![]() |
![]() |
|
Vesti Vesti koje se tiču grafičkih kartica |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#21 | |
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
|
![]()
https://www.cnbc.com/2017/11/09/amd-...hics-head.html
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku el_corona na korisnoj poruci: | ||
doctor (10.11.2017) |
![]() |
#22 | |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]() Citat:
Hi-end графичке су данас прави бизнис, посебно од како су фазони све беснији (G-Sync, 144 Hz). Управо зато и Intel сада прави графичке, ту је кеш. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
Lex987 (10.11.2017) |
![]() |
#23 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Svidja mi se sto intel planira da izbaci graficku, to cu da kupim obavezno.
Ali i Intel govori o GPU compute. Intel graficka ce biti uvecani Intel HD sa GDDR6 ili HBM2. A Intel HD je jos vise orijentisan na compute nego GCN. Zato smatram da je Intel HD arhitektura najbolja graficka arhitektura. U iGPU izvedbi je slabija jer je jednostavno mali cip. Ali se lako programira, lako se pisu drajveri, potpuno dokumentovana. Jedino sto je firmwer closed-source. Intel ce naravno da pokusa da obory Titan ali mislim da ni njima igre nece biti prioritet. NVIDIA pare mlati na Tesli i Quadro. Ne znam jel izdvajaju posebne finansijske detalje za GeForce. Mislim da su tu u stagnaciji ili mnogo slabijem rastu nego sa Tesla i Quadro karticama. A normalno je da imas vece prihode kad podignes cene. To ne znaci da se kartice vise prodaju. Verovatno se cak i manje prodaju. Jednostavno veca cena pokriva to sto ce manje kr... ovaj ljudi.. da kupi i profit je veci. To se zove muznja. To AMD ne moze da radi jer nema ogroman udeo u trzistu koji moze da zrtvuje delimicno radi profita. Takoreci, nemaju mehanizaciju: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka
|
![]()
Zapravo AMD je bio taj koji je oduvek zeleo da ima proizvode koje ce da koristi u sirikoj primeni. Pocevsi od gaming-a, do computing-a. Zato mineri uglavnom i forsiraju AMD hardver. Za druge profi primene zavisi od optimizacije softvera (CUDA ili OpenCL), mada je oduvek AMD u proseku bio jaci u OpenCL izvedbi. CUDA je zatvoren kod.
Ono sto je falilo AMD-u jeste pixel filtrate. Morali su da prave kompromise sa brojem ROP-va, shader jedinica i shader jedinica koje podrzavaju FP64 computing. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.382
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Pa suze su mi krenule kad sam video ovo, meme nedelje.
Što se Intelovog pokušaja da prave diskretni GPU tiče ja mislim da neće ni pokušati da udaraju po Titanima i Furyima. Pre će biti da će da se fokusiraju na neki mid-range low-power segment. Ako udare po high-endu to će biti sreća i radost za sve nas. Izgleda i njima dojadila Nvidina dominacija a AMD ne uspeva da se takmiči pa moraju da umešaju prste. Što bi se onda udružili sa AMD-om radili na onom CPU/GPU hibridu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Veteran
Član od: 12.4.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 103 puta na 86 poruka
|
![]()
intel ako i odluči da pravi krštene grafike budite sigurni da će ih naplaćivati skuplje od nvidije
![]() - ono što nama korisnicima treba su xuawei i xiomi vga sveta, neko ko će ponuditi performanse uporedive sa duopolistima po 3x manjoj, dakle normalnoj, ceni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa Intel grafike jesu svojevremeno bile povoljne. Nazalost ne i dobre
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Naravno, pogotovu sto intel odma kaze da ga zanmiaju compute trzista, to znaci mozda i ne bude tipicne consumer-grade gejmerske grafike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 1.816 puta na 1.694 poruka
|
![]()
Pa to je onda mozda i razlog zasto je Radza presao u Intel. GCN arhitektura i njegovi derivati su uvek bili dobri compute cipovi. Jos malo je tu 5nm proces i kraj usitnjavanja. Treba neka nova tehnologija ili da se predje na paralelni computing.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Konferencija mladih lidera iz dijaspore i Srbije 2011, Beograd, 15. i 16. jul | Dukes | Dešavanja i događaji | 7 | 9.7.2011 17:05 |
Java - Vraćanje objekta iz reda tabele | mcdhappy80 | Programiranje | 0 | 2.12.2010 5:13 |
Snimak iz MiniDV u Sony Vegas pa render u DVD? | Zoranb007 | Video/TV softver | 23 | 11.9.2010 21:47 |
Biseri iz reklama... | RarMan | Brbljaonica | 32 | 24.5.2010 20:01 |