Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Prenosni računari
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.4.2014, 20:44   #1
dados
Član

Član od: 18.10.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom laptop za posao i Adobe

Evo ja da potrazim savet za kupovinu.. Budzet je do 1000 evra max... ali ako moze onda 900 evra bi iblo super... laptop se uzima da služi bar u narednih 2 -3 godine... Od programa upaljen Photoshop, Dreamweaver, Mozilla sa nekih 5 - 10 tabova, Chrome, eventualno Opera i IE .. Skyp, dropbox, avast i jos par sitnijih programa.. Prioritet su mi sledeće:

1.) Pouzdanost i dobar glas od strane servisera
2.) kvalitet izrade da je odličan
3.) Da ima dobro hladjenje
4.) i5 ili i7 procesor.. ovde sam naveo i i5 i i7 pošto nisam siguran da će mi i5 biti dovoljan ako i on radi posao sa Adobe paketom onda super
5.) min 15.6" monitor, HD rezolucija .. razmisljao sam o 17" ali mislim da za te pare ne moze dobra 17" a i mislim da ce mi biti teska
6.) autonomija i trajanje baterija da je duga znaci Haswell cpu
7.) memorija minimum 4Gb .. ako moze sa 8Gb super.. ali svakako mislim nadograditi na minimum 12Gb
8.) po mogucnosti da ima SSD, ali ako nema bilo bi super da ima mogucnost dodatka ili zamene za SSD

Eto ako može molim vas savet i preporuka.. Što se tiče brenda iskreno nemam pojma... uvek sam mislio da su Dell i Toshiba najbolji ali čujem da je Lenovo dobar kao i HP.. a ja sam do pre godinu dana bežao od HP-a i ASUSA ko djavo od krtsa jer navodno nisu dobri i da su na lošem glasu u servisu.. sa Acer ne znam.. nekako nit sam čuo loše ni dobro
dados je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2014, 8:24   #2
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos
Određen forumom Re: laptop za posao i Adobe

Sam si pitao i sam si predlozio. Neki Lenovo ili Asus sa tim procesorima. Nista nije 100% pouzdano ali ova dva brenda su pouzdanija. Asus od svih modela u toj cenovnoj klasi ima nesto bolju zavrsnu obradu. Lenovo je broj jedan mada je uspeo sa carbon serijom malo da zabrljavi. Pokusaj u takvoj konkurenciji da ubacis i jedan SSD od 120-128 GB Intel ili Samsung za kesiranje. E onda bi ti masina bila aktuelna 3-5 godina. I ja imam sa procesorom i5 3210 i posle skoro dve godine ne vidim da je zastareo naspram onoga sto se nudi na trzistu. Jos se za velike pare nude slabiji modeli.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2014, 22:28   #3
dados
Član

E super hvala puno... znam odprilike sad sta hocu pa polako u potragu
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dados na korisnoj poruci:
todos (29.4.2014)
Stara 29.4.2014, 13:08   #4
todos
Deo inventara foruma

Napisi koji si model na kraju pazario?
Stara 29.4.2014, 17:20   #5
dados
Član

hocu druze... za sada merkam Lenovo Y510 .. ali sam procitao da ima problem sa pregrejavanjem
Stara 29.4.2014, 17:46   #6
todos
Deo inventara foruma

Pusti price! Ako ga nadjes bices prezadovoljan sa njim. Na kraju krajeva ima garanciju, pa ako crkne u garantnom roku dobices drugi. Ako se pojavi anomalija kod odredjenog proizvoda bilo kog proizvodjaca, fabrika u hodu sa novim serijama to ispravlja. Verovatno dizajn novog kulera na procesoru nije ispunjavao standarde. Kad potrazis laptop proveri da nije stariji od 2-3 meseca. Moj je jedva imao mesec dana od datuma proizvodnje do momenta kad sam ga pazario.
Stara 29.4.2014, 19:41   #7
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Ako si okrenut ka Lenovo modelima, pogledaj one iz ThinkPad T serije. Y linija je namijenjena igranju i multimediji i hlađenje svakako nije na nivou laptopova za profesionalnu upotrebu.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2014, 20:01   #8
pejcic
Član

Član od: 21.6.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka

Ja već koristim skoro 2 god. Toshiba satellite L675-120,core i3 sa 3Gb rama 17incha ekran,i danas ubačen ssd Samsung 840 EVO 120gb.
Dok nisam ubacio ssd perfomanse su bile "onako" radio sam na njemu sa malo muke i "dobovanje prstima",medjutim sa ssd laptop je prodisao punum plućima,inače radim na njemu u Corel draw x7,adobe cs6 i pojedini softweri za konstrukciju kartonske ambalaže. Tako da ti mogu reći da sam sad sasvim zadovoljan sa perfomansama,svaku aplikaciju otvara skoro trenutno,a samo botovanje sistema traje 14 sek.Sve u svemu moje je mišljenje da bilo koji intel corei procesor sa kombinacijom ssd-a daje rezultate za ugodan rad sa aplikacijama koje su tebi potrebne.
pejcic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.5.2014, 11:18   #9
dados
Član

Citat:
Dimo kaže: Pregled poruke
Ako si okrenut ka Lenovo modelima, pogledaj one iz ThinkPad T serije. Y linija je namijenjena igranju i multimediji i hlađenje svakako nije na nivou laptopova za profesionalnu upotrebu.
Gledao sam Y verziju iz razloga sto ThinkPad serija je poprilicno skupa.. nasao sam samo dva modela do 1000 evra i oba imaju procesor iz serije 3
Stara 9.5.2014, 9:43   #10
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

ThinkPad linija je oduvijek skupa u Evropi. Ako je iznad tvog budžeta ili nemaš mogućnost da poručiš iz USA, onda se drži Y serije ili pogledaj šta nudi HP u EliteBook liniji. To su modeli za profesionalnu upotrebu i kvalitetom ne odskaču od Lenovo standarda.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.5.2014, 12:25   #11
dados
Član

Citat:
Dimo kaže: Pregled poruke
ThinkPad linija je oduvijek skupa u Evropi. Ako je iznad tvog budžeta ili nemaš mogućnost da poručiš iz USA, onda se drži Y serije ili pogledaj šta nudi HP u EliteBook liniji. To su modeli za profesionalnu upotrebu i kvalitetom ne odskaču od Lenovo standarda.
da definitivno je kod nas ThinkPad skupa .. kao i EliteBook HP .. Probook se vec moze naci... i lenovo Y serija pa mislim da cu se toga drzati za sada... vidim ima par Asusa i Dell .. pa cu pogledati .. hvala puno svima na savetima
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Laptop do 500e za gaming i posao veximon87 ŠDK - Prenosni računari 23 17.7.2013 22:49
Koji laptop za profesionalca? LoneWolf ŠDK - Prenosni računari 25 31.1.2011 14:22
Laptop 1000$ in USA sheeoomeeoo ŠDK - Prenosni računari 21 25.10.2010 0:13
Kup- laptop ? Peny ŠDK - Prenosni računari 2 22.2.2009 0:19
Laptop gubi konekciju s Wireless mrezom Anebolos Kvarovi 0 27.9.2008 10:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:19.