![]() |
![]() |
|
Sportske simulacije Svi sportovi, fliperi i druge takmičarske igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#121 | |
Veteran
Član od: 23.9.2013.
Zahvalnice: 127
Zahvaljeno 96 puta na 80 poruka
|
![]() Citat:
Ne zna se koji je grđi od kojeg. Samo im pogledaj opis i recenzije. Malo su grafiku popravili a igrivost retardirana i pasovi i šutevi nerealni, bagovi, gličevi. Niko ih ne pominje više čak ni zagriženi PES, ISS fanovi. Pa neke jade te nešto valjaju su upravo ovi noviji naslovi: PES 20 i PES 21. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jovaš na korisnoj poruci: | ||
Uros12 (12.2.2021) |
![]() |
#122 |
Član
Član od: 1.4.2008.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Uzgred, trenutno su u toku prijave za 5. ligasku sezonu. Sve objasnjeno u ovom postu https://www.sk.rs/forum/showpost.php...&postcount=110
Banite slobodno ako pikate online, stvarno je skroz ok ekipa - radili smo dosta na tome da bude zdrava friendly atmosfera, prijateljsko "zrelo" nadmetanje. https://discord.gg/pvatQZfHmQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
WE je i bio kruna franšize, naročito 10 i 11. Moj bunt proizilazi što su se odaljili od realnosti, degradirali franšizu, zato sam reako da je fudbal bez fudbala i da samo liči. Ovo je video igra koja nije simulacija, ni ne trudi se da bude. Fizika užas, sudije još gore, komentatori kuku lele, licenci nema pola (pozdravaljaju vas Matanić i Balaban) a najgore je što se ne vidi kraj tome i što nema nikakvih poboljšanja. Da ne pominjem debilno nameštanje formacija i beznačajnost instrukcija u taktici. Igrao sam 7 godina fudbal. Ovo nije fudbal. Gnjecavo, pipkavo, ko balet, sudija uvek polarizovan. nema kontakt igre, nema čvrstine i eksplozivnosti. Sve to što nude ne vredi više od 5 evra. Da toliko košta ne bih se, verovatno, ni bunio ![]() Drugo, ako nešto ukomplikuješ ne znači da je bolje. Besmisleno je što nisu stavili driblinge npr da budu intuitivni kao NBA 2k, desna palica i vozi. To je komplikovano obesmišljeno, ne znam ni da li neko koristi uopšte driblinge i skills n tricks. Kad ne bi niko kupio ovaj novi update (jer nije ništa zaista novo) to bi bilo najbolje. ![]() donirajte moderskoj zajednici zahvaljujući kojoj je poslednjih 10 godina pes tek jedva prihvatljiv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 146
Zahvaljeno 152 puta na 96 poruka
|
![]() Citat:
12 dolara |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku choi na korisnoj poruci: | ||
strippy (12.2.2021) |
![]() |
#125 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka
|
![]()
Igra u kojoj mozes da uzmes prosecan do ispodprosecan evropski tim i dobijes vrhunske evropske timove na visokom nivou tezine nije simulacija.
Poboljsana je fizika u pokusaju da to sve izgleda jos realnije ali...igra i dalje nema ni r od realizma, bas kao ni u jednom pesu do sada gde maltene svaki napad dovodi igraca u blizinu gola ili gol sansu. Fudbal je igra koja se uglavnom odvija po sredini terena, tu pes podbacuje cak i kod najboljih verzija. Sredinu terena je moguce proci kao kroz sir. Samo kada se igra protiv zivog protivnika koji zna da igra utakmica izgleda kako bi trebalo da izgleda. Od PES 2011, kada je uvedeno puno kretanje po 360 stepeni i dozirana jacina pasova sustinski se menja samo kozmetika i default brzina igre (koja se moze i menjati u podesavanjima), sustina je ista. Smanjenjem brzine igre npr PES 2012 postaje vrlo slican PES-u 2013 (koji ima jos nekih prednosti). Paradoks je da PES 2011, igra u kojoj su uvedeni moderni pasovi, i danas ima te pasove najbolje uradjene. Po meni, igra i ne mora da bude simulacija jer sluzi za zabavu, prosto je igra. Ako je tako, od verzije 2010 (poslednje na starom endzinu) pa sve do 2020 (izmenjalo se nekoliko endzina u tom periodu) svaki od PES-ova moze se podesiti da bude donekle zabavan i "realan". U PES-u brzina izvodjenja igre ima najvecu ulogu i pravi razliku. Srecom, moze se podesavati ili iz same igre a u starijim verzijama (i) u kitserveru. Poslednja ispravka: Laskaris (13.2.2021 u 11:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Član
|
![]() Citat:
I za kraj, ovde si ti taj koji upravlja tim virtuelnim igračima, ti si taj koji je u ovom slučaju ili ta ispodprosečna evropska ekipa, ili si Bajern, a ekipa koju izabereš da igraš meč s njom, ta ekipa ti može samo dodatno pomoći ili odmoći u tom cilju da pobediš u utakmici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Igram PES na PC-ju od PES3 i znam fore, to je tacno, ali uopste nije potrebno imati ogromno PES iskustvo pa pobedjivati na visokom nivou tezine sa skormnim timovima one najjace. Driblinzi su ok, ali su u sustini bekorisni ako igras na rezultat a ne zezas se na terenu. PES je, i pored svih unapredjenja, bas kao i FIFA, bio i ostao skriptovana igra. Povecava se mozda broj skriptovanih situacija pa nekada to deluje manje oicgledno ali je tako. Ne pobedim ni ja na najvisem nivou tezine Bayern sa 7:1 igrajuci sa nekim sh timom (zamalo da napisem Zvezda ili Partizan) ali pobedim sa 2:0 ili 2:1. I to ne zato sto kompjuterski AI sabija od pameti vec samo zato sto je agresivan a cak ni takav AI ni priblizno ne pritiska kao sto iole bolji igrac PES-a uzivo igra.. Postoje formacije u PES-u koje tradicionalno primaju nula do jedan gol na bilo kom nivou tezine. I to tako ide decenijama vec. PES je daleko bolja igra protiv zivog protivnika nego protiv kompjutera. FIFE (koje igram od FIFE 98) su takodje bolje protiv zivog coveka ali razlika nije tako dramaticna jer vecina FIFA igara favorizuje intenzivnu pas igru pa i AI u svakoj verziji tako igra. Intenzivnom pas igrom u FIFI cak i neko ko se sa igrom sreo pre par dana prvi put moze ako ne da pobedi igraca koji igra godinama a ono bar da da gol. U PES-u je to takodje moguce ali ne u tolikoj meri.
Poslednja ispravka: Laskaris (13.2.2021 u 12:16) |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Član
|
![]() Citat:
E sad, ona opcija off pass support (o manul šutu da ne govorim) to podiže igru na sasvim novi nivo. Po meni, to ako uvežbaju oba protivnika, to je tek prava stvar. Bukvalno skoro sve zavisi isključivo od tebe, i to je tek zadovoljstvo kad uspeš da izvedeš dobru akciju i daš gol na takvim podešavanjima. Prvo off pass support, pa ako se to savlada, onda se kreće na advanced level - manual shot. Mada baš treba volje i strpljenja da se to savlada, ali kad se savlada, kontam da je druga dimenzija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da, tako se mogu dobiti veoma lepe tj efektne akcije i dosta lici na pravi fudbal. Ipak, cak i prosecan igrac koji igra brzim "assisted" pasovima dobice solidnog igraca koji igra na manual. Protiv intenzivnih assisted pasova pomaze pre svega duboka odbrambena formacija sa igracem pozadi i sredinom terena fokusiranom na deo terena oko centra a ne na krila. Ova formacija je zapravo uvek dobra i sa njom se prima najmanje golova a moze se "on the fly" transformisati u napadacku i sa krila. Bitno je i inteligentno igranje odbrane tj pozicioniranje kontrolisanog odbrambenog fudbalera ispred napadaca i pritisak drugog odbrambenog igraca sa neke druge strane ali da on ne pridje previse blizu tj da pokriva prostor. Brza pas igra tada vrlo cesto biva prekinuta. Igraci koji se sluze intenzivnom pas igrom u napadu cesto nisu bas najbolji u odbrani, skloni su jakom presingu 1 na 1 pa "ispadaju". Uzgred, odbrana je napredovala u PES-u, nekada je bilo mnogo, mnogo teze igrati je.
Poslednja ispravka: Laskaris (13.2.2021 u 12:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Veteran
Član od: 1.9.2019.
Zahvalnice: 612
Zahvaljeno 207 puta na 143 poruka
|
![]()
PES 2020 sam uzeo prvog dana uz malo cimanja sa VPN-om , i ocekivao sam da igram master ligu ko i uvek , na PC-iju bi to bilo od negde sredine prve decenije tekuceg milenijuma . Medjutim MyClub je zarazan koliko to moze da bude jedna igra . Svaki put kad sednem za komp odigram nekoliko meceva , pazarim treniram itd...
Samo ...PES 21 nisam pazario niti dao dinara za novcice , cekao sam LITE verziju jer za My CLUB nema razlike a zbog manipulacije Konamia ishodima utakmica koja je cesto preagresivna i nepristojna i necu da placam da gubim niti pobedjujem nezasluzeno . Tipa ako pobedis 4 utakmice 5. nece biti normalna , otezava ti se do besvesti sto se cesto komicno manifestuje kada je protivnik puno slabiji . Posle blizu 1500 utakmica u My Club lako prepoznas i vidis te momente. Cak ni lag chiteri mi nesmetaju koliko zacarane mreze i olovni igraci . Kad je AI ok utakmice umeju kako kolega i rece iznad da budu fantasticne , mozes da se nadmudrujes , pravis nevest na pocetku itd... To nema protiv kompa . I osecaj pobede protiv coveka je drugaciji , zivlji . Konami mora samo da podesi ono sto zovu scripting , on je neophodan ali je sada cesto preteran a i zavisi od patch-a do patcha-a .Ali onda bi masa losijih igraca gubila precesto i Konami se boji da ce manje trositi . Mora da nadje nacin da zadrzi profit i ispegla AI . Sve se moze kad se hoce , pa videcemo . U decmbru sam instalirao PES 21 LITE vec imam , mislim 48,49 crnih lopti nisam dinara dao , ali dao sam za PES 2020 ko da sam ga tri put kupio . Sad imam 29950 efootball poena i treba mi jos 550 da uzmem ICONIC Berkampa iz efotball prodavnice sa startnim overall 93 . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Član
Član od: 31.3.2013.
Zahvalnice: 187
Zahvaljeno 45 puta na 42 poruka
|
![]()
Hteo sam da pitam gde kupujete PES 2021 a da je na disku za PC?Necu digitalnu verziju nego hocu igru za poklon a to mora da bude na disku. Gde je najbolje kupiti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Član
|
![]() Citat:
Ti naravno mozes i preko steam-a poslati igru kao gift, ali petpostavljam da to vec znas... |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku strippy na korisnoj poruci: | ||
Howard1 (25.4.2021) |
![]() |
#134 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.202 puta na 7.164 poruka
|
![]()
Ne postoji fizička kopija izdanja za 2021 za PC. Čak i ako neko to prodaje u kutiji je samo papirić sa Steam kodom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Član
|
![]()
Fifa 2021 postoji sa diskom i kutijom, to sam našao. PES 2021 original imam na steamu za džabe i to sam nekako namestio da radi ali bih voleo da sledeći PES 2022 igram sa diska. Ne želim da kupujem igre koje će za godinu dana da stoje i da ne služe ničemu. Imam na primer PES 2019 koji više ni ne uključim. Srećom pa je narodna verzija inače bi bilo džabe bačen novac za to. Ovako kad je na disku opet mogu taj PES da prodam i izvučem neki dinar jer mi svakako ne treba ta igra a ja mogu opet da imam najnoviji PES. Bar ja tako razmišljam. Imam još jedno pitanje. Brat hoće da kupi na Steamu igru ali nema internet karticu. Da li ja mogu da kupim igru za njega od mojih para pa da mu pošaljem samo kod? Da li postoji negde tutorijal kako se to radi?
Poslednja ispravka: Howard1 (25.4.2021 u 22:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.202 puta na 7.164 poruka
|
![]()
Odeš na Steam stranicu igre koju hoćeš da kupiš, add to cart, na checkoutu odabereš da kupuješ kao gift, sa liste prijatelja izabereš brata i to je to. Tebi skine pare, a njemu stigne igra na Steam nalog.
BTW Čak i da kupiš PES ili FIFU u kutiji, kada jednom vežeš igru za svoj Steam/Origin nalog više nema prodaje (možeš samo ceo nalog da prodaš, što ti se ne isplati ako na njemu imaš još igara). Svejedno je da li je digitalna ili na disku, na PC-u nema prodaje "polovnih" igara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Član
|
![]()
Da da, nova vremena prijatelju moj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku strippy na korisnoj poruci: | ||
Howard1 (2.5.2021) |
![]() |
#138 |
Član
|
![]()
DeCoy hvala za objašnjenje za steam. Nisam ni mislio da igru kupim da je vezujem za Steam nego da je samo instaliram i igram online (mislim isključivo na PES). Posle godinu dana prodam nekom drugom kao što ovi prodaju za PS4 polovne igre. To se uvek tako nekada radilo za PC ko je hteo original da ima.
@strippy Mislim da si u pravu :-). Došla su neka čudna vremena koja nas još više teraju da koristimo pirate umesto da nam pomognu da kupimo original. Hteo sam da ti kažem ipak da nije isto prodati PES 2010 i recimo PES 2019. Ogromna je razlika u ceni i u grafici i u mnogim stvarima. Zbog toga i hoću da prodajem PES čim izadje novi jer vidim da i prodavnice sve drže taj PES i od prošle godine i to su cene po 20€ a novi je recimo 35€ do 40€ kad izadje. Opet zbog cene će mnogi dati 20€ za PES star samo godinu dana a opet bi meni značilo da svake godine umanjim cenu ako mogu jer se te igre igraju samo godinu dana. Fifa postoji na disku a PES ne postoji i to sam baš danas išao da proverim pa je to baš bezveze. Na taj način teraju igrače od originala i teraju ih da se “snalaze” da bi igrali online. Ja želim da platim igru ali ne želim da bespotrebno gomilam naslove i što ti kažeš neću da imam kasnije PES 2010 koji će da stoji bezveze u 2021 godini na Steamu i koji neće da služi ničemu :-). Evo baš juče nabavim narodnu verziju Wolfenstein Youngblood i igra nije ništa posebno. Ja volim serial Wolfenstein i imam novca da ga kupim e sad da sam ga kupio to bi bilo bacanje para. Da sam igru kupio i da mi se ne svidi ne možeš posle ništa. Niti da je prodaš niti ništa da njom e to je bezveze. Ja kada bilo šta kupim ako mi se ne svidi mogu da prodam a ovako što se tiče igara na taj način još uvek podstiču pirateriju umesto da olakšaju kupcima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 305
Zahvaljeno 1.502 puta na 1.037 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M.C. na korisnoj poruci: | ||
Howard1 (4.5.2021) |
![]() |
#140 |
Član
|
![]()
@ M.C.
U pravu si za ovu cenu za 10€ dobiti taj paket je bukvalno za džabe. Nisam nikada gledao te ocene za igre jer ne znam ni ko piše ni ko ocenjuje a ukusi su različiti. Dok ja ne probam igru ne mogu da znam da li je dobra ili nije i zato je nekad dobro što postoje te narodne verzije da čovek vidi da li igra valja nešto. Što se tiče PES igre tu bi stvarno bilo dobro za sve nas da vrate igre na disku kao što to ima PS4 jer smatram da je glupo gomilati i bacati pare svake godine na istu igru sa malim poboljšanjima i novim transferima a prodaju nam istu igru svake godine bez nekih značajnih promena osim kada izadju nove konzole i tada se sete da promene i engine. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Cyberpunk 2077 | Exia | Role-Play | 3951 | 13.3.2025 12:13 |
Igra li neko Supreme Ruler 2020? | Le_Chuck | Strateške igre | 39 | 2.1.2020 10:26 |
Farm&Fix 2020 | MARE GSX R | Simulacije vožnje | 0 | 19.2.2019 23:55 |
Fatal1ty 1010 ili 2020 mouse | uplasenko | ŠDK - Ostale komponente | 1 | 3.2.2008 12:14 |