![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
I ja ga još čekam, a nadam se da ga je carina zaobišla, dok me nisu još zvali, iako je došao na carinu zajedno sa tabletom.
Dakle, očekujem da ga poštar uskoro donese. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo dobio sam telefon prije pola sata, poštar donio i naplatio samo 3,10 KM (1,5 evra) carinski pregled.
![]() Ljudi, ja sam oduševljen kako je moćan telefon, puno bolji, ljepši i kvalitetniji od mog Cubota. ![]() ![]() I koliko mi se čini ovako na prvu, ima responzivniji displej (brže reaguje), kao i ljepši i oštriji prikaz slike. Daću ja djevojci Cubota, a ovog ću ja sebi zadržati izgleda. ![]() ![]() Evo, ja sam prezadovoljan još jednom da kažem. Telefon sam platio (zajedno sa carinskim pregledom) 148 KM, a to je oko 76 evra. Model je Umi X1S, da ponovim za zainteresovane. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Član
Član od: 18.10.2012.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 52 puta na 43 poruka
|
![]()
U pa super si ti prosao
![]() Evo ja uzeh danas kopiju Note 3. Za sada sam veoma zadovoljan! Svi senzori odlicno rade, cak i smart stop itd. Smart skrol cini mi se da ne radi, mada nisam siguran, nisam imao vremena nesto da brljam po podesavanjima. Air komande odlicno rade kada se izvuce olovcica. Specifikacije cete videti na slikama. Ono sto me je odusevilo je ekstra ekran, tac neverovatno precizan i odlicna kamera. Kopije obicno imaju los blic i kameru, ova ima dosta dobru kameru, uzevsi u obzir da se radi o kopiji, i blic bele bole, a ne plava diodica kao na ostalima. Telefon veoma brz, deluje mi da je brzi od moje predhodne replike S4, koja je imala iste specifikacije. Ono sto je veoma, veoma lose jeste baterija koju danas vec drugi put punim jer ne ispustam telefon, ali moracu sigurno da uzmem onu pojacanu. Problem a mozda i ne, ne znam jeste sto procesor ne postize 13000 na antutu, nego oko 8000 iako je kao mtk6589. Svi testovi pokazuju tako. To cu jos u buducnosti ispitati. Deluje mi kao da otg i remote controler rade, ali nisam probao. Sve u svemu veoma sam zadovoljan, zvuk je dosta jaci nego na predhodnoj kopiji, a i slusavica je ok, nema prekida zujanja itd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moram na tenis, slike sa kamere kacim sutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Starosedelac
|
![]()
@PL
Svaka cast druze,lepo si prosao...treca sreca na carini ![]() @DANPIL Nepopravljiv si ![]() Aj neka vam je sasrecom, u zdravlje da ih koristite. Ostalo je jos JohnnyNT da dobije svoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Prief, odlično si prošao, nadam se da će i mene poslužiti sreća
![]() Poslednja ispravka: JohnnyNT (3.4.2014 u 19:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Član
Član od: 18.10.2012.
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 52 puta na 43 poruka
|
![]()
Zaboravih da kazem jednu jako bitnu stvar, mreza ovu kopiju prepoznaje kao original, i salje sva podesavanja za net i mms. Probacu sa Samsung kies da li ce da prodje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Veteran
Član od: 15.9.2008.
Zahvalnice: 260
Zahvaljeno 87 puta na 85 poruka
|
![]()
Pozdrav.
Pratim vec duze temu, nisam bio aktivan, ali hteo sam da vas zamolim za savet, posto razmisljam da uzmem neki telefon. Trenutno imam HTC Desire X i rado bih nesto bolje. Zadovoljan bih bio sa nekim quad core i 1gb rama, moze i single sim. ne bih dual. ono sto je meni bitno je brzina, baterija, rezolucija i mislim da je to to. velicina do 4,5 inca, ne bih nesto vece. najbolje oko 100 dolara. Jel ima nesto na Pandawillu sto bi ste mi preporucili? ako sam nesto zaboravio recite. sto se tice carine, to ne znam jer zivim u slovackoj. kako su se pokazali podesavanja za net u mobilnom? hvala puno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Starosedelac
|
![]()
Ono sto bih ti preporučio je da pogledaš 2 telefona koji su 99$ ,a to su elephone p7 mini, i newman N2.
E sad elephone je sa qhd rezolucijom i većim 5" ekranom, mtk 6582,ali ima OTG, a newman je hd rezolucije i 4.7" sto je bliže tvojoj zelji,ali nije sa mtk socem nego sa smsungivim exinos ,ali je grafa ista mali 400 i daje oko 1500-2000 manji rezultat u antutuu nego mtk.Ako je to uopšte bitno. Sve u svemu vrlo slični telefoni, sem sto newman ima pored 2100mhz i 900mhz wcdma podršku, koji je potpuno siguran u celoj evropi sto se tiče 3g mreže.Btw neke zemlje podržavaju obe frekvencije ali je u ruralnim sredinama moguće uhvatiti 3g samo na 900mhz. Ima još nekih modela kao sto je w450, ali njega sam namerno preskočio jer su ga Hrvati ocrnili do 00 zbog problema sa ekranom. Za carinu u Slovačkoj ćeš morati sam da se raspitas,jer je moguće da recimo imaju kao Hrvati PDV od 24% sto je vise nego kod nas,a postoji verovatnoća da ga uopšte neće pustiti kroz carinu kao neatestirani proizvod,a sve zavisi od njihovog zakona. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci: | ||
Dzajo5 (4.4.2014) |
![]() |
#649 | |
Veteran
Član od: 15.9.2008.
Zahvalnice: 260
Zahvaljeno 87 puta na 85 poruka
|
![]() Citat:
Za carinu sam tražio, kao do 22evra se ne plaća ništa, do 150 evra ide 20% plaćene cene(ovde se računa cena telefona+poštarina+osiguranje(ako ima)), preko 150evra ide i carina od 3% do 11%. Tako je na papiru jbg. Kažu ljudi da se lako desi da stvari preko 150evra pređu bez ičega ako je manji paket, a dešavalo se da zadrže tablet od 40evra jer je paket bio veći. Većina ljudi je rekla da što je manji paket to manje gledaju u njega. Cena nema veze. Nažalost, moram da odložim ovo zbog nekih popravki na kolima, jbg nisam očekivao to. Verovatno ću sačekati sledeći mesec. Takođe ću i da pratim popuste i Happy Hour da vidim da li će se pojaviti nešto. Hvala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Starosedelac
|
![]()
U suštini na HH pandawill ima popusta i to vrlo primamljivih.Baterije nisam pomenuo iz razloga sto su iste 2500mah ali očekujem da će na elephonu malo duže trajati zbog neznatno manje rezolucije,ali budi ubedjen da je to sasviim neprimrtno,i ni u kom slučaju mnogo bolje nego na ostalim androidima.
Ovo sto si rekao za carinu je odprilike isto kao i ovde s tim sto ćeš možda proći bez carine sto i nije malo ako računaš da ti može biti i 10% manja cena. Imaš vremena pa prati dešavanja, a usput se možeš detaljno raspitati i za dažbine koje ćeš morati da platiš ili ne. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci: | ||
Dzajo5 (4.4.2014) |
![]() |
#651 |
Starosedelac
|
![]()
Mediatek se pomolio da objavi kite-kat, i to u toku ovog meseca.
http://www.gizchina.com/2014/04/04/k...-month-report/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]()
Jedno pitanje, mali OT.
Npr. Huawei Honor 3C je deklarisan na Pandi(i još nekim sajtovima) sa 2GB RAM-a a na nekim drugim sa 1. O čemu se radi? Navikao sam da može biti razlika u veličini storage-a za isti model ali kad je RAM u pitanju, nemam primer da to glavni igrači rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Starosedelac
|
![]()
Hvala, nisam obratio pažnju na taj podatak. Ako mogu da budem još malo dosadan, gde se taj podatak očitava(da li je uređaj WCDMA/TCDMA)?
Ništa da nađem o TCDMA ni na kom tržištu se to koristi. Sad vidim na phoneareni da piše "Also Available in 2GB RAM Variant. " ali ništa više. Znači, nemogući su... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Veteran
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 39 puta na 32 poruka
|
![]()
U evropi se koristi WCDMA za 3G nek me ispravi neko ako sam pogresno rekao. Tako da uvek treba da juris WCDMA verziju i pise uvek u specifikacijama telefona.
Sta mislite o ovoj ponudi? http://www.pandawill.com/newman-n2-q...te-p84419.html |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Moca na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (5.4.2014) |
![]() |
#656 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne možeš naći kad @Moca nije dobro napisao.
![]() Pravilno je TD-SCDMA i koristi se u Kini, dok se W-CDMA koristi u većem dijelu svijeta. I u pitanju je standard za 3G mrežu, tako da i kineske verzije mogu biti korištene ovdje na 2G mreži. Ali taj Huawei ima sigurno 2 GB RAM-a jer je to internacionalna, W-CDMA verzija, koju Kinezi prodaju po svijetu. I pogotovo ne bi lagali za takav brend telefon, tako da nemaš brige. @Moca Odličan telefon za te pare, kupuj odmah ako si mislio. ![]() Ima istu cijenu kao ovaj moj Umi X1S, a još ima veći displej i procesor koji se koristi u Galaxy SIII. @Danpil Definitivno je malo poena, ipak bi trebalo biti više. Ja imam oko 13500 da ovom Umi X1S, isto je MTK6589, evo vidi: Slika 1, Slika 2. @JohnnyNT Sretno na carini, ali imam dobru vijest za tebe. ![]() Telefon odnosno pakovanje je jako lagano, tako da je to možda uticalo da ga carina zaobiđe. A Kinezi su napisali na pošiljci da je u pitanju telefon vrijednosti od 30 dolara. Kontam da su zbog male težine na carini pomislili da je stvarno u pitanju neki jeftini i mali telefon. @Ekipa sa teme Hvala vam svima, a meni je pogotovo drago što sam dobro prošao. ![]() Elem, definitivno sam dao djevojci svoj Cubot a ja sam zadržao ovaj. ![]() Za sada mi se jako sviđa, kao što sam već napisao, i nemam nikakvih zamjerki. Osim jednog detalja: Uz lijevu ivicu se pojavljuje zelenkasta linija koja postepeno nestane kada se telefon koristi 10-15 minuta. Posmatrao sam pod povećalom i vidio da je u pitanju jedna kolona piksela, čiji crveni i zeleni subpikseli svijetle. I to tako da u jednom redu svijetli zeleni subpiksel, ispod njega crveni, i tako dalje duž cijele jedne kolone. A to se se vidi samo na sivim i tamnim podlogama. Kontam da će možda nestati potpuno poslije nekog vremena. A probao sam i aplikacije koje blješte i brzo mijenjaju boje i tako "odglave" piksele, kontam da i to može pomoći. Ali ovo je nebitan detalj, jer je ta linija široka oko desetog dijela milimetra, s obzirom na visoku gustinu piksela. ![]() A i nestane potpuno poslije nekoliko minuta korištenja, tako da ne smeta nimalo. Inače, napraviću manji review kad stignem. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (5.4.2014) |
![]() |
#658 | |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nije bilo ni naročito veliko, standardno kao i za druge telefone koje sam kupio.
Otprilike kao pakovanje od 2 kg brašna ili malo veće. ![]() Kutija od telefona je inače jako mala i tanka, kao knjiga. Ali su stavili dosta onog najlona sa mjehurićima zbog zaštite pri transportu, pa nije moglo biti manje. I zaista je lagano, oko 400 grama, i obzirom na veličinu ne djeluje kao da je telefon unutra. Kad sam uzeo pošiljku od poštara, pomislio sam da je neko maznuo telefon i ostavio samo kutiju. ![]() Inače, telefon dolazi rutovan. I ima nekoliko kineskih aplikacija. Ali se mogu standardno deinstalirati. A za ostalih par aplikacija koristi ovo. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci: | ||
JohnnyNT (5.4.2014) |
![]() |
#660 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Medjutim jedna stvar koja me zbunila, a ispostavilo se da je netačna na pandi, je da telefon podržava WCDMA na 900mhz.Pogledao sam na vise stranica i nigde se 900mhz ne spominje, već 850, sto mislim da jeste tačno. Voleo bih da mi ovo ptvrdite.Nije bauk,ali može da zbuni, pa da razresimo dilemu.Uostalom naši operateri imaju wcdma mreže na 2100mhz, pa će telefon bez problema raditi na 3g mreži. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel. |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 | romalion | Aparati i oprema | 48 | 5.5.2012 13:34 |
Kineski telefoni | Schnak3 | Aparati i oprema | 2 | 10.9.2008 14:24 |