Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.3.2016, 16:41   #10821
k750
Član

Član od: 10.8.2008.
Zahvalnice: 184
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Imam jedan problem, ne mogu da ubacim zastavice na sofersajbni.
Skinuo sam modove i novo je to sto imam opciju da odaberem raspored (znate, one tackice), ali kada kliknem na tacku, modovi tj. zastavice ih nema u ponudi.
Koristim Russia open spaces mod, da li je moguce zbog toga da nije kompatibilno?
Konkretno, hocu da ubacim SerbianCabAccsessoriesDLC.scs zastavice... a tu su i FootballFlag, kao i Reworked TomTom navigation for all trucks. I nigde ih nema u odabiru... zbog cega, kako to da namestim?
Takođe, downloadovao sam dosta dodataka za kabinu, ali ni jedan se ne prikazuje u ponudi da dodam, zbog čega?
Ispravno sam ubacio u mod folderu, 1.22 verzija je euro truck...

Poslednja ispravka: k750 (24.3.2016 u 16:52)
k750 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2016, 16:52   #10822
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.210 puta na 7.168 poruka

Digni taj serbian mod koji hoćeš da imaš da ti bude među prvim na listi modova, moguće da ga neki mod koji je trenutno iznad njega jednostavno preklopi.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
k750 (24.3.2016)
Stara 24.3.2016, 19:38   #10823
k750
Član

Pokušavao sam tako, a i new game i da učitam samo taj mod, međutim neće.
Ako nema rešenja, možete li me uputiti na neki tutorial kako sam da napravim zastavicu i ubacim u igru?
Stara 24.3.2016, 20:27   #10824
Lesa91
Član

Član od: 30.8.2012.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka

A jel imas CabAcessories DLC? Ja nemam, pa ne znam da li to zahteva.

P.S. @tobra sa mesecnim zakasnjenjem hvala za objasnjenje za fiziku. Mod sam probao i brze bolje obrisao. Vise mi je izgledalo kao mucenje nego unapredjena fizika.
Lesa91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lesa91 na korisnoj poruci:
k750 (25.3.2016)
Stara 24.3.2016, 21:40   #10825
tobra
Veteran

Član od: 3.7.2006.
Zahvalnice: 314
Zahvaljeno 311 puta na 238 poruka

Citat:
k750 kaže: Pregled poruke
Pokušavao sam tako, a i new game i da učitam samo taj mod, međutim neće.
Ako nema rešenja, možete li me uputiti na neki tutorial kako sam da napravim zastavicu i ubacim u igru?
Mislim da je problem u samom modu. Da bi napravio mod treba da nabavis program blender za 3d modeliranje (https://www.blender.org/), onda Adobe Photoshop ili neki program za editovanje slike. Za pocetak evo ti o radu u blenderu u vezi ets2 (http://blender2scs.tk/user-guide/video-tuts). Otidji na youtube i u pretrazi upisi recimo "Creating mod for ets2" i onda kreni sa preturanjem po video linkovima.
Mislim da sam ti bar malo pomogao.
tobra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tobra na korisnoj poruci:
k750 (25.3.2016)
Stara 25.3.2016, 0:36   #10826
k750
Član

Hvala na pomoci, pokusacu da sredim pa vam javljam rezultate.
@Lesa91
Kako ja kapiram, taj cabin accesories dlc je mod, kao i svaki drugi, i samo se kopira u mod folder. Znaci, to je neki pack ili kako vec da nazovem...
Tako ja razumem to, inace, nemam ga skinuto kao neki patch, ali, ako to nije neki pack (kako ja to razumem) vec nesto sto je potrebno za dodatke za kabinu, onda jeste problem tu, i molio bih da mi neko kaze vise o tome

edit: evo sada sam proguglao o tome, nisam znao za cabin accesories dlc.

Poslednja ispravka: DeCoy (25.3.2016 u 1:14)
Stara 25.3.2016, 10:14   #10827
MARE GSX R
Starosedelac

Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 367
Zahvaljeno 366 puta na 321 poruka

Treba da se ima taj dlc... A ja sam pre probao sa srpskim zastavama i nije htelo mozda treba na poseban kamion ili nesto trece, glavno nije htelo...
MARE GSX R je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2016, 21:16   #10828
tobra
Veteran

Citat:
Hvala na pomoci, pokusacu da sredim pa vam javljam rezultate.
@Lesa91
Kako ja kapiram, taj cabin accesories dlc je mod, kao i svaki drugi, i samo se kopira u mod folder. Znaci, to je neki pack ili kako vec da nazovem...
Tako ja razumem to, inace, nemam ga skinuto kao neki patch, ali, ako to nije neki pack (kako ja to razumem) vec nesto sto je potrebno za dodatke za kabinu, onda jeste problem tu, i molio bih da mi neko kaze vise o tome

edit: evo sada sam proguglao o tome, nisam znao za cabin accesories dlc.
Svaki mod koji kopiras u "C:\Users\.......\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod" treba i da aktiviras. Aktivacija je jednostavna, aktiviras igru odaberes profil i ides na editovanje modova. Tamo ako stoji zelena ikonica na modu onda znaci da je mod aktivan u igri a ako je sive onda je mod neaktivan u igri.

Citat:
MARE GSX R kaže: Pregled poruke
Treba da se ima taj dlc... A ja sam pre probao sa srpskim zastavama i nije htelo mozda treba na poseban kamion ili nesto trece, glavno nije htelo...
Ne netreba da se ima taj dlc (Cabin Accessories dlc), jer svi ti modovi koji oni urade su kopija orginalnog samo postave sliku na objekat to jest zastavicu koja je uradjena u programu za 3d modelovanje. Inace orginalni Cabin Accessories dlc mozes da rspakujes i da editujes.
Evo sta oni edituju. To je fajl sa ekstenzijom dds.

Poslednja ispravka: tobra (25.3.2016 u 21:32)
Stara 26.3.2016, 10:10   #10829
MARE GSX R
Starosedelac

Moguce, znam da sam nailazio na takve dodatke koji zahtevaju dlc, a neki pak ne zahtevaju,.... tako da ko sta nadje...
Stara 26.3.2016, 11:29   #10830
k750
Član

Nego, sada imam drugi problem
Kamioni koje sam skinuo... iako aktiviram sve na pocetku nove igre, imam ih samo nekoliko u izboru, a u toku igre (recimo nakon 10.-og levela) samo jedan kamion mogu da odaberem od skinutih, samo se jedan pojavljuje u igri u prodavnicama kamiona. Zasto je tako, da li postoji neka opcija koju ne znam da treba da podesim?
Takodje, da li kamion bez obzira na nadogradnju uvek ide do 90km/h, jer, kolko god da sam nadogradjivao do sada, nikako da predje taj limit?
Vidim ima na netu da se to moze otkljucati ali kao hak, a da li mogu da napredovanjem u igri to otkljucam?

Poslednja ispravka: k750 (26.3.2016 u 13:06)
Stara 26.3.2016, 16:26   #10831
MARE GSX R
Starosedelac

Citat:
Nego, sada imam drugi problem
Kamioni koje sam skinuo... iako aktiviram sve na pocetku nove igre, imam ih samo nekoliko u izboru, a u toku igre (recimo nakon 10.-og levela) samo jedan kamion mogu da odaberem od skinutih, samo se jedan pojavljuje u igri u prodavnicama kamiona. Zasto je tako, da li postoji neka opcija koju ne znam da treba da podesim?
Prvo pogledaj da li su za verziju igre koju imas, neki hoce da rade na vise verz a neki ne....

Citat:
Takodje, da li kamion bez obzira na nadogradnju uvek ide do 90km/h, jer, kolko god da sam nadogradjivao do sada, nikako da predje taj limit?
Vidim ima na netu da se to moze otkljucati ali kao hak, a da li mogu da napredovanjem u igri to otkljucam?
Ma kakav hak, odes u opcije iskjucis truck speed limit, tako se vec nes zove i vozi koliko ti je motor jak, ide do 120 kao nista...

Poslednja ispravka: DeCoy (26.3.2016 u 16:52)
Stara 26.3.2016, 17:43   #10832
tobra
Veteran

Citat:
Moguce, znam da sam nailazio na takve dodatke koji zahtevaju dlc, a neki pak ne zahtevaju,.... tako da ko sta nadje...
Za sada jedino je uslov da imas dlc Scandinavia i GoingEast za pojedine mape, to mora jer se povezuju sa drugim mapama tipa ProMods, TSM, Ruske mape i tako dalje.
Informacija ProMods 2.0 ne radi na novoj verziji igre 1.23.0.3s, kao i Madjarska mapa verzija 0.9.27.
Stara 26.3.2016, 21:17   #10833
MARE GSX R
Starosedelac

Pricamo o interior addons a ne o mapama, i drugo znam da jesam nailazio na interior addons koji zahtevaju dlc, jer kako dodavati te uradjene dodatke ( prelepljene slike na original) kako ti kazes, ako nemas opciju dodavanja tih dodataka koje kude po kamionu... (male crvene tackice u kabini koje dolaze sa dlc-om)
Stara 26.3.2016, 21:53   #10834
tobra
Veteran

Citat:
Pricamo o interior addons a ne o mapama, i drugo znam da jesam nailazio na interior addons koji zahtevaju dlc, jer kako dodavati te uradjene dodatke ( prelepljene slike na original) kako ti kazes, ako nemas opciju dodavanja tih dodataka koje kude po kamionu... (male crvene tackice u kabini koje dolaze sa dlc-om)
Da li si ikada otvorio model kamiona u blenderu ili u nekom od 3d modeling programu? Vidis te male crvene tackice po kamionu i u kabini u pomenutim programima dodajes i onda pravis mod. To isto ja radim sa znakovima na kamionu dodeljujem gde ce oni da se nalaze na kamionu upitanju su znakovi L,S,G, TIR i tako dalje.

Kako to izgleda moj mod u igri mozes da vidis na ovoj slici.

I kamion u blenderu, obrati paznju na kockice ispred kamiona e to su ti te male crvene tackice.

Stara 26.3.2016, 23:01   #10835
MARE GSX R
Starosedelac

Citat:
tobra kaže: Pregled poruke
To isto ja radim sa znakovima na kamionu dodeljujem gde ce oni da se nalaze NA KAMIONU upitanju su znakovi L,S,G, TIR i tako dalje.

I kamion u blenderu, obrati paznju na kockice ispred kamiona e to su ti te male crvene tackice.

Da na kamionu, znakove l,s itd, ali posto vec pricamo o unutrasnjosti kamiona, vecini je lakse da uradi kako si i sam rekao da samo prelepe druge slike na originalni dlc, te stoga treba i imati taj famozni dlc, gde dobijas sve te crvene tackice gde ces postaviti sta ti je volja, a i cisto me zanima zasto na svim stranicama za download modova, postoji odeljak, interior addons za gomilom dodataka, koji gle cuda nije ni postojao dokle dlc nije izasao?? Da rezimiram, ima dodataka koji traze dlc, i koji ne traze, znam sta sam video, i stvarno nem ni volje i vremena da se nabedjujem ko je u pravu, neka bude po tvom....
Stara 27.3.2016, 16:18   #10836
tobra
Veteran

Citat:
Da na kamionu, znakove l,s itd, ali posto vec pricamo o unutrasnjosti kamiona, vecini je lakse da uradi kako si i sam rekao da samo prelepe druge slike na originalni dlc, te stoga treba i imati taj famozni dlc, gde dobijas sve te crvene tackice gde ces postaviti sta ti je volja, a i cisto me zanima zasto na svim stranicama za download modova, postoji odeljak, interior addons za gomilom dodataka, koji gle cuda nije ni postojao dokle dlc nije izasao?? Da rezimiram, ima dodataka koji traze dlc, i koji ne traze, znam sta sam video, i stvarno nem ni volje i vremena da se nabedjujem ko je u pravu, neka bude po tvom....
Da li ima razlike u dodeljivanju malih crvenih tackica u kamionu i na kamionu to jest unutra i napolje kakva je razlika? Voleo bih da mi objasnis. I kakve imaju veze na sajtovima sa modovima "odeljak interior addons", da oni su postojali i pre izlaska Cabin Accessories dlc ali je bio problem nisu se pomerali nego su bili staticni. Kad je SCS uradio Cabin Accessories dlc oni su u igri postavili "kod" da se zastavice i ostale igracke pokrecu na pomeranje kamiona. Samim tim kada si apdejtovao igru (ako ti je orginal) na noviju verziju ti si automatski dobio "kod" za Cabin Accessories dlc, e sad mozes da ga platis i da imas orginalni SCS a mozes i da neki editovani skines besplatno i da ti radi u igri, vidis u tome je caka. Naravno ni ja ne zelim da se nabedjujem ko je u pravu a ko nije.

P.S.
I da ne mlatimo praznu slamu evo linka ko zeli da pravi modove, uzivajte u kreiranju modova: http://modding.scssoft.com/wiki/Main_Page

Poslednja ispravka: tobra (27.3.2016 u 20:26)
Stara 30.3.2016, 20:01   #10837
ETR1
Banned

Član od: 7.9.2012.
Zahvalnice: 131
Zahvaljeno 151 puta na 129 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku ETR1 Slanje poruke preko AIM-a korisniku ETR1 Slanje poruke preko Yahooa korisniku ETR1 Slanje poruke preko Skypea korisniku ETR1

Rabat

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ets2_00003.jpg
Viđeno:	67 puta
Veličina:	96,5 KB
ID:	53994
ETR1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ETR1 na korisnoj poruci:
tobra (30.3.2016)
Stara 30.3.2016, 22:17   #10838
tobra
Veteran

Malo se vozikamo.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ets2_00003.jpg
Viđeno:	51 puta
Veličina:	101,7 KB
ID:	53998   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ets2_00002.jpg
Viđeno:	38 puta
Veličina:	101,5 KB
ID:	53999  
Stara 31.3.2016, 9:56   #10839
gibanica
Član

Član od: 1.11.2013.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 67 puta na 24 poruka

Citat:
tobra kaže: Pregled poruke
Onda to nije logitech g25, po oglasima ni jedan g25 nisam nasao polovan ispod 10000rsd, nov kod prodavaca kompjuterske opreme je oko 250€ a g27 ide do cak 350€. Jedino ako nije doslo do korekcije cena, ove cene sam ja video po internetu pre 15 dana.
sto se vezujes i pominjes stalno g25?
ne znam jesi imao volan ikad ali g25 je deklarisan kao prromasaj firme.
motor glave volana odlazi pri jacim trzajima, zavrtnji popustaju usled ffb-a, a menjac je ubedljivo najslabija karika. manualni pocinje da salta nasumicno posle nekog vremena. ubacis ti u drugu a on registruje cetvrtu. itd. u oglasima ga gotovo ni nema i niti ga ko vise kupuje.

ja sam pre par godina pazario logi dfgt5, ima sekvencijalni menjac ali ets2 iovako vozim na Automatic. njegova glava je prebacena na g27 jer se pokazala kao dobra, i ceo mehanizam, koji je vec ozbiiljan naslednik g25 s kojim nema sale.

metalne papuce i sve u fullu. bio sam na pragu da ga kupim za 150e, ali sam odustao. za ono sto ja vozim OMSI i ETS2, menjac bi mi bio cist visak.

logi dfgt sam kupio za 10 000 koliko se secam, a mislim da mu cena nece padati ispod 8000 vise. vozio sam na misu takodje koji je sjajan ugodjaj posle tastature, ali je daleko od uzitka za volanom od 900 stepeni.
gibanica je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2016, 0:20   #10840
tobra
Veteran

Citat:
gibanica kaže: Pregled poruke
sto se vezujes i pominjes stalno g25?
Spomenuo sam zato sto se nije mogao naci za 3000rsd kako se spominjalo u postovima, a g27 je dobar volan i on kosta oko 350€ mada moze da se nadje i za jeftinije.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:19.