Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.12.2023, 23:28   #16061
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Muzzle (2023)

Dosadan i lose napisan film te deluje onako amaterski a nije mu trebalo puno da bude solidan ali film je onako na sve strane a na kraju ni tamo ni vamo.
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2023, 9:29   #16062
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Hmmm gariju ubiju psa i on krece da se sveti... Gde li sam to video....
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2023, 10:53   #16063
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 829 puta na 496 poruka

^ Možda psu ubijaju garija, pa ovaj krene da se sveti. To bi bio film

ARE YOU LONESOME TONIGHT?

Solidan i nestandarni kineski uradak (nestandardan zbog određenih religijskih motiva koji služe kao okidač za radnju filma), koji deluje da je sniman u regiji Kine koji se graniči sa nekim od susednih država, jer sve odiše nekim vajbom koji nije čisto kineski.

Sama priča je do pola uspela drama o krivici i pokušajima iskupljenja, da bi se u svojoj drugoj polovini pretvorila u solidan i ne baš uobičajen krimi-triler, sa dosta realističnih, životnih, ali i umetničkih i nekoliko urnebesnih momenata.

Inače je sve snimljeno tako da na pravi način dočara urbanu teskobu okruženja koje čine milion i jedan kolosplet ulica, uličica, nabacanih i nabudženih kuća, zgrada, pijaca, fabrika i ostalog, gde je sve prljavo, prašnjavo, vrelo i neizdrživo, što lepo ide pod ruku sa glavnim motivom filma.
Pipboy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2023, 17:42   #16064
Nestor
Deo inventara foruma

Killers of the Flower Moon (2023)

Pa nek sam glup ali nisam video nista sto opravdava Runtime 3 hours 26 minutes, sto je receno za 2h ladno je moglo u 1h da stane a prosto neverovatno kako su neke stvari isprekakane, npr deca op od jednom ih ima nit znamo kad nit koliko a tek za zadnje dete se kaze da je trudna i to je valjda trece dete. Plus jos druga gomila stvari je tako preskocena i posle 2 h krece da se malo razvija interesantnija radnja i na kraju... poenta ok kapiram ali uzimajuci u obzir okolnosti, istoriju i sve ovo je ladno moglo da stane u 2h. Nisam zadovoljan ali eto koga inteesuje prica nek pogleda.
Stara 6.12.2023, 22:02   #16065
Suad Novic
Deo inventara foruma

Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka

Citat:
Nestor kaže: Pregled poruke
Killers of the Flower Moon (2023)

Pa nek sam glup ali nisam video nista sto opravdava Runtime 3 hours 26 minutes, sto je receno za 2h ladno je moglo u 1h da stane a prosto neverovatno kako su neke stvari isprekakane, npr deca op od jednom ih ima nit znamo kad nit koliko a tek za zadnje dete se kaze da je trudna i to je valjda trece dete. Plus jos druga gomila stvari je tako preskocena i posle 2 h krece da se malo razvija interesantnija radnja i na kraju... poenta ok kapiram ali uzimajuci u obzir okolnosti, istoriju i sve ovo je ladno moglo da stane u 2h. Nisam zadovoljan ali eto koga inteesuje prica nek pogleda.
Obraćaš pažnju na sporedne stvari. Poenta je klanica indijanaca zbog pohlepe i crnozlatna groznica. Film je razvučen na 3 i po sata da Ernest uvidi da mu je ujak zločinac, i da se okrene protiv njega.
Suad Novic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2023, 19:19   #16066
Nestor
Deo inventara foruma

There's Something in the Barn (2023)

Na zalost sem lepota Norveske film je ispao onako bas meh... Ko voli sneg i scene prirode kao ja mada ni toga bas nema puno jer se prica uglavnom odvija u kuci i oko nje... hmmm sta znam nekako nit horor nit komedija.
Stara 8.12.2023, 17:07   #16067
Nestor
Deo inventara foruma

It's a Wonderful Knife (2023)

Totalni promasaj u moru horor komedija ako vas bas svrbi za taj zanr ovo preskocite i uboscete nesto bolje bez greske... npr
Totally Killer (2023)
Freaky (2020)
The Babysitter (2017)

Poslednja ispravka: Nestor (8.12.2023 u 17:16)
Stara 8.12.2023, 21:47   #16068
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka

Evo i moje dve omiljene horor komedije
Shaun of the Dead
Severance
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2023, 17:35   #16069
Nestor
Deo inventara foruma

Leave the World Behind (2023)

E evo jednog filma u Netflix produkciji koji izgledao kao da neme veze sa Netflix produkcijom
Film je vrlo stilizovan, rad kamere, boje onda deo gde svaki detalj nesto znaci npr naziv tankera, naziv radnje, sta pise na znaku pored puta itd. Meni se dopao i to bas i ako uopste ne volim da gledam Juliu Roberts ali ova uloga joj je je legla i mislim da nije morala mnogo da glumi
Sjajan kasting jer su bukvalno svi mozda sem dece klinke i momka svi su pogodjeni ali ajde oko mi ih ne hvata to je manje vise bitno. Sama prica ne mogu mnogo jer bi spojlovao ali ima svega od rase do klase od tehnologije do zastite okoline... Bas mi je lego, toplo ha preporucujem i da traje nesto preko 2 sata.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nestor na korisnoj poruci:
ZoNi (10.12.2023)
Stara 10.12.2023, 2:34   #16070
Markonije
Starosedelac

Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 276 puta na 179 poruka

Lol sta je sa Mad Maxom serijalom drugari , ipak sam bio u pravu , evo vam ga Tejlor Dzoj (repni uzitak lol)

Poslednja ispravka: Markonije (10.12.2023 u 2:53)
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2023, 11:04   #16071
Pipboy
Starosedelac

Citat:
Markonije kaže: Pregled poruke
Lol sta je sa Mad Maxom serijalom drugari , ipak sam bio u pravu , evo vam ga Tejlor Dzoj (repni uzitak lol)
Šta tačno u vezi toga? Džordž Miler nikada nije ni hteo da pravi nastavke sa Meksom u glavnoj ulozi, samo nove priče sa novim likovima u sličnom postapokaliptičnom, benzinskom svetu/okruženju. Meks je u Fury Roadu više tu zbog marketinških razloga, taj film je više priča o Furiosi u svakom mogućem smislu.
Stara 11.12.2023, 22:02   #16072
Nestor
Deo inventara foruma

Gwigongja (2023) aka The Childe

Solidan akcioni triler sa nesto vise tvistova, neki odma ocigledni drugi ne bas a nas "glavni junak" bas i nije najbitniji lik u celoj prici vec je po meni to misteriozni lik koji se pojavljuje tokom celog filma. Svakako zabavan.
Stara 13.12.2023, 2:40   #16073
Rilex
Član

Član od: 10.3.2011.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 45 puta na 24 poruka

Citat:
Leave the World Behind (2023)

E evo jednog filma u Netflix produkciji koji izgledao kao da neme veze sa Netflix produkcijom
Film je vrlo stilizovan, rad kamere, boje onda deo gde svaki detalj nesto znaci npr naziv tankera, naziv radnje, sta pise na znaku pored puta itd. Meni se dopao i to bas i ako uopste ne volim da gledam Juliu Roberts ali ova uloga joj je je legla i mislim da nije morala mnogo da glumi
Sjajan kasting jer su bukvalno svi mozda sem dece klinke i momka svi su pogodjeni ali ajde oko mi ih ne hvata to je manje vise bitno. Sama prica ne mogu mnogo jer bi spojlovao ali ima svega od rase do klase od tehnologije do zastite okoline... Bas mi je lego, toplo ha preporucujem i da traje nesto preko 2 sata.

Meni ovi filmovi uopste nisu jasni, ko ih pravi ovakve, za koga, i kako dobijaju visoke ocene?
Nije problem da film traje 2 i po, i to jako usporenih sata, ali
Spoiler za :
onda mora imati nesto jako na kraju da opravda tako spor tempo, mora imati nesto sto bi isplatilo ulozeno vreme. Ovako, sta se desilo na kraju? Koja je poenta? Nista nije razjasnjeno i osecam se prevarenim
Rilex je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rilex na korisnoj poruci:
polarnimeda (13.12.2023)
Stara 13.12.2023, 3:19   #16074
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

The Holdovers

Jedna odlicna drama sa elementima komedije. Mozda joj treba malo vremena dok pocne ali su ti pocetni momenti (po meni) jako bitni za dalji razvoj likova i situacija. Bilo je uzivanje gledati, ali kao i uvek nisam siguran koliko ce se drugima dopasti. Fokus je iskljucivo na likovima i njihovim zivotnim problemima i pricama, koje se lagano odmotavaju.

Paul kao i uvek, glumcina i po.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2023, 20:42   #16075
Nestor
Deo inventara foruma

Manchester by the Sea (2016)

Solidan a dugo sam ga preskakao jer sam imao utisak da je isuvise spor ali film je uradjen tako da vas odma zainteresuje glavni lik i cela prica uz scene iz proslosti sve nekako ide glatko.
Stara 13.12.2023, 21:01   #16076
polarnimeda
Deo inventara foruma

Citat:
Rilex kaže: Pregled poruke
Meni ovi filmovi uopste nisu jasni, ko ih pravi ovakve, za koga, i kako dobijaju visoke ocene?
Spoiler za :
onda mora imati nesto jako na kraju da opravda tako spor tempo, mora imati nesto sto bi isplatilo ulozeno vreme. Ovako, sta se desilo na kraju? Koja je poenta? Nista nije razjasnjeno i osecam se prevarenim
papazjanija obicna.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
Rilex (13.12.2023)
Stara 13.12.2023, 22:14   #16077
Nestor
Deo inventara foruma

The Lazarus Effect (2015)

Pokusava da bude horor i tu me gubi jer puno interesantniji bi bio da se krenulo na stranu nauka vs religije. Ovako trunku interesantniji od slicnog mu filma Flatliners (2017)
Stara 13.12.2023, 23:08   #16078
malo blesav
Starosedelac

Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 636
Zahvaljeno 292 puta na 235 poruka

Citat:
Manchester by the Sea (2016)

Solidan a dugo sam ga preskakao jer sam imao utisak da je isuvise spor ali film je uradjen tako da vas odma zainteresuje glavni lik i cela prica uz scene iz proslosti sve nekako ide glatko.
Odličan film. Kejsi Aflek je
malo blesav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.12.2023, 8:41   #16079
Pipboy
Starosedelac

Citat:
Rilex kaže: Pregled poruke
Spoiler za :

Pa, s obzirom ko izvršni producenti filma, ja bih rekao da je poenta...

Spoiler za Spoiler:
...dali smo vam maksimalan komfor u životu, ne očekujete da ćemo mi (establišment) sada nešto da se cimamo kada dođe do nekog pi*vajza kojim nismo sposobni da upravljamo. Eto, upozoreni ste na vreme, good luck and good night.

DUST TO DUST

https://www.imdb.com/title/tt11000406/

Kvalitetan kineski drama-triler o najvećoj oružanoj pljački banke u istoriji zemlji iz sredine 90-ih, sa istragom i potragom za dvojcom inspiratora koja se zatim protegla na par decenija kasnije. Kvalitetno, realistično i životno snimljeno, sa odličnim glumcima i momentima (bez obzira da li je u pitanju eksplozivnija prva polovina ili smireniji i "dramskiji" ostatak filma), uz jedinu zamerku u vidu utiska da su dvojca kriminalaca pred kraj možda malo previše humanizovana.
Stara 15.12.2023, 18:47   #16080
polarnimeda
Deo inventara foruma

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
Pa, s obzirom ko izvršni producenti filma, ja bih rekao da je poenta...

Spoiler za Spoiler:
...dali smo vam maksimalan komfor u životu, ne očekujete da ćemo mi (establišment) sada nešto da se cimamo kada dođe do nekog pi*vajza kojim nismo sposobni da upravljamo. Eto, upozoreni ste na vreme, good luck and good night.
Spoiler za Ma sve super, ali...:
Nista nisu objasnili... Navlacenje brodova i aviona na plazu, zvukovi od kojih pucaju bubne opne, jeleni, flamingosi, opadanje zuba samo jednom od njih, ili to ima veze sa insektom koji ga je ujeo? Spankinja koju onaj lik nije razumeo i povezao, ne vidim njenu funkciju u filmu. Kako se uopste on izgubio na autoputu, odakle kasnije onoliki automobili nasukani na autoput, zasto bi avion bacao letke po praznom putu, koja im je poenta kolibice... Onaj crnac samo pametuje, isto i Dzulija Roberts ceo film nesto davi. Osecam da su nabacali bukvalno sve sto im je delovalo, zvucalo kul ili prosto bilo pri ruci, pa da se onda gledaoci prave pametni kako su pronasli neko duboko znacenje u svemu. Muka mi je od toga. I onda onakav kraj, opet neka kvazi simbolika. Ko ne ume da prenese jasnu poruku od pocetka do kraja filma, treba mu zabraniti da se filmom bavi.
Ne iskljucujem ni da meni svasta promakne i da ne povezem, ali sve ovo nabacano... Ne znam kako moze da stvori koherentnu celinu.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:47.