![]() |
![]() |
![]() |
#2761 |
Starosedelac
Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka
|
![]()
Pa o tome da cemo svi da preorderujemo Witcher 3 + Season, pardon Expansion Pass.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2762 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A problem je u cemu, opet ne razumem? Da li je to ekskluzivan sadrzaj samo za one koji preorderuju? Nemoguce je kupiti ekspanziju kasnije za iste pare? Samo ce oni sa Season Pass-om moci da igraju ekspanzije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2763 |
Banned
Član od: 6.7.2013.
Zahvalnice: 346
Zahvaljeno 241 puta na 162 poruka
|
![]()
Ja mislim da je suština zbog koje svi piz*imo kad su u pitanju DLC i svašta nešto sledeća: Zašto mora svako da ima DLC? Ali zašto baš svako? Može li neko nešto da izda, a bez DLC odmah na startu, pa kad prođe ko što neko pomenu, godina-dve (a godina je bar minimum za igru ovakvog gabarita kao W3) pa da eto imaju opravdanje da im se igra ne zaboravi pa eto posle godinu dana dodajemo nešto novo, neku ekspanziju, pa nek bude vodeći i neki drugi lik, tipa Zoltan ili Dandelion ili Geraltov nećak itd...ajde i to da razumem.
Ajde da razumemo i te mini DLC tipa skin-ove i ta sra*ja, ajde i to. Ali da posle godinu i po dana prolongiranja zvaničnog release date-a pod izgovorom da je ovo dosad neviđen life-like RPG zbog kojega će vam realni život biti ugrožen realnošću pomenutoga, da vam treba vremena tu zver ukrotiti i poslati na stone-age krševe od konzola ti uzmeš i mesec dana pred izlazak igre najavljuješ EPIC-ZA-NE-PROPUSTITI ekspanzije koje koštaju 30 evra, što na kraju i to nije problem da na drugoj strani ne ken*aš kako poštuješ taj old-school feeling i fanove lišavaš DRM-a, ma može svako da uzme sve za džabe ako hoće itd. Problem nije što hoćeš da zaradiš, imaš pravo, ali nemoj me prijatelju praviti budalom i tražiti od mene da kupim mature igru sa vrućim scenama, a ovamo me tretiraš kao petogodišnjaka, pa ne ide...mature povlači sa sobom i mozak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2764 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja i dalje ne kapiram sta vi hocete od CDPR? Da izdaju W3 i toliko? Ako postoji mogucnost za smislen sadrzaj koji ce poboljsati ili nastaviti igru, zasto ne? Ne mora sve da ima DLC, ali ako igra ima potencijal za vise zasto da ne? Ili zelite situaciju kao sa Battlefield 3 i 4, gde je cetvorka u sustini sve ono sto je trojka trebala da bude, gde je trojka trebala da se nadogradi na ono sto je sada cetvorka a oni izdali potpuno "novu" igru? TW ne bi bio TW bez ekspanzija koje su igru usavrsavale skoro do neprepoznatljivosti. Civilizacija 4 ne bi bila vrhunac zanra da nema vrhunske ekspanzije iza sebe. Ja ne znam gde oni vas uopste tretiraju kao decu bez mozga, sta oni to vama serviraju pa ste vi uvredjeni jer lazu???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2765 |
Starosedelac
Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka
|
![]()
@Monarh:
Sustina! Po peti put! Bolje nisam ni sam mogao da kazem. Najbolje sad da se neko javi sa pitanjem kako mu nije jasno o cemu pricamo. ![]() Edit: Prestize me, ipak se javio. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Asmodeus na korisnoj poruci: | ||
Atwa013 (8.4.2015) |
![]() |
#2766 |
Veteran
Član od: 31.3.2011.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 488 puta na 217 poruka
|
![]()
Mislim da svi programeri i dizajneri kada uđu u svet pravljenja video igra rade to zbog ljubavi. Tu su svi isti. Ne verujem u to da neko može duže vremena da bude kreativan i radi kvalitetno ako je najviše motivisan novcem. Tako je nastao svaki kvalitetan studio npr. Bioware, Troika, CD Projekt.
E sad, sve su to manje-više umetnici i/ili štreberi. I kad ih ošamari stvaran svet i shvate koliko svaka ideja traži para i finansijskog planiranja da bi bila ostvariva, svi oni otškrinu vrata advokatima i ostalim ljudima u odelima. A njima kad malo otvoriš vrata oni ih razvale, pojedu te, ispljunu, okače na zid kao dekoraciju i malo po malo potpuno preuzmu stvar u svoje ruke. Tako da je razlika između Biowara i Ubisofta sa jedne i CD Projekta sa druge strane više u radnom stažu, nego u karakteru i moralnim načelima. Velika većina ljudi koja radi za ove studije rade to iz ljubavi, ne lažu ljude koji kupuju njihove igre, rade maksimalno posvećeno i pošteno. Pa zar bi iko normalan napravio onakvu grafiku kao u Ubisoftovom WDu i onda je zaključao? Toliko su znoja prolili nad tim i onda su im šefovi objasnili kako je to bilo samo za reklamu. To je težak robovlasnički sistem, kao i u većini ostalih privatnih firmi. Ja da radim za Ubisoft ne bih smela to da kažem da me neko ne prebije, a 95% ljudi koji tamo rade nisu ništa krivi. Tako da se po meni niko, ni Bioware, ni Ubisoft, ni CD Projekt nije iskvario, prodao ... već su pokazali potencijal za stvaranje novca i odmah su asimilirani a ako im se to ne dopada mogu da se pridruže propalim legendama ove industrije. Ili da prave indie games, ali takvih je baš malo. Smatram da ne može zaista da se uspe u industriji video igara, filmova ili serija ako se konstantno ne obrće veliki novac. A pod uspehom podrazumevam da radiš ono što voliš. Da imaš slobodu da praviš igre kakve želiš. Samo ako štampaš veliki novac daće ti tu slobodu i to samo delimično. Uostalom, za većinu stvari koje programeri i dizajneri osmisle i jesu potrebne pare. Ovakva Witcher igra nikada ne bi bila moguća bez jake finansijske zaleđine. Razlog zašto ne kritikujem CD Projekt je zato što još nisu krš. Ne mislim da su generalno bolji od drugih nego su mlađi. Prvo su maltene sve davali besplatno što je neverovatno. Sad traže dodatni novac za 10 sati igre, što je sasvim korektno. Ako mi isporuče 50 sati kvalitetne igre, bez previše filtera i bagova, kupiću i taj njihov DLC. Nemam ništa protiv DLC paketa ako su kvalitetni, ko god da ih pravi. Da se pre dobijalo više za manje novca to je tačno ali pošto još nisam završila vremeplov, šta ja imam od toga kako je bilo pre. Sada je ovako. Smetalo bi mi da je to gotov sadržaj ali ne verujem da su to gotovi delovi igre jer i ovako su je sto puta odlagali i još je peglaju. A da se trude, trude se, opet ću reći, dokaz za to je inventar za PC koji izgleda odlično a u dvojci je bio krš. Kad ('ajde neka bude ako, svako je nevin dok se ne dokaže da je idiot) počnu da se ponašaju kao većina drugih timova i da nas tretiraju kao maloumne, ja ih sigurno neću braniti. Jedino što mi se na glavu popeo njihov marketing i mislim da je kontraproduktivan. Ne u smislu da se igra neće dobro prodati, prodaće se odlično, već su se mnogima smučili sa svom tom ulizivačkom i nadobudnom politikom. Svaki ciga svoga konja hvali, ali da bi mu neko poverovao treba ipak da bude, bar donekle, umeren. A i nakon toliko samohvalisanja mnogi će njihovu igru gledati pod mikroskopom da joj nađu mane. Ja se samo nadam da će mikroskop biti neophodan. Priča, atmosfera, muzika, likovi, svet, će biti super, ne sumnjam u to, ali optimizacija i bagovi ... ipak, nada umire poslednja. |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku mesomebody na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (8.4.2015), Atwa013 (8.4.2015), Dovahkiin (8.4.2015), Gaara (8.4.2015), nesudjeni clocker (8.4.2015) |
![]() |
#2767 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2768 | |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]() Citat:
Je l' pricaju negde da zivot nece imati smisla i da ces se osecati prazno ako ne odigras njihove igre? Iskacu li trejleri iz sporeta? Ili ih reklamiraju kao iskustvo bolje i od....ehm... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2769 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A gde CDPR prica da zivot nece imati smisla i da cemo da se osecamo prazno ako ne odigramo njihove igre? Eh, uporedjujes Rockstar koji je u ovoj industriji jako dugo. Njemu nije potreban toliki marketing jer je jako dugo u ovome i ima armiju fanova (i fanbojeva) koji pricaju hvalospeve o igri. I oni se itekako provlace sa nekim svojim resenjima, i to sve zbog ogromnog hajpa koji stvaraju sami fanovi. Da, GTA V isto iskace iz sporeta. Ali to je izgleda u redu za Rockstar, za CDPR nije...Arkham Knight takodje ima gomilu intervjua gde hvale proizvod kako je mapa mnogo veca, kako ima gomilu slobode (sto je opet razumljivo), i predstavljaju kao jedno od prvih pravih Next Gen igara. AK ima isto gomilu trejlera, cak i vise nego W3 a izlazi tek sledece godine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Sumnjivo je što najavljuju 2 ekspanzije mesec dana pred izlazak igre. Što neko reče, takve stvari očekujemo nekih godinu dana posle objavljivanja, da se podsetimo da igra postoji itd. Tako je bilo u devedesetima...
Međutim... Današnji razvojni ciklusi su drugačiji, izlazi daleko više igara mesečno/godišnje, timovi su praktično "automatizovani" i sve se radi kao na pokretnoj traci. Što znači da, pošto su određeni mikrotimovi u okviru CDPR završili svoj posao na W3, oni solidno mogu ili da gube vreme i primaju platu, ili da rade sledeći projekat. U ovom slučaju, scenaristi i crtači mogu da se bace na rad na ekspanzijama dok se za W3 popravljaju ranije verzije modela, doteruju sitnice, testiraju i ispravljaju skripte i ostalo. S obzirom na to da imaju gotov engine, modele, teksture, glasove, da praktično treba samo da se napiše scenario i da level dizajneri spoje to sve u upotrebljivu celinu, da se promene skinovi pojedinim zgradama/likovima i da se to malo istestira, vreme za razvoj jedne ovakve ekspanzije, još ako je linearna za razliku od W3, ne mora da bude dugo. Ne kažem da će biti novi Throne of Bhaal, nemam pojma hoće li valjati išta, sigurno nemam 25 evra da dodam za potencijalno zanimljive dve mini-kampanje, kad ni igru nisam platio toliko već samo 20 (hehe), al' ono, sačekaću recenzije, ako se ispostavi da su ispali fer, kupiću na popustu, ako se ispostavi da nisu, pričaću protiv njih u godinama koje dolaze. Za sad sam samo sumnjičav pošto sam se mnogo puta opekao i još uvek im zameram interfejs u W2. |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci: | ||
nameless1 (8.4.2015), pentraksil (8.4.2015) |
![]() |
#2771 | |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ali da se upinju da ga prikazu kao nesto nevidjeno.... AK? Izlazi 23.06.2015. ![]() Pa predstavljaju ga kao najbolju Batman igru, sto je i normalno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2772 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() U pravu si, treba to sve finansirati, prosto, vanila pre-order igra ne može to sve da naplati, tu su advokati, njihove žene, ljubavnice, ljubavničine tetke od strica, havaji, kuće sa bazenom sa po tri auta...("ja da se vozim u toj krntiji, da ti živim u 45 kvadrata, oću bre da imam kupatilo od 150 kvadrata Džimi, dragi" "Ništa ne brini, sutra ja proturam ovim divljacima iz Poljske neke DLC pakete od ovih mojih drugara, vodim te u raj, bejbe"! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2773 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Eni
I to je sasvim u redu. I treba imati dozu sumnje, kao i za svaku igru. Preorder nikako nije dobra stvar. Na njihovom sajtu cak stoji upozorenje da se ne kupuju ekspanzije ukoliko niste sigurni u proizvod i da se sacekaju recenzije. @Atwa Da, pogresio sam za AK, u glavi mi je bilo ono prvo odlaganje jos 2014 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2774 | |||||||
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
I otkud znas da ce ove ekspanzije (ne dlc-ovi) biti krace od dlc-ova (ne ekspanzija) za Skyrim? Po onome sto pise (a vidim da vec ima genijalaca koji prognoziraju da to nije tacno), trajace isto; jos verujem da ce kvalitet sadrzaja biti na vecem nivou.. Sve je to planirano. I dlc-ovi za Skyrim su unapred planirani, tako da tu nema nicega spontanog, neplaniranog.. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() I sada vec pocinjes malo da vredjas. Nisam ja neki zaludjeni CDPR zombi, vec jednostavno ne vidim sta tu vama smeta. Mozda smatrate da trebaju ovo da dele besplatno (oce, ali malo sutra), ili da uopste ne nude dodatan sadrzaj? Heh, meni se cini da vecina fanova zele da vide taj Toussant, sudeci po reakciji na najavu.. |
|||||||
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
Dovahkiin (8.4.2015), pentraksil (8.4.2015) |
![]() |
#2775 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (8.4.2015) |
![]() |
#2776 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2777 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2778 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Losa marketinska procena, opet ne znam sta je toliko lose u tome i sta ovde dokazuje da CDPR rusi svoja obecanja, razocarava fanove i ponasa se nadobudno? Pomenuse ranije Rockstar kao primer kompanije koja kao ne treba marketing i ne razocarava fanove, a PC igraci kao ovce cekaju dve godine za PC verziju uz bezbroj odlaganja. Kao sto rece nameless, dvostruki arsini. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
Dovahkiin (8.4.2015) |
![]() |
#2780 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]()
Jedno je prikazivati nov materijal a potpuno drugo kad do besvesti vrtiš jednu te istu stvar. Ja mislim da je onaj grifon na početku reklamne kampanje pomislio da se nalazi u bajci iz hiljadu i jedne noći jer su ga tokom prvih šest meseci reklamne kampanje CDPR-ovci jurili i ubijali bar dva puta na dan u promotivnim snimcima.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (8.4.2015) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fantasy, rpg, witcher |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Witcher 2 - Assassins of Kings | Psycho13 | Role-Play | 4767 | 21.7.2020 14:23 |
The Witcher | The mighty Boo | Role-Play | 3333 | 6.5.2018 23:01 |