![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka
|
![]()
Pazario na Pandawill-u. Sad bas da vidimo koliko im treba da posdalju ovo. Izabrao sam kineski airmail a ne singapurski jer se doplacuje, ne verujem da je kineski mnogo losiji. Isporuka u Nemackoj. Vrednot ispod 70 eur (to je granica za nemacku carinu). Moj kolega Nemac narucio deset skejtbordova (vrednost robe cca 300 eur i nemacka carina nije ni trepnula. Verujem da je svuda sistem "ako prodje prodje"). Koliko im treba da dostave ovo? 30-ak dana verujem? Evo mi paypal vec potvrdjuje transakciju - ustinu malo na kursu dolar-evro. jeftinije bi bilo da je moguce platiti direktno evrima na Pandawillu, eli ebg.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
Stefan programer (12.5.2014) |
![]() |
#1242 | |
Član
Član od: 8.6.2011.
Zahvalnice: 631
Zahvaljeno 72 puta na 70 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stefan programer na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (12.5.2014) |
![]() |
#1243 | |
Član
Član od: 8.1.2012.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
|
![]()
Pogledaj 2-3 stranice unazad,vec je bilo diskusije o tome kako paypal naplacuje vise nego sto kosta roba oko 12% vise.A i u istoj diskusiji je postavljeno kako da se zaobidje paypal naplacivanje u podesavanjima paypala.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku IcemanSR na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (12.5.2014) |
![]() |
#1244 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
edit: proverio sam: ako je paypal nalog vezan za nemacku karticu nema te mogucnosti o kojoj pises? Mogu da dodjem sve do "Set Available Funding Sources " ali unutra nema ama bas nicega. Mozda zato sto nisam vezao paypal nalog za kreditnu karticu (mastercard) vec za obicnu debit tj maestro? To nije kreditna kartica vec platna. Poslednja ispravka: Laskaris (12.5.2014 u 19:05) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Član
|
![]()
Mozda zato sto je kupovao Nemac(tj isporuka je u nemackoj),eur u dolare i obratno,ali kod nas je zvanicna valuta dinar i paypal converzija ukrade citavih 12%
U Dinarima paypal racuna ovako: $198.88 USD = 17,357.60 RSD i onda dinare u eure. puno kume |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da, mislim da shvatam. Zapravo verujem da je konverzija dinar - euro na Paypalu nepovoljna. Nije ni kurs evra prema dolaru idealan ali izgleda da na konverziji dinar - evro deru.. Nije mi ipak jasno zasto bi se vrsila konverzija u dinare ako je Paypal vezan za npr devizni racun nekoga u Srbiji. Ako je tako, racun nema direktnu vezu sa paypalom vec sve ide preko Narodne banke ili neke druge banke posrednika koja radi svoje obracune u dinarima..
Poslednja ispravka: Laskaris (12.5.2014 u 19:16) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Član
|
![]()
Taj deo ni meni nije jasan,ja sam proverio na paypalu i pise lepo da je moja valuta euro,medjutim izgleda da oni to ne sljive,vec gledaju gde zivis i sami odredjuju
Ne znam da li na devizni racun moze da se uplacuje u dolarima,pa da se u paypalu prebaci na dolare,tada ne bi trebalo da bude nikakve konverzije,medjutim ako je kao gore,i paypal opet ne bude sljivio onda ce opet biti konverzije,dinar u dolare i obratno. Inace stvarna konverzija dolar=dinar je trebalo da bude po vrednosti dollar /dinar 16,6689 Ne ,Paypal vrsi sve konverzije u defaultu i po njihovoj vrednosti oni su sracunali cifru,nema banka veze sa tim,osim ako se ne izmeni kako sam naveo gore par postova,onda se zaobilazi paypal-ova konverzija valuta U momentu ove transakcije podesavanja su bila po defaultu paypala. btw: Banke u Srbiji svaku transakciju naplacuju 1%.Sto svakako platis konvertovo bankom ili ne. ali se drze pravilnog kursa konverzije. avoid paypal currency conversion ![]() Poslednja ispravka: IcemanSR (12.5.2014 u 19:30) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da bi paypal kao servis posredovanja pri placanju mogao da radi on mora da dozvoli kontrolu svog platnog prometa Narodnoj banci ili nekoj od nje ovlascenoj banci zemlje domacina. Mislim da je tako svuda u svetu. To se radi da bi narodna banka imala uvid u odliv i priliv deviza iz zemlje i na osnovu toga kontrolisala kurs dinara. E posto ta banka radi sa dinarima i vrsi zapravo kompletan transfer desava se ta dvostruka konverzija. Da bi se to izbeglo uveli su tu mogucnost o kojoj ti pises.
I pri direktnom uplacivanju na racun iz npr nemacke banke u neku banku u Srbiji (na devizni racun, evri) postoji ta banka posrednik - to sam saznao tek nedavno kada sam se u Nemackoj raspitivao oko troskova pri prebacivanju novca u srpsku banku na devizni racun. Tako je svuda u svetu kada se radi transfer izmedju dva valutna podrucja, rekose mi. Poslednja ispravka: Laskaris (12.5.2014 u 20:54) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Član
|
![]()
Sve je ok osim stavke gde si rekao da banka radi u dinarima pa je zbog toga.
To je devizni racun,na racunu su euri,ne dinari .Ako odes u banku i pokusas da uplatis dinare na racun,lepo ce ti reci da to nije dozvoljeno. Paypal sam pravi majmune od ljudi. I to se zaobidje sa onim gore Ono sto mi pricamo ovde je konverzija a ne posredovanje Prodavac trazi od tebe 100$ paypal vidi potraznju od 100$ i onda radi konverziju po svojoj ideji o vrednosti valuta.A ne stvarnu vrednost valute u tom momentu E TU je *****, Poslednja ispravka: IcemanSR (12.5.2014 u 19:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
EDIT Evo ga ,kao sto je najavljeno TCL usao u borbu za sto jeftiniji 8-jezgarni telefon. Baterija 3300mah, 1.4Ghz mtk u M verziji. Poslednja ispravka: zajchik (12.5.2014 u 19:57) Razlog: Ubacen link |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Starosedelac
|
![]()
Jeste. Onda bi morao kao i mi da otvoriš poseban devizni račun, ili više, pa ih vežeš po na osob za neku karticu. Ili sve za jednu. E onda podešavas u zavisnosti koji račun koristiš za kopovinu da li ti odgovara da konverziju vrši PP ili banka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Novi član
Član od: 11.8.2009.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zanimljiva ponuda
http://www.pandawill.com/wmcc-x5-sma...te-p88474.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imam jos jedno pitanje. Pandawill mi je poslao order id tj broj narudzbine ali ne vidim tu narudzbinu u "my orders" a takodje ne mogu da je nadjem pomocu "track your order"? paypal je potvrdio transakciju. Gde se sada na sajtu moze naci ta porudzbina? Ne zelim nista da menjam, sve je u redu. Samo zelim da znam gde je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Veteran
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 39 puta na 32 poruka
|
![]()
Umiji stigli na carinu. Videćemo koliko će me rebnuti tj. mene i drugara. Nemam vremena da pišem spremam pravosudni ali javiću se prvom prilikom kad dobijem fon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | ||
Član
|
![]() Citat:
ovako ce ti biti email za tracking Citat:
|
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku IcemanSR na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (13.5.2014) |
![]() |
#1257 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Ali opet je neobično što nemaš svoju narudžbini u "My orders".
Ne znam zašto, ali trebala bi biti tu odmah kad si naručio. Pretpostavljam da si napravio profil na PandaWill. Onda je neka greška, sačekaj malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^
U "My orders" pise: "you have placed no orders". Potvrdu od Pandawilla imam, potvrdu PP takodje. Trebalo bi da u "my orders" nadjem nesto, a gore u tracking da pomocu tracking id-ja pratim posiljku.. Verovatno treba jos sacekati. Pisao sam i tehnickoj podrski pa ce se mozda neko javiti. Poslednja ispravka: Laskaris (13.5.2014 u 13:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Stigao Blade Q, prvi utisci su da radi perfektno telefon, displej bolji od onog na G510 definitivno, dostupno RAM memorije skoro tri puta vise od one na G510 (Odnos Blade Q : G510 = ~980 : 361), telefon sa fabrickim launcherom radi bez laga, tako da nisam hteo da ubacujem Nova launcher...
Sa svim aplikacijama sa Huawei G510 opet imam slobodno RAM-a izmedju 400 i 600 MB u svakom momentu, to me trenutno najvise odusevljava ![]() Sve u svemu primetna razlika, imajuci u obzir da sam ga platio 90 evra sa preostalom garancijom od nekih ~22 meseci... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Lanikor na korisnoj poruci: | ||
Stefan programer (13.5.2014) |
![]() |
#1260 |
Starosedelac
|
![]()
Klasičan kinez, ali taj hdw je mogao iz kine da se uzme za 65-70$ i manje. No naravno neće svako da se aka s tim. U svakom slučaju, ako si zadovoljan u zdravlje da ga koristiš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel. |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 | romalion | Aparati i oprema | 48 | 5.5.2012 13:34 |
Kineski telefoni | Schnak3 | Aparati i oprema | 2 | 10.9.2008 14:24 |