Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.7.2013, 0:14   #7121
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Може, али ти требају координате, ја мислим... То је тешко за наћи
Recimo da imam koordinate kako onda?
Ima neka komanda u konzoli ili kako?
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2013, 0:23   #7122
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Recimo da imam koordinate kako onda?
Ima neka komanda u konzoli ili kako?
Па у конзоли куцаш teleport па координате.
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laxi na korisnoj poruci:
ksrele (16.7.2013)
Stara 16.7.2013, 9:54   #7123
markos807
Starosedelac

Član od: 27.10.2009.
Zahvalnice: 1.463
Zahvaljeno 417 puta na 326 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku markos807

Kad u igri stisnes F11 dobijas koordinate, jesam u pravu?
markos807 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2013, 13:37   #7124
ksrele
Veteran

Citat:
markos807 kaže: Pregled poruke
Kad u igri stisnes F11 dobijas koordinate, jesam u pravu?
Tako je, ali mislim da u config fajlu moras da podesis nesto "developer 1" cini mi se. Nisam siguran.
Stara 16.7.2013, 16:30   #7125
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
Tako je, ali mislim da u config fajlu moras da podesis nesto "developer 1" cini mi se. Nisam siguran.
Да, и developer и console, наравно.
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2013, 15:53   #7126
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.876
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
Arrow Re: Euro Truck Simulator 2

Jedno piatnje za programere i modere!

Da li je moguce napraviti da menjac radi na poluautomatskom rezimu...
Da probam da pojasnim (u slucaju kada igram preko tastature):
Vozim, brzine se normalno menjaju automatski i naidjem na uzbrdicu i kamion mi onda uvek ostane u previsokoj brzini i naglo uspori, a zeleo bih da mogu da pritisnem CTRL i da vratim jedan ili dva stepena nize u nizu brzinu, kao sto bih i u stavrnosti uradio.

Vozio sam Mercedes sa powershift menjacem (poznat kao "burence") i tako sam radio redovno pred uzbrdicu pa bi bilo lepo kad bi tako nesto bilo i u igri!

Ksrele je naprvio odlican programcic za kameru da se automatski vraca u centralan polozaj!

Da li bi na slican "fazon" moglo da se odradi da recimo u voznji pritisnem taster "z" i da tako u toku voznje menjam izmedju automatskog i manuelnog moda? Ili tako nesto slicno?

To bi dosta promenilo osecaj voznje onima koji igraju preko misa i tastature...
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2013, 16:19   #7127
ksrele
Veteran

Hmmmmm... zanimljiva ideja.
I meni je nekad ovo isto potrebno i ja sam davno ovo isto trazio pa su mi onda rekli da u pravim kamionima nema takvih menjaca pa se ja ucutao.
Ali ako ti kazes da si vozio kamion sa takvim menjacem onda ce da napravimo nesto.

Ne moze se napraviti prost mod za to (cackanjem .sii fajlova), ali imam ideju kako bi se moglo napraviti nesto jako grubo ali za to mi treba vasa pomoc.

Naime, od verzije 1.4.1 igra ima mogucnost da salje/exportuje stanje kamiona.
Svasta se eksportuje, ali ono sto je nama bitno je broj obrtaja, trenutna brzina (u menjacu) i trenutna brzina kretanja.

E sad, mi bi mogli da budemo malo "pametniji" od SCS-a pa da probamo da napravimo NAS automatski menjac. "Kako to?" sigurno se pitate? Pa lepo, mapiramo brojeve obrtaja i napravimo tabelu stanja kada zelimo da nam se brzina prebaci u nizu ili visu i onda ja to isprogramiram.
A koristilo bi se tako sto bi se igra setovala da se koristi sekvencijalni menjac a ovaj moj program bi menjao brzine automatski a ne igra. I naravno, postojala mogucnost da, ukoliko nam se ne svidja brzina u kojoj se kamion nalazi, da je mozemo sami rucno promeniti.

Sada razmisljam da to nece biti tako lako isprogramirati tj podesiti brojeve obrtaja, ali ako ima vas vise zainteresovanih za tako nesto, mozemo da probamo... svakako (nazalost) ne radim nista pametnije po ceo dan...

Edit:
Mislim, postojalo bi i lakse resenje a to je da SCS to isprogramira ali oni su teski na ispunjavanju zahteva i za ovo bi sigurno rekli da im je prekomplikovano da prave.
Stara 18.7.2013, 10:22   #7128
Filip89x
Starosedelac

Citat:

E sad, mi bi mogli da budemo malo "pametniji" od SCS-a pa da probamo da napravimo NAS automatski menjac. "Kako to?" sigurno se pitate? Pa lepo, mapiramo brojeve obrtaja i napravimo tabelu stanja kada zelimo da nam se brzina prebaci u nizu ili visu i onda ja to isprogramiram.
A koristilo bi se tako sto bi se igra setovala da se koristi sekvencijalni menjac a ovaj moj program bi menjao brzine automatski a ne igra. I naravno, postojala mogucnost da, ukoliko nam se ne svidja brzina u kojoj se kamion nalazi, da je mozemo sami rucno promeniti.
Jel moze nekako da se "prepishe" SCS-ov automatski menjac. Mislim, da ne moras taj dao sam da programirash i samo da se primeni ovaj drugi deo, da napravish programcic koji ce na sekvent modu automatski da menja brzine ali da sekvent ostane ukljucen odnosno da mogu i sam da ih menja u mom slucaju na SHIFT i CTRL. (prilicno sam siguran da je tako bilo u 18WOS)

Ma idealno bi bilo samo kad bi moglo da se u toku voznje pomocu jednog tastera ( ili dva) menja izmedju sekvent moda i automatskog moda . Naidjem na uzbrdicu pritisnem "Z" pa spustim i fiksirm brzinu dok ne prodju serpentine Ovako radim ESC pa GAMEPLAY options i tako svki put, a ovaj novi Iveco uvek drzim na sekventu jer je na automatskom uzasno spor.

Al opet sa druge strane po serpentinama se AI vuce bukvalno 10 na sat tako da je sve jedno onda, komotno prolazi i automatski mod

Nisam duze igrao pa sam mozda ispao iz forme, al evo sad na 1.4.1 AI cesto zakoci bukvalno sa 80km na 30km na reginolanim putevima jedno 500m pre krivine i desilo mi se par puta da se samo zakucam u njih i cinimi se da su ranije u krivinama brze vozoli sad voze bukvalno 10-20km/h.
Al to sam sad izabrao jedna put u Nemackoj sa krivinama kojim do sad nisam vozio pa je mozda to samo na tom putu tako....
Stara 18.7.2013, 11:14   #7129
mashom
Član

Član od: 6.3.2013.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 40 puta na 31 poruka

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke
Ma idealno bi bilo samo kad bi moglo da se u toku voznje pomocu jednog tastera ( ili dva) menja izmedju sekvent moda i automatskog moda . Naidjem na uzbrdicu pritisnem "Z" pa spustim i fiksirm brzinu dok ne prodju serpentine Ovako radim ESC pa GAMEPLAY options i tako svki put, ...
Daaa, tooo ... jedan taster da prebacuje sa jednog menjaca na drugi pa i na treci, zasto ne ?
Svi menjaci rade sasvim ok, ali je problem prebaciti se sa jednog na drugi (esc itd ...) Jedan taster je sasvim dovoljan za prebacivanje izmedju sva tri menjaca, jedan pritisak na taster -> drugi menjac a sledeci pritisak -> treci menjac i tako u krug. Mnoogo je bolje i lakse dva puta pritisnuti isti taster nego traziti i imati drugi pa i treci taster.

Uf, uf, sta bih ja sve dao za ovaj taster ...
mashom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2013, 12:32   #7130
vboba89
Član

Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka

Da li neko zna kako da otvorim BZF fajl?
Nasao sam odlican model fice ali se nalazi u BZF fajlu a ne znam kako da ga otvorim?
vboba89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2013, 14:30   #7131
ksrele
Veteran

Samo vi sanjajte.
Ja sam vam ponudio jedino moguce resenje.
Morate da svhatite da stvari koje su uprogramirane u sam .exe file je nemoguce izmeniti. Mislim, nije skroz nemoguce ali je toliko tesko da se granici sa nemogucim. Potrebno je dekompajlirati .exe tj. uraditi reverse-engenering a ja to ne zelim i ne znam da radim.

Dakle, ako vam jako treba ta mogucnost da imate automatski menjac a da u svakom trenutku mozete da i sami promenite brzinu, mozemo probati da tako da vi napravite tabele (za svaki kamion posebno) sa stepenom prenosa u odnosu na broj obrtaja. Ali, obratite paznju, treba dve vrednosti obrtaja, jedna je kada obrtaji opadaju pa posle kojeg kljucnog broja da se prebaci u nizi stepen i kada obrtaji rastu posle kod kljucnog broja da se prebaci u visi stepen. Ova dva broja se za isti stepen prenosa razlikuju (primer: u 10. se ubacuje kada obrtaju dostignu 2300 a iz 11. u 10. se prebacuje kada obrtaji budu ispod 1800).

Za neke druge varijante se morate obratiti SCS-ovim programerima... *sleganje_ramenima*.

Ja nisam primetio to naglo kocenje AI-a ali sam primetio malo bolje ponasanje AI-a na autoputevima. Naime, AI zna da pretekne sporije vozilo na autoputu. Ja to ranije nisam vidjao. Ranije je AI isao svojom trakom pa ako neko zakoci ispred, zakoce svi koji se nalaze iza. Ali, nije vise bas tako, sada ce AI da se prestroji u skroz levu traku i da pretekne sporiji kamion ili autobus i posle ce da se vrati. Zao mi je sto nisam stigao da snimim, ali nemam vise mesta na disku pa zato nisam, ali je to bas bilo fino za videti. Jedino sto mi se nije svidelo sto se AI prestrojio i pre nego sto je "ugledao" to sporije vozilo ispred sebe. Znaci ima to neko "predvidjanje" koje je malo preterano.

Jedino jos kod AI-a treba da naprave da ako lik vozi brzom trakom a ja sam brzi od njega i sustizem ga, da ako mu blicnem da se lik skloni u desnu traku. Znaci, hocu da kazem da SCS treba nekako da napravi da mi mozemo malo vise da uticemo na AI. Kada im sviramo ili kada im blicamo da i oni odraguju na neki nacin a ne samo bezglavo da se vozikaju vamo-tamo.
Stara 18.7.2013, 15:36   #7132
Filip89x
Starosedelac

Citat:
Jedino jos kod AI-a treba da naprave da ako lik vozi brzom trakom a ja sam brzi od njega i sustizem ga, da ako mu blicnem da se lik skloni u desnu traku. Znaci, hocu da kazem da SCS treba nekako da napravi da mi mozemo malo vise da uticemo na AI. Kada im sviramo ili kada im blicamo da i oni odraguju na neki nacin a ne samo bezglavo da se vozikaju vamo-tamo.
^^ Slazem se. Vec smo pricali o tome. AI je izuzetno dosadan ali je bio stabilna, barem do sad.

Na autoputu sam primetio poboljsanja ali licno salbije vozim po AP. Primetio sam da se brze ukljucuju na suzenjima i vishe prestrojavanja i preticanja!

Najvishe vozim regionalnim putevima.
Brzine su dosta smanjene, ne znam zasto.

Putevima koje sam obelezio necu vishe voziti
Novi IVECO jedva ide, Mecka se vuce al kao brza je, jedino Volvo lepo ide al dzaba kad moram da preticem AI koji se vuce 30km/h, a stoji znak za 80KM/h ( na delu gde je puna linija idu 20-30km/h, kad je isprekidana mozda dosegnu do 60km/h, recimao sa IVECO-om taman se zaletim na 70-80km/h i onda puna linija i auto koji ide na blagoj uzbrdici 25km/h)
Mozda je problem do mene i nekog moda. Imam mod od 180mb za prikolice( bash za 1.4.1), imam novi mod za fiziku( bash za 1.4.1) i mod za Mercedes( bash za 1.4.1) i nista vishe

Za menjac cu da sanjam Nema potrebe da se maltretirate kad su moje zelje u velikoj manjini! Prebacio sam na sekvent, a i slabije igram ETS 2 u poslednje vreme ( a sad cu jos manje).

pozz
Stara 18.7.2013, 16:36   #7133
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

Isto ko i ja sto sam hteo zakljucavanje diferencijala ali na default mapi on uopste nije ni potreban zato ga i nema.
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku soneje na korisnoj poruci:
Filip89x (18.7.2013)
Stara 18.7.2013, 16:39   #7134
ksrele
Veteran

Citat:
soneje kaže: Pregled poruke
Isto ko i ja sto sam hteo zakljucavanje diferencijala ali na default mapi on uopste nije ni potreban zato ga i nema.
Jeste ponekad potreban i na default mapi. Meni recimo je potreban kada sletim sa puta (zamislim se nesto) ili kada izbegavam glupi AI pa se zaglavim u travi. Znam da mogu da snimim pa uradim reload, ali to mi se ne radi, zanimljivije mi je da se izvucem sam kako znam i umem. I onda mi se nekad vrte samo levi pogonski tockovi koji nemaju grip sa podlogom a dok desni koji su na podlozi nece da se vrte i tako ja ostanem bespomocan.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
Filip89x (18.7.2013)
Stara 19.7.2013, 9:16   #7135
Filip89x
Starosedelac

Izasao novi official 1.4.8 patch:
http://www.eurotrucksimulator2.com/update.php
Evo sta je novo:
"1.4.8
License plate system corrections
Interior animation fixes
Fixes to several tuning parts acting incorrectly
Improvements in memory system for better stability under heavy load
Traffic lights system fixes"

^^ Barem za mene, nista bitno.
Stara 19.7.2013, 9:21   #7136
Filip89x
Starosedelac

Da li nekako mogu i kako da ubrzam AI da vozi na svim putevima za 10km/h brze???
Stara 19.7.2013, 11:10   #7137
mashom
Član

Član od: 6.3.2013.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 40 puta na 31 poruka

Popust za ETS2 na Steam-u 75%, cena 7,5 eur, vazi jos 31 sat i 50 min ...

http://store.steampowered.com/app/227300/
mashom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mashom na korisnoj poruci:
Laxi (19.7.2013)
Stara 19.7.2013, 12:05   #7138
ksrele
Veteran

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke
Da li nekako mogu i kako da ubrzam AI da vozi na svim putevima za 10km/h brze???
Kod mene AI jako jurca po autoputu. Jedva ih stignem a ja jurim 130 ponekad.
Mada, na magistralnim putevima znaju jako da uspore. Kao postuju ogranicenja a i AI kamioni ne mogu brzo preko uspona pa ih i to uspori.
I ja bi voleo da ne postuju propise tako slepo. Nije bas realno. I u stvarnosti vise vozaca ima koji ne postuju propise nego onih sto ih slepo postuju.
Stara 19.7.2013, 14:12   #7139
Filip89x
Starosedelac

A da li moze nekako za tih 10km/h da se ubrza, ranije je neko pricao o tome? Hteo sam da napravim snimak ali mi je UPLOAD net katastrofa pa se kaci ceo dan, slikacu pa cu da okacim znak za 80km/h mi se vucemo 30km/h? NEMA KAMIONA ISPRED SAMO AUTO.

Vala po Nemackom AP idu oko 150km VECINA , a neki i mnogo brze,a samo po TUNELIMA i tamo gde su KAMERE uspore! Tako da bi mi savrseno odgovaralo da podignem brzinu za 10KM/H svima mislim da bi mi to dosta pomoglo

Nije bitno, kad se stabilizuju sa ovim pecovanjem i izbace neki FINAL, neko ce vec srediti AI i izbaciti modove, bilo je za ranije dobrih modova za AI.

Mene sada vishe zanimaju Autobusi, nadam se da ce uskoro
Stara 19.7.2013, 14:43   #7140
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

ima vec neki mod za autobus
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:41.