![]() |
![]() |
|
Akcione igre First-person-shooteri i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#241 |
Veteran
Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka
|
![]()
Zadnji peč ispravlja kamera jitter baš iritatan problem, sada deluje baš fluidno, brzo je krpe ovo je dosta bolje, još koji dan i ovo će biti super, trebali su da je pomere za još mesec dva ovako ostaje ružan utisak. Ovoliko zamaranje procesora i dalje nema previše smisla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Starosedelac
Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 586
Zahvaljeno 641 puta na 299 poruka
|
![]()
Ono što najviše nema smisla je to kako neke teksture izgledaju na Medium i Low, ono je gore od PS2 ere jbt koliko je mutno. A onakve teksture zahtevaju 6gb VRAM-a?! To najviše pokopava ovu igru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Generalno su igre postale previse alava na graficku memoriju.Nece da se bahcu preterano sa tim.To ti je fazon,imate dlss i uzivajte....Kome se svidja,svidja se...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.883
Zahvaljeno 999 puta na 620 poruka
|
![]()
ovo je ja mislim jedan od glavnih problema. neoptimizovane teksture. kada bi i to sredili, igra bi poletela.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.643
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Neoptimizacija je, u vreme kapitalizma i digitalizacije, donekle win-win situacija. I za game studije i za proizvođače hardvera. Na žalost.
S jedne strane, game studiji izbacuju igru 'na vreme' i ona se prodaje dobro, dok još uvek traje hype oko iste. U ovom slučaju, Naughty Dog je hvatao završetak prve sezone serije i verovatno su više zaradili nego što bi inače, da su lickali igru još godinu-dve. Sa druge strane, proizvođači hardvera trljaju ruke jer posle 3 godine konačno neko ima valjan razlog da kupi novu generaciju karti, a prodaja istih je prilično slabo išla. U ovom slučaju Nvidija i njena RTX 4xxx serija. Mada, ne treba ni AMD izbaciti iz priče, oni su samo u malo zahvalnijoj poziciji zbog tradicionalno većeg VRAM-a. Ovo gore je priča od kapitalizmu. Gde je tu digatalizacija? Digitalizacija stupa na scenu jer više nije sramota izbaciti polu-završenu (AAA) igru. To se donekle podrazumeva. Cyberpunk 2077 je tu definitivno pomerio granice, ali generalno se svet izmenio od momenta kada su igre prestale da se mahom ship-uju preko CD-ova/DVD-jeva i kada su morale da budu u kakvom-takvom stanju, bez day one patcheva. Tako da ne treba očekivati da ostali ne prate istu formulu - izbaci igru što pre, zaradi pare, popravljaj bagove kroz gomile patcheva i svi srećni na kraju. Zbog toga su i nastali r/patientgamers community-ji, koji se ne bakću sa aktuelnostima, nego sačekaju malo GOTY i sl. verzije, te ih ne tangiraju ni najmanje optimizacije, bagovi, DLC-jevi... Poslednja ispravka: Partybreaker (13.4.2023 u 12:23) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci: | ||
polarnimeda (13.4.2023), SAJEVAC (13.4.2023) |
![]() |
#246 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Starosedelac
Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 586
Zahvaljeno 641 puta na 299 poruka
|
![]()
Nah, odbijam da ovako brzo menjam 8gb grafičku samo zbog guranja neoptimizovanog smeća, pa jbt nasvirao sam sve na MAX u Atomic Heart juče na 1440p native i uzima samo 4gb VRAM-a tako a ovo smeće od porta traži 6gb za Low/Medium?! Ma doviđenja prijatno, moj sledeći upgrade je MOBO+CPU+RAM sledeće godine, a 3070 će mi biti dovoljan još par godina do sledeće generacije. A onda možda padne 4080 kada mu padne cena tada, ili nešto iz te nove generacije ako možda budu normalnije cene tih novih GPU-a.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku evil_geko na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#248 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka
|
![]()
Dok god je potrosacko drustvo stado za sisanje bice i dalje ovakav trend poluproizvoda i naduvanih cena i to se odnosi na sve apsolutno dok god je velika potraznja bez mnogo pitanja sa cenom mozes raditi sta ti je volja... ali cim se krene sa razmisljanjem i odbijanjem da se nesto kupi i pre nego sto se vidi kako izgleda da li radi kakvog je kvaliteta bice promene i u ceni i u kvalitetu... I sad slobodno mozete reci teoreticar zavere bla bla ali cinjenice su dokle god radis preorder za igre i kupujes poslednje gen hardvera samo zato sto je to u trendu i to tako treba bez neke realne potrebe i boljitka tog istog proizvoda sve vece ce cene biti i sve gori poluproizvodi ce biti na trzistu...
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MARE GSX R na korisnoj poruci: | ||
filpan (13.4.2023) |
![]() |
#250 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Starosedelac
|
![]()
Pa imas i gomilu mogucnosti drugih realno bez bojkota i da igras i igras brate tonu igara i da ti i ostane novca i za druge hobije... npr pogotovu ova igra koja je izasla jedno 5 puta od sony3 pa na dalje.. ajde da ne kazem da se kupi taj isti sony za smesne pare pa obrnes ovu i jos gomilu igara ajde stare su ali vec sony4 je pristupacan pa cak i sony 5 za cenu jedne graficke dobre imas celu konzolu i odigras sta zelis... A ja sam ceo zivot pc igrac ali mi ne pada na pamet da dajem hiljade eura za komponente i da me opet zeza igra da mi seca baguje itd... Stvar je u tome da se ne trci odmah da se daju novci bez ikakvog pitanja i da svaki pojedinac moze da napravi pomak i promenu jer ako imas zdrav razum neces bacati novac na sve sto ti nude a kad prodaja opadne jer sve vise njih razmislja i ne kupuje sve dobijas i promene u ceni i kvalitetu prosto..
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Deo inventara foruma
|
![]()
dovoljno je da generalno zaostajes godinu dve za najnovijim naslovima i to je to. miran si bez basnoslovnih suma.
ja sam do prosle godine terao gtx 960 i sada kada imam 3060 ti nakupilo se dovoljno naslova da sam miran nekoliko godina, sve i da kartica vise nista novo ne podrzi. a i te kako hoce. u stvari, jos uvek nije izaslo nista sto na njoj ne moze da se igra najmanje u 1080p + high podesavanja, bez DLSS-a. a i to su neoptimizovana smeca kao sto je cyberpunk bio dok ga nisu sredili, kao sto ce i tlou. i dalje 90% najnovijih igara radi glatko u 1440p + high/ultra, na 60+fps naravno. donekle zalim sto nisam uzeo 6700 xt zbog vise RAM-a, ali to su i dalje kartice koje ce u slicno vreme da zaustavi brzina, ako prihvatis da zbog RAM-a malo smanjis rezoluciju. ako dodas u jednacinu jos da je dlss bolji od fsr, dodjes na prilicno slicno. a tu je i fsr 3.0 koji bi trebalo da i nvidia 3000 seriji podari frame generation. sve u svemu, moja sledeca kartica ce biti verovatno iz 6000 serije. ako bas zapne, prodace se ova i uzeti nesto 50% jace da se premosti period. za poredjenje, kada sam uzeo gtx 960, tek sto je kartica i izasla, ja tog istog dana nisam mogao da odigram witcher 3 u 1080p + high (dakle, ne ultra, nego high). i da, ovo je otprilike ta logika ljudi koji cekaju goty izdanja. ne zuri mi se. tek sam skoro odigrao cyberpunk i dying light 2. ceka me dosta toga pre nego sto dohvatim i tlou. dosta je krupnih igara koje mi potraju i po mesec dana. jedna od onih koju sam takodje lepo sacekao da odigram je zelda breath of the wild. tu ce otici sigurno 100 sati, moze da potraje i 2 meseca samo ona! ljudi cesto zaborave emulatore, a otkljucavaju brdo sjajnih ekskluziva koje na PC-u izgledaju jos bolje nego na konzolama. i to su cesto igre sa grafikama koje zbog art styla ni ne zastaruju. anyway, dok ne krenem sa tlou, zabavno mi je da pratim kako ga krpe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pogresno je protumaceno.Ja nisam rekao da je rtx3060ti slab i da je 8gb sada malo,ali da uprkos svemu tome sto mi zelimo,dolazi vreme kada ce biti
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka
|
![]()
Завршио сам игру.
Spoiler za ---:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
ali imam dosta igara koje nisam odigrao. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Nisu se moji komentari odnosili na tebe imas ti daleko bolji harver od mene npr, vec vise u globalu na nacin razmisljanja vecine, koje svakodnevno citamo u fazonu a sta ces ovo je neoptimizovano ovo je novi engine, mora nova grafika od 1000e npr plus ostalo i op ode par hiljada eura i ono opet ne radi kako treba i izgleda katastrofa, pa burazeru to je uvreda i ismejavanje realno tebe kao korisnika i potrosaca... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Last Of Us Part II | Emix | Konzole | 588 | 28.5.2025 13:43 |
Shady Part of Me | Shonkas | Platformske igre | 2 | 15.12.2020 13:18 |
Harry Potter And Deathly Hallows Part 2 | GATTUSO88 | Akcione igre | 3 | 12.7.2011 13:56 |
defrag C part. HDa cime i kako??? | Levčanin | Aplikativni softver | 2 | 30.3.2010 14:52 |
Kako da instaliram part magic? | cages | Aplikativni softver | 11 | 29.9.2006 20:04 |