![]() |
![]() |
![]() |
#361 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]() Citat:
![]() I samo da kažem u vezi telefona koji sam naručio. Ipak ga Kinezi nisu poslali preko TNT-a, nego preko "obične" holandske pošte, ali pošto su Kinezi površni, to je njima sve isto izgleda. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Starosedelac
|
![]()
Ah ti kinezi...Mada kad pogledam realno, ko zna kakva im je gužva,i koliko se telefona naručuje dnevno,sa koliko ljudi četuju, razmenjuju meilove.Tako da nije ni čudo što prave greške tipa pogrešnog trackung koda,pogrešne špedicije i t d.A složio bih se i sa konstatacijom da su poprilično površni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.877
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]()
Vec ga i sad ima za 180$
http://www.coolicool.com/ulefone-u95...tphone-g-32798 A sto se rezolucije ekrana tice, meni nije bitna. Al kazu da vizuelno ova rezolucija prolazi kao 1280x720 I zato se ne tako retko desava da nalepe softwerski da pise 1280x720, nalepe neki "brend", promene kutiju i jos po nesto i dignu cenu za 50$.... I onda sutra kazu " imam kineza , ekran jeste dobar al sam vidjao i bolje 1280x720" ![]() Neko mi rece da ako porucujete preko 1000 telefona em dobijete popust em vam nalepe vas brend i po zelji sve i svasta.... Zato "brendovi" nicu svaki dan.... Kao recimo DOOGEE VOYAGER ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filip89x na korisnoj poruci: | ||
zajchik (26.1.2014) |
![]() |
#365 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Ono sa mog linka je elephone i do sad su imali slonče na ledjima,sad imaju neki drugi logo.Inače se bave kopiranjem slično kao i star,tengda, i još po neki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jao Kineza i kreativnih imena.
![]() - Elephone; iliti elephant-phone sa slončetom nazad, - Ulephone; ne znam šta znači, - Doogee Voyager (ovo su reklamirali igrom riječi kao psiće, ''doggies'') - Goophone; kopija iPhone-a, ali i ostalih, dakle GuuFoon bi se čitalo, ![]() - Cubot isto zvuči blentavo, kao i ovaj novi koji sam naručio, Jiake; čita se Džaka. ![]() I tako.. kraljevi. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci: | ||
player1 (26.1.2014) |
![]() |
#367 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.877
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]()
Evo ova fenserica sa kozom pozadi i octacore, ako ga ne povuku do proleca bice super...
http://www.goophone.cc/phones/goophone-n3.html ![]() EDIT: Evo i malo vise slika: http://www.gizchina.com/2014/01/09/e...acore-hand-so/ Poslednja ispravka: Filip89x (26.1.2014 u 20:33) |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Starosedelac
|
![]()
Hahaha,sad mi pade napamet kako će se oni smejati, ako se naš intelovac ne bude zvao "tesla",nego "moravacphone".Isti će komentar biti.
Edit: Filipe ovo gore mi se već svidja .Kad sam rekao da se pri odabiru kineza ne vodite brendom po svaku cenu,mislio sam da ipak se pogledaju neki renomiraniji koperi koji su već ovde spomenuti.Ono sa ispisanim android na ledjima treba zaobići jer mi previše liče na "naše" kopije.A ono da postoje i bolje 720p rezolucije, skoro da sigurno neće zaobići kupca takvih telefona. Poslednja ispravka: zajchik (26.1.2014 u 20:25) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (26.1.2014) |
![]() |
#369 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo pojavili su se skoro dva nova iOcean-a.
Ja sam zamalo kupio iOcean X7 Plus (platio na DX.com, pa ga nisu imali na stanju i poslije čekanja od 2 sedmice tražio refund) i smatram ga odličnom markom sa finim dizajnom. ![]() Dakle: - iOcean X7 HD, MTK6882 quad, 1 GB RAM, 5" HD, - iOcean X7S, MTK6592 octa, 2 GB RAM, 5" Full HD. Imaju isti dizajn, koji mi se jako sviđa. ![]() Ovaj prvi je najavljen da će koštati oko 130 dolara, ali ipak je malo skuplji. Ako bi pao na 130, možda bih ga i kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Zanimljivo je da za ovaj jeftiniji tvrde da ima LTPS screen. To je vrlo napredna tehnologija koja se koristi u najnovijem Kidnle Fire HDX, ima vrhunsku sliku i manju potrošnju čak i od sharpovih IGZO panela (iPad Air) i skuplji je od njih. A kinezi ga upakovaše za 160$.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Starosedelac
|
![]()
Pa ne bas da se stide, pa sam si rekao da je za te pare vrlo teško da su ltps mogli da stave.Ako jesu, a ja mislim da jesu,onda se postavlja pitanje sta prvenstveno apple,pa sad i samsung,sony...naplaćuju tako skupo u svojim aparatima.Ako se ti telefoni proizvode na istim mestima gde i same njihove kopije za 3x manje novca,sa istim delovima,radnom snagom,kako onda kostaju čak 3x vise.
Treba da je sram njih,jer ,ako se sjećate Vesićevog teksta iz SK o proizvodnji iphone,gde rade deca za sicu,zasto su im telefoni koji u proizvodnji kostaju 130-150$ uvaljuju evropljanima i amerima za pravo malo bogatstvo. Eto, mislim da za te pare, lažirali malo kinezi svoje performanse ili ne,nisu nas ukrali,i dalje smo na dobitku. Znam rećicete da sam subjektivan,ali zar vi ne mislite da appleu,samsungu,sonyju,htcu plaćamo maglu bar za 2/3 vrednosti telefona? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (27.1.2014) |
![]() |
#372 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Apple, Samsung i ostale kompanije puno ulažu na razvoj, testiranje, marketing, korisničku službu, servis, veliki broj zaposlenih i obično imaju bolju multimediju od Kineza, bolje kamere, zvučne izlaze itd. A kod Kineza je to divlje, dobiju kamion komponenti i samo ih na brzinu sastave i prodaju.
Hoću reći, opravdano je da velike kompanije naplaćuju svoje telefone više, jer njih ne košta samo materijal i komponente od 150 dolara, nego su ovjektivno još puno novca uložili u to. Ali opet mislim da su previše kapitalističko pohlepni i da imaju prevelike zarade i da bi definitivno trebali biti jeftiniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
I sve te besplatne aplikacije sto idu uz telefon mora neko da plati.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Starosedelac
|
![]()
Pa nemojmo mesati babe i žabe,oni ulaganje u razvoj vraćaju kroz naplatu svojih patenata,a imaju ih na pretek svi brendivi.Kinezi su možda i zbog eskivaze tih dazbina jeftiniji,ali opet mi se ne slaze ta matematika po kojoj telefon može da košta 500+€.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa ne kažem ni ja da je normalno da toliko koštaju flagship telefoni.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa da, zato Norvežani furaju iPhone i ne znaju da išta drugo postoji, a mi, siromašniji dio svijeta, se krpimo nekim jeftinim Kinezima i rutujemo i tvikujemo i čistimo RAM da bi to moglo fino da radi jer nemamo para za bolje. Da, tu je i priča sa gramzivim operaterima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Starosedelac
|
![]()
Ah da, operateri...oni su tek posebna priča.Mislim na naše naravno.
Kako god okreneš nas siromašne (nerazvijene,tako se to sad zove na zapadu) svi deru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kinezi započeli proizvodnju Galaxy S5 klona za kojeg se još i ne zna kako će izgledati.
![]() ![]() http://www.gizchina.com/2014/01/27/1...5-clone-works/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Starosedelac
|
![]()
Hahahahaha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pa gde zivis ti covece?Pa jesmo pricali juce da se originali i kopije prave u istoj fabrici u dve razlicite smene,da radnici navodno ne bi prepisivali jedni od drugih ![]() Nego ,jer si primetio da ovo cudo nema bezele uopste? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel. |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 | romalion | Aparati i oprema | 48 | 5.5.2012 13:34 |
Kineski telefoni | Schnak3 | Aparati i oprema | 2 | 10.9.2008 14:24 |