![]() |
![]() |
![]() |
#3661 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Samo je bitno da ga ne otvara neki laik pa da ga ošteti, inače blage veze oni nemaju da li je otvaran ili ne.
Meni je tako stigao neispravan osciloskop i ja sam ga prvo otvorio da vidim da li mogu nešto da popravim, kontam neću da ga vraćam ako se otkačio neki lem, žičica... pa tek nakon pregleda sam ga vratio. Par nekih sitnica sam tako sam sredio ali obično slikam i tražim neki simbolični refund, ne volim baš ni ja da lemim za džabe za aljkavim kinezima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3662 |
Veteran
Član od: 5.8.2013.
Zahvalnice: 330
Zahvaljeno 385 puta na 289 poruka
|
![]()
Uzeo od drugara zopo zp980 da se malo igram, kvalitet izrade odlican, displej full hd...quadrant 8200
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3663 |
Član
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 62 puta na 51 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3664 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Vrlo skromno. Beli je sada na Aliju 319€ a crni 334€. Brzo se cene svele na normalne.
Mi 4 za 119€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3665 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3666 |
Član
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 62 puta na 51 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3667 |
Veteran
Član od: 18.7.2008.
Zahvalnice: 410
Zahvaljeno 25 puta na 25 poruka
|
![]()
Prevara neka a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3668 |
Veteran
Član od: 5.3.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 134 puta na 123 poruka
|
![]()
Update na moje muke
![]() Meizu sam poslao u BG elektro*ik, koji je zvanican serviser meizu uredjaja, da utvrde kvar i da mi jave cenu da vidim da li cu popraviti, nakon dva dana telefon mi je iznenada stigao nazad, napisali su da je u pitanju maticna ploca i to je to, nista mi nisu javili, ni cenu, ni zvali niti mi odgovaraju na mailove, samo mi je stigao paket na vrata posle 2 dana, veliki minus za tu firmu. Uskoro cu poslati telefon u neki drugi servis, i na kraju krajeva, sam cu naruciti maticnu plocu sa alija i naci servisera da mi to odradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3669 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Napravi kratku recenziju tog Cubota ako te ne mrzi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3670 |
Veteran
Član od: 5.3.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 134 puta na 123 poruka
|
![]()
kod drugara sam se igrao sa cubotom, on radi recenzije i to odlicno, evo ga full review
https://www.youtube.com/watch?v=-iBQKXrtb6o onako kratko iz moje ruke, odlican ekran, odlicno radi, baterija dobra, izrada dobra, kamera nije nesto ako nema svetla, ako ima ok slike skroz, zvuk dobar, 5.5 inca je ali mi je kompaktan recimo isto kao xiaomi redmi note 2, isti osecaj u ruci. nema nikakve instalirane dodatne aplikacije tj bloatware. razmisljao sam se izmedju njega i bluboo picasso, ali je cubot bolji u svakom pogledu. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku darac_kv na korisnoj poruci: | ||
LoneWolf (22.4.2016) |
![]() |
#3671 | |||
Novi član
Član od: 4.3.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Dakle evo malog rivjua za telefon Elephone P9000 koji mi je stigao pre dva dana.
Kupio sam ga preko coolicoola i u srbiju je stigao za malo manje od dve nedelje, carini sam morao da dokazujem koliko sam telefon platio (225dolara) i na to sam platio carinu 8600 dinara sto mi je coolicool refundirao jer sam platio zastitu od carine. E sad o samom telefonu: Telefon stize u beloj kutiji koja deluje ok. U samoj kutiji se nalazi telefon, usb kabl koji je solidne duzine i podrzava brzo punjenje (2,5A), knjizica i gratis zadnja silikonska maska. TELEFON DOLAZI BEZ PUNJACA! jer je to praksa Elephona i teraju vas da kupite njihov originalni punjac za brzo punjenje. Prodavac Coolicool poklanja gratis obican punjac tako da malo ublazava glupavu politiku Elephona. Izrada telefona je OK. telefon je unibody dakle ima fiksno kuciste bez mogucnosti uklanjanja baterije. Obod je uradjen od crnog metala, a ledja su od neke plastike koja ima utisak peskirane plastike. Meni se licno svidja i lepo izgleda. Telefon je prosecne tezine i zaista lepo lezi u ruci. Sa prednje strane nalazi se kamera od 8MPx a sa zadnje 13MPx i ispod kamere senzor za otisak prsta. Sam senzor je trenutno jako los i em sto sporo otkljucava telefon, em sto u 50% slucajeva ne prepoznaje prst. Moguce da je ovo problem toga sto je sistem Android 6.0 a senzor nije njemu prilagodjen. Sledeca verzija softvera koju ja nisam ubacio mislim da resava ovaj problem. Sa leve strane nalazi se deo za sim kartice (2 Micro SIM kartice prima ili 1 Micro sim + SD micro ) i dugme za brzi silent mod. Sa druge strane nalazi se power dugme i dugme za zvuk. Sa prednje strane ima samo jedno kapacitivno dugme koje zamenjuje standardna tri dugmeta kod androida. Jedan klik na njega je back dugme, dvoklik je home dugme, a dugo drzanje je settings dugme. Kao sto sam vec napomenuo telefon dolazi sa stock firmware om android 6.0 ima OTA azuriranje i valja napomenuti da Elephone ide odmah na internacionalnu verziju. Dakle nema zezanja sa kineskim aplikacijama. Od funkcionalnosti koje telefon ima izdvojio bih sledece: 4GB RAM NFC Bluetooth Fast charge Wireless Charge Gravity senzor Ziroskop Fingerprint scanner FM radio Sto se tice baterije poseduje 3000mah bateriju sa brzim punjenjem 3.0 Sto se tice mreza podrzava sve LTE frekvencije koje se kod nas koriste. USB konektor je tip C Sa zadnje strane ima kamericu od 13 megapixela sa Sony IMX258 senzorom. Ima stabilizaciju i automatsko i manuelno podesavanje ISO. Takodje moze da cuva slike u RAW formatu ako je nekome to od interesa. Ima dual led blic i laserski fokus. Kao sto sam vec napomenuo telefon ima 4 GB RAM memorije i 32 GB Interne memorije. Procesor MediaTek Helio P10 na 2.0Ghz. I to je to sto se tice vecine bitnih stvari. U radu se pokazao kao OK, mada jos uvek ima isisavanje baterije na neke leve procese, tako da telefon moze da izdrzi samo jedan dan na beteriji i negde oko 4h SOT. Ako bi popravili te procese (sto verujem da hoce u narednim verzijama softvera) telefon ce zapravi biti jako dobar po pitanju SOT. I za kraj kompletno otpakivanje, prikaz telefona, primeri slika i primer kvaliteta video snimka.
Poslednja ispravka: kobra87 (24.4.2016 u 17:03) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3672 | |
Član
Član od: 28.8.2012.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3673 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3674 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3675 |
Novi član
|
![]()
Print screen paypal stranice, sajta sa kog je naruceno i bar sam ja odradio print screen stranice iz banke.
Mada mislim da ne mora. U svakom slucaju poslao sam to i nazvao carinicu koja mi je poslala zahtev za dokaze. Usmeno joj rekao koliko i sta sam platio. Ona mi je rekla uredu na toliko ce biti ocarinjeno i to je to. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku kobra87 na korisnoj poruci: | ||
Wolf72 (24.4.2016) |
![]() |
#3676 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3677 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^ da se i rebnuti 6 mjeseci uslovna za falsifikovanje dokumenata, pa ti vidi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3678 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3679 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3680 |
Član
|
![]()
A isto mi izadje na kraju. Na aliju je dosta jeftinije nego na tim sajtovima i jos zastita kad se doda, ispadne kao da sam platio carinu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel. |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 | romalion | Aparati i oprema | 48 | 5.5.2012 13:34 |
Kineski telefoni | Schnak3 | Aparati i oprema | 2 | 10.9.2008 14:24 |