Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Programi za mobilne telefone
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Programi za mobilne telefone Operativni sistemi i programi za mobilne telefone

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.10.2014, 17:21   #1
Francesko
Član

Član od: 26.3.2006.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 57 puta na 28 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Francesko
Određen forumom Problemi sa Kit Kat 4.4.2 Samsung Note 2

Pozdrav!

Naime situacija je sledeća:

Telefon je odlično radio na stock firmware-u (čini mi se da je bio 4.1.1 Jelly Bean). Nakon update-a pre nekih nedelju dana na 4.4.2 telefon je skroz pobrljaveo (u pitanju je telefon devojke), počela je da bude nedostupna, neke aplikacije (npr. Instagram) posle 2-3 minuta korišćenja su počela da se gase same od sebe, igre su postale sporije, tj. celokupno igranje je odavalo utisak sporosti, i ceo telefon nakon update je počeo sporije da radi.

Probao sam wipe cache, wipe data/factory reset, i vraćanje na fabrička podešavanja i opet je sve isto, ne vraća ga na stock firmware nego na 4.4.2, gde telefon sa "svežim" firmware-om ima iste osobine navedene gore.
Inače telefon je star 4 meseca.

Moje pitanje je sledeće: kako da ga vratim na stock firmware, i da li nešto nije u redu sa telefonom, s obzirom da sam video da na android forumu neki drugi korisnici imaju iste probleme, a neki ne.

Hvala unapred!
Francesko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2014, 22:24   #2
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf
Određen forumom Re: Problemi sa Kit Kat 4.4.2 Samsung Note 2

Ubaci stock ROM sa XDA developers foruma
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2014, 1:07   #3
Marko93
Deo inventara foruma

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka

Definitivno ne bi trebao da ga vracas na 4.1.2.. KitKat je jako znacajan update.. i te probleme treba na drugi nacin da resite, a ne vracanjem na stari softver.. A ako je nemoguce resiti onda bolje stavite CyanogenMod 4.4.4 nego da se vracate na stari..
Marko93 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2014, 9:58   #4
tomas
Starosedelac

Član od: 28.4.2006.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 273 puta na 224 poruka

+1 za CM11
tomas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.10.2014, 15:58   #5
DaLanik
Član

Član od: 2.4.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka

Ako je u pitanju stok ROM onda je to vrlo cudno; probaj ovako, prvo uradi faktori reset, ako ni to ne pomogne, onda zabekapuj podatke sa SD karte (obe) formatiraj ih iz TWRP rekoverija, i uradi faktori reset ponovo.

Ako ni to ne pomogne, onda opet sve isto, ali skini sa sam mobile taj ROM (4.4.2) i probaj da ga flesujes (odinom).

Kastom ROMove sa XDA NE bih instalirao, to je sve jedno djubre do drugog. Pola stvari ne radi i dok ne nadjes ROM koji ti radi kako treba verovatno ces osedeti. definicija XDA: napaljeni klinci koji misle da nesto znaju i kuvaju ROMove za druge napaljene klince kojima je bitno da ima sto vise kastomizacija i novih funkcija a da li to radi posle 12 sati ih ne zanima jer sve jedno rebutuje telefone svakih par sati Ne da nema poneki dobar ROM, ali stvar je u tome da ga nadjes Evo ja se mucim vec nekoliko meseci i imam jako slicne probleme kao ti (doduse na kastom ROMu)... sve do 4.3 je sve radilo fantasticno a od 4.4.2 ni jedan kastom ROM mi ne izdrzi duze od nedelju dana i zabaguje... jedini koji mi je radio dobro je Phantom ROM. Svi ostali padaju na isti nacin....

Ako instaliras CM11, gubis sve funkcije tacviza tj s-pen i jos stosta (air view, ultra power saving mod itd, ima tu dobrih stvari)....
DaLanik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.10.2014, 16:14   #6
Marko93
Deo inventara foruma

^Da mi izvinu ostali na recniku, ali nemoj da lupas gluposti.. Neke napaljene klince ne bi pokusao Google itself da kupi za ogromne pare: http://www.dailytech.com/Report+Cyan...ticle36659.htm

To sto si ti otprilike nesposoban da proberes dobar ROM na XDA (s obzirom da zaista ima dosta *****a tamo), ti ne daje za pravo da tako pricas o custom ROM-ovima uopste, koji u 99% slucajeva rade mnogo brze i stabilnije od bloatovanih Samsung stock romova i slicno.. Koji su u stvari mnogo vise CUSTOM u odnosu na originalan Android, nego sto ce bilo koji CyanogenMod ikad biti..

Za zvanican CyanogenMod snapshot ROM (trenutno M11) ja mogu ruku u vatru da stavim, iz puno svog licnog iskustva, jer sam mali milion raznih ROM-ova instalirao uzem i sirem krugu prijatelja, samo treba da imas dovoljno strucnog znanja da proberes na XDA sta je dobro.

Evo link za Note 2 ROM: http://download.cyanogenmod.org/?device=n7100

Samo znaci skinite taj snapshot a ne nightly, ako ocete skroz stabilan ROM.

EDIT: A sto se tice S-Pena na custom romovima, imate ovakve aplikacije: https://play.google.com/store/apps/d....tushar.cmspen

Poslednja ispravka: Marko93 (13.10.2014 u 16:25)
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Marko93 na korisnoj poruci:
doctor (14.10.2014), Francesko (13.10.2014), tomas (13.10.2014)
Stara 13.10.2014, 18:00   #7
Francesko
Član

Greska, nije u pitanju Note 2, već grand 2, g7102

Vidim da je ovaj rom za Note 2, sam nisam uspeo da nadjem cm11 za grand 2 duos.

http://forum.xda-developers.com/gala.../cm11-t2853272
recimo ovde kazu da nema cm11 za grand 2...
Stara 13.10.2014, 18:12   #8
Marko93
Deo inventara foruma

Jesi siguran da je Grand 2? Zato sto je njemu "najstariji" softver 4.3, a ti si pominjao neki 4.1.2?

Uglavnom, 4.3 i nije tolko los jer ima bar TRIM, ali je svejedno glupo vracati se na stari softver..

CM zaista nema za njega, tako da bih prvo pokusao da ga sredim fabrickim resetom, formatiranjem cele unutrasnje memorije i slicno..

Ali ti uvek kao zadnja opcija ostaje da flashujes zvanican 4.4.2 ali za neku drugu drzavu, posto ima razlika tu, znam da je bio slucaj sa S2 da su zaista neki zvanicni romovi dobro radili, a neki ne, u zavisnosti za koju su drzavu..
Stara 13.10.2014, 18:22   #9
Francesko
Član

Iskreno, nisam ni zapazio koji je stock rom bio, jer počeo sam telefonom da se bavim od kada je počeo da trokira

Stock romovima bavio sam se sa Galaxyjem Mini, sada me zanima najstabilnija verzija bilo kog roma, samo da bude boji nego ovaj koji je sada na njemu, telefon može da se koristi, ali dosta je sporiji nego u prethodnoj verziji, i kao što sam već pomenuo pojedine aplikacije gase se same od sebe, tj. pucaju, sto sa prethodnim firmware-om nije bio slučaj.

Da li postoji neki link od koga bih mogao da počnem, ili nešto poput tutorijala, da ne napravim neki veći belaj.
Stara 13.10.2014, 18:27   #10
Marko93
Deo inventara foruma

Jel ga bas koristis sa dve kartice? I jesi probao kako radi sa samo jednom? Posto nesto citam da je tako bolje, inace se zale dosta ljudi..
Stara 13.10.2014, 18:31   #11
Francesko
Član

Samo jedna, sim 1

Recimo koliko se ja sećam, razlika između stock rom-a i ovog sadašnjeg je ta, da je sada u gornjoj traci sve crno belo, a da je ranije bilo u boji...
Stara 14.10.2014, 13:09   #12
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.385
Zahvaljeno 3.331 puta na 2.305 poruka

Nisam baš ispratio detaljno temu ali jesi li probao reset softvera na fabrička podešavanja?
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.10.2014, 13:39   #13
Marko93
Deo inventara foruma

Kaze da jeste, i da nije pomoglo.. A ja sad ne znam taj ugradjeni factory reset iz settingsa dal brise i cache i dalvik cache..? Mozda to treba rucno pobrisati?
Stara 23.10.2014, 10:52   #14
DaLanik
Član

Citat:
Marko93 kaže: Pregled poruke
Kaze da jeste, i da nije pomoglo.. A ja sad ne znam taj ugradjeni factory reset iz settingsa dal brise i cache i dalvik cache..? Mozda to treba rucno pobrisati?
Sigurno brise i kes i dalvik....
Stara 23.10.2014, 22:18   #15
Nikola_98
Član

Član od: 13.3.2014.
Zahvalnice: 123
Zahvaljeno 15 puta na 15 poruka

Ja bih se u potpunosti slozio sa DaLanik-om,romovi sa xda nista nevaljaju
Pre duze vremena sam imao samsung galaxy y i nikada za njega nije napravljen nijedan rom koji moze da zameni fabricki
Sada imam s3 mini i probao sam cyanogenmod 11 4.4.4 za njega i to je cisto djubre,pola opcija ne radi!

Savetovao bih ti da skines sa samlbile sajtaverziju androida za taj telefon koju zelis i da je flesujes preko odina,ako ti treba pomoc obrati mi se na pp
A sto se tice custom romova,bezi dalje od njih
Nikola_98 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.10.2014, 9:56   #16
Marko93
Deo inventara foruma

^Cekaj jel ti kapiras da je sve individualno il se pravis lud malo??

Za neke telefone je jednostavno nemoguce napraviti dobar rom jer nema dobrih drivera za neke telefone.. I tacka..

A upravo sam gledao, i ni za jedan od tvojih telefona nema ZVANICAN CyanogenMod, a kad za neki telefon nema zvanican CM, to je uglavnom zato sto su svesni da ne moze da se napravi savrsen ROM jer nema nekih drivera, i onda ga ne rade uopste.. A nezvanicni portovi CM-a za te telefone koji se nalaze na XDA su uglavnom trud raznih developera da izbace "bar nesto", pa kolko radi radi, i svesni su da nece biti sve idealno..

I da ponovim, za ZVANICNE SNAPSHOT romove CyanogenModa ja ruku u vatru stavljam.. Ako za vas fon ne postoji takav rom, onda znaci da bar nesto od drivera fali za njega, i moracete da se zadovoljite sa polovicnim romovima i portovima sa XDA.. Koji opet nuzno ne moraju lose da rade, ljudi cuda prave i u jako teskim uslovima i bez dostupnih drivera..

EDIT: Da sumiram, znaci ko hoce samo idealne romove, nek skida ISKLJUCIVO odavde, XDA zaboravite: http://download.cyanogenmod.org Bilo bi idealno i nightly da zaobidjete vec skidajte snapshot ako ima.. Ukoliko tu nema uopste romova za vas fon, onda nema i tacka, zaboravite..

Poslednja ispravka: Marko93 (24.10.2014 u 10:04)
Stara 24.10.2014, 11:26   #17
DaLanik
Član

^

Problem sa CM i Nout dvojkom (tj celom Nout serijom) je sto na CM ne radi pola stvari sa s-penom. Kraj price.

I naravno da je sve individualno, moj komentar je bio da je na XDA dosta ROMova koji imaju "fičure" ali nemaju stabilnost. Tipovi tamo ih flešuju svakodnevno i ne znaju kako se ROM ponaša posle nedelju-dve dana. Jako teško je naći ROM koji radi dobro neko DUŽE vreme. Trebalo je da probam 5-6 ROMova da nadjem jedan koji radi kako treba. Možda sada ovo 5-6 i ne zvuči tako puno, ali zamisli da flešuješ pa moraš da vratiš sve aplikacije, pa onda da podesiš sve aplikacije (ne, iako postoji bekap iz Titanijuma, neke odbijaju da zapamte podešavanja pa mora opet iz početka da se podešava), pa onda podesiti opet Xposed i sve moduel, pa posle recimo nedelju dana za svaki ROM testiranja, znači ako imaš vremena da se igraš super, i posle 10 dana provališ da taj ROM jednostavno ne radi, da se vremenom usporava ili ima memori lik ili tako nešto....
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DaLanik na korisnoj poruci:
Nikola_98 (24.10.2014)
Stara 24.10.2014, 12:02   #18
Marko93
Deo inventara foruma

^Potpuno se slazem, i sve si lepo rekao..

Ali to vam ne daje za pravo da vicete "custom romovi su krs" i da potencijalno odbijete od ideje instaliranja roma nekog ko inace nema iskustva sa tim, iako bi na primer mogao da nadje savrsen zvanican CM za svoj fon..

A taj CM i S Pen problem.. Za to nije kriv ni CM ni custom romovi.. Za to je kriva cinjenica da cist zvanican android iz Gugla ne podrzava S Pen, i to nema veze ni sa CM ni sa custom romovima..

EDIT: A i imaj u vidu da vracanje Titanium bekapa i XPosed i sve takodje dosta destabilizuje sistem.. Ti likovi sa XDA su jedva napravili i taj cist rom da radi kako treba, a ti jos oces da mu vracas prljav bekap sa starog roma, i instaliras gomilu modova takodje ko zna kakvog kvaliteta, i onda i dalje da ti radi sve extra.. Epa ne moze mico..

Uzmi instaliraj malo zvanican najnoviji snapshot za Note, zaobidji bekap i Xposed, nego sve lepo instaliraj i podesi iz pocetka.. Garantujem da ce sve da leti i da klizi.. A to sto ti ne radi S Pen se zali Guglu, i razmisli da li je realno da ocekujes od Gugla da implementira S Pen u Android..

Poslednja ispravka: Marko93 (24.10.2014 u 12:11)
Stara 25.10.2014, 15:04   #19
Francesko
Član

Kako sam napisao u prethodnim postovima, nije u pitanju Note 2, već GRAND 2, g7102.

Telefon je došao sa 4. nekim softverom, nisam ni gledao koji je softver jer telefon nije moj, ajde da kažemo da je bio 4.3.

Nakon update-a na 4.4.2 pojedine aplikacije pucaju posle 2-3 minuta, i stiče se sveopšti utisak da telefon sporije radi.

Napisao sam da sam sve pokušao, koliko sam znao (vraćanje na fabrička podešavanja iz settings-a, i hard reset i brišanje keš-a iz recovery-ja), ali time što mi napišete da ručno obrišem keš i davlik keš ništa mi ne pomaže jer jednostavno ne znam kako to da uradim. Ako neko hoce da mi pomogne neka napiše burke uradi to, to, to u obliku nekog tutorijala, a time što napišete 2 rečenice u temi meni mnogo ne znači.

http://download.cyanogenmod.org/ na ovom sajtu ne postoji cm za Grand 2.

I još jedno prosto pitanje, kako da ga vratim na stock verziju, bez obzira koje novitete nudi 4.4.2, jer je na staroj verziji softvera telefon radio dobro.
Stara 25.10.2014, 15:38   #20
Marko93
Deo inventara foruma

Ako je DaLanik u pravu da zvanicni factory restore brise i cache i dalvik cache.. Onda mislim da nema nista sto mozes da uradis da "popravis" taj 4.4.2 fabricki rom..

A da se vratis na stari mozes tako sto ces skinuti 4.3 softver sa SamMobile i zatim ga flashovati preko Odina.

Inace imaj u vidu da mozes da probas da flashujes u 4.4.2, samo za neku drugu drzavu.. Mozda bude radio dobro..

Ovde imas sve, ukljucujuci precizne instrukcije: http://www.sammobile.com/firmwares/d...DBNJ1_INS.zip/

Samo ces morati da se registrujes da bi skinuo.. Dao sam ti link ka najnovijoj 4.4.2 verziji za Indiju, posto je za njih izaslo nekoliko 4.4.2 firmvera, verovatno imaju neke bagfixeve.. Pa kad vec flashujes ja bih licno prvo probao drugi 4.4.2 da flashujem.. Ali ako neces tako, na istom sajtu mozes naci i starije 4.3 softvere (samo klikni na SM-G7102 plavi link na istoj strani, i dobices listu svih firmvera za njega)..

Poslednja ispravka: Marko93 (25.10.2014 u 15:46)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problemi sa zvukom Rocker Kvarovi 265 18.2.2022 15:46
Problemi sa sata uredjajima Vlad Cepesh Nosači podataka 6 7.3.2013 0:23
Problemi sa novim RAM-om Mickey1705 Kvarovi 3 6.4.2011 12:39
problemi sa nvidiom n210 MD1G DDR3 (software) sojo Kvarovi 15 13.3.2011 22:00
Problemi sa power managmentom i CPU frequency scalingom! Covenant Slobodni softver 2 8.2.2011 21:33

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:21.