![]() |
![]() |
![]() |
#1461 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() p.s. Loco Motive je izasao 2024. i slazem se da je u samom vrhu izaslih avantura u prosloj godini p.s.2 Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 1.273 puta na 934 poruka
|
![]()
@dijego
U pravu si za igru koja je izasla prosle godine ali ispravio sam to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1463 | |||
Starosedelac
|
![]()
Amerzone The Explorer's Legacy ce izaci 25. aprila |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
ezenkiel (18.3.2025) |
![]() |
#1464 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2007.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 532 puta na 341 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Starosedelac
|
![]()
Rosewater ce izaci 27. marta
Elroy And The Aliens 2. april Old Skies 23. april Amerzone: The Explorer’s Legacy besplatan na steam-u do 24. marta |
![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1467 |
Starosedelac
|
![]()
Kathy Rain 2: Soothsayer ce izaci 20. maja
Amerzone - The Explorer's Legacy, Rosewater i Old Skies hvale u komentarima na steam-u a prve dve avanture su dobile recenziju Adventure gamers sajtu. Steta sto su Svetu kompjutera vise nema mesta za opisivanje point & click avanturistickih igara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1468 |
Starosedelac
|
![]() ![]() ![]() ![]() Igra The Adventures of Bryan Scott je klasična point&click avantura inspirisana Broken Swordom i Deponijom. Broken Swordom? Dobro, nije jedina. Ako baš želi da se uhvati ukoštac sa činjenicom da je BS bio produkt svog vremena i timeline-a u kojem je Džordž Stobart još i mogao da ispadne kul, neka joj je sa srećom. Ali Deponijom? Sa strepnjom, strahom i blagom mučninom očekujemo rezultate. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shumsko_drvece na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (20.5.2025) |
![]() |
#1469 |
Starosedelac
|
![]()
"Name's Kathy Rain. And I'm damn good at what I do." Jesi li, Keti? Jesi li STVARNO? Napuhanost u ovom žanru prolazi samo uz sarkazam i debelu dozu samoironije, kao kod Gabrijela Najta. Jesi li ti novi Gabriel Knight, Keti? JESI LI?
Jesi, malo sutra. Par novih slika za igru koju ćemo, uprkos personalitetu glavnog junaka na nivou ličinke iz belog brašna, ipak da igramo. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shumsko_drvece na korisnoj poruci: | ||
dijego_ (20.5.2025) |
![]() |
#1470 |
Starosedelac
|
![]()
Amerzone je izašao.
U par reči: "Mujo, na'rani svinje i ne diraj ništa..." Ovo je savršenstvo. Uz mali milion sitnih zaheba kojima su autori mogli pribeći, ali eto, nisu, možemo samo da im čestitamo jer su zaovstavštinu Benoa Sokala ostavili netaknutu. Kome smeta node-based kretanje, neka ide i kupi Doom na GOG-u, trenutno je samo 3 i po evra. A tu je i odlična ponuda na Humble Bundle. Amerzone je, u svakom svom pikselu, dostojan omaž svom autoru, naslov sjajne grafike koja jednak utisak ostavlja sada kao i pre gotovo 3 desetleća, i gilickavog scenarija. Naslov vredan hvalospeva koji nikada, nikada neće stići. |
![]() |
![]() |
dijego_ (20.5.2025) |
![]() |
#1471 |
Starosedelac
|
![]()
Dok se bave izučavanjem drevnog rukopisa, Džordž Stobart i Nikol Kolar će nabasati na tragove svetoga Grala. U priču se uskoro ubacuju korumpirane državne agencije, energetske kompanije (kakvu li muku one imaju?), lovci na nacističko blago, pa i malo kvantne mehanike (jer zašto da ne.) Sudbina sveta počiva na nejakim plećima čuvenog dvojca, naspram kojih će Marti i Java morati dobro da zasuču rukave!
Šesti deo Broken Sworda se zove Parzival's Stone, a još pre dve godine ga je najavio Dijego, čije mudre reči još uvek pamtimo: Svi zaljubljenici u jedan od najkul(tnijih) serijala "Broken Sword", danas mogu da otvore sampanjac koji su cuvali u podrumu tik pored templarskog maca, i da nazdrave najavi ne samo sestog dela, vec i pazljivo odradjenog "Reforged" re-izdanja prvog dela, koji cilja da spere blato sa ruznog "Director's Cuta". Broken Sword 6, iliti "Persivalov kamen" ponovo spaja Dzordza Stobarta i Niko Kolard. Jedna kasicica stare misteriozne knjige, prstohvat nacistickog blaga, dosipati medjunarodnu misteriju i srednjovekovnu tekovinu, proprziti kvantnom fizikom, i dodati Sveti Gral - ukratko bi bio recept novog dela sto garantuje klasicnu i voljenu Broken Sword atmosferu. Nema ničeg novog - osim nade da će konačno izaći do kraja tekuće godine, te par fotki koje uredno prilažemo - a tu je i trejler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Veteran
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 257
Zahvaljeno 196 puta na 142 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 1.507 puta na 1.040 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1474 |
Starosedelac
|
![]()
Pa šta ja znam... Ok valjda... Dok ne budem video gejmplej koji nije derogativan u odnosu na original (ovaj prikazan je bezveze), nemrim virovat... Ipak je Syberia specifična.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Starosedelac
|
![]()
Zasto imam utisak da se ova igra najavljuje 10 godina, kad se najavljuje "samo" 4 godine? Ne znam, ali:
1) Bryan Scott? Igra verovatno pretenduje da bude sampionska u"najgenerickijem imenu" glavnog junaka. Njegova "ljubavna interes'" se zove - pazi sad - Kate Williams ![]() ![]() 2) Ako se nesto nije promenilo, Brajanu ce glas da daje Dzordz Stobart glavom i bradom, odnosno gospodin po imenu Rolf Saxon. Jbt, kad razmislim Rolf Saxon zvuci 10 puta mocnije i od Dzordza Stobarta i (pogotovu) od Brajana Skota. O cemu su uopste razmisljali kad su davali ime junaku? Sigurno su preslusavali ACDC album, i Bon Skot + Brajan Dzonson = logicno, Brajan Skot. 3) Ne znam za vas, ali meni je ova grafikica, iako kulturiska i precizna, takodje "too generic", daj bre malo epike, sencenja... ovo mi je kao ona grafika iz udzbenika za voznju gde se objasnjava kako treba da se skrece na raskrsnicama. 4) Cinjenica da sam izdvojio 10 minuta da napisem ovaj post znaci da me je igra ipak zaintrigirala, i naravno da cu da je probam. Svaki (Betmenov prijatelj) klon Broken Sworda je i moj prijatelj! ![]() Poslednja ispravka: dijego_ (20.5.2025 u 1:18) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Starosedelac
|
![]()
Igrao prvi deo, cak i presao ako me secanje ne vara. Cinjenica da se ne secam da li sam je presao, vise govori o igri nego o mojoj ranoj demenciji
![]() ![]() Ipak, slicke lepo deluju, a bogami i motor kao i Full Throttle-ovska kamera koja gleda na isti, te se Kathy Rain ofarbala u jos drecaviju Cyan boju poput default Windows 95 wallpapera, tako da vredi iscekivati. Poslednja ispravka: dijego_ (20.5.2025 u 12:49) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Nadajmo se samo da ce isti recept da primene i za upravo najavljeni remaster Syberie! Ipak, ne lezi vraze, ako je suditi po posterima originala i najavljenog Remastera: ![]() ![]() Gde su "ikonski" izgled senzibilne i pomalo zacudjene Kejt pretvorili u "Ma boli me uvo za sve" Lepa-Brena-imidz blago hipsterske a bogami i emo nastrojene Kejt (ok, to su uradili vec sa Sajbirijom 3, samo kazem ![]() ![]() Srecom, jos uvek se ne vode idejom da Kejt bude crnkinja a Oskar trandza: ![]() ChatGPT generated Igra dolazi vec "2025." a sto se mene tice - ne moraju da zure dok na pogode senzibilitet originala - za sad sve deluje zamagljeno i na silu zatamnjeno. /grumpy old gamer mode off Poslednja ispravka: dijego_ (20.5.2025 u 12:48) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Starosedelac
|
![]()
Ne vredi, ovaj Shumski me vuce za jezik da opet pokazem koliko sam mator i dzangrizav
![]() ![]() Reforged prvog dela je bio okej, ali sam sebe uhvatio u situaciji da sam vise igrao u originalnoj grafici, a "preskakao" u novonacrtane ekrane iz puke radoznalosti, nego sto sam stvarno smatrao da su unapredjeni. Uz to, ekipa iz Revolutiona je precerala u politickoj i svakoj drugoj korektnosti - spisak je podugacak ali prilozicu samo onu (naravno, koju drugu): seksualnu! ![]() ![]() ![]() Obratiti paznju na gornju sliku - original - u svojoj punoj slavi sa "egipatskom statuom" desno od Dzordza, koja prosto tera coveka da zapeva Nedeljka Bilkica kome oci padaju "na ta njedra bujna", ovde je zamenjena nekom dosadnom Sfingom. Dve statue u "foregroundu" tik pored Dzordzovog sprajta, koje, pak, pevaju Zdravka Colica: "Zagrli me oko vrata, oluja se dize", su misteriozno nestale: da li zbog falsiranja, kradje u muzeju ili neceg treceg, nikad necemo saznati! Poslednja ispravka: dijego_ (20.5.2025 u 14:24) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Veteran
Član od: 3.3.2016.
Zahvalnice: 257
Zahvaljeno 196 puta na 142 poruka
|
![]() Citat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, datum izlaska, news, novosti, release date, sta ima novo, vesti |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Skoro Novo za Novo? | real022 | Šta da kupim? | 7 | 8.1.2008 16:06 |
Novo napajanje za geforce 8800gts | yahhoo | ŠDK - Ostale komponente | 15 | 11.12.2007 15:23 |
da li je bolje novo ili polovno? | mcdado | Šta da kupim? | 26 | 10.3.2007 14:38 |
Staro za novo | voodoo_ | Tekstovi u SK | 2 | 29.4.2006 16:20 |