![]() |
![]() |
|
Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 2.4.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Pa logicno... u kesu su podaci koje aplikacije kesiraju.. kad izbrises aplikacije (resetom) cemu bi tamo bio taj kes? Isto vazi i za dalvik. Tamo su "kompajlirani" delovi aplikacija koje su instalirane, kad uradis reset te aplikacije nestanu i samim tim i dalvik mora da se izbrise da bi se ponovo napravio sa novim aplikacijama....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Član
|
![]() Citat:
Sto se tice S-Pena, nije ni bitno ko je kriv, bitno je da ne radi na CM... samo sam izneo cinjenicu. Ali s obzirom da je u pitanju Grand a ne Nout, ovo postaje bespredmentno... Sto se tice Xposed... ne verujem da on bilo sta koci i zeza, pa toliko ljudi ga koristi. A bekap aplikacija nema sanse da bilo kako zeza ROM, prvo, ako bekapujes SAMO aplikacije bez podataka, to je potpuno isto (tehnicki) kao da si ih skinuo sa Pleja i instalirao regularno, na kraju krajeva, one se samo kopiraju u system/app, da li ce da ih kopira Plej stor ili Titanijum je apsolutno sve jedno. Npr. ja imam apps.zip koji po instalaciji ROMa samo flesnem iz rikoverija i sve mi je tamo. Obnova podataka teoretski moze da zeza, iako je sansa minimalna, pricamo ovde o KORISNICKIM aplikacijama ne sistemskim. Iz mog iskustva obnova podataka ili radi ili ne radi (npr. nemoguce je obnoviti podatke Vajbera)... iako sam prestao da radim obnovu podataka osim izuzetno za par aplikacija jer one najbitnije svejedno obnove sve same sa SD karte (tamo cuvaju bekap).... Obnova podataka sistemskih aplikacija MOZE da zeza iz razloga jer je bekap za drugu verziju Androida nego novi ROM, ali cak i ovo bi trebalo da radi ako je u pitanju ista verzija Androida. Ipak, za 100% sigurnost ne treba obnavljati podatke sistemskih aplikacija. Plus na Samsungu mi se sve bitno obnovi iz Samsung klauda, tapete, rington, alert, SMS, sve... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Ne znam zašto komplikovati i koristiti backup aplikacija, čak je i bolje i stabilnije sve uraditi "na čisto" jer su manje šanse da se nešto za*ebe. Ja lično čak i volim da svaki put ručno podešavam aplikacije i nije mi problem izdvojiti 10 minuta da podesim par aplikacija koje koristim - Viber, WhatsApp, Tapatalk, e-mail i Nova Launcher, iako jako često mijenjam kineske telefone sa PandaWill.com.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci: | ||
Marko93 (1.11.2014) |
![]() |
#27 |
Veteran
Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
|
![]()
Ovo za backup je glupost, ja stalno radim backup/restore aplikacija sa tb i nikad problem. Naravno, restore sistemskih aplikacija na drugi rom nije dozvoljen, al sve ostalo radi najnormalnije. Pa nije Android Windows pa da imaš registre i sl. razbacano po sistemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Ne kažem da će biti problema, ja samo kažem kako ja radim i kako volim raditi.
Ali opet razumijem da se nekome ne da ručno sve raditi ako ima veliki broj aplikacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
![]()
Инсталирај др. Кетан ром.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Verovatnoca da neka aplikacija vise ne moze da se skine sa Store-a je skoro 0.. A sto se tice aplikacija koje instalirao kao APK, svakako mu je pametnije da ponovo ode i nadje najnoviju verziju APK-a.. Posto se svakako ne updateuje sama jer nije sa Store-a..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
Član od: 25.9.2013.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 27 puta na 24 poruka
|
![]()
O ukusima se ne treba raspravljati ,ali po meni je Songbird najbolji muz. player koga naravno nema na Store-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problemi sa zvukom | Rocker | Kvarovi | 265 | 18.2.2022 15:46 |
Problemi sa sata uredjajima | Vlad Cepesh | Nosači podataka | 6 | 7.3.2013 0:23 |
Problemi sa novim RAM-om | Mickey1705 | Kvarovi | 3 | 6.4.2011 12:39 |
problemi sa nvidiom n210 MD1G DDR3 (software) | sojo | Kvarovi | 15 | 13.3.2011 22:00 |
Problemi sa power managmentom i CPU frequency scalingom! | Covenant | Slobodni softver | 2 | 8.2.2011 21:33 |