Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.7.2013, 1:19   #7021
kolinsb
Član

Član od: 19.8.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 52 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
E evo me sa mog "glavnog" racunara.
Primetio sam nesto zanimljivo u novom patchu, kao sto sam vec spomenuo, a evo i slika da to pokazem.

Ja ranije nisam vidjao da se ovi dimnjaci dime, da li je to zbog novog patcha ili ja nisam obracao paznju dovoljno dobro?

I da, imam jedan cudan problem. Secam se da je neko ranije imao taj problem, ali se ne secam resenja.
Zasvetli mi ova crvena lampica na instrumentabli (videti na donjoj slici) i onda mi je ocajno tesko krenuti u rikverc, tj kamion nece ni da mrdne. Nece ni napred ni nazad. Kada pustim gas onda se motor cuje i radi ali cim dam gas odma se zagusi.

E sad, ja imam mod za fiziku i prilagodio sam ga za novi patch i vozi na simple automatic. Nisam stigao da probam bez moda za fiziku, ali da upitam da li jos neko ima ovaj problem sa novim patchom?
pa crveni uzvicnik na instrument tabli kod stvarnih vozila znaci povučenu ručnu kočnicu. i ovdje bi trebao isto da znaci, s obziro da ti je tesko krenuti s dignutom rucnom i jeste tesko krenuti
kolinsb je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 1:33   #7022
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Citat:
kolinsb kaže: Pregled poruke
pa crveni uzvicnik na instrument tabli kod stvarnih vozila znaci povučenu ručnu kočnicu. i ovdje bi trebao isto da znaci, s obziro da ti je tesko krenuti s dignutom rucnom i jeste tesko krenuti
E vala si bas lupio sa ovim odgovorom i, eto, srecom ostao ziv a meni ni trunku nisi pomogao.
A taman sam pomislio "vidi, neko je nesto napisao, mozda ima resenje za moje probleme", kad ono CORAK.

Lampica za rucnu je sa desne strane a ne sa leve. A ta sa leve je 100% upozorenje na nizak pritisak vazduha.
I da, probao sam, ukljucuje se i bez moda za fiziku, samo cini mi se da mi onda ne zablokira kamion vec mogu da ga pokrenem iz mesta mirovanja. Moram ovo jos da istestiram, ali mislim da sam upravu.

Nego, glupo mi je da Skanija nema merac (kazaljku) pritiska vazduha...
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 2:18   #7023
kolinsb
Član

Član od: 19.8.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 52 puta na 37 poruka

Citat:
E vala si bas lupio sa ovim odgovorom i, eto, srecom ostao ziv a meni ni trunku nisi pomogao.
A taman sam pomislio "vidi, neko je nesto napisao, mozda ima resenje za moje probleme", kad ono CORAK.

Lampica za rucnu je sa desne strane a ne sa leve. A ta sa leve je 100% upozorenje na nizak pritisak vazduha.
I da, probao sam, ukljucuje se i bez moda za fiziku, samo cini mi se da mi onda ne zablokira kamion vec mogu da ga pokrenem iz mesta mirovanja. Moram ovo jos da istestiram, ali mislim da sam upravu.

Nego, glupo mi je da Skanija nema merac (kazaljku) pritiska vazduha...
pa cekaj, valjda mislimo na isto. tek sad vidim da je sa desne strane P tj. parking kocnica. ja to nikad i ne koristim, pa nisam ni znao koju oznaku nosi na instrument tabli. na to sam i mislio kad sam rekao rucna kocnica takodjer, ja sam jednom vozio solidnu dionicu s ukljucenim retarderom u prvom stepenu, i jos se pitam sto kamion nece iznad 30kmh hajde reko tezak teret
kolinsb je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 2:27   #7024
ksrele
Veteran

Ako mislis da mi pomognes opet corak.
Nije retarder, kamion cak nema ni retarder (nije moj, nemam jos para da kupim svoj).
Stara 10.7.2013, 3:19   #7025
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Среле, тај твој проблем није проблем, тј то ти је исто као у реалном животу, губиш ваздух у кочницама и блокирају се сви точкови на камиону/приколици. Вероватно ниси довољно пазио, избацио ти је проблем одмах, а ту пише да мораш да оставиш камион упаљен, да ради неко време да "надрука" ваздух, након тога можеш да кренеш. А да се то не дешава не смеш да држиш кочницу нон-стоп, значи ако станеш на семафор немој да је држиш док се не упали зелено већ само док станеш. Исто је урађено као у реалном животу, баш ме је зачудило да вас пар то не зна...
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 3:36   #7026
ksrele
Veteran

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Среле, тај твој проблем није проблем, тј то ти је исто као у реалном животу, губиш ваздух у кочницама и блокирају се сви точкови на камиону/приколици. Вероватно ниси довољно пазио, избацио ти је проблем одмах, а ту пише да мораш да оставиш камион упаљен, да ради неко време да "надрука" ваздух, након тога можеш да кренеш. А да се то не дешава не смеш да држиш кочницу нон-стоп, значи ако станеш на семафор немој да је држиш док се не упали зелено већ само док станеш. Исто је урађено као у реалном животу, баш ме је зачудило да вас пар то не зна...
Znam ja to i super je sto je tako, ali nisam bio siguran da li je to to ili je neki drugi problem u pitanju.
Pa tako sam i postavio pitanje, da sam procitao negde (sada to nigde ne mogu da nadjem) da je uprogramirana simulacija vazdusnog pritiska.

Ali, ja nemam nikakav merac, kako da znam koliki mi je pritisak? Samo vidim kada se upali lampica a tada je vec kasno. Mozda mi neki mod pravi problem pa ne vidim taj merac na display-u.

Levi mali merac sa plavom kazaljkom ispod broja obrtaja je za trenutnu potrosnju, desni je za pritisak ulja.
Levi mali sa crvenom kazaljkom je temperatura rashladne tecnosti a desni mali je kolicina goriva u rezervoaru.
Nema nidje meraca pritiska vazduha... Opet polovican posao.

Nego, radi li ovaj sto meri potrosnju? Bas cu sada da izbacim sve modove pa da probam da vidim sta pokazuje i da li se kazaljka uopste pomera.

Edit:
Probao sam i evo zapazanja:
Levi mali pokazivac (sa plavom kazaljkom) ne sluzi ni cemu. Pomeri se sa nule negde blizu sredine pri paljenju ali onda stoji tamo celo vreme i ne mrda.
Desni mali pokazivac (sa plavom kazaljkom) meri pritisak ulja i on radi super!
Levi mali pokazivac (sa crvenom kazaljkom) meri temp rashladne tecnosti (iako tu inf imamo i na display-u) i on radi isto super.
Desni mali pokazivac (sa crvenom kazaljkom) meri kolicinu goriva i on je uvek i radio, od prve verzije igre.

I sta reci...

A da, probao sam i novi Iveco. Unutrasnja kamera je zivo s*anje. Ja ne znam ko je to podesavao ali taj izgleda nije odvozio ni jednu turu sa tom kamerom. Pa to je ocaj. Kao da sam 100 metara daleko od volana. Jedva sam video da procitam sta pise na display-u, morao sam iskosa da gledam. I, sto je extra, on ima merac vazdusnog pritiska na display-u. Samo mi se kamion ko kamion uopste ne svidja. Mozda zbog lose podesene kamere, nemam pojma...

Poslednja ispravka: ksrele (10.7.2013 u 4:02)
Stara 10.7.2013, 8:18   #7027
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
Levi mali pokazivac (sa plavom kazaljkom) ne sluzi ni cemu. Pomeri se sa nule negde blizu sredine pri paljenju ali onda stoji tamo celo vreme i ne mrda.
Da nije za napon akumulatora?
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 13:17   #7028
ksrele
Veteran

Evo slike sa pravog kamiona, da vidite sta pise kod tog meraca:
Stara 10.7.2013, 14:55   #7029
stefag40
Novi član

Član od: 25.9.2012.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 25 puta na 8 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku stefag40

Vasa misljenja o video i uopste o kamionu, Po meni je super kamion

http://www.youtube.com/watch?v=5o9zrZPnfFA
stefag40 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 15:58   #7030
ksrele
Veteran

Meni se bas svidja video.
Super je izreziran i napravljen, svaka cast!

A sto se kamiona tice, meni nije nista specijalno. Nekako mi se cini maleno. Ja volim velike i robusne kamione.
U kabini mi je isto sve nekako minimalisticki, kao da se vozim u nekom novijem automobilu. Ja volim kada ima puno dugmica, lampica i prekidaca.

Laxi druze ajde raspitaj se pa mi daj tacnu informaciju, da li se na Skaniji igde vidi pritisak vazduha u vidu nekog meraca ili na display-u.
Ja probavam i bez i sa modovima (direktno vezanim za kamion) ali ne primecujem nikakvu razliku.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
stefag40 (10.7.2013)
Stara 10.7.2013, 17:03   #7031
ksrele
Veteran

Provalio sam sta pokazuje levi mali merac sa plavom kazaljkom, pokazuje identicnu stvar kao i onaj mali desni sa crvenom kazaljkom, tj pokazuje kolicinu goriva u rezervoaru... jaooo majko moja...

A u novoj verziji kada vam ostane jako malo goriva, nema vise crvene lampice da svetli na instrument tabli da vas upozorava na malu kolicinu goriva...

Ali, ja ipak necu da pljujem po SCS-u
Stara 10.7.2013, 17:45   #7032
Filip89x
Starosedelac

Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.878
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka

Da li ima neko mod za fiziku za 1.4.1?
Filip89x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 18:14   #7033
ksrele
Veteran

Citat:
Filip89x kaže: Pregled poruke
Da li ima neko mod za fiziku za 1.4.1?
https://www.dropbox.com/s/y97ob6t3jz...%20limiter.scs

Pazi, ovaj je BEZ limitera brzine! Znaci mozes da jurcas koliko hoces. A sada i u igri imas da podesis da li ti je aktivan limiter ili ne.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
Filip89x (10.7.2013)
Stara 10.7.2013, 18:47   #7034
moravatz
Član

Član od: 14.10.2010.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 326 puta na 164 poruka

Da li se nekome desilo da ne moze da startuje igru sa novim patchom?
Probao sam obe verzije -sa 1.3.1 na 1.4 i veci koji apgrejduje na 1.4 sa bilo koje verzije i u oba slucaja mi igra crashuje pri dizanju.
Neka ideja?

Poslednja ispravka: DeCoy (10.7.2013 u 20:25)
moravatz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 18:59   #7035
ksrele
Veteran

Citat:
moravatz kaže: Pregled poruke
Probao sam obe verzije -sa 1.3.1 na 1.4 i veci koji apgrejduje na 1.4 sa bilo koje verzije i u oba slucaja mi igra crashuje pri dizanju.
Neka ideja?
Vidi, ja sam skinu patch koji sa verzije 1.3.1 prebacuje na 1.4.1 i instalirao ga preko SVEGA (tri profila, BRDO modova) i kada sam pokrenuo igru (klikom na ikonicu) ucitala se bez problema ali NI JEDAN profil nisam mogao da pokrenem dok nisam sredio modove da pasu za ovu verziju. Jednostavno izaberem profil, igra mi pokaze neke uzvicnike kod autosave-ova ali ja probam Continue, krene sa ucitavanjem i vrati me nazad da biram drugi save.

Nikakvih drugih problema nisam imao.

Poslednja ispravka: DeCoy (10.7.2013 u 20:26)
Stara 10.7.2013, 20:28   #7036
markos807
Starosedelac

Član od: 27.10.2009.
Zahvalnice: 1.463
Zahvaljeno 417 puta na 326 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku markos807

Citat:
stefag40 kaže: Pregled poruke
Vasa misljenja o video i uopste o kamionu, Po meni je super kamion

http://www.youtube.com/watch?v=5o9zrZPnfFA
Brutalan edit!
markos807 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 21:53   #7037
lion002
Novi član

Član od: 6.11.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka

Citat:
moravatz kaže: Pregled poruke
Neka ideja?
Skini kompletan demo v1.4.1,instal,upiši svoj ključ,pali i vozi...a u sput,da pitam da li se nekom dešavalo,vozim malo dužu turu i odjednom nestane prikolica i crvena linija na navigaciji,neprimjetno u toku vožnje , gdje si bio,nigdje,šta si radio,ništa...
lion002 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 22:41   #7038
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.220 puta na 7.174 poruka

Trebaće ovo TSM 3.0 još dosta fikseva i poliranja. Na putu između Baselone i Saragose popucale teksture neba, jedno 20-30 km se ne vidi apsolutno ništa, kao kroz šumu da voziš
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.7.2013, 22:46   #7039
MitraljezaC
Starosedelac

Član od: 24.12.2009.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 458 puta na 297 poruka

Ne znam da li se nekom desava da kad skrece u desno cuje se neko brujanje dok kad se skrece u levo nema problema.

Inace verzija je 1.4.1.Od modova imam za fiziku ali i bez nje se isto cuje i mod za novog Iveka tj skin kabine.
MitraljezaC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.7.2013, 2:47   #7040
vitezkoja
Član

Član od: 17.7.2012.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 316 puta na 112 poruka

To te upozorava da si presao belu linijju
vitezkoja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:07.