Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.4.2014, 17:01   #361
Arsić
Član

Član od: 26.11.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 19 puta na 15 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2 - Mapa Srbije

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Sto se tice gradova i pomoci oko njih tu cete morati sacekati da vam se obrati neko drugi.
U svakom slucaju ja vam mogu reci da neke gradove preskacemo (skroz su nebitni za mapu), neke radimo tek onako povrsinski sad za sad a oko ostalih se bas trudimo, kao sto je Beograd, Kraljevo, Sombor itd... E sad, tu kod ovih gradova oko kojih se trudimo, neke i mi poznajemo (iako ne zivimo u njima) a za neke nam treba pomoc. E kada nam zatreba pomoc oko nekog grada, zatrazicemo je od vas koji ste raspolozeni da pomognete.
Pomoc se ogleda u tome da osmislite pojednostaljenu verziju tog grada, skinete sliku sa neke mape (recimo Google map-u ili slicno), oznacite neke bitnije gradjevine, postarate se da na netu nadjete sto vise njihovih slika ili odete i uslikate ih sami. Mozda oznacite neke bitnije firme (tu ce ici neka od standardnih SCS firmi pa mozete odma i oznaciti koja bi to mogla biti) i slicno... Znaci osnova rada je slika sa neke mape. I naravano, ovo sve radimo za delove grada kuda moze da prodje kamion. Nema smisla da se bacamo oko nekog setalista ili parka koji se ni ne vidi iz kamiona jer se ne prolazi ni blizu njega.

Isto vazi i za puteve, kod nekih nam je potrebna pomoc pa kada dodjemo do njih trazimo dobrovoljce-poznavaoce ovde

Mada bi najbolje bilo kada bi u ekipi imali jednog pravog 3D dizajnera da u saradnji samnom pravi neke modele koje ne mozemo da nadjemo na netu.
Ja znam da od nule napravim neke jednostavnije modele ali nesto malo ozbiljnije ne znam. Vecinom pronadjem free model na netu i onda ga konvertujem za igru. Zna nekad da bude jako zeznuto. Samo cu reci da sam neke modele radio i po vise desetina sati, ali se na kraju isplatilo jer su fenomenalni modeli.

Recimo, sada imamo jedan model koji bi JAKO zeleli da ubacimo u igru ali je prekomplikovan, ima jako puno trouglica i ja nemam pojma kako da ih redukujem a da model izgleda OK. A usput, ceo model je samo jedan objekat, a bilo bi dobro da je iz vise objekata.

Tako da ako slucajno ima nekoga ko je dobar 3D modeler i zna da radi u bilo kom 3D programu i voljan je da mi pomogne neka mi se javi.
Pa, recimo Leskovac dosta dobro poznajem. A da li ti možda znači I to što poznajem tačno onako kako idu linije puteva (auto-puta E-75 I drugih nekih). Sad, moram da se setim tog Map Editor-a, malo da proučim I, siguran sam da ću uspeti. Barem nemam za džabe 5 iz tehničkog I iz informatike.
Arsić je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2014, 17:35   #362
Debeli
Član

Član od: 21.10.2012.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 209 puta na 93 poruka

Pet iz informatike, a veliko "I" svuda iskace?!?

I sta su linije puteva?
Debeli je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2014, 18:12   #363
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka

Oko toga šta tačno znate da radite i kako ti putevi izgledaju dogovorite se putem ličnih poruka ili na neki drugi način.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2014, 19:12   #364
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Hahaha... pre pomoci na mapi trazimo uvid u ocene!
Ma ustvari ja se izvinjavam ali necemo "zaposljavati" skolarce, pa da mi posle budemo krivi sto umesto da uci neko "pravi tamo neku mapu za tamo neku glupu igru".

A i ja sam mislio da nam se ljudi jave u PM ili na mail a ne ovako javno ali jbg.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2014, 16:53   #365
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
Određen forumom Re: Re: Euro Truck Simulator 2 - Mapa Srbije

Citat:
Debeli kaže: Pregled poruke
I sta su linije puteva?
Vjerovatno krivine.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2014, 19:03   #366
deutzpower
Član

Član od: 8.4.2014.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 90 puta na 35 poruka

pozdrav decki, vidim da se ovdje naveliko radi na mapi, zanima me kad ce bit gotova, i koliko posto je otprilike do sad zavrsena
pozzz iz hrvatske, i samo tako nastavite
deutzpower je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku deutzpower na korisnoj poruci:
Wile E. Coyote (9.4.2014)
Stara 9.4.2014, 21:14   #367
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Nadamo se uskoro nekoj igrivoj verziji, do sada je urađeno 20-25%.

Radi li se na mapi Hrvatske?
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2014, 23:30   #368
deutzpower
Član

ja bi drage volje radio kad bi znao, inače se u slobodno vrijeme bavim 3d modelingom, pravim modove za jednu drugu simulaciju, riječ je o farming simulatoru, mada to nije ni približno slično, nego me zanima dal se može igrati na ovome što ste do sad napravili i dal je kompatibilno sa 1.8.2.5s verzijom igre, ako je, ja se javljam kao alfa tester, mislim, da pronalazim bagove ako ih ima, a i lično, mislim da bi bilo puno zabavnije voziti kamione po domaćim terenima (mislim na ex Yu) nego po evropi
pozzz
BuckyBGD (11.4.2014)
Stara 9.4.2014, 23:38   #369
DeCoy
Intel Inside

Mapa je pravljena da radi na 1.9 i kasnijim patchevima. Možda imaju neki raniji build kompatibilan sa 1.8.x.
Stara 9.4.2014, 23:45   #370
deutzpower
Član

znači, ako i budem igrao, moraću na toj mapi, bez mercedesa 1632, osim ako ga neko ne prebaci na 1.9.x verziju i kasnije
Stara 10.4.2014, 0:41   #371
DeCoy
Intel Inside

Meni mod za Mercedes 1632 radi na 1.9.x bez ikakvih problema.
Stara 10.4.2014, 12:46   #372
moravatz
Član

Član od: 14.10.2010.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 326 puta na 164 poruka

Radi na 1.9.x
320ks, toliko glasno brekce da ce kad ga poteram uz Rudnik da se cuje do Gornjeg Milanovca, a od cadji iz auspuha pravim tri ozonske rupe do podne

Poslednja ispravka: moravatz (10.4.2014 u 20:55)
moravatz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku moravatz na korisnoj poruci:
BuckyBGD (11.4.2014), Filip89x (10.4.2014), PREDATOR 011 (11.4.2014), ton_majstor (12.4.2014)
Stara 10.4.2014, 12:50   #373
deutzpower
Član

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Meni mod za Mercedes 1632 radi na 1.9.x bez ikakvih problema.
nisam mislio da će radit, zato ga nisam ubacivao u 1.9, i radi te merdže sam ponovo instalirao 1.8.2.5s

Citat:
moravatz kaže: Pregled poruke
Radi na 1.9.x
320ks, toliko glasno brekce da ce kad ga poteram uz Rudnik da se cuje do Gornjeg Milanovca, a od cadji iz auspuha pravim tri ozonske rupe do podne
haha, tako i meni na original mapi sa najjačim motorom, stvarno ima predobar zvuk, još kad bi mi neko htio napravit skin za tu merdžu iz kamiondžije ponovo voze, narandžasta s bijelim krovom, bijeli spojler i na njemu u boji kabine piše Fadip, ako neko ima volje, nek mi kaže pa ću stavit slike, il najbolje nek pogleda prvu i drugu epizodu serijala kamiondžije ponovo voze
Stara 10.4.2014, 12:53   #374
moravatz
Član

U fajlovima moda imas template kabine na kojoj mozes da pravis kakav hoces skin. Ja upravo pravim Transped i Cementaru Kosjeric, old school za nasu mapu
trazim ovih dana i neke stare prikolice da kombo bude potpun.
Nego, Flickr opet nesto zeza sa linkovima :/
Stara 10.4.2014, 12:55   #375
deutzpower
Član

još kad bi mi neko rekao, ili još bolje pokazao kak se prave skinovi, bilo bi odlično, ja sam probao napravit jedan skin za scaniu, al mi nije uspjelo
Stara 10.4.2014, 13:01   #376
moravatz
Član

Citat:
deutzpower kaže: Pregled poruke
još kad bi mi neko rekao, ili još bolje pokazao kak se prave skinovi, bilo bi odlično, ja sam probao napravit jedan skin za scaniu, al mi nije uspjelo
Prva tri linka koja sam nasao, ima ih na desetine/stotine. Izganjaj bilo koji tutorijal i skontaces brzo. Mene jedino sada usporava sto cu biti par dana bez graficke table. Toliko sam se navikao na tu spravu, da sam sad ko sa dve leve ruke u Photoshopu
http://www.modsaholic.com/forums/ind...e-truck-skins/
https://www.youtube.com/watch?v=aRUIuaxYwXU
https://www.youtube.com/watch?v=MhOhZW6qY3A
Stara 10.4.2014, 13:13   #377
deutzpower
Član

hvala ti mnogo, ako mi šta nebude jasno, ja ti se javim
Stara 10.4.2014, 20:54   #378
moravatz
Član

Ova mecka forever!
Ima li neko neku staru cisternu za cement, dvoosovinku? Ili generalno staru prikolicu sa dve osovine?

Poslednja ispravka: moravatz (10.4.2014 u 21:30)
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku moravatz na korisnoj poruci:
Filip89x (10.4.2014), ksrele (10.4.2014), ton_majstor (12.4.2014), Wile E. Coyote (10.4.2014)
Stara 10.4.2014, 23:27   #379
deutzpower
Član

ja sam našao, hladnjaču na dve osovine, preradio texture al ju nemogu nać u igri, neznam ni u kojoj firmi da tražim, nit koje terete podržava
Stara 11.4.2014, 10:43   #380
deutzpower
Član

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Sto se tice gradova i pomoci oko njih tu cete morati sacekati da vam se obrati neko drugi.
U svakom slucaju ja vam mogu reci da neke gradove preskacemo (skroz su nebitni za mapu), neke radimo tek onako povrsinski sad za sad a oko ostalih se bas trudimo, kao sto je Beograd, Kraljevo, Sombor itd... E sad, tu kod ovih gradova oko kojih se trudimo, neke i mi poznajemo (iako ne zivimo u njima) a za neke nam treba pomoc. E kada nam zatreba pomoc oko nekog grada, zatrazicemo je od vas koji ste raspolozeni da pomognete.
Pomoc se ogleda u tome da osmislite pojednostaljenu verziju tog grada, skinete sliku sa neke mape (recimo Google map-u ili slicno), oznacite neke bitnije gradjevine, postarate se da na netu nadjete sto vise njihovih slika ili odete i uslikate ih sami. Mozda oznacite neke bitnije firme (tu ce ici neka od standardnih SCS firmi pa mozete odma i oznaciti koja bi to mogla biti) i slicno... Znaci osnova rada je slika sa neke mape. I naravano, ovo sve radimo za delove grada kuda moze da prodje kamion. Nema smisla da se bacamo oko nekog setalista ili parka koji se ni ne vidi iz kamiona jer se ne prolazi ni blizu njega.

Isto vazi i za puteve, kod nekih nam je potrebna pomoc pa kada dodjemo do njih trazimo dobrovoljce-poznavaoce ovde

Mada bi najbolje bilo kada bi u ekipi imali jednog pravog 3D dizajnera da u saradnji samnom pravi neke modele koje ne mozemo da nadjemo na netu.
Ja znam da od nule napravim neke jednostavnije modele ali nesto malo ozbiljnije ne znam. Vecinom pronadjem free model na netu i onda ga konvertujem za igru. Zna nekad da bude jako zeznuto. Samo cu reci da sam neke modele radio i po vise desetina sati, ali se na kraju isplatilo jer su fenomenalni modeli.

Recimo, sada imamo jedan model koji bi JAKO zeleli da ubacimo u igru ali je prekomplikovan, ima jako puno trouglica i ja nemam pojma kako da ih redukujem a da model izgleda OK. A usput, ceo model je samo jedan objekat, a bilo bi dobro da je iz vise objekata.

Tako da ako slucajno ima nekoga ko je dobar 3D modeler i zna da radi u bilo kom 3D programu i voljan je da mi pomogne neka mi se javi.
znam da radim u ac3d, ako treba bilo kakva pomoć, javite, treba mi 4 slike objekta, svaka sa jedne strane, i vidio sam da je bilo nekih razmirica oko hrama svetog save, ako treba mogu ja da ga uradim u originalu
PREDATOR 011 (11.4.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
[Android] Offline mapa Srbije (i Evrope)? ZoNi Programi za mobilne telefone 12 28.4.2013 15:31
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konferencija mladih lidera iz dijaspore i Srbije 2011, Beograd, 15. i 16. jul Dukes Dešavanja i događaji 7 9.7.2011 17:05
GPS mapa Srbije Alek92 Programi za mobilne telefone 52 20.8.2009 22:06
Projekat: GNU/Linux mapa Srbije Eni Slobodni softver 18 20.5.2008 21:54

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:16.