Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.8.2015, 19:31   #4861
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta
Određen forumom Re: The Witcher 3

Zasto, ja sam baš nakupio lepu kolekciju armora is tih kovčega u moru. Onda se obučem, pa slikam u tim oklopima. It's called role play
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2015, 20:08   #4862
JeSuis
Član

Član od: 18.12.2006.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 274 puta na 76 poruka

To je jedan od aspekata koji je trebalo drugačije osmisliti.

Igra te na neki način tera da skupljaš sav taj loot ako želiš da alchemy i craftnig imaju ikakvog smisla, a ako to činiš, igra se pretvara u smaražu - umesto zanimljive priče i borbe sa raznim monster-ima ti si neka seka-persa koja mažnjava ljudima tanjire i stare grabulje iz burića i prodaje ih trgovcu...

Da ne ispadne da kukam - igra je verovatno najbolja koju sam igrao, i ako bih imao neku kritiku vezana je baš za loot sistem.
JeSuis je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2015, 20:53   #4863
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.769
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

To je jedan od aspekata zasto volim krace RPGove. Narocito ako imaju razlicite class buildove, ili dosta C&C-a.

Odigras ga jednom, i nije to dosadno da ga prelazis jos jednom i jos jednom itd...

Ja sam KotOR2 i (narocito) Alpha Protocol prelazio gomiletinu puta.

Isto mi se svidjalo kod Witcher-a 2 sto pola igre vidis samo iz dve prelaza. Pa lepo mozes da igras iz dugog puta sasvim drugaciji Geraltov build i neke izbore a da igra i dalje deluje kao sveza jer ima dosta sadrzaja koji nisi mogao da vidis prvi put.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2015, 22:13   #4864
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Isto mi se svidjalo kod Witcher-a 2 sto pola igre vidis samo iz dve prelaza. Pa lepo mozes da igras iz dugog puta sasvim drugaciji Geraltov build i neke izbore a da igra i dalje deluje kao sveza jer ima dosta sadrzaja koji nisi mogao da vidis prvi put.
Jedno je drugačije nešto odigrati, sasvim drugo da te igra veštački ograniči da ne možeš da vidiš skoro 30-35% igre u jednom prelazu. Po meni ono što je Witcher 2 uradio je jedna od ubedljivo najglupljih odluka u istoriji gejminga.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2015, 22:38   #4865
player1
V.I.P. Test Play

Samo u slucaju da ne volis da igras RPGove vise od jednom.

Po meni je sjajno ako novi prelazi donose nesto potpuno sveze, umesto da igru 100%-ujes u jednom prelazu, posle cega je dosadno igrati je ponovo, sto je steta za RPG-ove gde postoji customizacija build-a lika.

Mada sa druge strane jeste po malo izvestaceno. Na primer oni, nesrecnici koji su presli W2 samo jednom na strani Roche-a ce potpuno biti zbunjeni ko je ta Philipa. Ako oni koji su presli samo na Iroweth strani uopste nece ukapirati salu sa Odrinom.
Stara 11.8.2015, 23:23   #4866
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Moj novi omiljeni screenshot:

http://i.imgur.com/seYZNsw.jpg
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 0:42   #4867
Snipe
Starosedelac

Član od: 2.6.2006.
Zahvalnice: 663
Zahvaljeno 485 puta na 289 poruka

Postoji li neki nacin da se vratim na 1.07 verziju igre?

Ovo izletanje na desktop sa verzijom 1.08 postaje nepodnosljivo.

(GOG verzija)
Snipe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 7:33   #4868
player1
V.I.P. Test Play

Jedino ako si sacuvao stari patch.
Trenutno sa gog sajta jedino je moguce skinuti osnovnu verziju sa 1.06 i upgade na 1.08.

Takodje cak i ako nadjes nacin, svi sejvovi napravljeni u 1.08 ti nece biti kompatibilni sa starijom veryijom.
Stara 12.8.2015, 13:27   #4869
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Witcher 3 The Movie
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 13:49   #4870
Snipe
Starosedelac

Član od: 2.6.2006.
Zahvalnice: 663
Zahvaljeno 485 puta na 289 poruka

Citat:
Dovahkiin kaže: Pregled poruke
Znači, kako sam popi*dio!!!
Spoiler za quest:
Quest za Barona:
Odlučio sam da oslobodim duh onog drveta kod Whispering Hilocka, jer želim da ubijem one tri "babe" čim ih vidim. Onaj duh je rekao da će osloboditi onu decu, što je i uradio, valjda... One "babe" su okrivile onu Gran, za koju se ispostavi da je Baronova žena i kaznile su je. Taman sam mislio da ću spasiti i Gran ako joj skinem onaj curse, al jok, Gran/Anna dead, Baron dead, sve uprskah, a do samog kraja sam mislio da radim pravu stvar... Baš mi je krivo. A load ne mogu, nemam save tako daleko.
Pitanja (odgovorite samo sa da ili ne):
1. Dal će mi se vratiti to što sam onoj deci pomogao.
2. Hoću li opet sresti duh drveta?
3. Hoću li opet sresti Ladies of the wood?

Sve u svemu quest je sjajno napisan, i prezanimljiv, ako ostali questovi budu na nivou ovoga...
Ja sam uradio suprotno od tebe, ali mislim da si ti postupio pravilnije, tek sada kada sagledam obe strane tog zadatka.

Zasto mislim da si postupio pravilnije:

Spoiler za Misljenje:
Oboje su donekle krivi za ono sto im se izdogadjalo, Baron je pijandura i siledzija koji je previse maltretirao Anu ali je imao svetle momente poput pruzanja utocista za Ciri i onaj izgubljeni devojcurak zvase se Gretka ili tako nesto, dok je on bio odsutan od kuce tokom ratnih obaveza Ana ga je varala sa nekim drugim likom, Baron je saznao za to zbog cega je nastavio da je tuce sto je uzrokovalo da Ana pobaci dete i odluci se da pobegne od njega a zatim i sklopi pakt sa vesticama iz mocvare koje ce od nje uciniti licnog slugu i baciti kletvu na nju zbog cega ce postati lujka a za skidanje te kletve cak ni Geralt nije siguran da moze da je ukloni. Na kraju ce Ana kao totalno izbezumljena osoba otici sa cerkom ili Baronom zavisi kako odlucis i niko ti ne garantuje da li se Ana izlecila nakon tog zadatka.

Ti si ucionio jedinu moralnu stvar po meni u ovom zapetljanom zadatku a to je da si spasio neduznu decu koja bi nicim stradala zbog ovo dvoje, dok su ovo dvoje dobili sto su mozda realno i zasluzili.

@ player1

Nista onda cu morati da se pomirim sa tim izletanjem, nervira me sto se ta izletanja dogadjaju samo u cutscenama, ovako mogu slobodno da svrljam po svetu nece se dogoditi nista. A sad sam se setio da sam instalirao jedan mod koji automatski preskace intro scenu i sve one strip scene pre ucitavanja, lako je moguce da me on zeza. Deinstaliracu ga pa cu videti.

Inace da li se slazete da je Gwent igra, igra tipa 0/1, true/false, if/then/else... i da nema puno logike ma koliko se trudio da ulozim taktiku, igra odluci kakav ce biti kraj.

Primera radi igram vec duze vreme protiv jednog NPC-a, nemam nijednu hero kartu i igram sa Northern Realms i Leader Ability koji daje x2 za Siege Combat, NPC igra sa Monsters spilom i Leader Ability koji daje x2 za Close Combat. Odbija me od zivota gotovo redovno, zbog onog linkovanja Monster karata u stanju je da napravi preko 100 poena, napokon igramo trecu odlucujucu partiju i uspevam nekako da stvorim tri karte viska od cega su mi sve tri Siege karte sa vrednostima 6, 8 i 8 plus Leader Ability to je 44 poena, na tabli NPC vodi sa 25 razlike, Close Combat mu je krcat kartama i poduplan sa Leader Ability, sve to sam umanjio sa Frost kartom i krecem napokon ka pobedi (pomislio) sa mojom prvom kartom, izbacujem 6-cu Siege a on izbacuje svoju poslednju kartu i to onu kisu koja renderuje mojih 44 poena u 6 poena.... ma daj... tu mi je bio kraj, batalio sam sve sto je vezano za Gwent i iskreno se nadam da necu morati tokom glavnog zadatka da igram taj BS od mini igre.

Poslednja ispravka: Snipe (12.8.2015 u 14:13)
Snipe je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 15:24   #4871
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Quest sa Baronom je verovatno najbolji u igri, posle njega sledi konstantni pad sto se tice glavne price a Skileshka ostrva su tu najslabija.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 15:57   #4872
2SaiNt4U
Starosedelac

Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 525
Zahvaljeno 1.136 puta na 594 poruka

@efil82
Žao mi je što to čujem [/QUOTE]

Ta njegova konstatacija je čisto subjektivna, ja se uopšte ne slažem..
2SaiNt4U je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku 2SaiNt4U na korisnoj poruci:
Leonida (12.8.2015), pentraksil (12.8.2015)
Stara 12.8.2015, 16:26   #4873
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.924 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
2SaiNt4U kaže: Pregled poruke
@efil82
Žao mi je što to čujem

Ni ja se ne slazem, Skelige ima odlicnu grupu kvestova, pgotovu glavni kvest.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 16:27   #4874
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka

Citat:
Stenmark kaže: Pregled poruke
"Next-gen".
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 16:53   #4875
JeSuis
Član

Član od: 18.12.2006.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 274 puta na 76 poruka

Nije me zanimalo da se kroz igru bavim igranjem gwent-a. Da li se gubi nesto zbog toga, neki novi kvestovi ili već nešto??
JeSuis je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 16:56   #4876
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.161 puta na 1.331 poruka

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Quest sa Baronom je verovatno najbolji u igri, posle njega sledi konstantni pad sto se tice glavne price a Skileshka ostrva su tu najslabija.
Slazem se ceo main quest posle Red Baron-a pocinje polako da smara (izuzetak mi je deo u Novigrad-u). TW3 je igra u kojoj ima desetine side questova koji su (daleko) bolji od main price.
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 17:03   #4877
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
TW3 je igra u kojoj ima desetine side questova koji su (daleko) bolji od main price.
Osim ako si zadrti fan koji obožava knjige pa te jedino glavni kvest zanima. Iskreno, sada da me neko pita ne bih mogao da se setim ni jednog jedinog sporednog kvesta iz TW3. U stvari lažem... Sećam se sporednog kvesta sa Jen kad sa Geraltom traži džinija... Al to je opet deo vezan za knjige.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2015, 17:45   #4878
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 434
Zahvaljeno 654 puta na 444 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Osim ako si zadrti fan koji obožava knjige pa te jedino glavni kvest zanima. Iskreno, sada da me neko pita ne bih mogao da se setim ni jednog jedinog sporednog kvesta iz TW3. U stvari lažem... Sećam se sporednog kvesta sa Jen kad sa Geraltom traži džinija... Al to je opet deo vezan za knjige.
Ne mozes da se setis questa sa Tris u Novigradu, sa Hjalmarom i Seris u Skeligeu, Redania's Most Wanted i kovanje zavere protiv xxx lika sa starim poznanicima...?

Mislim, ne moras biti fan kao Dovalkin , ali to da igra ima neupecatljive sporedne questove jednostavno nije istina.

@Dovalkin
Neko gore je zaboravio da ti navede jedan bitan detalj o tome ko ce da naje be ni kriv ni duzan zbog tvojih odluka.
Spoiler za posledica izabrane family-matters opcije:
Duh iz stabla ce pobiti celo selo Downwarrena. I ja sam mislio da je "bolji" izbor spasiti neduznu decu, ali ispostavilo se da si pobio drugu neduznu decu i masu odraslih u paketu, + Anu i Barona.
U prvom prelazu sam ubio duha, mada moram reci, ja uopste nisam imao pojma da ce ta odluka imati TOLIKE posledice...
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku buraz na korisnoj poruci:
nesudjeni clocker (12.8.2015)
Stara 12.8.2015, 18:02   #4879
efil82
Starosedelac

Citat:
JeSuis kaže: Pregled poruke
Nije me zanimalo da se kroz igru bavim igranjem gwent-a. Da li se gubi nesto zbog toga, neki novi kvestovi ili već nešto??
Ima jedan quest u Novigradu koji je po meni mozda i najbolji iz te "celine" u gradu a koji se vrti oko gwent turnira, heist-a i spijunske igre visoke politike.
Stara 12.8.2015, 18:07   #4880
efil82
Starosedelac

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Ni ja se ne slazem, Skelige ima odlicnu grupu kvestova, pgotovu glavni kvest.
Pa ja sam i govorio o glavnom questu koji je uzasno slab na ostrvima missim do...onog glavnog trenutka.Jako linearno i siromasno-nadji McGuffin onda idi na mesto A gde uradis nesto pa malo flesh i onda te vrati na pocetak.
Velen je najjaci deo igre.Novigrad je malo slabiji ali je dobar kao promena ritma i onda dodje ostrvska deonica koja jako malo dodaje.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:41.