![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 10.2.2016.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 3 puta na jednoj poruci
|
![]()
Pozdrav svima, imam telefon homtom ht3 sa verzijom androida 5.1 i onda njegova neka podverzija v2.0.6. Telefon sam rutovao preko kingroot aplikacije, zato sto nije hteo da mi skida sve aplikacije preko google playa, izbacivao je neki error 504. Flesovao sam mu twrp 3.0, i preko recovery mode-a sam mu instalirao sa sd kartice sa zipovanog foldera googleplay504fix. Onda je sve radilo, sve sam mogao sa google playa-a, i sve je bilo okej. A onda sam dobio novi apdejt za telefon, v2.0.8., apdejtovao sam ga, on je odradio svoj posao, ali kada je krenuo da ga pali, izbaci mi samo logo, pa onda ide muzika, pa opet logo i to je to, tu stane. Ostavio sam ga tu pola sata ali se nista nije desilo, nije ga podigao. Ugasio sam ga, izvadio mu bateriju i opet probao ali i dalje nista. Onda sam mu skinuo neki stariji firmware v1.0.5 preko drugog telefona i stavio ga na memorijsku, pa onda prebacio u homtom, otisao u recovery i flesovao mu taj android, i radi, upalio se i sve je okej, ali onda mi opet stigne taj isti apdejt i ja opet idem na to i opet nije hteo da se upali kad je odradio posao. Onda sam hteo opet da mu flesujem taj stariji a onaj sto mi stigne na telefon da zaobidjem ali problem je sto mi sad nema recovery-ja, i ne mogu da ga ponovo flesujem. Kad hocu u recovery izbaci mi logo androida i uzvicnik
![]() Trazio sam na jutjubu, ima tamo kako da se uflesuje firmware preko programa sp flash tool, ali mi laptop ne nalazi uredjaj kada ga povezem. Probao sam i bez baterije, i u flashboot mode-u, nikako ga ne nalazi, a potrebni su neki mtk preloader drajveri, koje sam skinuo, ali kada ih racunar instalira izbacuje neki kod 10, i nece da mi se poveze telefon... Ako neko zna resenje bio bih mu zahvalan da mi pomogne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Tema ti je na pogresnom mestu ali prebacice neko vec.
Koliko sam skapirao to sto zoves flashboot je fastboot, ima li download mod to cudo? probaj da drzis volume up i dugme za paljenje pri paljenju i cim se pojavi onaj logo odmah pusti pa pritisni oba opet i drzi dok se ne desi nesto, to bi trebalo da ti otvori recovery ako ga jos ima. U download mode ulazis tako sto ugasis skroz telefon, ubodes USB kabl PRVO U USB PORT NA KOMPJUTERU, pa onda drzis volume up na telefonu i ubodes USB kabl u telefon, tako bi trebalo da te ubaci u download mode pa da mozes da flesujes sta hoces, bar sam tako ja pre neki dan flesovao stock firmware u LG G3. Obrati paznju gde ubadas USB, treba ti 2.0 port da ne bi dobijao nasumicne greske. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lanikor na korisnoj poruci: | ||
steks (14.5.2016) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zapeo si u bootloop. Ako si flešovao twrp, ROM i recovery, onda je pitanje da li novi flešovani ROM podržava OTA (over the air) apdejtovanje Androida. Ako hoćeš i custom ROM i OTA, ne vjerujem da ćeš to naći za taj mob. Isto tako, ako ubodeš ROM bez OTA, onda ćeš morati ručno da instaliraš svaki novi ROM koji odabereš. Prije toga obavezno nađi i poskidaj USB drajvere tog telefona za PC.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
steks (14.5.2016) |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Da da fastboot, moja greska.
Kad drzim power dugme i volume + dobijem ovako: Select Boot Mode: [VOLUME_UP to select(sa tim dugmetom pomeram strelicu). VOUME_DOWN is ok(a sa ovim ulazim u to).] [Recovery Mode] [Fastboot Mode] [Normal Boot] <<== E sad, kad udjem u prvo, recovery mode, izbaci mi samo logo androida sa uzvicnikom, a kad udjem u fastboot mode, samo ispise:fastboot mode... Sad ne znam da li ima razlike izmedju downloading mode-a i ovog fastboot-a. Nasao sam mu ja firmware na ovom sajtu: http://chinagadgetsreviews.blogspot....pop-51_56.html Skinuo sam ga i dobio sam i program sp flash tool, ispratio sam coveka na jutjubu koji je preko tog programa flesovao isto na homtom ht3 firmware: https://youtu.be/cBncpE73MmU , ali meni nece da poveze telefon kada ga povezem sa laptopom i to je problem, a drajvere nikako ne uspevam da mu instaliram... Ne znam dal da ga odnesem u servis, ili sta da radim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Uspeo sam u downloading mode, samo sto sam drzao volume -
I uspeo sam da mu uflesujem taj neki oficijalni njegov firmware, i upali ga on al se ne vidi slika sad, ali sve se cuje, kako ga otkljucavam i to al slike nema, da mi se nije nesto u hardveru sad zeznulo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Uf probaj sve varijante, u download modu mozes da flesujes ROMove dokle god je "zvanican" za taj telefon, probaj taj sto je prvobitno radio i ostavi ga tako, batali update.
Obavezno odradi potpun wipe svega, nikako dirty flash. |
![]() |
![]() |
steks (14.5.2016) |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Vazi, vazi, nego me zezaju ti drajveri nesto, prvi put kad sam upao u downloading mode bez problema sam mu uflesovao firmware, al taj nesto ne valja, slika em malo crni pa malo beli, pa mu se odjednom neke crtice pojavljuju preko ekrana i magli al nigde slike, al se u pozadini cuje vibracija i otkljucavanje ekrana pritiskom na tastere. Probao sam posle ovaj stari da mu vratim pa sam jos neki skinuo al nece, krene program da radi al se onda samo cuje onaj zvuk kad se izvuce usb i tu stane, i to stalno na istom mestu stane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Skini ovo, i obrisi stare drajvere potpuno. Pokreni kao administrator sve.
http://www.pcsuiteandroid.com/2016/h...-suite-driver/ i flesuj ovaj firmware http://chinagadgetsreviews.blogspot....pop-51_56.html I na kojoj masini sve to pokusavas, tacnije, koji operativni sistem? |
![]() |
![]() |
steks (14.5.2016) |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Na lolipop-u 5.1 pokusavam, android
A ovaj link od drajvera mi ne otvara, nasao sam i ja to ranije al nije hteo da mi otvori E da, taj firmware sto si postavio sam flesovao, i od njega mi se crna slika pojavila |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Mislim na kompjuter, koji Windows?
Radi, samo moras da lajkujes, das +1 ili tako nesto http://pastes.binbox.io/AeH32#WrkTNo4E evo i posle pastebin http://af2d.com/6/ |
![]() |
![]() |
steks (14.5.2016) |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
A, na xp-u, zato je i teze, verovatno
Uspeo sam sad da skinem drajvere, sad cu opet da instaliram pa cemo videti sta se desava |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Hoce taj softver za flesovanje da zeza na win 8/8.1 zato pitam, nema veze sto si na XP. Aj isprobaj pa napisi sta i kako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
To su univerzalni drajveri za sve MTK uredjaje, mozda su stariji drajveri
https://docs.google.com/uc?id=0B3qYF...kgtVl83STM1eE0 Skini ove, 0.9.7 je verzija, jedina novija je 1.0.1 ali je pristupljeno previse puta pa ne moze trenutno da se skine Naknadno probaj i ovo ako nece sa gornjim drajverima https://androidmtk.com/download-mtk-...auto-installer |
![]() |
![]() |
steks (14.5.2016) |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Uspeo sam, hvala ti na pomoci i na vremenu koje si posvetio meni druze, da nije bilo tebe, ne znam da li bih uspeo, ah konacnoo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Problem je ipak bio u onom programu, skinuo sam neki stariji i taj je odradio posao odlicno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Ima tu hiljadu sitni forica, bitno da radi
![]() Sad testiraj uredjaj, vidi da li sve radi, proveri Google Play itd. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Edit: Izbacuje opet error, ne znam da li ga vredi ponovo rutovati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
Isprobaj prvo opcije odavde, mozda je do gapps aplikacije, imao sam nekad slican problem na Huawei G7
http://android.stackexchange.com/que...rom-play-store |
![]() |
![]() |
steks (14.5.2016) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako da instaliram OS | worldwideweb | Operativni sistemi | 3 | 6.10.2012 9:16 |
Kako da instaliram SezamPro Internet? | Schnak3 | Internet usluge | 5 | 29.12.2009 23:59 |
Kako da apdejtujem DVD firmware | zvucnjak | Nosači podataka | 21 | 13.6.2009 21:23 |
Kako da instaliram UXTHEME.DLL? | Guterill | Operativni sistemi | 15 | 3.5.2008 11:36 |
Kako da instaliram part magic? | cages | Aplikativni softver | 11 | 29.9.2006 20:04 |