Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.3.2015, 19:00   #2521
bokela
Veteran

Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Slažem se sa Asmodeusom ali mislim da je Dovakin donekle u pravu i mislim da se čovek sa razlogom brine. Jer postavlja se sledeće pitanje, koliko ćemo morati mi da obaramo grafiku da bi uopšte igrali igru na slabijim i starijim generacijama grafičkih kartica. Da li uopšte ta grafika na High i Ultra opravdava investiciju grafičkih od 500+ eura? Da li je problem do optimizacije? Šta ako ja budem morao na mojoj 7790 da obaram grafiku do LOW detalja ne bi li pokrenuo uopšte igru!? Da li ja treba da plaćam cenu njihove loše optimizacije pa čak CDProjektove nesposobnosti da pruži kvalitetno zadovoljstvo i ostalim igračima a ne samo onima sa 980-icom!

Možda sam preorderovao igru ne znajući da mi verovatno i neće raditi, pa čak i da radi na kom nivou podešavanja a onda se već iskustvo na tako niskim podešavanjima kvari!
bokela je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku bokela na korisnoj poruci:
Atwa013 (10.3.2015), maxiMD (10.3.2015), Sh0m1 (10.3.2015)
Stara 10.3.2015, 19:36   #2522
Asmodeus
Starosedelac

Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka

Hebiga, ovo je vec poznat simptom, mada sada manje izrazen nego sa pojavom prethodne generacije konzola.
Skoro sve igre koje u svom razvoju zakaci taj prelazak sa jedne na drugu generaciju konzola obicno boluju od vece zahtevnosti, cesto neopravdane.
Ja se secam da sam morao nov komp da uzmem sa core 2 duo procesorom i 8800GT grafikom kad su krenule igre za xbox 360 i ps3, tj. negde na leto 2008-e godine kako bih izigrao sve naslove koji su se pojavili u prethodnih godinu dana (Assasins Creed, Mass Effect, Bioshock, GTA IV, Crysis (doduse nije bio na konzolama ali je isto tako bio jedan od razloga zasto sam uzeo nov komp )).
Optimizacija je vazda bila problem na PC-u, kome se ne svidja neka predje na konzole ili neka kupuje high end hardver da ublazi taj efekat koliko je moguce, sto po meni nije bas toliko dobar potez u zemlji gde je standard mnogo nizi nasrpam zapadnih zemalja, obzirom na to sta se dobija za ulozen novac... Bar za sada nije, posto mislim da situacija moze potpuno da se promeni ako Khronos i DX12 ispune sva silna obecanja, pa cemo valjda konacno dobijati portovane naslove koji ce biti optimizovani pa priblizno dobro kao na konzolama, cime bi efektivno high end graficke kartice mogle da guraju sve igre na ovim apijima bezmalo u 4K u 60FPS-a bez problema, teoretski govoreci.
@Bokela:
Zar neko i dalje preorderuje igre posle onavkih fijaska u 2014 godini?
Asmodeus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Asmodeus na korisnoj poruci:
Atwa013 (10.3.2015), bokela (10.3.2015), Sh0m1 (10.3.2015)
Stara 11.3.2015, 0:06   #2523
rendzer25
Veteran

Član od: 1.1.2006.
Zahvalnice: 120
Zahvaljeno 239 puta na 154 poruka

Citat:
Asmodeus kaže: Pregled poruke
Hebiga, ovo je vec poznat simptom, mada sada manje izrazen nego sa pojavom prethodne generacije konzola.
Skoro sve igre koje u svom razvoju zakaci taj prelazak sa jedne na drugu generaciju konzola obicno boluju od vece zahtevnosti, cesto neopravdane.
Ja se secam da sam morao nov komp da uzmem sa core 2 duo procesorom i 8800GT grafikom kad su krenule igre za xbox 360 i ps3, tj. negde na leto 2008-e godine kako bih izigrao sve naslove koji su se pojavili u prethodnih godinu dana (Assasins Creed, Mass Effect, Bioshock, GTA IV, Crysis (doduse nije bio na konzolama ali je isto tako bio jedan od razloga zasto sam uzeo nov komp )).
Optimizacija je vazda bila problem na PC-u, kome se ne svidja neka predje na konzole ili neka kupuje high end hardver da ublazi taj efekat koliko je moguce, sto po meni nije bas toliko dobar potez u zemlji gde je standard mnogo nizi nasrpam zapadnih zemalja, obzirom na to sta se dobija za ulozen novac... Bar za sada nije, posto mislim da situacija moze potpuno da se promeni ako Khronos i DX12 ispune sva silna obecanja, pa cemo valjda konacno dobijati portovane naslove koji ce biti optimizovani pa priblizno dobro kao na konzolama, cime bi efektivno high end graficke kartice mogle da guraju sve igre na ovim apijima bezmalo u 4K u 60FPS-a bez problema, teoretski govoreci.
@Bokela:
Zar neko i dalje preorderuje igre posle onavkih fijaska u 2014 godini?
Ovo je dobar stav kako bi trebalo da izgleda zdrava igracka platforma, ali cak i da nam nove optimizacije u samom apiju donesu boljitak, kupovina novog hardvera se namece kao preoritet industrije. Ovo je toliko dominatno da je to u stvari najvaznije, samo problem je nemanje kvalitetnih naslova koji ce ovu logiku da ucini razumnom.
rendzer25 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 0:53   #2524
Srdjan Novitovic
Veteran

Član od: 30.10.2007.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 92 puta na 59 poruka
Određen forumom Одг: The Witcher 3

Koliko filozofije na podforumu koji se tice fantazijske RPG igre Neverovatna stvar. Nego da se vratimo na temu. Kako gledam svaki novi gejmplej, vidim da se ljudi iz CDPR trude da prikažu sto više armora, i skidam im kapu za to. Znači po meni armori su mnogo dobro uradjeni, pogotovo što će sad postojati i heavy armori. Svidja mi se što su ubačene i one kao mantije-halje ne znam kako tačno da ih nazovem, neverovatno to dobro izgleda u ovom poslednjem gameplay-u sa PAX-a
Srdjan Novitovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 1:18   #2525
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
Određen forumom Re: Одг: The Witcher 3

Citat:
Srdjan Novitovic kaže: Pregled poruke
Svidja mi se što su ubačene i one kao mantije-halje ne znam kako tačno da ih nazovem, neverovatno to dobro izgleda u ovom poslednjem gameplay-u sa PAX-a
Meni se baš taj detalj nikako ne sviđa iz prostog razloga što ne mogu da zamislim mantiju da ne smeta tokom borbe (a iskreno i ružno mi izgleda). Witcher 2 je imao dobro dizajnirane oklope (Vran, Raven itd.) ali je problem bio što je statistički gledano samo grudni deo bio važan. Pantalone, rukavice i čizme su bile čisto kozmetičke prirode.

Ovo sve što sam do sada video u Witcher 3 materijalu mi je u poređenju čist meh.

Vran + "Elder blood" set rukavice/pantalone/čizme (Caern i Zerri*somethin'* se ne vide na leđima)
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 1:43   #2526
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Geralt je u seriji nosio te haljine, pa su mozda zato to ubacili..

nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 1:58   #2527
Neutrino
Deo inventara foruma

Nije isključeno jer je izgled Geralta u kecu bukvalno preuzet iz uvodne scene prve epizode serije.

Witcher
Stara 11.3.2015, 15:33   #2528
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Čini mi se da su price o downgradu grafike potekle od skrinšotova za XBOX One verziju za koje je neko pogrešno napisao da je za PC.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 19:23   #2529
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.923 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Corwin kaže: Pregled poruke
Čini mi se da su price o downgradu grafike potekle od skrinšotova za XBOX One verziju za koje je neko pogrešno napisao da je za PC.
Te price o downgrade-u ce pratiti svaku igru od sad pa ko zna do kad. Neki put jeste opravdana ta prica, ali sve vise i vise prerasta u paranoju, pa je ljudi vide tamo gde je nema. Ne kazem da toga nece biti ovde (ja iskreno ne primecujem, pa cak iako ima downgrade-a onda je meni neprimetan i skroz nebitan) ali ljude zaista hvata downgrade paranoja.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 19:32   #2530
Neutrino
Deo inventara foruma

Treba razumeti da ima i ljudi koji jednostavno vole da uživaju u lepoti igre i često uzimaju screenshotove ili video snimke. Njima je recimo svaki detalj bitan. Ja sam primetio da već godinama volim da za svaku igru koju odigram uzmem bar nekih stotinak screenshotova po prelazu. Tu je kvalitet grafike itekako bitan a strah od downgrade-a opravdan.
Stara 11.3.2015, 20:52   #2531
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Treba razumeti da ima i ljudi koji jednostavno vole da uživaju u lepoti igre i često uzimaju screenshotove ili video snimke. Njima je recimo svaki detalj bitan. Ja sam primetio da već godinama volim da za svaku igru koju odigram uzmem bar nekih stotinak screenshotova po prelazu. Tu je kvalitet grafike itekako bitan a strah od downgrade-a opravdan.
Pa uglavnom je bitan lvl dizajn,artstyle i dobro odradjeno osvetljenje, a ne kvalitet trave i tekstura, neke bajate igre kao sto je Half-Life 2 imaju odlican lvl dizajn i ceo artstyle je odlicno uklopljen, isto tako i Swordsman,Skyrim i Aion. Cak i dan danas kada iz nostalgije obrnem HL2 grafika izgleda odlicno, iako nema 4 k tekstura,HBOA +- dynamic whatever, teselacije itd. Isto tako ni 25k teksture ne mogu da pomognu Dragon Ageu 2 da bude lepa igra, jer je tamo uz sve ostale muke i lvl dizajn uzasan.

Po svemu sudeci igra izgleda odlicno(W3:TWH) i na ovim ne-max podesavanjima, bolje od svega do sada vidjenog u RPG igrama, tako da ce biti prilike za SShotove za sve graphical whor3son-ove out there Ono sto mene zanima je kako ce se gameplay pokazati i da li ce prica biti kvalitetna, jer fajt sa Lethom iz dvojke jos pamtim, a kakve je cipelice nosio sam totalno zaboravio
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Dreamfall na korisnoj poruci:
Al Capone (11.3.2015), JzmA (11.3.2015), sale94 (11.3.2015)
Stara 11.3.2015, 21:22   #2532
Neutrino
Deo inventara foruma

Nemoj tako, bitne su i teksture. Probaj da uporediš vanilla Skyrim sa 1K, 2K ili 4K modovima pa mi reci da razlika nije nebo-zemlja. Ako su teksture loše džabe ti osvetljenje kad vizuelni utisak možeš da popraviš jedino tako što ćeš smanjiti intenzitet svetla do te mere da se loše teksture sakriju.

Level design i art style mogu da podignu vizuelni kvalitet naslova ali nikako nisu presudni za izgled. DeusEx HR recimo ima odličan level dizajn i vanserijski art style ali zbog užasnih tekstura, loših meshova na modelima i ružnjikave animacije niko realan neće reći da je igra lepa. I da se razumemo, meni je DEHR lično GOTY 2011 ali ako bih morao da biram vizuelno dopadljivu igru sigurno je ne bih stavio među kandidatima.
Stara 11.3.2015, 22:01   #2533
JzmA
Starosedelac

Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka

DE:HR apsolutno nema nikakav poseban ''artstyle''. Meni prvi Splinter Cell izgleda ljepše (mada, ruku na srce, njegova ljepota je više ubodena nego namjenski postignuta). Dishonored je imao sijaset niskorez tekstura pa realno koga boli uvo?
Međutim, ukusi su različiti, ja sam čak čuo za ljude kojima je Witcher 2 ljepši od prvog ...
JzmA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2015, 22:53   #2534
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
JzmA kaže: Pregled poruke
DE:HR apsolutno nema nikakav poseban ''artstyle''.
Kako nema? Igra je baš specifična po tome što forsira zlatne tonove.

Spoiler za vižual art:

Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
JzmA (12.3.2015), nesudjeni clocker (12.3.2015)
Stara 11.3.2015, 23:27   #2535
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
DE:HR apsolutno nema nikakav poseban ''artstyle''.
Sta lupi covek i ostade ziv!

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Kako nema? Igra je baš specifična po tome što forsira zlatne tonove.
I trijanglove.
Stara 11.3.2015, 23:52   #2536
Neutrino
Deo inventara foruma

Danas baš gledam trailer za novi "Blade runner" recut koji izlazi za mesečak dana i razmišljam kako bi bilo dobro da u međuvremenu ponovo obrnem DE:HR.

Spoiler za Blade runner:
Stara 12.3.2015, 0:22   #2537
JzmA
Starosedelac

Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Sta lupi covek i ostade ziv!
E da znaš da jesam
Lupio sam, jer je meni ova igra vizuelno sasvim bljutava ostala u pamćenju, a to je do mene, jbg.

Ali i dalje stojim iza toga da je stilski prvi witcher svjetlosnim godinama ispred drugog.
JzmA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2015, 0:51   #2538
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Ali i dalje stojim iza toga da je stilski prvi witcher svjetlosnim godinama ispred drugog.
Pa ako ti nešto znači nisi jedini.

Dobro de, možda ne baš svetlosnim godinama ali... Kec po meni ima prirodnije boje i neuporedivo bolju atmosferu a stavka koje me je posebno naljutila je što su one predivne akvarele iz međusekvenci keca zamenili nekakvim jeftinim "Samurai Jack" ripp-off-om.
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Aibo (12.3.2015), JzmA (12.3.2015), Skenderevo (12.3.2015), Vladimirus86 (12.3.2015)
Stara 12.3.2015, 1:22   #2539
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
Lupio sam, jer je meni ova igra vizuelno sasvim bljutava ostala u pamćenju
Dobro, to je vec druga stvar. Ja sam mislio da tvrdis da igra nema poseban i specifican art stil, sto jednostavno ne stoji..
Stara 12.3.2015, 14:39   #2540
Srdjan Novitovic
Veteran

Član od: 30.10.2007.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 92 puta na 59 poruka
Određen forumom Одг: The Witcher 3

Evo jednog zanimljivog itervjua:
http://www.gamepressure.com/e.asp?ID=51
Srdjan Novitovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:18.