Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Konzole Konzole i softver za njih...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.3.2017, 1:08   #721
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka
Određen forumom Re: Nintendo Switch

Upravo tako. A evo ga i CrowbCat sa najjačim launch failovima:

CrowbCat
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 2:55   #722
C64freak
Banned

Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka

Sto bre toliko paranoisete oko tog "downgrade_a" ???

Dead Effect 2 Android

Dead Effect 2 PC

Sad vi meni recite da je handheld tj smarthphone verzija toliko losija da je ne bih platili (naravno ovo je free to play igra ali recimo da je rec o pay to play) ?

Ne vidim zasto bi developerima bio problem da naprave portove Battlefilda,COD il kojih vec igara msm evo ga gore primer kako moze bez problema a verujem da nisu gadljivi na pare OSIM u slucaju da shitcrosoft i sony miniraju Nintendo i brane developerima da portuju popularne naslove iz njihovih kolekcija.

Kad se radi o switch_u pre bih uzeo igru radnjenju za njega jer mogu da igram on the go i u fotelji a opet dovoljno lepo izgleda!!!

Nemate pojma koliko je ovo vrhunski dozivljaj, ni sam nisam znao dok nisam uzeo ovaj tablet i chromecast, znaci u FULL_u igram dok visim napolje plus igram na TV_u kad sam gajbi
C64freak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 3:54   #723
zdravkelja
Deo inventara foruma

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka

Zato sto ih nece kupiti dovoljan broj ljudi da bi opravdali trosak.
zdravkelja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 8:42   #724
vetar.
Starosedelac

Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 225 puta na 185 poruka

Switch se za prvi vikend prodao bolje nego Wii u US, u stvari Nintendo konzola koja je imala najbolji launch za prvi vikend u US,
sa tom razlikom da je Switch izbačen u martu a ostale konzole u sezoni praznika.
Zelda BotW je launch igra koja se najbolje prodala do sada u Nintendo istoriji, bolje nego Mario 64 za Nintendo 64.

Switch in America: best 2-day sales in Nintendo history, Zelda best-selling standalone launch game
http://nintendoeverything.com/switc....e-launch-game/
http://www.nintendolife.com/news/20....set_a_new_high

Japan: Switch sells 313,700 units in first week
http://nintendoeverything.com/japan-...in-first-week/
Switch Japan 1st week sales 313,700
Wii U: 308,600
Wii: 371,900
PS4: 322,100

Inače u Japanu je konzola rasprodata, a trebalo bi da je i US isto.

Citat:
zdravkelja kaže: Pregled poruke
Otkud ti to znaš?
Rad na Switchu je prilično lak i jednostavan, ako se Switch bude prodavao dobro sigurno ćemo videti portove nekih jačih 3rd party igara.

Poslednja ispravka: vetar. (7.3.2017 u 8:49)
vetar. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 9:02   #725
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.168 puta na 1.335 poruka

Nemaju aaa buducnost na switch-u jer switch nema tu snagu da ih izgura....sem ako nisu u pitanju last gen igre kao Skyrim, plus zasto bi neko placao ovoliku veliku cifru za switch da bi igrao aaa igre koje ce biti downgrade u odnosu na ps4 xbox koji imaju daleko jaci hardver a nisu ne znam koliko skuplje od switcha.
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 9:22   #726
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

Citat:
vetar. kaže: Pregled poruke
Otkud ti to znaš?
Rad na Switchu je prilično lak i jednostavan, ako se Switch bude prodavao dobro sigurno ćemo videti portove nekih jačih 3rd party igara.
Nije poenta da li je lako raditi sa Switch konzolom ili ne. Problem je hardware koji zahtjeva debelo sjecenje materijala da bi radio na Switch-u. Narocito u eri PS4 Pro i Scorpio konzola. Vidis i sam koliko problema imaju 3rd party developeri da izbace igru koja radi dobro na danasnjim konzolama.
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 9:50   #727
C64freak
Banned

Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka

Citat:
zdravkelja kaže: Pregled poruke
Pa ako jednom indie developeru to nije trosak verujem da jednom EA_u npr tek ne bih treablo da bude

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
Nemaju aaa buducnost na switch-u jer switch nema tu snagu da ih izgura....sem ako nisu u pitanju last gen igre kao Skyrim, plus zasto bi neko placao ovoliku veliku cifru za switch da bi igrao aaa igre koje ce biti downgrade u odnosu na ps4 xbox koji imaju daleko jaci hardver a nisu ne znam koliko skuplje od switcha.
Pogledaj post par postova iznad videces da nije problem u hardware_u , ako smarthphone moze ovo izbaci zasto bi switch imao iole problema?
Plus imajuci u vidu da Nvidia tera switch znachi naj od naj sto se mobilnog gejminga tice i plus ta vrhunska mogucnost igrati on the go i u home varijanti
C64freak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 9:55   #728
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka

Lično mislim da uopšte nije poenta Switcha sečenje AAA igara da bi radile na njemu. Mi COD, Battlefield, GTA, Witcher, Mass Effect... već imamo na 3 različite platforme - PC, PS4, XB One. I sigurno nema igrača na svetu koji već nema jednu od tih platformi, a mnogi i po više. I kome je tu tačno zapelo da ih igra na Switch-u?

Kako ja vidim Switch, ideja je upravo da konzola bude dovoljno različita da privuče ljude da se u kauču zezaju uz Zeldu, Mario, Splatoon baš kada im se ne igraju ove druge AAA igre. A 3rd party podrška je mnogo više od portova, Wii iako ga je ne volim je imao gomilu igara razvijenih specijalno za njega. Ako Switch bude makar približno popularan imaće i on. Znači ubeđen sam da je cilj Nintenda da imaju dovoljno jaku platformu da se igre prave ciljano za nju, skrojene baš za njen hardver, kontrole i ostale specifičnosti. Da li će to da uspe i dalje ne mogu da kažem, ali mišljenje da konzola zavisi od postojećih AAA igara i njihovih portova je jako usko gledanje na stvar. Da baš mi treba 4-ti port jedne iste igre, pa još iskasapljen.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 10:17   #729
vetar.
Starosedelac

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
Jačina nema puno veze, polovina mulitplatform igara i dalje izlazi za PS3/Xbox360, ako devoloper želi može portovati next gen igru i za Wii.
Zato što neki Switch korisnici neće imati PS4/XB1 a želeli bi da pored Zelda i Maria imaju recimo i Fifu, Skyrim i CoD, ili bi Switch korisnici koji imaju i PS4/XB1 želeli da igraju te igre u handheld modu. Te same igre će teško prodavati Switch (mada sam video par komentare tipa "jedva čekam da igram Skyrim na putu), ali će uz njih Switch imati širi apeling.

Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Nije poenta da li je lako raditi sa Switch konzolom ili ne. Problem je hardware koji zahtjeva debelo sjecenje materijala da bi radio na Switch-u. Narocito u eri PS4 Pro i Scorpio konzola. Vidis i sam koliko problema imaju 3rd party developeri da izbace igru koja radi dobro na danasnjim konzolama.
Što se tiče 3rd party portova, upravo je poenta da je lako raditi sa Swtichom, lak rad znači manje vremena za devoloping i port, što automatski znači jeftiniji port nego da je pitanju hardver sa kojim se teško radi.
To je ogroman plus za devolopere i sa tom činjenicom će se lakše odlučiti da portuju neku igru.
Stara 7.3.2017, 11:36   #730
maki83
Član

Član od: 11.12.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 54 puta na 45 poruka

E ljudi, ja bih radije umesto dosadasnjeg visemesecnog prepucavanja oko toga da li je ili nije dobar, da cujem utiske onih koji su pazarili konzolu. Da napisu malo vise
maki83 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 11:42   #731
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 1.511 puta na 1.043 poruka

Niko živi COD ne bi igrao na Switchu, nema nijednog jedinog razloga. Ko namerava da ga uzme poseduje ili neku od konzola ili PC, tako da će igru igrati tamo. Za indie naslove je druga priča, tu portabilni mod već ima smisla i drago mi je što za sad imaju ogromnu podršku, gomila hit naslova. Mada ako uzmemo u obzir finansijski aspekt i nije ih baš isplativo uzimati za Switch, PC ima daleko veće popuste nego što će imati konzola tako da je ušteda velika.
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 11:48   #732
maki83
Član

Kontam da ce nintendo za praznike sniziti cenu na 250$, 300$ sa jednom igrom...i ima da naprave bum
Stara 7.3.2017, 11:50   #733
vetar.
Starosedelac

Citat:
maki83 kaže: Pregled poruke
Kontam da ce nintendo za praznike sniziti cenu na 250$, 300$ sa jednom igrom...i ima da naprave bum
Ako budu zadovoljni prodajom minimalne su šanse za sniženja cene, mnogo veće šanse su da samo ubace igru u paket po istoj ceni.
Stara 7.3.2017, 12:03   #734
maki83
Član

Citat:
vetar. kaže: Pregled poruke
Ako budu zadovoljni prodajom minimalne su šanse za sniženja cene, mnogo veće šanse su da samo ubace igru u paket po istoj ceni.
Na to sam i mislio. A to i cekam, pa da pazarim

Voleo bih da kolega objasni vezu izmedju chromecasta i switch-a? Posto mi uskoro stize Chromecast?
Stara 7.3.2017, 13:00   #735
vetar.
Starosedelac

Citat:
maki83 kaže: Pregled poruke
Na to sam i mislio. A to i cekam, pa da pazarim

Voleo bih da kolega objasni vezu izmedju chromecasta i switch-a? Posto mi uskoro stize Chromecast?
To da, ubaciće uz svaku konzolu po jednu igru po istoj ceni, znači neće biti nikakvog sniženja.

Znam da Chromecast nije konzola.

Chromecast is a media streaming device that plugs into the HDMI port on your TV. Simply use your mobile device and the TV you already own to stream your favorite TV shows, movies, music, sports, games and more. Chromecast works with iPhone®, iPad®, Android phone and tablet, Mac® and Windows® laptop, and Chromebook.
Stara 7.3.2017, 17:25   #736
vetar.
Starosedelac

Nakon US-a, i u Evropi je Switch imao najbolji start ikada za Nintendo konzolu.

Nintendo of Europe says that Nintendo Switch sold more in its launch weekend than any other Nintendo hardware in history.
What's more, The Legend of Zelda: Breath of the Wild is the biggest-selling Nintendo launch title ever in Europe - beating the previous record holder Wii Sports (which was bundled with the hardware).
The firm points out that this was achieved during a 'traditionally quiet time for the games industry'.
http://www.gamesindustry.biz/articl...beat-wii-over-two-days-in-the-americas-report

105k Switches sold in France - best ever launch - 130k Zelda

Poslednja ispravka: vetar. (7.3.2017 u 17:56)
Stara 7.3.2017, 19:47   #737
maki83
Član

Vetar nisam mislio na tebe nego na C64freak..on pomenuo da je uzeo switch i Chromecast, pa me zanima kako kombinuje ta dva, kad koliko znam switch nema podrsku za Chromecast. Ili sam ja nesto propustio?
Stara 7.3.2017, 19:59   #738
mvasic
Starosedelac

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1.288
Zahvaljeno 878 puta na 526 poruka

iFixit rasklapanje:

https://www.ifixit.com/Teardown/Nint...Teardown/78263

AnandTech o potrosnji struje:

http://www.anandtech.com/show/11181/...er-consumption

Poslednja ispravka: mvasic (7.3.2017 u 20:17)
mvasic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2017, 21:00   #739
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

A evo kako 3rd party portovi izgledaju na Switch-u

Video
dex3108 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2017, 0:35   #740
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka

Mislim da je ovo relativno dobar pokazatelj onog što nas očekuje kod portova. Ali vremenom će developeri naučiti kako da rade sa platformom. Trebalo bi da igre vizuelno budu barem blizu last-gen naslova da bi bilo prihvatljivo igrati to na TV-u.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Nintendo Classic Mini - NES Coming on November 11th (30 NES games) vetar. Konzole 118 26.6.2017 18:38
Kvm switch digitus dc-oc-12 mica1709 Ostale komponente 3 22.8.2011 0:42
Nintendo 3DS dzoni.czv Konzole 4 3.7.2010 23:50
Konzolaške igre: da ili ne Beagle Tekstovi u SK 374 3.5.2010 0:49
Nove igre za Wii sa Nintendo konferencije renegade_of_funk Konzole 7 9.10.2008 21:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:48.