![]() |
![]() |
![]() |
#61 |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka
|
![]()
Bukvalno rimejk rimejka. Samo morace da se da novi naziv tom poduhvatu.
![]() ![]() Uvek je bilo prepricavanja starih prica. Polovina Holivuda je Sekspir samo novi scenario. Narodne bajke, nacionalna epika, mitologija i sto sta se prepricava i preradjuje. Zlatno doba novih koncepata je proslo odavno. 18. ,19. i pocetak 20. veka kad su autori izbacivali takve koncepte koji su zaista bili orginalni na redovnoj bazi. Sada je sve svedeno na tehnicki progres putem iskustva a ne nista novo. U Beogradu 1964. srpski profesori sa elektrotehnickog univerziteta su napravili prvu robotsku ruku sa AI a posle nekoliko godina jos neko bionicko cudo na Institutu Mihajlo Pupin. Pioniri. Kljucni naucnici (Milan Rakic jedan od ...) za AI robotiku kao Milankovic za klimatske promene ili Tesla za sve i svja. Sve aktuelno sve trendy ![]() Sad je ta ruka u Americi u muzeju mislim. Ali to je druga tema. Dakle sva ta robotika danas i AI je zapravo star koncept samo se vremenom usavrsava kroz proces greske , probas jedno drugo trece i uz dovoljno para i vremena napreduje se. Ali to nije pravi napredak samo usavrsavanje postojeceg. Zato smo od prepricavanja putem inspiracije i nadgradnje dosli do pravlejena istog samo da bolje izgleda. A kao sto rekoh Tolkini, Dostojevskovi i Njegosi odavno ne saobracaju. Jer u tom trenutku civilizacije zivimo. Srecom dosta toga ima sto su talentovani ljudi izvukli iz kultura i bogatog folklora svojih nacija a talentovanih ljudi ima i sad, cak i hrabrih pa ce i ako mali biti neki procenat kvaliteta jos uvek . Ipak sramno mali u odnosu na ukupan broj ostvarenja . Ali ulaze se jer konzumerizam eto ima i dobrih strana. Gledam broj igara koji izlazi mesecno i stvarno zanr mi nije odavno bitan. Igracu bilo sta ako ima kvalitet i odgovara mi. I od tog broja ako 2 igre mesecno koje su mi OK (a zaista nisam probirljiv sto se kaze jedem sve samo da je dobro spremljeno) ja sam zadovoljan mesecom. Poslednja ispravka: Koreli A. (6.8.2024 u 22:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Član
Član od: 30.1.2007.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 33 puta na 24 poruka
|
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=4zj0HcyYphM
gameplay obecava, izgleda su uspeli da veoma realno prenesu cak i combat ovi sto kukaju za remake, stare igre je veoma tesko igrat na novim sistemima ber neke, tako da to sto pisete je samo vas minorni utisak koji nije cak ni objektivan sto ne znaci da su remajci dobri, kad bi ih vise bilo kao ovaj Gothic I onda bi bio vema srecniji, na primer bas me interesuje kako ce Witcher I izgledati posto sam pokusao i ne mogu da igram staru verziju a skoro sve sam zaboravio iz originala |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku reb0rn na korisnoj poruci: | ||
Shobe (26.8.2024) |
![]() |
#64 |
Član
|
![]()
Igra izgleda odlicno i nista nije izgubila od originalnog ukusa, nadam se da ce borba biti izbalansirana i dobra, ceka nas odlican remake koji ce ponuditi i nesto novo (verovatno expanzija kao extended gothic II)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
Meni ovo izgleda eksremno neubedljivo u skoro svakom mogucem smislu...
Ruku na srce, slicno je bilo i sa originalom, gok se ne dohvati da se zapravo igra, ali nesto sumnjam da ce uspeti da reprodukuju tu magiju. Ali ajde da vidimo. Ni Silent hill 2 remake mi nije obecavao, pa je bio odlican. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Priča li se o kakvim datumima izlaska?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sutra vec izlazi demo na steam-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Član
Član od: 23.5.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 61 puta na 37 poruka
|
![]()
Ovo je za malobrojnu publiku, nas matorce. Jednostavno moderni gejmeri nikad ne kapiraju da mora da se razlikuje mlataranje oruzjem na prvom i desetom nivou. U npr. Souls igrama i derivatima rolanje i mlataranje sjekirom vecom od lika je najnormalnije od samog starta. Takvi ce zaigrati Gothic par minuta i gotovo.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Shades na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#70 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo sam rekao vise puta i opet cu. Napredak lika kroz igru nigde nisam osetio kao u Gothicu. Od toga da jedva prezivis pacova, do toga da krajem igre orkove ubijas jednim udarcem...
Toga danas stvarno vise nema i nemam pojma zasto. Enemy scaling unistava igre decenijama. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci: | ||
mvasic (25.2.2025) |
![]() |
#71 |
Član
|
![]()
Svidja mi se demo nekako kao da ima ceo smek originala, igrao sam 10tak minuta pa ne znam puno ali cim sa malo dublje zaronio u vodi umro sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Član
|
![]()
Izašao demo na STEAMu i GOGu
https://gothic.thqnordic.com/gothic/INT/win#order |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Član
|
![]()
Zavrsio demo (kratak je), sta ja znam i borba je nekako slicna prvom delu... generalno sve je tu, mozda malo da se jos poradi na kontroli i kretanju lika....
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku reb0rn na korisnoj poruci: | ||
director (28.2.2025) |
![]() |
#74 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Kontrole su nekako spore, spor je odziv. Ne mislim na borbu već na sve. U brojnim komentarima na YouTube su rekli da je potrebno dosta poliranja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Član
|
![]()
Mislim da je tako bilo i u gothic kad zapocnes neku radnju ne mozes je prekinut... ali da generalnu kontrolu lika van borbe treba ubrzat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I kad samo gledas druge kako igraju, vidis da je kretnja off, sto bi se reklo "floaty". Nemas utisak da lik hoda po terenu, nego prosto pluta centimetar iznad njega. U originalima da razumes, svaris, danas tome bas nema mesta... kakav je to remake kad ne resava takvu stvar posle tolikih godina.
A i ovo malo grafike sto izgleda OK je zahvaljujuci stenovitom podrucju koje je kako mi se cini najjednostavnije napraviti da izgleda dobro. Bas bih voleo da im ovo uspe, ali bas ne deluje da ide ka tome. I ovi drveni NPC-ovi... Vidi se da su poceli da rade remake ko zna kad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Član
|
![]()
Problem koji sam ja imao odnosio se na distancu- umesto da progodi protvnika, jednostavno promaši. Takođe, blok je beskoristan dok ne treniraš oružeje. Nadam se da ste videli ovaj video:
https://youtu.be/_8STbkfUrJ4?si=ipENGo9gZS8O-KyK Developeri kažu da je ovo rana verzija, da su mnogo toga ispolirali, te stoga ova igra može da bude baš hit a može da bude poput orginalnog demoa. Inače bivši članovi PB rade na: https://www.youtube.com/watch?v=WG2vNkFOIyg Poslednja ispravka: wolfgm (1.3.2025 u 21:25) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku wolfgm na korisnoj poruci: | ||
Shobe (6.3.2025) |
![]() |
#78 |
Član
|
![]()
@polarnimeda
za takve ima tona AAA naslova pa nek uzivaju u istima... meni sitnice ne smetaju, nek poprave malo kretanje i igra ce biti super |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Član
|
![]()
Izašao novi-star demo. Zapravo demo sa ispravkam.
https://thqnordic.com/article/update...demo-changelog Ono što sam ja primetio jeste da je karakter ubrzan i u borbi i u kretanju. Poslednja ispravka: wolfgm (12.5.2025 u 12:53) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gothic 5: Aeternus | Zwer | Role-Play | 23 | 15.1.2012 21:35 |
Gothic 3 - The Beginning | Patton | Igre za mobilne telefone | 6 | 22.4.2008 10:48 |
Elder Scrolls vs Gothic? | karlito brigante | otpaTci | 6 | 21.11.2006 23:58 |