nije moguce
renegade_of_funk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.7.2007, 4:46   #18
LoCo
Novi član

Član od: 26.7.2007.
Zahvalnice: 3
Određen forumom Wii Internet ???

Sta je sve potrebno i kako povezati Wii na internet ADSL ???

Hvala
LoCo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.7.2007, 8:47   #19
simakosmos
Član

Član od: 26.5.2006.
Zahvaljeno 49 puta na 25 poruka
Određen forumom Re: Wii Internet ???

imash dva nachina da povezes wii na net (iliti neku mrezu racunara).

1. posto wii ima ugradjenu wireless mreznu karticu, sa wiijem mozes da se "nakachish" na neki wireless AP ili drugu wireless mreznu karticu.
naravno pod wireless AP-om mislim na onaj koji bi bio kod tebe u stanu, a ne na krovu druge zgrade.
AP-ovi kostajo od 40tak evra pa navishe
WiFi mrezne od 15tak evra pa navishe

2. wii ima i usb port, na koji mozes da stavish "USB to LAN" adapter iliti mrezna kartica koja ide na USB port. Kod nas tesko da moze da se kupi, ja sam jednom video taj adapter, mislim da je bio Digitus-ov ili Corega-in. Kostao je oko 20e.

Ja bih ti preoruchio da pazarish neku WiFi karticu. Em najeftinija, em se lako nabavlja (skoro svaka komp radnja treba da ima neku). ADSL konekciju "share-ujesh" (proguglaj internet connection sharing) na WiFi mreznu, a sa Wii-jem se nakachish na mreznu i to je to.

Morash uzeti u obzir , da browser za Wii nije vishe besplatan. Koliko se secam do prvog juna je bio besplatan download Opere, sada kosta 500 wii poena (5-6e , ali ne znam gde mozes njh pazariti kod nas).
Ali za updateovanje Wii-ja , vremensku prognozu i vesti je dovoljna samo internet konekcija.
simakosmos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku simakosmos na korisnoj poruci:
LoCo (26.7.2007)
Stara 26.7.2007, 8:52   #20
chris
Član

Određen forumom Re: Wii Internet ???

Preporucio bih ti bezicno ako ti je komp npr. u spavacoj sobi a Wii u dnevnoj, inace jeftinije te izadje zicno povezivanje jos ako su Wii i PC u istoj sobi...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku chris na korisnoj poruci:
LoCo (26.7.2007)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Oldblivion (program za igranje na starijim kompjuterima) Veljko the King Role-Play 27 12.6.2007 0:03
SAT net za online Igranje K'R' HooD Komunikacioni uređaji i umrežavanje 8 24.6.2006 23:16
Problem sa sa LG combo!! mileki Kvarovi 22 23.4.2006 20:53
Online igranje... dzambo O igrama uopšte 7 28.12.2005 0:57

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:18.