![]() |
![]() |
|
Konzole Konzole i softver za njih... |
Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare? | |||
Nitendo Wii |
![]() ![]() ![]() ![]() |
76 | 24,52% |
Xbox360 |
81 | 26,13% |
Playstation 3 |
153 | 49,35% |
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#281 |
Deo inventara foruma
|
![]()
http://archive.salon.com/tech/log/20...ant/index.html
Interesantan članak iz 2000. godine koji predviđa lošu budućnost za PS2. Primetićete da se sve to ponavlja i sa PS3. |
![]() |
![]() |
#282 |
Član
Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Zapravo, clanak se uopste ne bavi predvidjanjem buducnosti PS2 konzole, vec se bavi pitanjem "da li je PS2 dobra investicija u ovom trenutku". Clanak, koliko sam ja mogao da procitam, zakljucuje da je PS2 u tom trenutku imao mnogo manje dobrih igara od Dreamcast-a, a i da je bio inferiorniji na polju on-line mogucnosti.
Da se istorija definitivno ne ponavlja govori i cinjenica da se PS3 ne prodaje onom brzinom kojom se prodavao PS2 - rekordnom. Launch konzole je jedino bio dobar u Evropi, dok je u Japanu i Americi prosao lose bas zbog nedostatka igara. |
![]() |
![]() |
#283 |
Novi član
Član od: 6.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Koliko ja vidim prodaju je po nizoj ceni samo da bi se otarasili bede na vreme. To je zbog toga sto Soniju ide prodaja PS3-a odlicno ... ali samo prodavnicama lol.
|
![]() |
![]() |
#284 |
Član
|
![]()
^^
...i to govori čovek kome je nick 'wiiboy' ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Novi član
Član od: 6.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
govori realnost, ja samo prenosim ... i to mi kaze program za emulaciju windowsa na linuxu
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Deo inventara foruma
|
![]()
U stvari, deluje baš kao današnja situacija. Čitaj od drugog pasusa pa ostalo. Slabe igre, dobrih stvari neće biti u skorije vreme i ponovo je tu Karmack koji govori kako je teško razvijati igre za PS2. Da li će se istorija ponoviti?
|
![]() |
![]() |
#287 | |
Član
|
![]() Citat:
Ja idalje tvrdim da Sony moze da se izvuce samo ako BluRay format bude dominantan (ali DOMINANTAN, da potpuno istisne HD DVD sa trzista, sto ce se jako tesko dogoditi). Drugo, mnogi gube iz vida da HD DVD nije cisto M$ format, a BluRay je "samo Sony-jev", tako da Sony ima mnogo sta da izgubi ako njegov pulen ne bude usvojen kao apsolutni standard, a sve vise izgleda da ce tako biti (barem neko vreme)... Da li je PS3 bas TOLIKO snazniji od XBOX 360 konzole (kako Sony nastoji da ubedi kupce)? Pa, i nije. PS3 ima jaci procesor (Cell > Xenon), a XBOX 360 ima jaci GPU (Xenos > RSX), tako da su, u principu, egal. Sto jedan ne moze graficki (PS3 sa svojim RSX), kada developeri ovladaju tehnologijom, nadoknadjivace Cell (centralni procesor). XBOX CPU ce uvek biti dovoljno jak da da priblizno iste rezultate kao Cell (vidljivih razlika skoro da nece biti, najverovatnije), a ima jaci GPU... Iz svega recenog, moje misljenje je da Sony nece dominirati kao u poslednje dve generacije. Da ce PS3 propasti, u ovom trenutku, je besmisleno spekulisati (verovatno NE, ali......nikad se ne zna...), ali da ce dominirati ili pobediti - skoro da nema sansi. Isuvise se sporo i slabo prodaje u odnosu na konkurenciju, a i vecina killer-aplikacija ce se pojaviti tek sredinom 2008. godine. Da li ce developeri sedeti i tvrdoglavo pisati SAMO za PS3, a sa druge strane, potrosaci biti voljni da cekaju 2008. i da veruju Sony-jevim obecanjima da ce MGS4 i novi Final Fantasy biti "cudo nevidjeno", ostaje da se vidi... Poslednja ispravka: JCDenton (20.4.2007 u 17:25) |
|
![]() |
![]() |
#288 |
Član
Član od: 26.4.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 41 puta na 30 poruka
|
![]()
Steta sto MS nije kupio prava na Dreamcast od Sege kada je odustala od njega. Imali bi vec gotovu konzolu sa online mogucnostima, a imali su i kapital da privole EA i druge soft firme da rade igre za DC.
A i ja bih sada imao NFS i PES da igram na svom DC-u ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Novi član
Član od: 22.4.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
E ovako drugari da se nesto razumemo
![]() PS3 nikada ne mozi imati bolji hardware od PC sto znaci da je PC pravo oruzije za EXTRA ZAHTEVNE IGRE a ovako mi je Wii odlican zbog igrivosti i novog inventivnog nacina igranja i + igre za wii ne mogu se lepo portovati na ostale platfome za to je po meni najbolja kombinacija Wii+PC poz ( ne zelim nikoga da uvredim) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]() Citat:
Šta znači "oružje za ekstra zahtevne igre"? Jel postoji neka igra trenutno na PC-ju koja opravdava svoju ekstremnu zahtevnost, a da nije Oblivion? Citat:
|
||
![]() |
![]() |
#291 |
Član
Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 43 puta na 38 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Starosedelac
|
![]()
Da li neko zna gdje mogu naći NAJTAČNIJE informacije o PS3, X-Box360 i Nintendo Wii?Ono, teh. specifikacije, broj prodanih primjeraka, itd. Nešto ne vjerujem zvaničnim sajtovima
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Član
Član od: 23.7.2006.
Zahvalnice: 5
|
![]()
^^^ wikipedia
i ja sam igrao raymana i bas se vidi da je radjen za wii,tj smesno ga je igrati na bilo kojoj platformi osim za wii. |
![]() |
![]() |
#294 | |
Član
Član od: 3.5.2006.
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]() Citat:
![]() Imam Wii vec 2 meseca, sve igre koje su izasle za Wii do sada, oko 30-ak najboljih gamecube igara, sve SNES i GENESIS igre na emulatorima za Wii... ne bih ga menjao ni za 2xPS3-a ili 4xX360, a i zena bi me ubila ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#295 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Ja bih uzeo PC, kombinacija misa i tastature je nezamenljiva ma sta neko drugi pricao.
Jedina konzola koja me je privukla je PSP zbog prenosivisti i Wii zbog nacina igranja i pravo je osvezenje. PS3 je preskup i o njemu uopste ne razmisljam, a Xbox 360 je ona sredina i nije nista posebno. Po meni konzole nisu dovoljno vredne bacanja 400 evra. |
![]() |
![]() |
#296 | |
Član
Član od: 26.12.2006.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 71 puta na 22 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#297 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
Jeste vidjeli Call of Duty 3 na PS3?
oću PS oću PS oću PS ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hajde da se držimo teme. Ukoliko ste igrali igru ili planirate da je igrate u skorije vreme, otvorite novu temu.
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Novi član
Član od: 19.5.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nintendo Wii ima grafiku slicnu play stationu 2 tako da ono u ovom vremenu to je nista, ali xbox360 ima jacu grafiku nego ps3.Wii je jedino zanimljiv po sportskim igricama zbog dzojstika koji sluzi kao reket npr.
Poslednja ispravka: Ocelot (19.5.2007 u 19:20) Razlog: Pripazi malo na pravopis ;) |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) | Ocelot | Konzole | 497 | 17.4.2008 12:02 |
Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |