Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.12.2013, 9:55   #2521
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
Određen forumom Re: Malo Anime...

Odgledao sam danas Needless Fin anime sa puno akcije, dosta podseca na Tengen toppa gurren lagann, ali prica i razvoj likova nisu na tom epic nivou Borbe su odradjene over the top gde su likovi OP i unistavaju sve zivo i nezivo sa lakocom, ali u medjusobnom odnosu nisu mnogo jaci antagonisti od protagonista i obrnuto...vanserijski glup kraj pun rupa se valjda moze opravdati time sto nije vezan za mangu, vec je izmisljen specijalno za anime Video sam i da je dosta stvari iz mange ili izbaceno ili ubaceno na druga mesta u prici...sve u svemu odlican anime, kome se svideo Gurren lagann i aktuelni Kill la Kill mora da ga overi...naravno OST je sjajan i sjajno se uklopio u tonalitet anime-a

EDIT: 'iljaditi post FTW
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.1.2014, 13:11   #2522
DylaN
Veteran

Član od: 25.12.2009.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 298 puta na 156 poruka

Najavljen SAO II
Sword Art Online II
DylaN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.1.2014, 18:05   #2523
Dreamfall
Banned

Jel pogledao neko sta od anime-a ima u zimskoj sezoni? Jel ima neceg vrednog paznje? Ja sam podgledao samo prvu epizodu Nobunaga the fool i deluje OK, videcemo da li ce se poboljsati
Stara 11.1.2014, 21:03   #2524
Roronoa Zoro
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 244 puta na 184 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Roronoa Zoro

Gin no Saji 2 ko je pratio prvu sezonu
Tonari no Seki-kun, kratko i prilično zabavno
Roronoa Zoro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2014, 2:05   #2525
Goldfinger
Veteran

Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka

Odgledah Casshern Sins teska i depresivna anima sa izvanrednom pricom definitvno preporuka za svakog da je odgleda
Goldfinger je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2014, 23:00   #2526
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Ja vise ne znam gde da pitam, guglao svuda. Elem>
http://www.youtube.com/watch?v=SR8rgbY-3T8
ako neko znak koja je numera od 15. minuta, molim vas neka mi kaze...
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.1.2014, 23:26   #2527
bvitnik
Starosedelac

Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka

Citat:
Red Dragon kaže: Pregled poruke
Ja vise ne znam gde da pitam, guglao svuda. Elem>
http://www.youtube.com/watch?v=SR8rgbY-3T8
ako neko znak koja je numera od 15. minuta, molim vas neka mi kaze...
OST još nije objavljen tako da je nepoznat naziv numere a samim tim numeru ne možeš ni naći odvojeno.
bvitnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2014, 19:31   #2528
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka

Posle dužeg vremena sam nastavio da gledam Naruto Shippuden. Trentno sam na 200 i nekoj epizodi, tamo posle Nagata... Po mom mišljenju se drže strašno dobro i uspevaju da me vuku da stalno gledam još jednu epizodu. Ok je priča, likovi i borbe... Čak mi se čini da ima manje filera i hoda u prazno nego ranije. Po mom mišljenju ubedljivo najbolja među ovim mainstream/dinastija dugim animama.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2014, 0:29   #2529
Dreamfall
Banned

Posle duzeg vremena sam zavrsio gledanje par anime serija ( u jednom trenutku sam gledao 10 odjednom, pa sam batalio zbog obaveza i danas konacno zavrsih par komada )

Gundam seed destiny
Nakon sjajne prve sezone, ova me je razocarala. Najveci problem ove sezone je sto se lose nastavila na pricu iz prve sezone,zbrzan kraj sa raspalom poslednjom epizodom, koja je kasnije preradjena da lici na nesto, je jos jedan minus. Medjutim ako se serija pogleda bez znanja o prethodnim desavanjima, moze da se kaze da je sasvim OK, ali nakon odgledane sjajne prve sezone, deluje zbrzano, usiljeno i providno. Dok ne pogledam Unicorn, po mom misljenju, Gundam 00 ostaje najbolja Gundam serija

Machine-Doll wa Kizutsukanai sasvim OK serija, mnogo toga natrpano u premali broj epizoda, likova nerazradjenih licnosti pun kamion, zanimljiva ideja i dobra realizacija, moze da se pogleda. Najveci plus je najotkaceniji ED koji sam skorije cuo

Kakumeiki Valvrave II dosta bolje od prve sezone koja je davila pomalo,mnogo mracnije od prve sezone sa par krvavih plot twist-ova i poprilicno neocekivanim krajem dosta toga je ostalo nerazjasnjeno, ali prica se da ce par najavljenih OVA epizoda to da rese.

Samurai Champloo sjajna serija, ne znam kako je do sada nisam pogledao...nekako sve funkcionise sjajno, sve je odlicno uklopljeno, imao sam pomalo osecaj kao da gledam dokumentarac, naucio sam dosta stvari o Japanu koje nisam znao ipak moram da izdvojim sjajan OST koji je pravo osvezenje.
Stara 29.1.2014, 1:06   #2530
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke

Gundam seed destiny
Nakon sjajne prve sezone, ova me je razocarala. Najveci problem ove sezone je sto se lose nastavila na pricu iz prve sezone,zbrzan kraj sa raspalom poslednjom epizodom, koja je kasnije preradjena da lici na nesto, je jos jedan minus. Medjutim ako se serija pogleda bez znanja o prethodnim desavanjima, moze da se kaze da je sasvim OK, ali nakon odgledane sjajne prve sezone, deluje zbrzano, usiljeno i providno. Dok ne pogledam Unicorn, po mom misljenju, Gundam 00 ostaje najbolja Gundam serija

SEED i SEED Destiny su smeće ako ćeš iskreno (tipičan primjer fanservice-a), a boljka 00 je fanservice u prvoj sezoni i vile u drugoj. Da je imao više epizoda i ove mane uklonjene meni bi bio odličan.
Prije gledanja Unicorna preporučio bih ti da pogledaš ostale originalne Gundam anime (sem F91 i Victory) jer dosta stvari tokom gledanja Unicorna nećeš razumjeti.
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.2.2014, 12:10   #2531
Dreamfall
Banned

Citat:
Sass Drake kaže: Pregled poruke
SEED i SEED Destiny su smeće ako ćeš iskreno (tipičan primjer fanservice-a), a boljka 00 je fanservice u prvoj sezoni i vile u drugoj. Da je imao više epizoda i ove mane uklonjene meni bi bio odličan.
Prije gledanja Unicorna preporučio bih ti da pogledaš ostale originalne Gundam anime (sem F91 i Victory) jer dosta stvari tokom gledanja Unicorna nećeš razumjeti.
^ Pa gledam polako, ali ima mnogo trenutno sam na 10. epizodi Gundam Wing-a, i cudno mi je to sto mi animacija u Wing-u izgleda bolje od ove u SEED/destiny iako je starija 10 godina BTW Gundam build fighters (sada se emituje ) ispade gledljiva serija, ocekivao sam raspad sistema kao u AGEu

Anyways, pogledao sam danas do kraja Isekai no Seikishi Monogatari , ili kako ga moj ortak zove 'Ero sa onoga svijeta' radnja prati lika koji je dovucen/poslat sa drugog sveta (planeta ili druga dimenzija, tako nesto, gledao sam sa prekidima pa sam ponesto i zaboravio ), i koji se uplice u omanji rat na ovoj planeti/dimenziji...anime je pretezno komedija i slice of life,a kasnije ima elemenata i akcije, mecha itd. Sve je to fino ukomponovano i finalni proizvod je jako dobar anime. Kraj je uradjen u stilu polu-cliffhanger-a. Moram da priznam da mi ovaj anime dosta lici na Break Blade, mada se meni licno vise dopala mracnija atmosfera i OST iz Break Blade-a. Svakako vredi da se pogledaju i jedan i drugi anime

EDIT: planirao sam da krenem da gledam Shinsekai yori , i zanima me u kojoj meri je ovo horor, a u kojoj drama sa elementima horora? Inace ne volim horore, ali o ovoj seriji cujem hvalospeve na sve strane, pa bih voleo da je pogledam

Poslednja ispravka: Dreamfall (4.2.2014 u 12:25)
Stara 5.2.2014, 0:13   #2532
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Citat:
^ Pa gledam polako, ali ima mnogo trenutno sam na 10. epizodi Gundam Wing-a, i cudno mi je to sto mi animacija u Wing-u izgleda bolje od ove u SEED/destiny iako je starija 10 godina B

Čini ti se boljom jer SEED i SEED Destiny koristi stil crtanja koji se inače koristi u mangama i animama čija su ciljna grupa tinejdžerke.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci:
Dreamfall (5.2.2014)
Stara 5.2.2014, 1:46   #2533
wladymir
Član

Član od: 27.10.2011.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 32 puta na 17 poruka

Citat:
EDIT: planirao sam da krenem da gledam Shinsekai yori , i zanima me u kojoj meri je ovo horor, a u kojoj drama sa elementima horora? Inace ne volim horore, ali o ovoj seriji cujem hvalospeve na sve strane, pa bih voleo da je pogledam
Horora skoro i da nema. Ima nasilja, da, ajde mozda i nekog psiholoskog straha, ali cistokrvnog horora - ne. I ljudi su u pravu, u pitanju je sjajna fantasy drama o evoluciji covecanstva i dubokim pitanjima o humanosti, odgovornosti prema zivotu oko nas i merama na koje smo spremni da ocuvamo sebe kao vrstu. Topla preporuka
wladymir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku wladymir na korisnoj poruci:
Dreamfall (5.2.2014)
Stara 5.2.2014, 10:42   #2534
Dreamfall
Banned

Citat:
Čini ti se boljom jer SEED i SEED Destiny koristi stil crtanja koji se inače koristi u mangama i animama čija su ciljna grupa tinejdžerke.
Verovatno je do toga, bas mi je cudno izgledala animacija

Citat:
wladymir kaže: Pregled poruke
Horora skoro i da nema. Ima nasilja, da, ajde mozda i nekog psiholoskog straha, ali cistokrvnog horora - ne. I ljudi su u pravu, u pitanju je sjajna fantasy drama o evoluciji covecanstva i dubokim pitanjima o humanosti, odgovornosti prema zivotu oko nas i merama na koje smo spremni da ocuvamo sebe kao vrstu. Topla preporuka
Hvala na odgovoru, pogledacu cim zavrsim Level E
Stara 5.2.2014, 16:41   #2535
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.168 puta na 1.335 poruka

Meni je ogromna razlika izmedju SEED i Destiny-a koliko mi se svideo Seed toliko mi je Destiny bio ugh...jedino je OST ostao na vrhunskom nivou
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2014, 0:00   #2536
bvitnik
Starosedelac

Citat:
Ne mogu ni da počnem da objašnjavam koliko ovo nema veze sa vezom. Dizajn karaktera je radio Hirai Hisashi, poprilično je unikatan i svojstven samo njemu. Pored Gundam SEED-a, radio je još na Infinite Ryvius, s-CRY-ed, Stellvia, Fafner, Heroic Age. Svi pomenuti naslovi dele isti karakterističan dizajn karaktera i nijedan ne pripada žanru "čija su ciljna grupa tinejdžerke", naprotiv, većinom su shounen žanr.
Stara 7.2.2014, 3:29   #2537
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Citat:
bvitnik kaže: Pregled poruke
Ne mogu ni da počnem da objašnjavam koliko ovo nema veze sa vezom. Dizajn karaktera je radio Hirai Hisashi, poprilično je unikatan i svojstven samo njemu. Pored Gundam SEED-a, radio je još na Infinite Ryvius, s-CRY-ed, Stellvia, Fafner, Heroic Age. Svi pomenuti naslovi dele isti karakterističan dizajn karaktera i nijedan ne pripada žanru "čija su ciljna grupa tinejdžerke", naprotiv, većinom su shounen žanr.

SEED mi djeluje isuviše feminizirano da bi na njega gledao kao shounen.
Stara 7.2.2014, 10:44   #2538
Aelos03
Veteran

Član od: 10.6.2012.
Zahvalnice: 96
Zahvaljeno 69 puta na 55 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Aelos03

Citat:
SEED mi djeluje isuviše feminizirano da bi na njega gledao kao shounen.
Po cemu je to isuvise feminizirano ?
Aelos03 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2014, 11:51   #2539
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Citat:
Aelos03 kaže: Pregled poruke
Po cemu je to isuvise feminizirano ?
Protagonista i antagonista. Em što zbog stila animacije mi zgledaju kao feminizirani muškarci, a ni i njihovo ponašanje im ne ide u korist. Kao da su na srednjoškolskoj utakcmici, a ne u ratu plus što kukaju kao žene kakve oko smrti njihovih prijatelja međusobno se optužujući i pritom zaboravljajući da su u ratu, a ne u ličnom sukobu
Spoiler za ona scena:
ona scena na ostrvu kada Strike bude uništen, a Kira se plot-armorom pojavi u koloniji na sigurnom
. Zaboravih da napomenem crvenjenje lica kada se međusobno pozdrave
Spoiler za detalj:
Athrun i onaj pijanista što ga je Kira ubio
, mada je njih bilo još. Od prikazanih ORB pilota većina su ushićene žene koje previše vrište i paniče za jednog ženskog vojnog pilota.
Niti jedne borbe pesnicama niti jednog pravog dog fight-a, samo press button and fire all weapons kao da je u pitanju super-robot, a ne real-robot. Da li zbog toga što anime trebalo približiti ženskoj publici ili ne, nisam siguran.

Na kraju gledanja ove serije sam imao utisak da je Puru veće muško od Kire i Athruna zajedno.

EDIT: Da ne ispadnem cjepidlaka, Pustinjski Tigar diže prosjek SEED-u.

Poslednja ispravka: Iris (7.2.2014 u 12:33) Razlog: 'ajmo spojlere sledeci put...
Stara 7.2.2014, 23:48   #2540
bvitnik
Starosedelac

^ To feminiziranje i sl. je trend koji traje već 10 godina pa i više ne računajući shojo i druge naslove striktno namenjene ženskoj publici. SEED nije nikakav izuzetak. I novi JoJo koji je 100% shounen/mačo naslov (makar manga jeste) pati od toga. Prethodne ekranizacije JoJo-a su bile "ozbiljnije", u nedostatku bolje reči.

Zato ja fino uzmem da gledam nešto iz 80-ih i 90-ih i milina .
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
animacija, anime, japan, serije

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta slušate od muzike... Covenant Opšta kultura 16381 7.5.2025 19:35
DivX to DVD VMedic Video/TV softver 67 29.6.2014 22:01
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:53.