Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.1.2014, 20:36   #501
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka
Određen forumom Re: Thief ponovo pljacka? (Thief 4)

Vizuelni deo me ne zanima puno, a atmosferu cu osetiti kada/ako budem odigrao.
Mislim da se atmosfera video igara moze preneti samo igranjem, tj. interakcijom, sto i jeste jedna od prednosti(uslovno receno) igara u odnosu na film, gde je inace potrebno obratiti mnogo vise paznje i na vizuelni dogadjaj, jer pored price, film nema sta drugo da ponudi.

Ovo sto je Blaine rekao nije cepidlacenje, vec mehanika koja vec postoji u serijalu. Nema razloga da ne bude i u ovoj (tj. ima, ali nisu gameplay prirode). Uproscavanje mehanika iz prethodnih igara obicno znaci "plici" gameplay nego u prethodnim igrama, sto nikako nije dobar znak. Ne osudjujem igru odmah, ali jeste potrebno primetiti u ukazati na ovakve stvari.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.1.2014, 21:17   #502
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
Krilce kaže: Pregled poruke
jer pored price, film nema sta drugo da ponudi.
Stvarno? A koja je onda uloga scenografije? Blade Runner npr. nema neku pricu, ali svaka scena u tom filmu je malo remek delo, sto u kombinaciji sa muzikom stvara fantasticnu atmosferu, prenosi na gledaoca neki osecaj melanholije, usamljenosti. Ima milion ovakvih primera..

Jedino sto dobar film nema da ponudi je interaktivnost, dok sve ostalo bolje radi od video igara..

PS. Dobra atmosfera u igrama moze lako da se vidi i iz nekog gameplay klipa. Ne moras ti to da 'dozivis', mada je sasvim sigurno tako bolje..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
kellhus (25.1.2014)
Stara 25.1.2014, 21:27   #503
kellhus
Banned

Član od: 3.12.2013.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 25 puta na 16 poruka

Slažem se, ako igra ima dobru atmosferu to itekako može da se primeti iz gejmplej videa! Ovih zadnjih par klipova jednostavno odiše atmosferom na nivou Deadly Shadowsa.
Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Ovaj video puno govori

Video
Meni ovo deluje više nego dobro. To bi trebalo da je jedna od ranijih misija a već se vidi velika fleksibilnost, mnogo načina da se stigne do cilja. Baš kako i treba da bude u Thiefu.
Jedino te minđuše bodu oči.
kellhus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.1.2014, 21:40   #504
nameless1
Deo inventara foruma

Ma, na tom klipu kao da svaki NPC ima izbodene oci i bubne opne..
Stara 25.1.2014, 21:45   #505
kellhus
Banned

Cenim da se radi o nekom nižem nivou težine, možda baš i najnižem. U DS je osetljivost protivnika i NPCa zavisila od nivoa težine tako da je verovatno ista situacija i sa novom igrom.
Stara 26.1.2014, 1:02   #506
Krilce
Starosedelac

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Stvarno? A koja je onda uloga scenografije? Blade Runner npr. nema neku pricu, ali svaka scena u tom filmu je malo remek delo, sto u kombinaciji sa muzikom stvara fantasticnu atmosferu, prenosi na gledaoca neki osecaj melanholije, usamljenosti. Ima milion ovakvih primera..

Jedino sto dobar film nema da ponudi je interaktivnost, dok sve ostalo bolje radi od video igara..

PS. Dobra atmosfera u igrama moze lako da se vidi i iz nekog gameplay klipa. Ne moras ti to da 'dozivis', mada je sasvim sigurno tako bolje..
Pod pricom sam podrazumevao i scenografiju, odnosno nacin na koji je prica ispricana. Pod "film nema sta vise da ponudi od price" sam mislio u odnosu na igre, gde postoji mehanika, sporedni questovi koji su potpuno odvojeni od glavne price (za razliku od filma, gde svaka scena doprinosi glavnoj prici, bar u vecini filmova), i slicno. Ostao sam nedorecen, pa sad kad procitam svoj post stvarno izgleda kao da sam oblatio filmove, sto mi uopste nije bila namera.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci:
nameless1 (26.1.2014)
Stara 26.1.2014, 10:49   #507
Gamer Z
Banned

Član od: 10.2.2013.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 142 puta na 89 poruka
Smile Re: Thief ponovo pljacka? (Thief 4)

Krajnje je vreme da izbace neki klip koji prikazuje kako igra izgleda na visoj tezini i bez svih nepotrebnih pomagala. U ovom trenutku to je jednino sto bi moglo da ucutka trollove, ili bar pokaze ostalima koliko isti nisu upravu. Siguran sam da cemo dobiti takav video u nedeljama do izlaska igre.
Gamer Z je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 11:54   #508
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 719
Zahvaljeno 1.278 puta na 980 poruka

Oduvek su me nervirale vidljive sake u prvom licu kada moj lik nije naoruzan. U Skyrimu i slicnima ako igram kao mag i nekako ali zasto se Garretu vide sake kada u njima ne drzi nista?
Lockpicking sistem uz trojke je bio sasvim dobar, ne verujem da ce ovaj biti bolji.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 12:02   #509
kellhus
Banned

U trojci je iz prvog lica bilo vidljivo celo telo...
I meni se više sviđa obijanje brava iz trojke, ovaj novi sistem me podseća na onaj iz Obliviona.
Stara 26.1.2014, 12:10   #510
Laskaris
Deo inventara foruma

Citat:
kellhus kaže: Pregled poruke
U trojci je iz prvog lica bilo vidljivo celo telo...
I
Ako koza laze rog ne laze Verovatno si mislio na igranje iz treceg lica.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	TDS6.jpg
Viđeno:	66 puta
Veličina:	69,0 KB
ID:	48197  
Stara 26.1.2014, 12:24   #511
kellhus
Banned

Znači, ti si igru igrao samo iz trećeg lica ili je možda nisi ni igrao, inače bi znao o čemu govorim. Malo sam se namučio da nađem sliku, ovo je najbolje što sam mogao da nađem:
http://cloud.steampowered.com/ugc/34...2B3CFB9D0135C/
http://www.mobygames.com/game/window...ShotId,107000/
Thief 3 renderuje celo telo kada se igra iz prvog lica. Kada pomeriš kameru na dole možeš da vidiš svoje ruke, noge, sve ono što i mi možemo da vidimo u stvarnom životu. To je nešto što na žalost i dan danas veoma mali broj igara radi.

Poslednja ispravka: kellhus (26.1.2014 u 12:32)
Stara 26.1.2014, 12:30   #512
Laskaris
Deo inventara foruma

A to si mislio, da to je tacno ali se ne vide ruke bez veze kada Garret ne drzi nista i gleda pravo a vide se kada se pogled spusti nadole sto je u redu, tako i treba da bude. Kada vidim te ruke dok hoda pomislim kako li smesno mora da izgleda taj hod, nerealno je. Uzgred, trojku sam igrao 95 posto iz prvog lica a mozda i vise. Presao tri puta. Prva dva dela i vise
Stara 26.1.2014, 13:47   #513
Krilce
Starosedelac

Sta ja znam, meni to sa rukama ne smeta. Posto je vec lopurda, stalno mora nesto da pipka i cacka, pa spremne ruke nisu na odmet.
Stara 26.1.2014, 14:45   #514
Gamer Z
Banned

Član od: 10.2.2013.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 142 puta na 89 poruka

Meni uopste ne smeta, mislim da itekako ima smisla u ovoj igri.

Malo novih screenova:
Spoiler za slike:

Samo da cujem kako neko opet kuka jer igra koristi UE3.
Gamer Z je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 15:02   #515
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

http://www.rocketchainsaw.com.au/thief-preview-40004/

Od pocetka je igra mirisala na fejl... Uglavnom se svi slazu da je prica uzasna i da je AI jako los. Jedino sto mi se svidja je sam grad, koji me podseca dosta na Dunwall.

Spoiler za Jos negativnih utisaka:
]

No. Levels are tiny, and it's very obvious when the game is streaming in the next area and the previous one flushed from memory

The first thing you see in Thief is identical to the Bridge in Dishonored. Same hue, same buoys with white lights.

When you get spotted it blares Sherlock Holmes dubstep. (I'm not kidding)

(Any painted cut-scenes?) Didn't see any. Lots of in-engine third person cutscenes.

Sometimes the first-person camera rises into the sky to focus on an objective then zooms back to Garrett's eye. Its disorienting

Heaps. Crippled Burrick, Basso & Guinevere, Moira. You visit an abandoned Keeper library, Garrett mentions the Trickster. It's references for references sake though; no relation to the previous timelines

Nothing stellar. The main problem is that the writing is terrible. I'm kind of glad Stephen Russell isn't saying this stuff

They try to force emotions/motivations through Garrett that don't sync up with those of the player. It's also poorly presented with a complete lack of subtlety. There's one encounter with the Thief-taker General (bad guy) and the dialogue is all "Garrett, I'm gonna kill you, raaaargh"

Yep. There's nothing that even approaches Brosius tier dialogue. Ambient NPC barks in the hub are decent though

No moss arrows that I saw. Gas arrow is now "choke arrow"; broadheads can upgrade to armour piercing sawtooth arrows. Fire arrows can also be upgraded to "blast arrows" which explode pretty good

Other than that (closing doors), sound felt unimportant, except for bits where cracked glass was on the floor.

There are birds in cages that squawk if you disturb them, attracting a guard. Like a period-appropriate alarm. They were super cool

I got in a fight with a guard, I stood still, and he just stood still facing me for two minutes not attacking.

If you want a proper Thief experience I'd play the old ones. Thief: Deadly Shadows has the most comprehensive tutorial phase.

Ni Sessler nije nsto impresioniran...

...

Bas mi se igra neka kvalitetna stealth igra. U poslednjih 5-6 godina ne pamtim da je izasla jedna dobra stealth igra, sem Dishonored-a.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 16:16   #516
JzmA
Starosedelac

Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Bas mi se igra neka kvalitetna stealth igra. U poslednjih 5-6 godina ne pamtim da je izasla jedna dobra stealth igra, sem Dishonored-a.
Mark of the Ninja, vjeruj mi.
JzmA je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JzmA na korisnoj poruci:
Leonida (26.1.2014)
Stara 26.1.2014, 17:03   #517
Blaine
Član

Član od: 10.8.2012.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 133 puta na 63 poruka

MotN je fantastična igra. Zamisli Tenchu + SC u 2D-u.
Citat:
Ako ti se igra nešto Thief-asto:
http://www.thedarkmod.com/main/
Počelo je kao mod za Doom 3, ali sada je besplatna standalone igra. Ništa te ne košta da probaš. Gejmplej je praktično identičan kao u Thief-u. Imaš hrpu izuzetno kvalitetnih misija, jedino fale prave kampanje.
Probaj ovu:
http://www.thedarkmod.com/missiondetails/?id=18
Kratka kampanja i to prilično dobra.
I ove:
http://www.thedarkmod.com/missiondetails/?id=13
http://www.thedarkmod.com/missiondetails/?id=65
http://www.thedarkmod.com/missiondetails/?id=76
http://www.thedarkmod.com/missiondetails/?id=44
Neki od mojih favorita, odlično demonstriraju različite stilove misija.
Blaine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 17:19   #518
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
JzmA kaže: Pregled poruke
Mark of the Ninja, vjeruj mi.
Deluje interesantno, videcu da probam.

Zaboravio sam pored Dishonored-a da navedem i Deus Ex: Human Revolution. Mada mi je Dishonored ( sa Knife of Dunwall I BW ) ubedljivo omiljena stealth igra. Ni sam ne znam koliko sam je vec puta presao...

Sad sam stavio Deadly Shadows da se skida, uzeleo sam se sunjanja. Nekako mi je ovo napolje tmurno vreme idealno za prelazak igre tipa Thief.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 17:57   #519
kellhus
Banned

Citat:
http://www.rocketchainsaw.com.au/thief-preview-40004/

Od pocetka je igra mirisala na fejl... Uglavnom se svi slazu da je prica uzasna i da je AI jako los. Jedino sto mi se svidja je sam grad, koji me podseca dosta na Dunwall.
Ima tu dosta zamerki koje su potpuno subjektivne, poput te za priču i dijaloge, kao i onih koje mogu biti vezane za nivo težine, kao AI. Mnogo toga odstupa od stvari koje sam pročitao u tekstovima drugih autora.
Jedina zaista zabrinjavajuća stvar je veličina nivoa! Ne bi valjalo ako su stvarno tako mali i relativno linearni. Mada, moguće je da su takvi samo na samom početku igre.
Stara 27.1.2014, 1:25   #520
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
Gamer Z kaže: Pregled poruke
Krajnje je vreme da izbace neki klip koji prikazuje kako igra izgleda na visoj tezini i bez svih nepotrebnih pomagala.
U ovom trenutku to je jednino sto bi moglo da ucutka trollove, ili bar pokaze ostalima koliko isti nisu upravu. Siguran sam da cemo dobiti takav video u nedeljama do izlaska igre.
Ti 'trolovi' komentarisu ono sto vide i kritikuju ono sto ne valja, a samo ovce se uzdaju u lepa obecanja (ovim ne impliciram da si ti, ili bilo ko drugi ovde, ovca). Kada izadje takav klip i ispostavi se da je sve OK (teska hipotetika), sasvim sigurno niko normalan nece to da pljuje..

PS. Ima li neka igra do sada u kojoj se zaista vidi znacajno poboljsanje AI-a na vecim nivoima tezine? Nista mi ne pada na pamet, uglavnom su to neki vestacki boost-ovi..
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
stealth, thief

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:07.