Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.1.2014, 19:32   #361
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
Određen forumom Re: Kineski pametni telefoni - vrede li?

Citat:
zajchik kaže: Pregled poruke
Da izvinjavam se na grešci,samo sam ovlaš prešao preko rezolucije, nisam ni primetio da nije ni qhd.
Evo octacor ali je malo skuplji, a sa ovim modelom vidim da je elephone promenio logo.
http://www.pandawill.com/elephone-p6...ck-p85706.html
E ovo je već bolje, veći je i ima solidnu rezoluciju, a i finu cijenu.

I samo da kažem u vezi telefona koji sam naručio. Ipak ga Kinezi nisu poslali preko TNT-a, nego preko "obične" holandske pošte, ali pošto su Kinezi površni, to je njima sve isto izgleda. Da ne bude zabune, TNT je isto holandska kompanija, pa su Kinezi izgleda malo pomiješali. A nisu poslali preko singapurske pošte jer oni ne dozvoljavaju slanje dvije baterije, nego samo jedne (bio je neki incident sa baterijama u poštanskom avionu), a ovaj telefon dolazi sa dvije baterije. A na FB im piše da svejedno šalju preko Holanđana, a ne preko Singapuraca. Pa ne znam da li je zbog baterija, ili su svejedno promijenili politiku slanja, ali bitno je da ne ide preko TNT-a.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 19:37   #362
zajchik
Starosedelac

Član od: 24.4.2011.
Zahvalnice: 314
Zahvaljeno 461 puta na 406 poruka
Slanje poruke preko AIM-a korisniku zajchik Slanje poruke preko Yahooa korisniku zajchik Slanje poruke preko Skypea korisniku zajchik

Ah ti kinezi...Mada kad pogledam realno, ko zna kakva im je gužva,i koliko se telefona naručuje dnevno,sa koliko ljudi četuju, razmenjuju meilove.Tako da nije ni čudo što prave greške tipa pogrešnog trackung koda,pogrešne špedicije i t d.A složio bih se i sa konstatacijom da su poprilično površni.
zajchik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 19:37   #363
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.877
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

Vec ga i sad ima za 180$
http://www.coolicool.com/ulefone-u95...tphone-g-32798

A sto se rezolucije ekrana tice, meni nije bitna. Al kazu da vizuelno ova rezolucija prolazi kao 1280x720 I zato se ne tako retko desava da nalepe softwerski da pise 1280x720, nalepe neki "brend", promene kutiju i jos po nesto i dignu cenu za 50$....

I onda sutra kazu " imam kineza , ekran jeste dobar al sam vidjao i bolje 1280x720"

Neko mi rece da ako porucujete preko 1000 telefona em dobijete popust em vam nalepe vas brend i po zelji sve i svasta.... Zato "brendovi" nicu svaki dan.... Kao recimo DOOGEE VOYAGER , sta je sledece FORDO MONDEO....
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filip89x na korisnoj poruci:
zajchik (26.1.2014)
Stara 26.1.2014, 19:39   #364
RexGrammer
Starosedelac

Član od: 18.7.2012.
Zahvalnice: 105
Zahvaljeno 238 puta na 210 poruka

Frodo* :d
RexGrammer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku RexGrammer na korisnoj poruci:
Filip89x (26.1.2014)
Stara 26.1.2014, 19:51   #365
zajchik
Starosedelac

Slanje poruke preko AIM-a korisniku zajchik Slanje poruke preko Yahooa korisniku zajchik Slanje poruke preko Skypea korisniku zajchik
Određen forumom Re: Re: Kineski pametni telefoni - vrede li?

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke
Vec ga i sad ima za 180$
http://www.coolicool.com/ulefone-u95...tphone-g-32798

A sto se rezolucije ekrana tice, meni nije bitna. Al kazu da vizuelno ova rezolucija prolazi kao 1280x720 I zato se ne tako retko desava da nalepe softwerski da pise 1280x720, nalepe neki "brend", promene kutiju i jos po nesto i dignu cenu za 50$....

I onda sutra kazu " imam kineza , ekran jeste dobar al sam vidjao i bolje 1280x720"

Neko mi rece da ako porucujete preko 1000 telefona em dobijete popust em vam nalepe vas brend i po zelji sve i svasta.... Zato "brendovi" nicu svaki dan.... Kao recimo DOOGEE VOYAGER , sta je sledece FORDO MONDEO....
Uhhhh,ovo je teška kopija.Pravi ulefone ima natpis pozadi,a na ovom je android ispisan na ledjima.Ima samo 5" sa istom rezom kao i onaj gore pomenuti. Ne bih ti ja za ovo dao ni 100$.
Ono sa mog linka je elephone i do sad su imali slonče na ledjima,sad imaju neki drugi logo.Inače se bave kopiranjem slično kao i star,tengda, i još po neki.
Stara 26.1.2014, 20:01   #366
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Jao Kineza i kreativnih imena. Dakle, imamo:

- Elephone; iliti elephant-phone sa slončetom nazad,
- Ulephone; ne znam šta znači,
- Doogee Voyager (ovo su reklamirali igrom riječi kao psiće, ''doggies'')
- Goophone; kopija iPhone-a, ali i ostalih, dakle GuuFoon bi se čitalo,
- Cubot isto zvuči blentavo, kao i ovaj novi koji sam naručio, Jiake; čita se Džaka.

I tako.. kraljevi.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci:
player1 (26.1.2014)
Stara 26.1.2014, 20:09   #367
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.877
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

Evo ova fenserica sa kozom pozadi i octacore, ako ga ne povuku do proleca bice super...
http://www.goophone.cc/phones/goophone-n3.html

EDIT:
Evo i malo vise slika:
http://www.gizchina.com/2014/01/09/e...acore-hand-so/

Poslednja ispravka: Filip89x (26.1.2014 u 20:33)
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 20:10   #368
zajchik
Starosedelac

Hahaha,sad mi pade napamet kako će se oni smejati, ako se naš intelovac ne bude zvao "tesla",nego "moravacphone".Isti će komentar biti.
Edit:

Filipe ovo gore mi se već svidja .Kad sam rekao da se pri odabiru kineza ne vodite brendom po svaku cenu,mislio sam da ipak se pogledaju neki renomiraniji koperi koji su već ovde spomenuti.Ono sa ispisanim android na ledjima treba zaobići jer mi previše liče na "naše" kopije.A ono da postoje i bolje 720p rezolucije, skoro da sigurno neće zaobići kupca takvih telefona.

Poslednja ispravka: zajchik (26.1.2014 u 20:25)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci:
Filip89x (26.1.2014)
Stara 27.1.2014, 4:13   #369
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Evo pojavili su se skoro dva nova iOcean-a.
Ja sam zamalo kupio iOcean X7 Plus (platio na DX.com, pa ga nisu imali na stanju i poslije čekanja od 2 sedmice tražio refund) i smatram ga odličnom markom sa finim dizajnom.

Dakle:
- iOcean X7 HD, MTK6882 quad, 1 GB RAM, 5" HD,
- iOcean X7S, MTK6592 octa, 2 GB RAM, 5" Full HD.

Imaju isti dizajn, koji mi se jako sviđa. Zaobljeniji od iOcean X7, sa jako tankim bezelima.
Ovaj prvi je najavljen da će koštati oko 130 dolara, ali ipak je malo skuplji. Ako bi pao na 130, možda bih ga i kupio.
Stara 27.1.2014, 11:11   #370
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

Zanimljivo je da za ovaj jeftiniji tvrde da ima LTPS screen. To je vrlo napredna tehnologija koja se koristi u najnovijem Kidnle Fire HDX, ima vrhunsku sliku i manju potrošnju čak i od sharpovih IGZO panela (iPad Air) i skuplji je od njih. A kinezi ga upakovaše za 160$. Ako je istina, svaka im čast, a ako lažu - odmah da se postide.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.1.2014, 15:29   #371
zajchik
Starosedelac

Pa ne bas da se stide, pa sam si rekao da je za te pare vrlo teško da su ltps mogli da stave.Ako jesu, a ja mislim da jesu,onda se postavlja pitanje sta prvenstveno apple,pa sad i samsung,sony...naplaćuju tako skupo u svojim aparatima.Ako se ti telefoni proizvode na istim mestima gde i same njihove kopije za 3x manje novca,sa istim delovima,radnom snagom,kako onda kostaju čak 3x vise.
Treba da je sram njih,jer ,ako se sjećate Vesićevog teksta iz SK o proizvodnji iphone,gde rade deca za sicu,zasto su im telefoni koji u proizvodnji kostaju 130-150$ uvaljuju evropljanima i amerima za pravo malo bogatstvo.
Eto, mislim da za te pare, lažirali malo kinezi svoje performanse ili ne,nisu nas ukrali,i dalje smo na dobitku.
Znam rećicete da sam subjektivan,ali zar vi ne mislite da appleu,samsungu,sonyju,htcu plaćamo maglu bar za 2/3 vrednosti telefona?
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zajchik na korisnoj poruci:
Filip89x (27.1.2014)
Stara 27.1.2014, 15:41   #372
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Apple, Samsung i ostale kompanije puno ulažu na razvoj, testiranje, marketing, korisničku službu, servis, veliki broj zaposlenih i obično imaju bolju multimediju od Kineza, bolje kamere, zvučne izlaze itd. A kod Kineza je to divlje, dobiju kamion komponenti i samo ih na brzinu sastave i prodaju.

Hoću reći, opravdano je da velike kompanije naplaćuju svoje telefone više, jer njih ne košta samo materijal i komponente od 150 dolara, nego su ovjektivno još puno novca uložili u to. Ali opet mislim da su previše kapitalističko pohlepni i da imaju prevelike zarade i da bi definitivno trebali biti jeftiniji.
Stara 27.1.2014, 15:45   #373
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

I sve te besplatne aplikacije sto idu uz telefon mora neko da plati.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.1.2014, 15:54   #374
zajchik
Starosedelac

Pa nemojmo mesati babe i žabe,oni ulaganje u razvoj vraćaju kroz naplatu svojih patenata,a imaju ih na pretek svi brendivi.Kinezi su možda i zbog eskivaze tih dazbina jeftiniji,ali opet mi se ne slaze ta matematika po kojoj telefon može da košta 500+€.
Stara 27.1.2014, 16:07   #375
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Pa ne kažem ni ja da je normalno da toliko koštaju flagship telefoni. Ja bih rekao da nijedan telefon ne vrijedi objektivno više od 300-350 evra. Eto toliko bi po meni bila objektivna cijena npr. Galaxy S4 telefona kada se pojavio, a ne 600 evra ili koliko već je bio. Telefoni su danas statusni simboli, dio mode i šta ti ja sve znam pa i to utiče na formiranje cijene. Ono, ovce su za šišanje, ako ima dovoljno zainteresovanih da kupe po toj cijeni, mi ćemo im prodati. Tako razmišljaju proizvođači. Apple je još gori. Obične punjače i futrole naplaćuju po nekoliko desetina dolara. ALOOOO!? Ali kupci koji to kupuju su glavni krivac tome, ne krivim ja proizvođače jer bih i ja budalama prodavao za puno para nešto što ne vrijedi toliko. Dakle, precijenjeno i preskupo, suprotno logici, neshvatljivo, bolesno, kao i cijeli današnji svijet. Ali opet kažem da trebaju biti skuplji od Kineza za neki procenat, ne ovoliko koliko su sad skuplji, ali ipak su kvalitetniji. Kinezi maksimalno štede gdje se može uštediti i izbjegavaju sve što se može izbjeći i zato prave ovako jeftine telefone. Da su malo skuplji, ne bi prošli. Oni uglavnom nemaju velik profit na ovome, nekad mi ih je i žao, sve sami naprave, odrade, pošalju besplatno i na kraju imaju par dinara od toga, sve truli zapad i veliki proizvođači pojedoše.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci:
markos807 (28.1.2014), zajchik (27.1.2014)
Stara 27.1.2014, 16:27   #376
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Citat:
Prief Lirator kaže: Pregled poruke
Dakle, precijenjeno i preskupo, suprotno logici, neshvatljivo, bolesno, kao i cijeli današnji svijet.
Zaboravio si izopačeno, zlo, ukleto, nastrano, zlo... Slažem se da je za dobar deo sveta prilično skupo, ali u razvijenim državama nije baš toliko skupo, plus svi uzimaju od operatera uz neki paket, pa tek im tada nije skupo. I dodatno: naravno da average Joe neće gledati da li kupljena stvar zaista vredi tih para, ako ga dosta njegovih poznanika hvali, ako reklama ima svuda (i direktnih i indirektnih), svakako će misliti da je cena tog uređaja na prihvatljivom nivou.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.1.2014, 16:32   #377
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Pa da, zato Norvežani furaju iPhone i ne znaju da išta drugo postoji, a mi, siromašniji dio svijeta, se krpimo nekim jeftinim Kinezima i rutujemo i tvikujemo i čistimo RAM da bi to moglo fino da radi jer nemamo para za bolje. Da, tu je i priča sa gramzivim operaterima.
Stara 27.1.2014, 17:06   #378
zajchik
Starosedelac

Ah da, operateri...oni su tek posebna priča.Mislim na naše naravno.
Kako god okreneš nas siromašne (nerazvijene,tako se to sad zove na zapadu) svi deru.
Stara 28.1.2014, 13:16   #379
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Kinezi započeli proizvodnju Galaxy S5 klona za kojeg se još i ne zna kako će izgledati.

http://www.gizchina.com/2014/01/27/1...5-clone-works/
Stara 28.1.2014, 20:51   #380
zajchik
Starosedelac

Hahahahaha ,ne smejem se njima nego tebi....Pa jel se secas kada je izasao ipad 2,bila je fama do bola zato sto su kinezi izbacili kopiju mesec dana pre nego sto je apple izbacio original,a potom najavili tuzbu protiv njih za kopiranje.
Pa gde zivis ti covece?Pa jesmo pricali juce da se originali i kopije prave u istoj fabrici u dve razlicite smene,da radnici navodno ne bi prepisivali jedni od drugih .Ja sam skoro siguran da je ovo 95% izgleda samsunga 5.Ne moze od kineza da se sakrije nista kada su u zizi desavanj svega sto se tice IT,a pogotovu telekomunikacijama.

Nego ,jer si primetio da ovo cudo nema bezele uopste?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
kineski telefoni, narucivanje kineskih tel.

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kineski mobilni telefoni -Replike GALAXY S2 romalion Aparati i oprema 48 5.5.2012 13:34
Kineski telefoni Schnak3 Aparati i oprema 2 10.9.2008 14:24

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:20.