![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Pozdrav
Juce su mi uveli Exe-net internet sa brzinom 100/40. Od njih sam dobio neki Phicomm KE 2P ruter. Ruter vrlo ozbiljno izgleda, ima 2.4 i 5 ghz wireless, gigabitni lan... Problem je i sto pored 4 antene, wireless signal je jako los. Gubim ga na mestima u kuci gde sa sa mts ruterom bez spoljne antene imao bez problema. U podesavanjima rutera nisam nasao neku opciju za jacinu signala. U cemu moze da bude problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Ukratko, prosto je tako, takvi su to ruteri, izgledaju jako ozbiljno ali su u stvari jako loši u radu (jako loše pokrivaju prostor)
Pišem ti ovo iz iskustva, kao neko ko radi montaže za Exe. Savet je da odeš u prodavnicu i sam kupiš neki kvalitetniji ruter. Nemoj mene da pitaš za savet, iz razloga što ja smatram da za brzine preko 100mb/s treba ruter preko 100 Eura. Ako bi se zadovoljio sa manjim brzinama na wifi-ju ona mogu da ti preporučim Cudy WR-1000 za nekih 20 Eura |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
FAMAS (15.3.2020) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
|
![]()
Ista priča samo Huawei ruteri u Exe-Netu... Ja sam skoro kupio neki Tp-Link Archer za 5k samo da baca wifi jer je Huawei koji sam dobio uz paket počeo opasno da flešira. Wired konekcija je odlična ali wireless je postao nepodnošljivo loš.
Verovao ili ne počinje i Archer da flešira... Ima da puknem na kraju 200e za dobar wifi AP. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
FAMAS (15.3.2020) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Hvala na savetima.
U lokalu imam D-Link DIR-840. Takodje je gigabitni, ali radi savrseno. Bukvalno ga nisam restartovao za svo ovo vreme koliko ga imam, a to je vise od 6 meseci. Oko 2500-3000 din je kostao. U jednoj temi sam postavio problem koji on ima, a to je da nece da dobije WAN IP adresu od Jotel kablovskog modema bez da izmedju njih stavim neki ruter ili svic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
nije skup a ima svašta i gb lan i 5ghz i usb..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Samo sto D-Link a priznaje priznaje da ga je napravio...
![]() Samo u Usponu moze da se kupi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Specifican wireless ruter. | Bozidar007 | ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 30.1.2014 16:29 |
Bolji ADSL ruter | veljaaa | ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.1.2014 15:19 |
Kako povezati na jedan ruter 2 rutera? | marko93bb | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 16.1.2014 20:29 |
Ruter ne daje signal?! | GameFREAK | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 4.1.2012 15:34 |
Wireless ruter, spajanje više računara u LAN, a da svi imaju izlaz na net | Master Neo | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 16.6.2009 19:01 |