Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.4.2013, 9:08   #61
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
Određen forumom Re: 7850 problem ili ne?

Za svaku grafiku pise tako jer pripada 7xxx seriji. Preciznije mozes dobiti u gpu-z.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2013, 18:16   #62
Disposable
Banned

Član od: 19.12.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka

Postavio sam malopre novu temu ne citajuci ovu, znaci ne postoji nikakav nacin da se poprave linije osim povezivanja sa dvi(jer svi sto se zale imaju vga monitore) ili moljenjem da ti zamene za drugu. Meni je 7850 bila na servisu 3 puta i 4 put su mi poslali novu ali ne vredi i na njoj se javljaju linije koje posle duzeg igranja znaju da zasmetaju. i naravno bila je MSI..
Disposable je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.4.2013, 18:35   #63
Jack™
Član

Član od: 15.9.2012.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 53 puta na 52 poruka

Mozes da probas u igri da upalis vsync ali meni je to samo ublazilo problem.

Druge opcije su ti da:
1. Kupis nov monitor
2. Zamenis za drugu karticu kao sto sam ja uradio.
Jack™ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2013, 23:03   #64
zlatko
Novi član

Član od: 6.4.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Iskreno da ti kazem ja imam SAPPHIRE i isti djavo... Sto ti kaze jack ili novi monitor ili idi na invidia ili neku drugu radeon! Ja igram sa linijama vec neko vreme i pravo da ti kazem sve mi manje smetaju
Mrzi me da se cimam oko garancije, ima da se nacekam 5-6 dana ako ne i vise!
zlatko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2013, 0:09   #65
Jack™
Član

Član od: 15.9.2012.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 53 puta na 52 poruka

Za garanciju je cekanje i jebada nevidjena ali ja sam bio uporan jer sam komp dosta platio i zelim da mi bude sve pod konac
Jack™ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.4.2013, 2:21   #66
bacacar
Veteran

Član od: 3.1.2009.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 388 puta na 234 poruka

Citat:
zlatko kaže: Pregled poruke
... ili idi na invidia ili neku drugu radeon! Ja igram sa linijama vec neko vreme i pravo da ti kazem sve mi manje smetaju
Ne verujem da ce prelazak na nvidiu da resi ovo, ja imam ove linije sa gtx460. Stari monitor mi je bio full hd asus na 60Hz i bilo je bas primetno. Igrom slucaja ubije ga struja i ja uzmem polovan 19" fujitsu siemens(4:3) na 75 Hz. Na 60hz isto kao sa asusom, ali zato na 75 ni traga linijama. Monitor je isto vga.
bacacar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.5.2013, 14:59   #67
Ale[x]andar
Član

Član od: 11.6.2009.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 63 puta na 53 poruka

Pre nekoliko postova sam napisao kako nemam nikakvih problema sa MSI 7850 HD 1 GB GDDR5 OC karticom. E, izgleda da imam, nisam baš u potpunosti siguran.
Naime, pre par dana, ostavim komp upaljen preko noći zbog skidanja nekog torenta, nebitno. Uglavnom, nisam mogao da zaspim odmah i primetim da kada se monitor sam ugasi, posle 7-8 minuta čujem kako neki ventilator na sekundu poveća broj obrtaja za otprilike 40-50 %. I to tako radi na svakih par minuta. Radi sve normalno i samo čuješ "vuuuu" na sekundu i to stane. I to radi bilo da je komp na "idle" ili da ima neke programe pokrenute u pozadini.
Skontao sam da se kuler na grafičkoj čuje jer, to se dešava samo, ali samo dok je monitor ugašen? Upalim monitor, čučim pored kućišta i slušam - ništa. Sve se čuje normalno. Ugasim monitor (nebitno da li se sam ugasi ili ručno, situacija je ista), ono opet ista priča. Posle nekoliko minuta se čuje kuler na sekundu, ne na više. Znači poveća broj obrtaja pa se vrati u normalu.
Ostavljao sam računar bezbroj puta upaljen što noću, što preko dana sa monitorom ugašenim, ali mislim nisam nikad primetio to jer, uglavnom kad ostavim tako upaljen nisam kod kuće, ili legnem da spavam. A kad legnem da spavam, uglavnom zaspim kroz 5 minuta pa ne primetim. Bilo je par slučajeva kad je monitor bio ugašen a računar upaljen a ja sam bio u sobi nešto na kratko i za tih 2-3 minuta koliko budem u sobi nisam primetio taj "problem". Tako da ne mogu da kažem sa sigurnošću da se to počelo dešavati odjednom (računar imam tek 2 meseca, pa zato)...
Testirao sam grafičku sa nekim programima i sve je odlično. Temperature su skroz ok, gpu usage, fan speed sve je u redu. Da napomenem da mi u igrama ne pravi nikakve probleme, osim one sa linijama, ali na to sam navikao i to mi zaista ne smeta. Evo, igram GTA IV na max. podešavanjima, uđem u gužvu neku i ostavim tako, sve radi normalno. Nekoliko igara igram i sve radi ok. Evo, pustio sam i Mafia II onaj benčmark test u igri da radi, sve je savršeno.
Opet kažem, to nastaje samo, ali samo kad je monitor ugašen.
Zanima me da li je neko ko poseduje istu grafičku primetio ovako nešto kod sebe? Da je normalno to ponašanje - nije, a da li je bezopasno?
Drajveri su 13.1, Windows 7 x64 instaliran pre 2 meseca, skeniran full sa malwarebytes i avast 8 bez ikakve gamadi. Konfiguracija je iz profila...
Bilo kakav "helpful" odgovor je dobrodošao.
Ale[x]andar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.5.2013, 15:21   #68
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

možda ostavljaš neki program otvoren koji opterećuje grafičku, ili se zabaguje ili na primer radi screensaver,,
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.5.2013, 15:34   #69
Ale[x]andar
Član

Ma kakvi, screensaver mi nije ni uključen. A od programa koje ostavim u pozadini su torent, skajp i eventualno opera. Ali kažem, i kad ni jedan od programa nije pokrenut osim windows onih procesa i antivirusa, opet isto. I opet da napomenem, koga mrzi da čita moj poduži post. To se samo dešava kad je monitor ugašen...
Stara 11.5.2013, 15:53   #70
Ale[x]andar
Član

Evo, videh sada da ima novija verzija drajvera, 13.4. Upravo skidam, pa čisto da vidim da li će se isto ponašati, mada mislim da to nema nikakve veze sa drajverima...
Stara 11.5.2013, 17:50   #71
Endless
Veteran

Član od: 9.10.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 108 puta na 78 poruka

Aj ti lepo ostavi GPUZ minimiziran u tray, ugasi monitor i ostavi tako nek stoji.
Vidi posle jel procenti na ventilatoru zaista variraju mnogo ?
Endless je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.5.2013, 20:08   #72
Ale[x]andar
Član

Inače, i posle instalacije drajvera ista priča.

Evo, sad baš treba da idem negde, pa ću ostaviti MSI Afterburner u tray da vidim rezultate...
Stara 11.5.2013, 22:35   #73
Ale[x]andar
Član

Mahinalno sam izasao iz afterburnera, ali sam zapamtio vrednosti.

Uglavnom, sve vrednosti su okej, osim fan speed-a.
Evo, ovako izgleda sada:

E, u afterburneru je kod stavke fan tachometar, RPM na maximum bilo oko 1500 i nešto. Skoro za 400 više.. Držao sam u tray-u dok je monitor upaljen, maksimalna varijacija je bila za 10, a dok je monitor ugašen za 400. Možda to i nije za brigu, ne znam, ali opet, iritantno je...

Poslednja ispravka: Ale[x]andar (11.5.2013 u 22:52)
Stara 11.5.2013, 23:05   #74
brandzaman
Član

Član od: 12.4.2009.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 50 puta na 49 poruka

7850 u idle fan radi 30%. Mislim da do 65c radi 40 % i do tad je necujam sve preko 40% pocinje da bruji. Nesto se tebi pali od procesa sto koristi grafu. Mada ko zna mozda i grafa brljavi ja ne znam da 7850 moze da natera na 50% kulera. Ova moja i pored kloka nikad nije bila isla vise od 65c sad sa jos 2 dodatna kulera gore drzi na oko 60c.
brandzaman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.5.2013, 23:09   #75
Ale[x]andar
Član

Ma dobro to, to znam. Radio sam testove. Nego, pročitaj onaj moj duži post, jer očigledno je da nisi pročitao. Smogni snage nekako . Mislim, imaš istu grafičku, je l' si obraćao pažnju da l' ti se dešavalo to dok si imao monitor sa VGA izlazom/priključkom? I uostalom, je l' zabrinjavajuće to? Znam da MSI 7850 pravi "problem" sa monitorima sa takvim izlazom u igrama u vidu linija. Ali da ovo radi, to mi je malo nelogično..
A od mojih prijatelja i poznanika sa kojima sam dobar nema niko noviji monitor sa DVI izlazom pa da probam...
Stara 11.5.2013, 23:14   #76
brandzaman
Član

Citao sam i duzi nisam imao tih problema. Bitno je da on ne ide preko 65c a dal malo turira nema veze mozda beta drajveri zezaju.
Stara 11.5.2013, 23:21   #77
Ale[x]andar
Član

Znači, tvoje mišljenje je da je to nije ništa zbog čega bih trebao obraćati pažnju?
Skinuo sam 13.4 verziju danas, nisu beta. Tako da to nije. Sve je fino sveže instalirano i održavano tako da ne bi trebao ni jedan softver da pravi problem...
Ako to nije nikakav problem, opet je iritantno. Barem meni. Spadam ja u onu čudnu sortu ljudi, izgleda. Ne smetaju mi te horizontalne linije, ali mi smeta povremeno "ujanje" kulera na grafičkoj i to samo dok je monitor ugašen.
I voleo bih da čujem još neko mišljenje čisto da vidim... ne znam šta da vidim ali zanma me zašto je to i jako me nervira.
Stara 11.5.2013, 23:44   #78
brandzaman
Član

Ma znam buka je cudo ja vise nikad ne palim torent preko noci doduse radi ceo dan komp i 5mbita net je sasvim dovoljno. Stari komp je bio necujan radio je dan i noc ovaj zna toliko da iritira jednom sam se probudio ujutru i imam sad da vidim Prekidac od protektora iskljucen pa cak adsl ruter na njegovom prekidacu verovatno sam u polusnu usatao i pogasio sve Proveri ti da nemas ti neki scrensaver od nekog 3d benchmarka ili tako nesto da se to ne pali to jedino moze da natera gpu da se greje a samim tim i kuler da se vrti brze.
Stara 11.5.2013, 23:52   #79
loladin
Novi član

Član od: 11.10.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Isti "problem" imam i ja kada je monitor ugasen kuler pocinje da ubrzava ali i GPU pocne da varira do nekih 90% pa kuler verovatno pokusava da ga rashladi, međutim primetio sam da i CPU pocne da radi nesto jer temperature odu mnogo vece nego u idle tako da ocigledno i CPU i GPU kod mene pocnu da rade nesto kada je monitor iskljucen a sistem u idle.
Takođe imam 1 pitanje kako da iskljucim da se monitor ne gasi sam od sebe ako nista ne radim jer power manegment funkcije u windowsu ocigledno ne reaguju kada stavim sve na off mislim da nije i ovo nesto zbog graficke.
loladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.5.2013, 0:01   #80
Ale[x]andar
Član

Nema, provereno. E, a zanimljivo je to što se ne povećava temperatura dok je monitor ugašen, nego samo broj obrtaja kulera. Šou jedan veliki.
U međuvremenu sam se setio od koga bih mogao da pozajmim monitor sa DVI izlazom, pa ću sutra videti da l' su simptomi isti. Ako bude sve u redu, onda znam do čega je.
Nešto sam razmišljao, da li bi imalo svrhe reklamirati karticu? Mislim, prospem tu priču sa horizontalnim linijama u igrama i sa ovom povremenom bukom dok je monitor ugašen. Ili, da li mogu da tražim zamenu za drugu grafičku, naravno uz doplatu. Skupio sam nekih 50ak evra za miš, ali sad nešto razmišljam da, ako je moguće, tražim zamenu za neku za nijansu bolju grafičku.
Inače, mi smo brandzamane praktično komšije. I komp sam kupio kod Belog pre 2 meseca, i koliko sam skapirao, skroz je okej za saradnju. Pa možda bi i moglo da se iskombinuje nešto...
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Extremno cudan problem sa RapidShare-om MarkoT Internet tehnologije 8 2.4.2010 18:20
Problem sa zvukom - da li je do hardware-a ili nesto drugo? FiresnakE Kvarovi 6 5.3.2010 12:08
Problem sa adapterom i baterijom DELL Ispiron 1300 maximusbrut Kvarovi 0 12.11.2009 11:15
Problem sa Adobe Flash performansama na Windows Vista x64 Home Premium OS-u VladimirBalt Kvarovi 0 23.8.2009 0:29
Veliki problem sa RAM memorijom leka Kvarovi 10 27.7.2006 10:17

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:53.