![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Veteran
|
![]()
Da, mislim da moze samo to. Probaj sutra oko 11-12 da ih nadjes na chatu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Veteran
Član od: 20.9.2013.
Zahvalnice: 542
Zahvaljeno 181 puta na 140 poruka
|
![]()
Moze li mi neko objasnitit sta je jos vazno kod kamere osim MP?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kvalitet fotografije. Nisu toliko važni ni presudni megapikseli (iPhone 5 ima 8 megapiksela pa pravi bolje fotografije od mase kineskih i drugih telefona sa po 12 i više megapiksela). Megapikseli nisu mjerilo kvaliteta, nego odnosa veličine fotografije. Bitan je otvor blende, kvalitet sočiva, multifokus, oštrina, više scenskih modova (macro, HDR, nightshot i sl.) kao i naravno što bolja kontrola pri fotografisanju. Jako je bitan i blic jer u suprotnom nećeš moći da napraviš noćne snimke da liče na bilo šta kvalitetno. Moj SonyEricsson k800i je imao 3.2 mpx kameru pa i danas imam neke fotografije uslikane njime, koje mogu da stanu rame uz rame sa novijim telefonima, pogotovo kad je macro mod u pitanju, jer se radi o Karl Zeiss objektivima koje je Sony i danas zadržao.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
MasterChief2 (15.1.2015), zakzizu (16.1.2015) |
![]() |
#2684 |
Veteran
Član od: 18.7.2008.
Zahvalnice: 410
Zahvaljeno 25 puta na 25 poruka
|
![]()
Stiglo i meni sa pande, jel treba tamo beše da se potvrdi da je stigla narudzbina ili...i pitao je milanče oko carine da pitam i ja, jel se samo slika carinski list i pošalje im se ili treba da im objašnjavam koliko je to u dolarima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Ne trebaš potvrđivati da si dobio.
Oni će to izračunati, samo im pošalji na mejl i traži naplatu. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci: | ||
zakzizu (16.1.2015) |
![]() |
#2686 |
Član
Član od: 4.7.2014.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 15 puta na 7 poruka
|
![]()
Da, ali su lopovi. Platio sam 3322 carinu + PDV. Narucio sam 26.11. i tad je 1 USD bio 96 RSD. Ali mi oni racunaju po kursnoj listi danasnjeg dana - 105 RSD za 1 USD. Znaci ja umesto da dobijem 34 USD, dobicu 31 USD. I na drugom ima da mi ukradu jos neki dolar (danas stize) - i znaci jos skoro 1000 dinara dajem dodatno zbog razlike u kursu. Doduse nije ni skroz njihova krivica - mi smo skroz ekonomski nestablina zemlja. Divim im se sto nam jos dozvoljavaju koriscenje ove opcije, posto je ludo da se toliko menja kurs za tako kratko vreme.
Inace, ocekujte uskoro recenzije za THL T6S, THL T6S PRO i Elephone G6 (telefon je vrh). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku millanche na korisnoj poruci: | ||
LoneWolf (16.1.2015) |
![]() |
#2687 |
Veteran
|
![]()
Pa nisu lopovi, to nam je što nam je, naš kurs se razlikuje od njihovog. Negde sam nasao da koriste ovaj konvertor za racunje www.xe.com/currencyconverter/.
Vec su ti odgovorili ili pretpostavljas da ce ti toliko vratiti? Ja sam ima danas poslao mail, mrzelo me juce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema potrebe da se cjepidlači oko par dolara, budite sretni što će vam vratiti većinu novca prije nego što Srbiju izbrišu sa liste podržanih zemalja (kao što su BiH).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Član
|
![]()
@Evanghelion - Pitali su me da li zelim kupon ili novac i sami su mi rekli iznos. Kao kada konvertuju mojih 3322 rsd u usd, to je 31.49$, pa su mi ponudili 31 usd. Ali mi posle mog odgovora da sam odabrao novac, jos nisu odgovorili.
@Prief - Nisu problem tih nekoliko dolara, ali sto ne napisu da tako obracunavaju. Ne volim da me neko pravi budalom. Na dva telefona ja sam dao njima kao zastitu od carine i PDV-a sve ukupno oko 3300, sa ovim njihovim zakidanjem, sto je u pravom placanju taksi kao da sam platio jedan - ukupno sam dao 6800 dinara. Tako da sam svestan ustede i povoljnosti. Jos sam Elephone ugrabio na Happy Hour. A tebi valjda dodje isto - imas blage carinike :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Dobro, valjda su trebali naglasiti kako rade - njima je valjda logičnije da obračunavaju po datumu kupovine.
Kinezi nisu precizni ni konzistentni ni u čemu. Jest', meni je svejedno pa i nisam koristio tu opciju. Još uvijek ne znam kakav je osjećaj platiti carinu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Član
|
![]()
@Prief - evo ja cu da ti kazem - nije lep :-D Doduse, ja stvarno nemam taj problem da platim drzavi ono sto je njeno po zakonu, iako, da se razumemo, nisam budza (a oni koji jesu uglavnom gledaju da tu drzavu zaj*** koliko mogu). A Kinezi kao da su sa druge planete, cudna kultura.
I moram da napomenem da ukoliko se nastavi ovaj trend rasta dolara i evra, ovaj sport kojim se ovde bavimo, kupovina ovih uredjaja iz Kine, nece uopste biti vise toliko isplativ. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku millanche na korisnoj poruci: | ||
NjegovaWisost (16.1.2015) |
![]() |
#2692 |
Starosedelac
|
![]()
Hehe, masmeja se on, oblizujući svoje debele mesnate usne.
![]() ![]() ![]() ![]() Muuuuhahahahahaha.... Izvinite na of topicu, ali ovaj milančetov zadnji pasus me poneo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Član
Član od: 19.1.2008.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 222 puta na 117 poruka
|
![]() Citat:
![]() Naravno da ce ti vratiti carinu po kursu u trenutku vracanja. Budi srecan sto uopste imas tu opciju. Jeste, 'oce kinez da trazi kurs dinara od pre dva meseca, zab.le ga. Ne bi to radio ni da je na dobitku u tvom slucaju. Trazis pare, pogleda kurs, vrati pare. I to je neposteno? Samo u tvom svetu gde se gleda iskljucivo TVOJ interes. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | |
Član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
|
![]() Citat:
![]() By Coolpad F1 Greatgod |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Veteran
|
![]()
koliko treba pandi da prebaci pare na račun? tj da vrati od carine...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku evanghelion na korisnoj poruci: | ||
zakzizu (20.1.2015) |
![]() |
#2697 |
Veteran
|
![]()
meni su prebacili na pay pal, kako sad ja te pare da prebacim na viza karticu?
edit: našao sam na netu, i kad idem na to za prebacivanje izbaci mi ovo: Funds Withdrawal Not Available For Your Account Poslednja ispravka: zakzizu (20.1.2015 u 19:45) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Veteran
|
![]()
izgleda da ne mogu da se prebace na karticu. sad da pitam za kineze, koliko treba dana da pare legnu na pay pal račun kad vrati panda? piše mi balas 0 a dole 31dolar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Veteran
|
![]()
Ja danas narucih jos jedan Coolpad f1 za burazera, sad je 140$, uzeo sam i insurance opet, i 10% je iako tamo pise da je 15%, opet nisam lose prosao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel. |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 | romalion | Aparati i oprema | 48 | 5.5.2012 13:34 |
Kineski telefoni | Schnak3 | Aparati i oprema | 2 | 10.9.2008 14:24 |