Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.2.2014, 0:49   #701
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
Određen forumom Re: The Witcher 3

Zar on nije 'mator' i u knjigama?
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 0:53   #702
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka

Jeste,ali niko ne zna koliko ima godina.
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 1:01   #703
Srdjan Novitovic
Veteran

Član od: 30.10.2007.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 92 puta na 59 poruka
Određen forumom Одг: Re: The Witcher 3

Citat:
Atwa013 kaže: Pregled poruke
Jeste,ali niko ne zna koliko ima godina.
Upravo tako, ali se ta matorost ne vidi na njemu u potpunosti, pošto nije čovek...
Srdjan Novitovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 1:14   #704
nameless1
Deo inventara foruma

Vidis, ovaj model Geralta je reakcija na zahteve fanova, koji su se bunili jer je Geralt u prvoj igri izgledao isuvise mladoliko. On treba da je star i ruzan..
Stara 4.2.2014, 1:23   #705
Asmodeus
Starosedelac

Član od: 30.5.2007.
Zahvalnice: 3.539
Zahvaljeno 1.826 puta na 890 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Vidis, ovaj model Geralta je reakcija na zahteve fanova, koji su se bunili jer je Geralt u prvoj igri izgledao isuvise mladoliko. On treba da je star i ruzan..
Dont listen to people, people are idiots. Have a conviction when making your work of art.
-John Walker, Rock Paper Shotgun-
Asmodeus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Asmodeus na korisnoj poruci:
bokela (4.2.2014), JzmA (4.2.2014), kellhus (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 2:19   #706
Feferedon
Veteran

Član od: 19.12.2012.
Zahvalnice: 317
Zahvaljeno 531 puta na 223 poruka

Spoiler za Nove informacije sto se tehnicke strane tice:
- TW3 is part of nVidia's 'The Way It's Meant to be Played' program and thus uses Tessellation, an improved version of nVidia's Horizon-based Ambient Occlusion in the form of HBAO+ and other modern effects such as Soft Particles and Real-time reflections

- Not yet sure if they'll use TXAA (not using it atm). If they do end up including it, it's going to be PC exclusive.

- Currently, they have Tessellation and GPU Compute for the environments and water only. No need for tesselation on objects and the overhead it would result in is not worth it. Plus, there are too many issues with using tesselation on meshes.

- Textures are improved in comparison to TW2 but they're not going overboard with them, because they don't yield noticable results. Don't expect 4.096 x 4.096 texture sizes.

Polygon count is also increased even if the meshes they're using are already very, very detailed. At this point they're relying on the Shaders to increase the fidelity of the models.

- Fur tech uses GPU only for the simulation, currently there doesn't exist a possibility to simulate it using the CPU. Currently only used on the PC, don't know if they'll bring it to consoles

- Fur tech is currently working on AMD cards but should nVidia decide to restrict this, they don't have a lot of choice. Still, Török expects that you should be able to use an AMD card for fur tech.

- Comment on CoD: Ghosts dog using fur tech. Török says they plan on using a more improved version of fur tech and they also are going to apply it to more than just one dog. It's precisely because they'll be using the lates fur technology that they can't say for sure if you'll be able to use AMD cards for it (since nVidia could make changes)

- You'll be able to use the CPU to simulate PhysX effects, such as PEX Cloth or Destruction, you will not need a PhysX GPU.

- They're considering using APEX-Turbulence for smoke (used in AC4) but the problem is it requires an nVidia GPU. Ultimately, it's a bussiness decision, not so much one made by the programmers. It's not an effect that's vital for the immersion.

- They're using their own system for simulating water, not Nvidia-Fluid-Simulation even though they had access to it.

- Game is obviously built with multi-core CPUs in mind, not restricted by last-gen hardware. They're looking to take full advantage of the next-gen consoles. It's a bit tougher to make full use of RAM on PC since PC users tend to not have a lot of memory in their systems.

- It's easier for them as a PC dev to make games for the new consoles since they're similar to PC architecture. The disadvantage, when compared to TW2's 360 port is that the dev tools are still new and not all tricks have been discovered.

- On AMD's Mantle API, they're really happy that there's some movement on the API front, in terms of reducing he CPU overhead (DX9 had issues wth fully utilizing the CPU and not much has been done to improve that yet). They'd be even happier if it was an API that works for all manufacturers, like in the case of OpenGL and DirectX. Their hope is that Mantle will show that there's interest in a high performence API and Microsoft and Khronos-Group will finally improve their products.

- Ubersampling might make a return, they're going to try to implement it or add it later in a patch. TW3 is being built with the future in mind, so expect features aimed at graphics enthusiasts that you might not be able to use for 1 or 2 years after release, until we have better technology.
Feferedon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Feferedon na korisnoj poruci:
Asmodeus (4.2.2014), Mocko (4.2.2014), Srdjan Novitovic (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 4:02   #707
Asmodeus
Starosedelac

^Rekao sam da se Witcher priklonio nVidiji iz poslovnih razloga, a ne zato sto je nesto sto nVidija radi preterano bolje. Dobili su finu kompenzaciju za saradnju, bas kao i sto AMD saradjuje sa DICE-om na Mantle-u, posto se izmedju nVidije i AMD-a sad vodi borba za prisvajanje developera.

E ovo za Mantle je vrhunac licemerja. Ocigledno ce da iskoriste skoro sve ekskluzivne nVidijine tehnologije koje nisu dostupne za ATI na hardverskom nivou, a pricaju da bi zeleli da vide otvorenost kad je u pitanju mantle.
Jedino ako se ne predomisle dok igra izadje.
Stara 4.2.2014, 7:04   #708
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
Asmodeus kaže: Pregled poruke
Dont listen to people, people are idiots. Have a conviction when making your work of art.
-John Walker, Rock Paper Shotgun-
Jeste, ali isto je jedan lik (zaboravio sam ko ) rekao:

' Your art is nothing without people to admire it.'
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 11:00   #709
Asmodeus
Starosedelac

Which is precisely what will happen if they follow their guts.
Prvi deo igre su svi zavoleli a niko nije pitao zajednicu šta želi...
Stara 4.2.2014, 11:34   #710
nameless1
Deo inventara foruma

John Walker? Jel to onaj sto je na deset strana kukumavcio i pisao odbranu Bioware-a i njihove umetnicke slobode vezano za ME3, prozivao nezadovoljne fanove? Mnogo iritantan i umisljen lik, zbog njega sam i prestao da citam RPS..

I kakve ovde veze ima umetnicka sloboda? Nisu oni izmislili Geralt-a, vec se pozivaju na neki izvorni materijal. Tako i ja mogu da kazem da su u prvoj igri svesno isli na ruku MTV generaciji kod koje svako mora da izgleda kao sa TV reklama i filmova, a sada, kada su skupili m*da da Geralta prikazu onakvim kakav jeste, sto nece biti mnogo popularno, konacno su ostvarili tu umetnicku slobodu, iako je bilo uticaja spolja- od strane najuzeg kruga fanova koje CPR veoma cesto slusa, zato sto znaju da ovi zele samo najbolje za fransizu..
Stara 4.2.2014, 12:31   #711
kellhus
Banned

Član od: 3.12.2013.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 25 puta na 16 poruka

Geralt ni u prvoj igri uopšte nije mladoliko izgledao, čak se sećam da su ga na par mesta oslovljavali sa "starče". Koliko vidim u novoj igri je jedina razlika u njegovom licu u odnosu na drugi deo ova brada, zbog nje izgleda starije a kada bi je uklonili sigurno bi faca bila skoro identučna kao u dvojci...

Inače, ni jedan normalan developer ne treba previše da obraća pažnju na "fanove". Gameri su većinom potpuno ignorantni o procesu razvoja igara i često ni sami ne znaju šta tačno žele, a uslišiti želje jednog dela zajednice skoro uvek za rezultat ima bes nekog drugog dela koji bi hteo nešto potpuno suprotno... To nikuda ne vodi i nipošto nije dobro sa samu igru.
kellhus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku kellhus na korisnoj poruci:
Asmodeus (4.2.2014), bokela (6.2.2014), Koyote (4.2.2014), player1 (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 12:45   #712
Asmodeus
Starosedelac

Danas se svi plase da slucajno ne uznemire igrace i time izazovu rejdz na metakritiku, sto posledicno dovodi do uznemiravanja izdavaca, pa zato svi podvijaju rep i povinuju se zahtevima vecine, koja samo zeli ono sto voli, a ne nesto kreativno i novo.
Podrzavam zdrav razum i uzimanje u obzir feedback-a od zajednice, ali ne i povinovanje do te mere da ih pitas kako ce geralt da izgleda, kakav armor ce da ima, itd.. To je tvoja umetnicka sloboda i pravo. A inace, prestao sam da pratim vesti o igrama, jer su preterali, sta me briga kako ce da izgledaju armori ili oruzja u igri, ne zelim da znam, hocu da uzivam u igri a ne da gledam razvojni proces igre pre nego sto izadje.
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Asmodeus na korisnoj poruci:
bokela (6.2.2014), mesomebody (4.2.2014), r0nIn (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 13:47   #713
Djordje Turjacanin
Deo inventara foruma

Član od: 15.6.2008.
Zahvalnice: 491
Zahvaljeno 1.031 puta na 664 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Djordje Turjacanin Slanje poruke preko Skypea korisniku Djordje Turjacanin

Nisu povezane pretjerano, iako možeš ubaciti save, ali obavezno odigraj prvi dio.
Djordje Turjacanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Djordje Turjacanin na korisnoj poruci:
bojan1080 (5.2.2014)
Stara 4.2.2014, 14:07   #714
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Meni je prvi i bolji.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Paladin na korisnoj poruci:
mesomebody (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 14:38   #715
mesomebody
Veteran

Član od: 31.3.2011.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 488 puta na 217 poruka

Nije da je bitno koliko je star (a i slazem se sa Asmodeusom) ali koliko se secam iz knjiga, Geralt ima osamdesetak godina. Igra je njihova i samo njihova, Sapkovski nema nikakva prava na igru tako da mogu slobodno da daju masti na volju. Niti bi velikoj vecini smetalo da potpuno iz igre izbace npr. Ciri bez koje su knjige nezamislive, niti Sapkovski poseduje autorska prava na igru, niti moze bilo kako da je menja ako mu se ne svidja ... A ako su slobodni od pisca na osnovu cijeg dela je nastala trilogija, sta tek imaju da se izvinjavaju igracima jer im se ne svidja boja tena ili ne znam ni ja sta kod glavnog lika ...

Dok su fer i ne lazu, dok kupac zna sta kupuje, imaju pravo da rade kako oni misle da treba. Kao u restoranu, vidimo u meniju jelo, pitamo sta sadrzi i kako je pripremano i narucimo ako nam se svidja, ne pitamo vlasnika restorana kako mu je palo na pamet promeni meni kada ovaj novi nije po nasem ukusu.
mesomebody je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 14:58   #716
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka

Za jednog dekicu u devetoj deceniji zivota izgleda kao avion
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 15:08   #717
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
Danas se svi plase da slucajno ne uznemire igrace i time izazovu rejdz na metakritiku, sto posledicno dovodi do uznemiravanja izdavaca, pa zato svi podvijaju rep i povinuju se zahtevima vecine, koja samo zeli ono sto voli, a ne nesto kreativno i novo.
Zahtevi vecine i zahtevi pravih fanova nisu jedno te isto. Ajde, nadji mi neki slucaj gde zahtevi fanova (a ovde mislim na fanove recimo Fallout-a, Thief-a, Deus Ex-a, XCom-a, itd..) nisu bili na mestu, a developer u pravu sto ih nije uzeo u obzir. Mani filozofiranja, vec mi nadji konkretne primere. Developeri i izdavaci idu upravo u tom smeru da udovoljavaju vecini, sablonizuju igre, uproscavaju sve sto se moze uprostiti, jer tu leze pare, dok su fanovi ti kojima je stalo da izadje nesto kvalitetno, da svaki nastavak neke igre bude unapredjen..

Heh, kakva neverovatna zamena teza. Ispada da su igraci nekakvi krivci sto developeri/izdavaci izbacucuju crappy nastavke, sada vec po pravilu. NE, oni to rade sami na svoju ruku, bez da iko to trazi od njih, kako bi se dodvorili sto sirem krugu (casual) igraca. Pogledaj Thief temu na forumu- jesu li fanovi serijala zahtevali moderna sr*nja tipa gledanja kroz zidove, slow motion, headshot XP, male nivoe..?

Citat:
Podrzavam zdrav razum i uzimanje u obzir feedback-a od zajednice, ali ne i povinovanje do te mere da ih pitas kako ce geralt da izgleda, kakav armor ce da ima, itd.. To je tvoja umetnicka sloboda i pravo.
Slazem se, ali ti u tvojoj 'umetnickoj slobodi' mozes da pogresis, izaberes losije resenje, a kada ti na to neko skrene paznju, ti mozes a i ne moras da ga poslusas. Ne mora to automatski biti povinovanje. Heh, i pitam se kome se to CPR povinovao kada se odlucio za open world, znajuci da im je fan baza fanaticno story based orijentisana (mene su hteli da razapnu na zvanicnom forumu kada sam pokrenuo temu gde sam napisao da TW3 treba biti malo otvorenijeg sveta, ali ne u potpunosti kao Skyrim, nasuprot linearnoj dvojci)..

Citat:
kellhus kaže: Pregled poruke
Geralt ni u prvoj igri uopšte nije mladoliko izgledao, čak se sećam da su ga na par mesta oslovljavali sa "starče".
Tako su ga deca zvala zbog sede kose. Lice mu je itekako izgledalo mladoliko, lepuskasto, sto jednostavno nije Geralt..

Citat:
kellhus kaže: Pregled poruke
Inače, ni jedan normalan developer ne treba previše da obraća pažnju na "fanove".
Sorry, ali ovo je glupost neopevana. Ali, mogu da te razumem, tebi je izgleda bas mnogo lepo- sve je bajno, sjajno, sve te odusevljava.. Tebi je covece najlakse udovoljiti, dok ja sve manje i manje igram igre, upravo zbog sve te silne 'umetnicke slobode' i 'kreativnosti' bajnih developera koju zli (glupi) igraci zele da uguse..
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Atwa013 (4.2.2014), Blaine (4.2.2014), Feferedon (4.2.2014), Krilce (4.2.2014), Leonida (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 15:42   #718
Feferedon
Veteran

Član od: 19.12.2012.
Zahvalnice: 317
Zahvaljeno 531 puta na 223 poruka

@nameless1 Sve sto si rekao je tacno i apsolutno se slazem, ali mislim da nije mesto takvoj izjavi u ovoj temi. Koliko se secam u knjigama je receno da je Geralt lepuskast i mladolik za svoje godine, dobro, to ne mora da znaci nista, ali ne secam se da su rekli da izgleda kao starac i da je ruzan. U kojoj knjizi si video to? Jedino sto meni nije dosledno knjigama iz ovog concept arta je Geraltova proporcija tela, suvise je krupan i nizak, dok je u knjigama mrsav.
Da nije oziljka bio bih siguran da je Vesemir u pitanju.
Feferedon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 16:11   #719
mesomebody
Veteran

Član od: 31.3.2011.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 488 puta na 217 poruka

Mislim da Geralt jeste ruzan. Npr. u prici "Vecni plamen" dupler se promeni u Geralta koji se zgrozi kad vidi na sta lici. Evo citat:"Kakav gadan osmeh imam. Kakvu odvratnu njusku. Kako gadno ckiljim ocima. Dakle, tako izgledam? Uzas."
mesomebody je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 16:21   #720
Asmodeus
Starosedelac

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Zahtevi vecine i zahtevi pravih fanova nisu jedno te isto. Ajde, nadji mi neki slucaj gde zahtevi fanova (a ovde mislim na fanove recimo Fallout-a, Thief-a, Deus Ex-a, XCom-a, itd..) nisu bili na mestu, a developer u pravu sto ih nije uzeo u obzir. Mani filozofiranja, vec mi nadji konkretne primere. Developeri i izdavaci idu upravo u tom smeru da udovoljavaju vecini, sablonizuju igre, uproscavaju sve sto se moze uprostiti, jer tu leze pare, dok su fanovi ti kojima je stalo da izadje nesto kvalitetno, da svaki nastavak neke igre bude unapredjen..

Heh, kakva neverovatna zamena teza. Ispada da su igraci nekakvi krivci sto developeri/izdavaci izbacucuju crappy nastavke, sada vec po pravilu. NE, oni to rade sami na svoju ruku, bez da iko to trazi od njih, kako bi se dodvorili sto sirem krugu (casual) igraca. Pogledaj Thief temu na forumu- jesu li fanovi serijala zahtevali moderna sr*nja tipa gledanja kroz zidove, slow motion, headshot XP, male nivoe..?

Slazem se, ali ti u tvojoj 'umetnickoj slobodi' mozes da pogresis, izaberes losije resenje, a kada ti na to neko skrene paznju, ti mozes a i ne moras da ga poslusas. Ne mora to automatski biti povinovanje. Heh, i pitam se kome se to CPR povinovao kada se odlucio za open world, znajuci da im je fan baza fanaticno story based orijentisana (mene su hteli da razapnu na zvanicnom forumu kada sam pokrenuo temu gde sam napisao da TW3 treba biti malo otvorenijeg sveta, ali ne u potpunosti kao Skyrim, nasuprot linearnoj dvojci)...
Tvoje je da ocenjujes kakav je umetnicko/zanatski/whatever kvalitet igre kada ona igra izadje, a ne za vreme kreativnog procesa. Otkud ti znas da li je iz tog pravca kojim je dizajner krenuo, a koji ti s pravom kao "pravi fan" mislis da je los i zelis da ga saseces u startu, moguce da se iznedri nesto potpuno originalno i neverovatno. Tako nesto se neretko desava u kreativnom procesu. Ako imas postovanja prema developeru ciju igru igras, sigurno neces da mu drzis pridike o tome kako ce on da pravi nastavak te igre ili ne daj boze potpuno nov IP.
Valve kada razvija igru, svake nedelje dovodi coveka koji igra poslednji build dok oni prate njegove reakcije, naknadno ga ispituju da bi dobili feedback, a ne slusaju isfrustrirane nerdove po forumima koji su prepodne besni na sebe,a posle podne na ceo svet i na osnovu njihovih reakcija donose drasticne dizajnerske odluke.
Inace, mi ne pricamo o istoj stvari, ti pominjes reboot klasicnih naslova i fanove koji ih podrzavaju/finansiraju, a ima ih vrlo malo. Ti ljudi su razumni u svojim zeljama i ocekivanjima, ja njih ne pominjem. Mada i kod njih mogu da ti navedem par primera, recimo Torment: Tides of Numerena, koji su napravili nevidjen clusterfuck sa odlukom da zajednica odabere RTwP ili TB sistem borbe, pa se zajednica podelila, jer su bukvalno ovi za dlaku pobedili. Odluci kao developer sta mislis da je bolje, i imaj uverenje. Stalno kukaju kako su im izdavaci za vratovima, ne mogu da shvatim kakva je to kreativna sloboda ako ti moras zajednicu pomno da pratis i da slusas. Dobronamerna kritika je dobrodosla ali izricito zahtevanje tipa "gde mi je skill tree iz prethodne igre", "zasto je dizajn peomenjen?" "zasto nema ovog lika u prici??" i slicno je bezobrazluk. Mozda ljudi ne zele da prave ISTU igru?
Da se vratim na temu: ja pricam o nastavcima modernih naslova, nrp. Witcher, Dragon Age, Mass Effect, gde neki novi klinci galame po forumima (i napusavaju ljude kao sto si ti), a koji nazalost sacinjavaju danasnju vecinu kojoj se developeri povinuju.
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Asmodeus na korisnoj poruci:
bokela (6.2.2014), kellhus (4.2.2014), Koyote (4.2.2014), nameless1 (5.2.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:57.