Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.6.2013, 2:21   #6841
mashom
Član

Član od: 6.3.2013.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 40 puta na 31 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Ja ipak mislim da je premestio a ne kopirao, jer ne vidim Hanover i njegov rudnik ali je isti takav Curitiba i njegov rudnik a koji se cak jos uvek i zove Hanoverski rudnici, a Paranaqua i njegova luka (cak se jos uvek i zove Harwich sto je ime iz UK) je preneti Felixtove i njegova luka iz UK, jer je tamo nema ...
mashom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 2:33   #6842
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Боље сачекајте 1.4, за неколико дана ће, па убацујте мапу за коју сте сигурни да ће да ради (коју ћете да пробате), јер зашто да почињете нови профил кад ће за пар дана друга верзија на којој већина мапа (вероватно све) неће радити?
Ja imam neki utisak da necu staviti taj patch. Barem ne odma cim izadje.
Vise ja volim svoju 1.3.1 verziju koja SIGURNO radi nego 1.4 koja nece iza FW-a hteti raditi...
Necu detaljisati, toliko o tome
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 2:42   #6843
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Citat:
mashom kaže: Pregled poruke
Pa to da, ali ne mozes preneti niti cheat-ovati kilometreeeee ...
I ja verujem, ako im editor radio ok, da cemo moci nastaviti koristiti stare mape.
Si, ali cemu kilometri, ne mogu biti sami sebi svrha. Sa vise kilometara dobijas XP i lovu, a to me ionako ne zanima (lova, a i XP samo u meri dok ne kupim zeljeni kamion), vozim iz zadovoljstva, a sad koliko ce da mi pise km pored profila...

Iskreno se nadam za editor.

Citat:
Debeli kaže: Pregled poruke
Na nasoj mapi ce u svakom gradu koji je na mapi (46 gradova) biti bar po jedna firma.

Sto se tice ove brazilske mape, autor je tu prekopirao gradove sa originalne mape, a da li je kopirao i puteve i okolinu, ne znam. Igra puca kad se bira kupuje kamion, nudi truck dilera u manchesteru, na jednom delu se i gps zaglupi...
Znaci, nece biti gradova/ naselja kroz koja samo prodjes (eventualno servis)? Svaki grad na mapi ce se pojavljivati kao destinacija pri odabiru poslova? Onda sam ja pogresno shvatio.

A sto se tice brazilske mape, samo sam otvorio profil da bih rasirio mapu, nisam je vozio. Sudeci po ovome sto si rekao, ipak nece biti da "go smoothly", kao sto rece ovaj baja u komentaru. Svejedno, sutra pocinjem nju, odustao sam od Gobine. Malopre sam izabrao neku ludacki dugu turu (suvu, bez snega), krenem - kad covek na svakih 200m nafilovao neke uzasne nabore i neravnine na putu, presao nepunih 100km - ostecenje 11%. Aj cao, bio sam previse strpljiv, idi ti, Goba, prijatelju u tenkiste, posto tvojom mapom prolazi jedino tenk. Za mapu ima devetku, a za to kako ju je us*ao cistu desetku. Sto bi rekao Arsic - .

Imam jednu smesnu zelju u vezi nase mape - drvored. Ne znam zasto, ali mi se mnogo svidja. Ne secam se da li ga uopste ima u originalnoj mapi (verovatno ima, ali ja se ne secam da sam ga video), ovo je screenshot uz rumunske. Pa ako bi bili ljubazni da ga ubacite kojekude - "mestimicno do potpuno"...

Poslednja ispravka: Alchemist (28.6.2013 u 2:51)
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 2:56   #6844
Debeli
Član

Član od: 21.10.2012.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 209 puta na 93 poruka

Svaki grad cije je ime na mapi ce imati bar jednu firmu i svaki ce moci da se bira kao pocetni grad (odakle se startuje igra), osim Novog Beograda.

I mapa ce raditi na 1.4, kao sto pise na scs blogu, osim ako oni tu nesto ne z..ebu. Onda nece raditi nijedna mapa.
Debeli je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Debeli na korisnoj poruci:
Alchemist (28.6.2013)
Stara 28.6.2013, 9:21   #6845
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
Debeli kaže: Pregled poruke
Na nasoj mapi ce u svakom gradu koji je na mapi (46 gradova) biti bar po jedna firma.
S tim što će se prolaziti i kroz gradove kojih nema na mapi. Primer - kreneš starim putem od Beograda za Novi Sad, prolaziš kroz Pazovu, ali se Pazova na mapi ne pojavljuje. (Inđija će se pojaviti). Znači, biće tu samo kao doživljaj stvarne situacije, a ne samo ono roknemo drveće na 10 m od puta i teraj, Mile.
Citat:
Alchemist kaže:
Imam jednu smesnu zelju u vezi nase mape - drvored. Ne znam zasto, ali mi se mnogo svidja. Ne secam se da li ga uopste ima u originalnoj mapi (verovatno ima, ali ja se ne secam da sam ga video), ovo je screenshot uz rumunske. Pa ako bi bili ljubazni da ga ubacite kojekude - "mestimicno do potpuno"...
Ima toga najviše po Vojvodini. Biće sigurno.

Poslednja ispravka: Wile E. Coyote (28.6.2013 u 11:56)
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wile E. Coyote na korisnoj poruci:
Alchemist (28.6.2013)
Stara 28.6.2013, 13:01   #6846
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Citat:
Wile E. Coyote kaže: Pregled poruke
S tim što će se prolaziti i kroz gradove kojih nema na mapi. Primer - kreneš starim putem od Beograda za Novi Sad, prolaziš kroz Pazovu, ali se Pazova na mapi ne pojavljuje. (Inđija će se pojaviti). Znači, biće tu samo kao doživljaj stvarne situacije, a ne samo ono roknemo drveće na 10 m od puta i teraj, Mile.
Na to sam ja mislio, ali nisam znao da se nece pojavljivati na mapi, vec samo u voznji. Ja sam mislio da ce svi biti na mapi, ali iz njih nece biti poslova.
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 13:47   #6847
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
ja imam neki utisak da necu staviti taj patch. Barem ne odma cim izadje.
Vise ja volim svoju 1.3.1 verziju koja sigurno radi nego 1.4 koja nece iza fw-a hteti raditi...
Necu detaljisati, toliko o tome
Ја сам само рекао да је боље да сачекате 1.4 верзију јер је игра оптимизованија, боља је за играње, већи је ФПС, додат Ивеко Хај Веј, мноштво ситница је урађено... Нисам ја рекао да морате да инсталирате 1.4 чим изађе, то је само моја препорука.
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 14:10   #6848
Wile E. Coyote
Član

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
Alchemist kaže: Pregled poruke
Na to sam ja mislio, ali nisam znao da se nece pojavljivati na mapi, vec samo u voznji. Ja sam mislio da ce svi biti na mapi, ali iz njih nece biti poslova.
Neće. Na mapi će biti samo oni gradovi gde će biti poslova.
Stara 28.6.2013, 14:40   #6849
markos807
Starosedelac

Član od: 27.10.2009.
Zahvalnice: 1.463
Zahvaljeno 417 puta na 326 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku markos807

Prelozite neku veliku mapu da moze da radi na 1.3.0s, a da nije TSM jer sam nju prevrteo
markos807 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 14:44   #6850
vboba89
Član

Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka

Srele je bio u pravu sto se tice mog golfa 4 ispravio sam te greske.
Dodao sam i lod2 model i u def folder sam dodao country folder.
Sada spartaju golfovi ko ludi
Hvala Srele i izvini moja greska
vboba89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku vboba89 na korisnoj poruci:
ksrele (28.6.2013), nidzo101 (28.6.2013)
Stara 28.6.2013, 16:33   #6851
markos807
Starosedelac

Ubacio sam Truckers V8 mapu, ali me buni to da pored nje ne mogu da imam ni jedan drugi mod. Pokusavam da pored mape imam i mod za motor od Skanije, ali igra ga ne ucitava. Kada stavim samo zip fajl sa imenom scaniaenginemod igra kresuje, a kad stavim zzzzzzzzzzzzzzz_scaniaenginemod onda sve normalno ide samo sto igra ne vidi novi motor. Resio bih problem tako sto bih ubacio te fajlove u .scs fajl od mape, ali ne mogu jer je zasticena passwordom.

I usput da pitam, da li trebaju da budu ovakve postavke za pravljenje .scs fajla:

Stara 28.6.2013, 16:48   #6852
Wile E. Coyote
Član

Citat:
markos807 kaže: Pregled poruke
I usput da pitam, da li trebaju da budu ovakve postavke za pravljenje .scs fajla:
Treba da budu takve. Ovo prvo sto si pitao ne mogu da pomognem.
Stara 28.6.2013, 16:49   #6853
ksrele
Veteran

@markos807
Prvo, pre svega, vrati naziv moda kakav ti je oduvek bio.
Izbrisi taj novi mod "Truckers V8" mapu.
Udji u igru, proveri da ti je mod motora stikliran u profilu. Idi kamionom u servis i postavi default motor.
Sacuvaj save i idi u editovanje profila i odstikliraj mod motora i izadji iz igre.

Onda dodaj "zzzzzzzzz" ispred imena moda, opet prekopiraj mod mape u folder i sortiraj sve modove u folderu po imenu i gledaj gde ti je stavio taj mod za motore. Ako se ispod njega nalazi neki mod koji u sebi potencijalno ima neke motore onda dodaj jos slova "z" sve dok ti taj mod ne bude poslednji u listi koja je sortirana po imenu.

Sad udjes u igru i u profilu stikliras mod za motor i onda udjes u igru i kupis ga u servisu. Prosto MORA da postoji. Nema sanse da se ne pojavi.

E sad, ako ti treba program za otpakivanje zasticenih modova, javi mi se na PM, ali nema potrebe da se sa tim komplikujes ako si uradio kako sam ti gore objasnio.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
markos807 (28.6.2013)
Stara 28.6.2013, 17:55   #6854
Johnny-24
Starosedelac

Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka

Malo skrecem s teme ali probajte.
Ko ima dzojstik za letenje nek proba ovo da napravi i javi dal radi evo link ka YT videu a link za program ako neko hoce da proba nek mi kaze pa cu da postavim ovde..

http://youtu.be/C8VbPd3C_UQ
Johnny-24 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 18:14   #6855
ksrele
Veteran

Citat:
Johnny-24 kaže: Pregled poruke
Malo skrecem s teme ali probajte.
Ko ima dzojstik za letenje nek proba ovo da napravi i javi dal radi evo link ka YT videu a link za program ako neko hoce da proba nek mi kaze pa cu da postavim ovde..

http://youtu.be/C8VbPd3C_UQ
Interesantno, ali logicno je da ovo prave oni koji imaju i volan.
A ima i jednostavnije resenje za H shifter. Potrebno je da imate bilo kakav dzojstik/pad sa nekoliko dugmica. Onda vam cak ni ne treba nikakav poseban softver jer igra vec sama prepoznaje dugmice dzojstika.

Nego, ne znam, mogu li dva dzojstika da se koriste u ovoj igri? Imam neki utisak da ne moze.
Stara 28.6.2013, 18:17   #6856
markos807
Starosedelac

Citat:
@markos807
Prvo, pre svega, vrati naziv moda kakav ti je oduvek bio.
Izbrisi taj novi mod "Truckers V8" mapu.
Udji u igru, proveri da ti je mod motora stikliran u profilu. Idi kamionom u servis i postavi default motor.
Sacuvaj save i idi u editovanje profila i odstikliraj mod motora i izadji iz igre.

Onda dodaj "zzzzzzzzz" ispred imena moda, opet prekopiraj mod mape u folder i sortiraj sve modove u folderu po imenu i gledaj gde ti je stavio taj mod za motore. Ako se ispod njega nalazi neki mod koji u sebi potencijalno ima neke motore onda dodaj jos slova "z" sve dok ti taj mod ne bude poslednji u listi koja je sortirana po imenu.

Sad udjes u igru i u profilu stikliras mod za motor i onda udjes u igru i kupis ga u servisu. Prosto MORA da postoji. Nema sanse da se ne pojavi.

E sad, ako ti treba program za otpakivanje zasticenih modova, javi mi se na PM, ali nema potrebe da se sa tim komplikujes ako si uradio kako sam ti gore objasnio.
Sve sam uradio kako si rekao i opet ga nema. Javicu se ja tebi na PM pa ce mi biti tako lakse da ubacujem modove nego ovako da se cimam.
Stara 28.6.2013, 21:25   #6857
Johnny-24
Starosedelac

Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka

Citat:
Interesantno, ali logicno je da ovo prave oni koji imaju i volan.
A ima i jednostavnije resenje za H shifter. Potrebno je da imate bilo kakav dzojstik/pad sa nekoliko dugmica. Onda vam cak ni ne treba nikakav poseban softver jer igra vec sama prepoznaje dugmice dzojstika.

Nego, ne znam, mogu li dva dzojstika da se koriste u ovoj igri? Imam neki utisak da ne moze.
Ja mislim da ne moze dva ali nikad se nezna jer bih napravio papucice za gas, kocnicu i kvacilo vrlo jednostavno se pravi a elektroniku iskoristite iz vasih palica za letenje ja to prvenstveno pravim za rFactor ali bih probao i u ETS naravno..
Johnny-24 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.6.2013, 21:36   #6858
ksrele
Veteran

Citat:
Johnny-24 kaže: Pregled poruke
Ja mislim da ne moze dva ali nikad se nezna jer bih napravio papucice za gas, kocnicu i kvacilo vrlo jednostavno se pravi a elektroniku iskoristite iz vasih palica za letenje ja to prvenstveno pravim za rFactor ali bih probao i u ETS naravno..
Ma ja ima kuci drveni volan sa papucicama za gas i kocnicu, a posto se spajao na Game port na muzickoj ne treba nikakva elektronika osim zica i potenciometara. Radio je ludacki dobro. Tada niko nije imao para za volan za komp a ja sam ga imao

Nije to uopste tesko napraviti, tj ovako teorijski ali prakticno ti treba dobar alat i dobar material (drvo, metal, limovi, opruge, lezajevi, kvalitetni potenciometri...) i vreme i uslovi za rad.
Stara 29.6.2013, 1:23   #6859
markos807
Starosedelac

Samo da javim Sreletu, jer kontam da ce pre ovde pogledati nego u inbox, da sam namestio mapu i mod za Skaniju, problem je bio izuzetno glup i osecam se ko kreten deluks sto sam te uopste davio za to Imao jedan visak folder u .zip fajlu pa nije mogao da ucita, sad je sve okej
Stara 29.6.2013, 1:49   #6860
ksrele
Veteran

Eto super.
Mada, imas neku korist od cele situacije, dobio si program za otpakivanje zakljucanih modova
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:09.