Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.10.2014, 20:34   #1821
James Vega
Član

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 183 puta na 90 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

http://www.gamespot.com/articles/wit.../1100-6422841/
Citat:
A spokesperson for the studio creating The Witcher 3 has responded to claims that the team has been "crunching for over a year" in a bid to overcome development challenges.

Writing on the games forum NeoGAF, one anonymous user took issue with others praising the Witcher 3, claiming that developer CD Projekt Red has built an "overblown" impression of the game. After the anonymous poster's legitimacy was questioned, a NeoGAF administrator claimed they had been "vetted and cleared," suggesting these were not the words of an outsider.

The anonymous individual took issue with others "painting CD Projekt Red as some magical dev studio with only the best of interests of the gamers in mind. Trust me they are not."

He continued: "The bullsh**ting with the Witcher 3 started from day one. PR is creating an overblown vision of a game that doesn't exist while the team is in crazy crunch time for over a year now."

In response to these accusations, the studio's communications exec, Michał Platkow-Gilewski, told GameSpot that the video demonstrations of the game speak for themselves.
James Vega je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 20:37   #1822
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

I sta je ovde vest? Neki random klinja na netu smislio neku teoriju zavere... CDPR u stvari planira svetsku dominaciju?
Leonida je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 20:45   #1823
James Vega
Član

Član od: 14.11.2012.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 183 puta na 90 poruka

Ahem.
Citat:
After the anonymous poster's legitimacy was questioned, a NeoGAF administrator claimed they had been "vetted and cleared," suggesting these were not the words of an outsider.
Zanimljivo kako lik iz CDPR-a zapravo nije jasno negirao nijednu od optužbi.
James Vega je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 20:48   #1824
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Zna li se kad izlaze specs. za PC, sta ce biti potrebno za max settings?
Da znam dal da menjam grafiku ili ne ako ni 1 sama novija ne moze da izgura 1080p u 30-60 fps
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 20:54   #1825
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
Određen forumom Re: Re: The Witcher 3

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Zna li se kad izlaze specs. za PC, sta ce biti potrebno za max settings?
Da znam dal da menjam grafiku ili ne ako ni 1 sama novija ne moze da izgura 1080p u 30-60 fps
Ako je u pitanju konfiguracija iz profila, evo i u procentim koliko sam siguran, 103,56789% da ce ti igra raditi bez problema. Osim, ako nisi graficka prostitutka pa sve mora da siba na uber-sega-mega-giga-nadri-alfa-omega ultra podesavanjima...

PS
Pravite frku bRez potrebe, opustite se i cekajte igru...
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 21:13   #1826
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Citat:
Atwa013 kaže: Pregled poruke
Ako je u pitanju konfiguracija iz profila, evo i u procentim koliko sam siguran, 103,56789% da ce ti igra raditi bez problema. Osim, ako nisi graficka prostitutka pa sve mora da siba na uber-sega-mega-giga-nadri-alfa-omega ultra podesavanjima...

PS
Pravite frku bRez potrebe, opustite se i cekajte igru...
Graficka sam prostitutka i sve mora da siba na uber giga mega...bar za ovu igru.
Skyrim nisam mogao da izmaxujem sa Phenomom 955.Sa 4670k sve klizi sa istom 5870, a to je igra iz 2011.
Witcher II na 5870 radi ok sem jednog podesavanja koje daje normalan fps samo na gtx 770 ili 780 kako sam procitao.Igra iz 2012.
Tako da...ovim tempom igra iz 2015. moze lako da se desi nece moci da se igra sa maksimalnim podesavanjima sa preko 30 fps konstantom ni na recimo gtx 970/980
Poenta je da kad/ako menjam grafiku koju imam menjam je samo onom koja to moze.Ako ni jedna ne moze meni su beskorisna kupovina jer neam nameru da idem ikad na sli/crossfire pa zato pitam zna li se kad ce da objave.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 21:17   #1827
zokocx
Starosedelac

Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 931
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka

Citat:
James Vega kaže: Pregled poruke
Ahem.

Ja se uopšte ne ložim na ovo lajanje verovatno nekog iz konkurencije, za mene ono što sam video na klipovima je dovoljno (i više nego dovoljno). Dovoljno sam zreo da sam rasudim da li je ono mačka u džaku (citaj AC: Unity) ili prava stvar i da neće biti DLC-a ili nekih skrivenih plaćanja.

Više slušam ljude koje prave baš igru (tipa ovog lika) a ne tu neki PR ili nekog tamo ko što neko kaže klince ko zna odakle. A to što nemaju šta da negiraju, što bi negirali neke izmišljotine i laži, ako bi se branili to bi moglo i obrnuto da se tumači.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 21:20   #1828
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
James Vega kaže: Pregled poruke
Ahem.

Nije nista negirao, ali ih je spustio sa time sto je rekao da njihove igre (i demonstracije na sajmovima) govore za sebe Ima i pravo covek da to kaze, CDPR jos nije napravio losu igru niti su nesto mnogo lagali, a uz to Witcher 2 je jedna od najlepsih igara 3 god. nakon release-a, sto govori o njihovoj sposobnosti da razviju/primene nove tehnologije. Ako necemo da verujemo ljudima koji su izdali EE od par giga za dzabe kada svi furaju DLC moneygrabing, onda ne znam kome treba da verujemo...Bungie-ju koji nam je uvalio Destiny ili Bethseda-i koja krpljenje svojih igara prepusta moderima?
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 21:24   #1829
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
CDPR jos nije napravio losu igru
Čuj, "još nije napravio lošu igru" a ukupno su napravili cele dve
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 21:25   #1830
Feferedon
Veteran

Član od: 19.12.2012.
Zahvalnice: 317
Zahvaljeno 531 puta na 223 poruka

Feferedon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Feferedon na korisnoj poruci:
bokela (12.10.2014)
Stara 9.10.2014, 21:37   #1831
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Čuj, "još nije napravio lošu igru" a ukupno su napravili cele dve
Yep, i 4A Games je napravio cele dve igre i obe su bile sjajne, zato imam poverenje u njih kao i u CDPR. Kada naprave losu igru, mogu da krenem da sumnjam u njih
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 21:40   #1832
zokocx
Starosedelac

Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 931
Zahvaljeno 586 puta na 365 poruka

Sad je CDPR decenija (tj. pocinje) ako ne zeznu sa Witcher 3 i Cyberpunk 2077, verovacu im i ako nesto zeznu posle.
zokocx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 22:07   #1833
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

Sutra se oko 16:00h sprema nesto na Witcher sajtu.

https://twitter.com/Marcin360/status/520242751762608128
dex3108 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2014, 23:08   #1834
Asmodeus
Starosedelac

Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Yep, i 4A Games je napravio cele dve igre i obe su bile sjajne, zato imam poverenje u njih kao i u CDPR. Kada naprave losu igru, mogu da krenem da sumnjam u njih
Slozio bih se sa ovim, realno, dvojci je falila samo bolja i usredsredjena radnja, izbalansiranija ekonomija i malo vise RPG mehanike u dijalozima koji zavise od abilities-a i attributes-a. Inace je igra odlicna.
A da su nabili hajp, nabili su, da se razumemo!
Asmodeus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2014, 12:40   #1835
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
Asmodeus kaže: Pregled poruke
dvojci je falila samo bolja i usredsredjena radnja
Usresredjenija mozda (mada meni nista tu nije bilo komplikovano za pracenje), ali bolja? Uvek moze bolje, ali kad pogledas druge RPG-ove, gde je mantra pobediti zlo i spasiti svet, TW2 je barem pokusao nesto vise, i u velikoj meri uspeo, sto je meni velika pobeda pripovedanja u modernom RPG-u. Uopste se ne slazem sa onim tvojim opservacijama u vezi nedostatka motiva glavnog antagoniste, ali dobro..

PS. Meni je u dvojci (a o kecu i da ne pricam) najvise falio kvalitetan loot- macevi, oklopi.. svi su bili nekako jednostavni, bez ikakve posebnosti, neke pozadinske price (kao sto je to bio slucaj u IE igrama), pa je u krajnjem slucaju bilo svejedno koju cete opremu koristiti..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
pentraksil (10.10.2014), Rainman (10.10.2014)
Stara 10.10.2014, 13:36   #1836
Asmodeus
Starosedelac

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Usresredjenija mozda (mada meni nista tu nije bilo komplikovano za pracenje), ali bolja? Uvek moze bolje, ali kad pogledas druge RPG-ove, gde je mantra pobediti zlo i spasiti svet, TW2 je barem pokusao nesto vise, i u velikoj meri uspeo, sto je meni velika pobeda pripovedanja u modernom RPG-u. Uopste se ne slazem sa onim tvojim opservacijama u vezi nedostatka motiva glavnog antagoniste, ali dobro..

PS. Meni je u dvojci (a o kecu i da ne pricam) najvise falio kvalitetan loot- macevi, oklopi.. svi su bili nekako jednostavni, bez ikakve posebnosti, neke pozadinske price (kao sto je to bio slucaj u IE igrama), pa je u krajnjem slucaju bilo svejedno koju cete opremu koristiti..
Prica je najslabija stvar u dvojci jer ceo politicki kontekst nije imao nekog smisla i bio je isforsiran, nepotrebno uguran u pricu. Nije tu nista komplikovano za pracenje, ako mozemo da citamo Igru Prestola i da pratimo deset nezavisnih niti na pet razlicitih kontinenata, ne vidim u tome problem ovde.
Smisao njihovog uvodjenja izostao i nije dobro izlozen i kasno je uveden, ako pricu posmatramo kao u knjizevnom ili filmskom delu, kao strukturu od tri glavna akta, uvoditi neke likove po prvi put tek negde na pocetku treceg akta i forsirati njihov razvoj tad, nema nikakvog emocionalnog a ni intelektualnog znacaja za igraca.
Ova igra naspram starih RPG naslova manjka na polju kvalitetnog pripovedanja, od silnih politickih previranja zaboravili su malo da se pozabave Geraltom, pa su njegovu karakterizaciju sveli na par scena u animiranom stripskom fazonu, kao neki fan service ljudima koji su citali knjige i koji su upoznati sa svim likovima i desavanjima.
No, ovo je moje misljenje, pored toga, i dalje smatram da je igra odlicna, samo to mi je najvise zasmetalo, a od trojke ocekujem puno, posto ne verujem da ce Poljaci krenuti stopama jedne upropascene trilogije, odnosno dve (ME i DA).
Stara 10.10.2014, 14:43   #1837
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.787
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Bas se ne slazem po pitanju price. Stavise mislim da je u pitanju jedna od svetlijih tacki igre.

Uz to, rekao bih da igra nije knjiga niti film, niti se moze razvijati kao bilo koji od ta dva medija, zbog nivoa interaktivnosti koji postoji u igri.

Realno, prica je potpuna tek kad predjes igru dvaput. Bez toga jedna ili druga grupa likova je namerno marginalizovana, zavisno od izbora igraca.

Sa jedim prelazom igra deluje nepotpuno, sto mozda i nje tako lose, jer je drugi prelaz mnogo svezihe iskustvo nego prelaz nekog drugog rpg-a, i to bas zbog takvog prisputa prici.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2014, 15:04   #1838
Asmodeus
Starosedelac

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Bas se ne slazem po pitanju price. Stavise mislim da je u pitanju jedna od svetlijih tacki igre.

Uz to, rekao bih da igra nije knjiga niti film, niti se moze razvijati kao bilo koji od ta dva medija, zbog nivoa interaktivnosti koji postoji u igri.

Realno, prica je potpuna tek kad predjes igru dvaput. Bez toga jedna ili druga grupa likova je namerno marginalizovana, zavisno od izbora igraca.

Sa jedim prelazom igra deluje nepotpuno, sto mozda i nje tako lose, jer je drugi prelaz mnogo svezihe iskustvo nego prelaz nekog drugog rpg-a, i to bas zbog takvog prisputa prici.
Pripovedanje je staro koliko i sama civilizacija, price se nisu promenile toliko da su postale neprepoznatljive danas u odnosu na ono kako su izgledale pre 2000 godina.
Ne kazem da se treba drzati slepo tih odrednica, ali mislim da radnja u Witcher 2 nije zamisljena da bude avangardno delo koje izvrce konvencije pripovedanja naglavacke, vec se drzi ustaljenih konvencija. To sto igra ima izrazito veliko grananje je bio izbor pisca koji sa sobo mnosi teskoce, da obe "verzije" nalikuju nekoj zaokruzenoj celini, u cemu mislim i da su uspeli.
Ono sto se meni ne svidja je vezano konkretno za kvalitet price i razvoj likova, a ne na nepotpunost sadrzaja zbog nacina na koji je prica osmisljena da se razvija i i zbog toga posledicno grana.
Stara 10.10.2014, 16:28   #1839
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka

http://thewitcher.com/thetrail

Ali niko ne zna sta se treba raditi
dex3108 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2014, 18:49   #1840
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
Prica je najslabija stvar u dvojci
Vidis, nigde dosad nisam naisao na nekog ko iznosi ovakvu tvrdnju. Uglavnom je neki generalni konsenzus (cak i medju najzadrtijim RPG igracima/recezentima) da je prica jedna od najjacih atributa igre. Ali dobro, prica je uvek najsklonija subjektivnoj oceni..

Citat:
jer ceo politicki kontekst nije imao nekog smisla i bio je isforsiran, nepotrebno uguran u pricu.
Ako pogledas neke kompleksne istorijske dogadjaje (npr. WWI), nista nije neobicno da se u jednom pivotalnom trenutku sukobe interesi razlicitih drzava, pojedinaca, tajnih drustava. Jedan dogadjaj vodi ka drugom i ubrzo nastaje opsti krkljanac. Od celog politickog galimatijasa u TW, jedino mi je uloga carobnica malo konfuzno uradjena, dok sve ostalo ima savrsenog smisla (good ol' divide and conquer).

Citat:
uvoditi neke likove po prvi put tek negde na pocetku treceg akta i forsirati njihov razvoj tad, nema nikakvog emocionalnog a ni intelektualnog znacaja za igraca.
Na koje likove mislis? I ja sam uvek za razvoj likova, pa makar bilo i u poslednjem chapter-u, jer ne zelim da se mlatim sa nekim ispraznim placeholder-ima..

Citat:
Ova igra naspram starih RPG naslova manjka na polju kvalitetnog pripovedanja
Naspram kojih starih RPG-ova? Meni vrlo malo njih pada na pamet..

Citat:
od silnih politickih previranja zaboravili su malo da se pozabave Geraltom, pa su njegovu karakterizaciju sveli na par scena u animiranom stripskom fazonu, kao neki fan service ljudima koji su citali knjige i koji su upoznati sa svim likovima i desavanjima.
Sada preterano banalizujes. Vec sam napisao da on u dvojci vise saznaje o sebi negoli u kecu. I te animirane scene nisu nesto izolovano, odvojeno od igre, vec se one aktiviraju kada Geralt kroz igru sazna nesto o sebi, bilo da razgovara sa nekim NPC-om (veza sa Lethom je jedna od dominantnih motiva u igri, buduci da on jedini zna, ili jedini zeli da kaze, sta se desilo Geraltu), naidje na neko otkrice (npr. u vezi sa wild hunt-om)..

Poslednja ispravka: nameless1 (10.10.2014 u 19:03) Razlog: typo
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Atwa013 (10.10.2014), player1 (10.10.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:04.