![]() |
![]() |
![]() |
#6921 |
Novi član
Član od: 26.12.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Sve je po default vrednostima nista nisam menjao.
I ladno sad udjem u igru, da probam opet, stisnem F i ugase se. A sat vremena sam stiskao sinoc i dzabe, nista nije pomoglo ![]() Hvala na pomoci u svakom slucaju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6922 |
Član
Član od: 26.11.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 19 puta na 15 poruka
|
![]()
Сконтао сам како да започнем прављење мапе! Сећам се кад смо сви ми били укључени у пројекат "Мапа Србије" па сам тек данас, гледајући један туторијал, схватио. Одем у "конфиг" у фолдеру ЕТС2 у Документима. Тамо где пише "консоле 0" променим на "консоле 1". После уђем у игру, стиснем дугме тилду (лево од броја 1 на тастатури) и унесем "едит". Па ми се отвори мапа. Нећу модификовати постојећу, већ правим нову.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6923 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6924 |
Veteran
Član od: 4.4.2008.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 143 puta na 117 poruka
|
![]()
Cek problem ti bio u tome sto nisi znao da otvoris konzolu i otvoris editor i da pocnes novu mapu.. OMFG...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6925 | |
Član
Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka
|
![]() Citat:
I jesi li promenio developer sa 0 na 1?Koji si tutorijal gledao? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6926 |
Član
|
![]()
I moras da startujes program kao administrator, jer inace nece hteti da sacuva promene.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6927 |
Član
Član od: 6.3.2013.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 40 puta na 31 poruka
|
![]()
@Wile i Debeli
Rumunska mapa v2.0 je dobila luku, verovatno me je autor cuo koliko sam galamio i udarao na sva zvona da joj nedostaje veza sa EU ![]() A ja evo vec danima ne spavam jer nikako ne mogu naci niti jedan racionalni razlog zasto je nasa razmera problem. 1. Ako je samo to sto je nasa mapa prevelika u odnosu na ets2 mapu, pa meni je to sasvim nebitno. Jer mogucnost da imam turu Nis - Paris (London itd) mi to totalno minimizira. 2. Zar nije moguce napraviti, dok putujem brodom iz luke na Dunavu u BG za luku u Pesti ili Becu, da comp ucitava ets2 mapu (onu drugu) a nasu privremeno zaboravi i obrnito (svakako za vreme putovanja brodom gledam animaciju) 3. Ako vec nemoze to ucitavanje one druge mape, onda da nekako sakrijete (prekrijeti, onemogucite vidjenje) one druge mape u kojoj trenutno nisam. Jer kad sam recimo u nasoj mapi meni ne treba da vidim nista u ets2 mapi, ni garaze ni dilere ni gradove ma nista, samo da imam (vidim) poslove ZA gradove u ets2 mapi. Ne treba mi ni da vidim poslove koji pocinju u ets2 gradovima. Znaci samo poslove iz nasih gradova za nase gradove (normalno) ali i za EU gradove. A GPS neka pokazuje samo pravac za luku u BG a kad stignem u Pestu (ili Bec) onda neka pokazuje grad koji sam odabrao. A izbor polaznog grada, pa ako vec koristim nasu mapu normalno da ce polazni grad biti pored "Mileta" a ne u EU, a to vazi i za strance. Koristio sam mali milion mapa i uvek sam birao za polazni grad u tom novom delu doticne mape, tu nema izuzetaka. Znaci ni za sam pocetak mi ne treba da vidim obe mape. Uf, uf ... al´ sam se raspistoljio, ali verujte mi sad mi je mnoogo lakse ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6928 |
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]()
Ljudi, da li samo ja imam problem sa domenom scssoft.com?
Nema ni foruma ni sajta. Jedino je blogu moguce pristupiti ali on je hostovan na google serverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6929 |
Član
Član od: 21.10.2012.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 209 puta na 93 poruka
|
![]()
@mashom
Novi patch (vec sam i sebi dosadio koliko cesto spominjem ove dve reci) ce dati odgovore na sva pitanja oko spajanja mapa. Trenutno stanje: 3. Nasa mapa je prekrila dobar deo Evrope i ne mozemo je "uglaviti" u postojecu mapu. Ne znam kako je rumunska mapa napravljena (a i zakljucana je valjda), ali ako pogledas kartu Evrope, Rumuni su mogli da se sire i na sever i na istok i jug, pa i na zapad a da ne "prekriju" originalne delove mape. Ovo vazi u slucaju da su se razmahali poput nas pa da su pravili mapu u veeeelikoj razmeri. Ako su ostali u zadatim razmerama koje je odredio SCS, Rumunija je velika zemlja (skoro kao SFRJ) i mnogo je lakse na tolikom prostoru staviti 30-40 gradova. 2. Pogledaj prvu recenicu 1. Ovo bas ne kapiram. Nije da mi necemo da se spajamo na original, nego je pitanje da li cemo moci. Opet pogledaj prvu recenicu. Ako ovo nije dobar odgovor, pojasni malo bolje. @ksrele Radi sve, sad sam probao. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Debeli na korisnoj poruci: | ||
mashom (4.7.2013) |
![]() |
#6930 |
Veteran
|
![]()
Ozbiljno vam radi: http://forum.scssoft.com/
Meni ne radi, ali sada sam probao http://www.scssoft.com/ i to je sada proradio. Edit: mora da su menjali IP adresu servera, sada je sve OK jer sam Flushovao DNS Cache i uradio Shift+Reload page Poslednja ispravka: ksrele (4.7.2013 u 14:07) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6931 |
Član
Član od: 30.4.2012.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 11 puta na 4 poruka
|
![]()
Kako napreduje srpska mapa? Kada se očekuje izlazak ''najambizioznijeg'' projekta u istoriji? Koje ste gradove sve završili? I još jedno pitanje, da li ćete praviti Mađarsku (msm, Slovačka je najbliža Srbiji u igri, ali da bi došao iz Bratislave u Srbiju, moraš proći kroz Mađarsku
![]() Edit: Evo tut za mapu: http://www.youtube.com/watch?v=h0OTlx_7bO4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6932 | |
Član
|
![]()
Šta god mogu, tu sam da pomognem.
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wile E. Coyote na korisnoj poruci: | ||
Arsić (4.7.2013) |
![]() |
#6933 |
Član
|
![]()
pa u kontrolama psotoji button za to, nađeš ga i to je to
msm, u igrici je tako napravljeno da ne možeš da isključiš levi žmigavac paljenjem levog i obrnuto, a svakako ne sva 4 dakle, samo pronađi to dugme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6934 | |
Član
Član od: 30.4.2012.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 11 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6935 |
Veteran
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
|
![]()
[QUOTE=mashom;1763113]@
Zar nije moguce napraviti, dok putujem brodom iz luke na Dunavu u BG za luku u Pesti ili Becu, da comp ucitava ets2 mapu (onu drugu) a nasu privremeno zaboravi i obrnito (svakako za vreme putovanja brodom gledam animaciju) Ne moze nikako ta mapa zbog vremena i kilometraze da se uklopi,vi imate u planu 46 gradova ako se ne varam a tek ste uradili tri,sve mi se cini da ce ova vasa mapa pasti u propast.Zasto ne napravite mapu u razmeri kao goba malo je zeznuto ali se moze.I kad smo vec kod gobe,ovaj kamion na slici je prava stvar za gobinu mapu takodje gobin kamion a ujedno i moja zelja da ga ubacim samo nisam znao kako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6936 |
Član
Član od: 21.10.2012.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 209 puta na 93 poruka
|
![]()
I TSM objavljuje nove verzije svaka 3-4 meseca, nigde ne zurimo...
Pa i neka propadne, nase vreme, nasi novci (vreme=novac), nikom nista ne dugujemo. Hvala i onima sto veruju u nas, kao i onima sto sumnjaju. I jedni i drugi nam daju motivaciju da nastavimo. Pa dokle stignemo... |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Debeli na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6938 |
Veteran
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
|
![]()
Kazem to u vezi mape jer srele je (bez uvrede) bio veoma uporan za multiplayer medjutim od toga nema nista kao sto sam i pretpostavljao,mapu vi mozete da napravite to ne sumnjam ali u toj razmeri tesko.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6939 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ja necu da se mesam oko velicine i razmere mape, ja verujem ljudima koji je rade da ce to biti OK kako su oni zamislili. Pravljenje custom mape i MOLBA za multiplayer-om se NIKAKO ne moze porediti. Kod MP-a ja nisam mogao da uradim nista ni da to ubrzam ni da usporim. Ako SCS ili neki jako dobar programer ne zeli da napravi MP za ETS2 onda ne zeli. Na meni je bilo da pokusam, i kao sto sam i obecao (nadam se da mi sada verujete da sam covek od reci) ako mi se SCS obrati i definitivno kaze da to nece da prave onda ja odustajem od moljakanja. Iako mi niko iz SCS-a direktno nije rekao "E mi to vala nikad necemo praviti" izmedju redova sam skontao da je to odgovor u njihovom pismu koje su mi poslali. Inace, ona ekipa koja je ranije pocela da pravi MP tako sto su pokusali nekim dekompajliranjem .exe fajla da provale kako radi igra i da tako naprave MP pa im je SCS nesto pripretio i naterao ih da se povuku, e oni su sada opet nesto aktivni i KAO nastavili su sa radim na MP-u... Necu vise o MP-u, bas me briga. Ako ga naprave SUPER, ako ne... ohladio sam se od toga iako mi je neizmerno zao... A custom mapa je nesto sasvim drugo. Njen uspeh DIREKTNO zavisi od truda i rada ljudi koji je prave. A ovi ljudi (medju njima sam i ja) se zaista trude da nesto naprave. Za pocetak da barem lici na Srbiju pa ce u narednoj verziji biti jos i bolja. Zato, molim vas, dajte malo pozitive i optimizma. Dajte nam podrsku. Ovo radimo skroz za Dz, znaci nase vreme (koje nam je dragoceno) ulazemo u ovu mapu i mislim da bi to trebali da cenite. Poslednja ispravka: DeCoy (5.7.2013 u 9:52) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6940 |
Član
Član od: 26.11.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 19 puta na 15 poruka
|
![]()
Администратор мог компјутера је рекао да обавезно треба да направим копију фајла "конфиг" и да он треба да се улогује као администратор. Сећам се да смо почетком маја баш полемисали о тим мапама, па је мислим да је Вил мени рекао да ако се не улогујем као администратор, све што је урађено се неће сачувати. Ја ћу још да проучавам туторијал, да видим мало о типовима путева. Ево линка на којем пише шта је у плану.
http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...40#post1745440 Е па тако, драги моји, саопштићу вам кад будем кренуо! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ets2, euro truck simulator 2 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard Truck Apocalypse | dodgeme | Simulacije vožnje | 19 | 4.3.2014 19:22 |
Truck Simulator 2009 | La.Prestige | Simulacije vožnje | 81 | 22.3.2012 23:47 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... | pinojle | Šta da kupim? | 76 | 25.12.2007 16:11 |