Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Programi za mobilne telefone
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.10.2014, 11:35   #21
DaLanik
Član

Član od: 2.4.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
Određen forumom Re: Problemi sa Kit Kat 4.4.2 Samsung Note 2

Citat:
Marko93 kaže: Pregled poruke
Ako je DaLanik u pravu da zvanicni factory restore brise i cache i dalvik cache.. Onda mislim da nema nista sto mozes da uradis da "popravis" taj 4.4.2 fabricki rom..
Pa logicno... u kesu su podaci koje aplikacije kesiraju.. kad izbrises aplikacije (resetom) cemu bi tamo bio taj kes? Isto vazi i za dalvik. Tamo su "kompajlirani" delovi aplikacija koje su instalirane, kad uradis reset te aplikacije nestanu i samim tim i dalvik mora da se izbrise da bi se ponovo napravio sa novim aplikacijama....
DaLanik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.10.2014, 11:42   #22
DaLanik
Član

Citat:
^Potpuno se slazem, i sve si lepo rekao..

Ali to vam ne daje za pravo da vicete "custom romovi su krs" i da potencijalno odbijete od ideje instaliranja roma nekog ko inace nema iskustva sa tim, iako bi na primer mogao da nadje savrsen zvanican CM za svoj fon..

A taj CM i S Pen problem.. Za to nije kriv ni CM ni custom romovi.. Za to je kriva cinjenica da cist zvanican android iz Gugla ne podrzava S Pen, i to nema veze ni sa CM ni sa custom romovima..

EDIT: A i imaj u vidu da vracanje Titanium bekapa i XPosed i sve takodje dosta destabilizuje sistem.. Ti likovi sa XDA su jedva napravili i taj cist rom da radi kako treba, a ti jos oces da mu vracas prljav bekap sa starog roma, i instaliras gomilu modova takodje ko zna kakvog kvaliteta, i onda i dalje da ti radi sve extra.. Epa ne moze mico..

Uzmi instaliraj malo zvanican najnoviji snapshot za Note, zaobidji bekap i Xposed, nego sve lepo instaliraj i podesi iz pocetka.. Garantujem da ce sve da leti i da klizi.. A to sto ti ne radi S Pen se zali Guglu, i razmisli da li je realno da ocekujes od Gugla da implementira S Pen u Android..
Ja samo kazem da je meni kao nekome ko se u to prilicno razume bio problem da nadjem dobar ROM, plus ne mozes da koristis telefon pa vreme dok se ne obnove aplikacije itd, treba mi 3 dana da ponovo imam telefon u stanju u kome je bio pre flesa. A mogu misliti kako je nekom pocetniku...

Sto se tice S-Pena, nije ni bitno ko je kriv, bitno je da ne radi na CM... samo sam izneo cinjenicu. Ali s obzirom da je u pitanju Grand a ne Nout, ovo postaje bespredmentno...

Sto se tice Xposed... ne verujem da on bilo sta koci i zeza, pa toliko ljudi ga koristi.

A bekap aplikacija nema sanse da bilo kako zeza ROM, prvo, ako bekapujes SAMO aplikacije bez podataka, to je potpuno isto (tehnicki) kao da si ih skinuo sa Pleja i instalirao regularno, na kraju krajeva, one se samo kopiraju u system/app, da li ce da ih kopira Plej stor ili Titanijum je apsolutno sve jedno. Npr. ja imam apps.zip koji po instalaciji ROMa samo flesnem iz rikoverija i sve mi je tamo.

Obnova podataka teoretski moze da zeza, iako je sansa minimalna, pricamo ovde o KORISNICKIM aplikacijama ne sistemskim. Iz mog iskustva obnova podataka ili radi ili ne radi (npr. nemoguce je obnoviti podatke Vajbera)... iako sam prestao da radim obnovu podataka osim izuzetno za par aplikacija jer one najbitnije svejedno obnove sve same sa SD karte (tamo cuvaju bekap).... Obnova podataka sistemskih aplikacija MOZE da zeza iz razloga jer je bekap za drugu verziju Androida nego novi ROM, ali cak i ovo bi trebalo da radi ako je u pitanju ista verzija Androida. Ipak, za 100% sigurnost ne treba obnavljati podatke sistemskih aplikacija.

Plus na Samsungu mi se sve bitno obnovi iz Samsung klauda, tapete, rington, alert, SMS, sve...
Stara 29.10.2014, 14:31   #23
Marko93
Deo inventara foruma

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka

Citat:
DaLanik kaže: Pregled poruke
A bekap aplikacija nema sanse da bilo kako zeza ROM, prvo, ako bekapujes SAMO aplikacije bez podataka, to je potpuno isto (tehnicki) kao da si ih skinuo sa Pleja i instalirao regularno, na kraju krajeva, one se samo kopiraju u system/app, da li ce da ih kopira Plej stor ili Titanijum je apsolutno sve jedno. Npr. ja imam apps.zip koji po instalaciji ROMa samo flesnem iz rikoverija i sve mi je tamo.
A zasto bi neko bekapovao aplikacije koje ce svejedno same posle automatski da mu se instaliraju sa playstora?
Marko93 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.10.2014, 10:24   #24
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.097 puta na 714 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK
Određen forumom Re: Re: Problemi sa Kit Kat 4.4.2 Samsung Note 2

Citat:
A zasto bi neko bekapovao aplikacije koje ce svejedno same posle automatski da mu se instaliraju sa playstora?
Zato sto bekapuje i sve podatke tih aplikacija kao i podesavanja.
JovanK je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.10.2014, 10:41   #25
Marko93
Deo inventara foruma

Određen forumom Re: Re: Problemi sa Kit Kat 4.4.2 Samsung Note 2

Citat:
JovanK kaže: Pregled poruke
Zato sto bekapuje i sve podatke tih aplikacija kao i podesavanja.
Zasto ne procitas sta sam citirao?
Stara 31.10.2014, 17:16   #26
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

Ne znam zašto komplikovati i koristiti backup aplikacija, čak je i bolje i stabilnije sve uraditi "na čisto" jer su manje šanse da se nešto za*ebe. Ja lično čak i volim da svaki put ručno podešavam aplikacije i nije mi problem izdvojiti 10 minuta da podesim par aplikacija koje koristim - Viber, WhatsApp, Tapatalk, e-mail i Nova Launcher, iako jako često mijenjam kineske telefone sa PandaWill.com.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci:
Marko93 (1.11.2014)
Stara 2.11.2014, 11:41   #27
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka

Ovo za backup je glupost, ja stalno radim backup/restore aplikacija sa tb i nikad problem. Naravno, restore sistemskih aplikacija na drugi rom nije dozvoljen, al sve ostalo radi najnormalnije. Pa nije Android Windows pa da imaš registre i sl. razbacano po sistemu.
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.11.2014, 12:07   #28
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

Ne kažem da će biti problema, ja samo kažem kako ja radim i kako volim raditi.
Ali opet razumijem da se nekome ne da ručno sve raditi ako ima veliki broj aplikacija.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.11.2014, 7:53   #29
max888
Veteran

Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka

Инсталирај др. Кетан ром.
max888 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2014, 14:18   #30
DaLanik
Član

Citat:
Pa zato sto moze da ima aplikacije koje vise ne mogu da se skinu sa stora ili neke koje je instalirao kao APK fajlove, da ne navodim jos detalja u smislu kako je dosao do njih...
Stara 12.11.2014, 13:37   #31
Marko93
Deo inventara foruma

Verovatnoca da neka aplikacija vise ne moze da se skine sa Store-a je skoro 0.. A sto se tice aplikacija koje instalirao kao APK, svakako mu je pametnije da ponovo ode i nadje najnoviju verziju APK-a.. Posto se svakako ne updateuje sama jer nije sa Store-a..
Stara 12.11.2014, 14:28   #32
vlados83
Član

Član od: 25.9.2013.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 27 puta na 24 poruka

Citat:
Verovatnoca da neka aplikacija vise ne moze da se skine sa Store-a je skoro 0.. A sto se tice aplikacija koje instalirao kao APK, svakako mu je pametnije da ponovo ode i nadje najnoviju verziju APK-a.. Posto se svakako ne updateuje sama jer nije sa Store-a..
O ukusima se ne treba raspravljati ,ali po meni je Songbird najbolji muz. player koga naravno nema na Store-u.
vlados83 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problemi sa zvukom Rocker Kvarovi 265 18.2.2022 15:46
Problemi sa sata uredjajima Vlad Cepesh Nosači podataka 6 7.3.2013 0:23
Problemi sa novim RAM-om Mickey1705 Kvarovi 3 6.4.2011 12:39
problemi sa nvidiom n210 MD1G DDR3 (software) sojo Kvarovi 15 13.3.2011 22:00
Problemi sa power managmentom i CPU frequency scalingom! Covenant Slobodni softver 2 8.2.2011 21:33

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:22.