![]() |
![]() |
![]() |
#3641 |
Član
Član od: 8.5.2006.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 16 puta na 11 poruka
|
![]()
I aero :-)
I onda ove pljuvačine ne bi ni bilo... Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2 |
![]() |
![]() |
#3642 |
Član
Član od: 8.5.2006.
Zahvalnice: 109
Zahvaljeno 16 puta na 11 poruka
|
![]()
Zaboravih da pomenem i fontove, čini mi se da sam ovde video da je neko plakao za njima :-)
Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2 |
![]() |
![]() |
#3644 | ||
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka
|
![]() Citat:
Rešenje mi je bilo to što sam stavio fontove od Windowsa 7, pa je sve to lepo radilo bez cleartype tehnologije, ali je i to nepotrebno cimanje. Takođe drugo na šta sam kukao jeste da ne možeš da promeniš vrstu fonta za menije, ikonice, start meni, title barove, bez da čačkaš direktno po registriju. Citat:
|
||
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3645 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3647 |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3648 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Istina ali nije razlog da se tako brzo gube zivci, ono ni kriv ni duzan ovaj lik gore.
A da bode oci nekad Tapatalk bode. |
![]() |
![]() |
#3649 | |
Član
Član od: 8.2.2008.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 63 puta na 45 poruka
|
![]() Citat:
Ja ne znam sta ti ocekujes da se desi sa Surface tabletom (moze da se poredi samo sa hight end klasom; i to je jedini proizvod (u dve varijacija) tog tipa koji je MS izbacio - nema ih vise za sada), na trzistu sa previse prodavaca, premalo kupaca i niskim cenama?! Meni ti nisi jasan, a ne MS koji je tek stigao na to trziste. Ti izgleda ocekujes da jedan uredjaj zgazi sve ostale proizvodjace i sve ostale uredjaje sto je moguce, ali u nekom filmu ili nekoj bajci. |
|
![]() |
![]() |
#3650 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka
|
![]()
cek, kakav sad clear type? sta fali tome? video sam da ima tako nesto ali nisam obracao paznju. meni sve isto kao na win7. ne razumem sta tu ima da se VOLI kod clear type-a? vole se zene, da ti burazeru nadjes nesto zensko da volis, ako vec nemas
![]() |
![]() |
![]() |
#3651 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Pa da je Microsoft zadrzao Start Menu, Aero, Boot to desktop, onda Windows 8 ne bi imao nikakvog smisla. Ovako Microsoft nije imao pametnija posla pa je hteo da nam pruzi novi "Look & Feel".
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3652 | |
Član
|
![]() Citat:
Ili u prevodu, MS se uhvatio posla i napravio multiplatformski OS koji ce imati isti funkcionalni izgled bez obzira koji uredjaj da koristis sa Windows oznakom (windows telefon, windows tablet, windows desktop, windows ...) - umesto da se prilagodjavas novim sistemima i uredjajima, ovako se prilagodjavas samo uredjajima jer operativni sistem ti je vec poznat i na njemu vec znas da radis i znas njegove mogucnosti. Koji operativni sistem moze time da se pohvali? Linux? iOS? Android? Neko peti? |
|
![]() |
![]() |
#3653 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
To je sto Microsoft hoce. Sagledaj malo trziste. Koliko ljudi uopste ima i tablet i netbook i pc i telefon sa windowsom ? Koje prilagodjavanje ,ako neko koristi telefon (smartphone) i PC ?
Ne trebaju svi 5 uredjaja, a i ovi sto ih imaju ,pitanje koliko ih koriste. Najnelogicnije mi je sta su uradili sa Windows Serverom, zarad touch funkcija na tabletima ??? Totalno besmisleno. Cak i da skapiram Windows 8, ali Windows Server sa metro necu moci nikad. Windows nece moci da pobedi ni Android na smartphone trzistu (ili tablet) ,a kamoli da bude realna alternativa prethodnim Windowsima, kad osim touch mogucnosti Windows 8 prakticno nista i ne donosi. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3654 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
pa dobro nemoj da podcenjuješ globalno tržište.. a server je sličan još od win2000..
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3655 |
Član
|
![]()
To je samo trenutno tvoje razmisljanje i samo trenutno stanje koje citas u vestima.
Ne znam niti jednog proizvodjaca da se odrekao Windows-a. Prave se telefoni, prave se tableti, prave se all in one uredjaji, isporucuje se W8 na svima njima ... Da je totalni shit, svi bi mu okrenuli ledja. Ti mozda u Srbiji ne znas nikog ko ima tablet, telefon i desktop racunar, ali Srbija je nebitno trziste u globalu ... toliko smo nebitni, da se to ne moze opisati recima. Na Windows serveru nisam imao prilike da radim, ali ako izgleda isto ko i klasican Windows 8 ne vidim nikakav problem jer koriscenje misa i tastature uopste nije nikakav problem kada je Windows 8 u pitanju. Jednostavno, nije nikakav problem da kliknes na zeljenu kocku i radis sve sto si radio i na XP-u, 7-ici. Ne moze da pobedi ... Ne moze da pobedi on nikoga trenutno na trziste na koje samo sto je stigao jer se trziste sasvim solidno razvijalo godinama, ej godinama - ima puno jako dobrih proizvodjaca koji izbacuju jako dobre uredjaje. Kao sto Windows niti jedan sistem trenutno (ali samo trenutno) ne moze da pobedi kada je desktop u pitanju. Ali sta ce biti u buducnosti? Sta ce biti za cirka 5 godina? To niko ne moze da predvidi. A desktop umireee .... |
![]() |
![]() |
#3656 |
Starosedelac
|
![]()
a jel mogu ios i android da pobede win8 na desktop trzistu?
![]() i ne brinite... dezurni bi kukumavcili i proklinjali novi windows cak i da ima boot to desktop, start i aero. eto neko bi kukao za ovaj cleartype (?????????????????), ili za nesto peto ![]() |
![]() |
![]() |
#3657 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Desktop nikada nece umreti, zato sto ima neke osobine koje ostali uredjaji nikad nece moci da nadmase ili ucine prevazidjenim.
http://www.pcworld.com/article/20113...e-forever.html http://www.androidauthority.com/post-pc-era-181780/ http://steinvox.com/blog/creation-an...atform-effect/ |
![]() |
![]() |
#3658 |
Član
|
![]()
Nece izumreti, ali polako umiree jer ljudi hoce lap-top, hoce tablet, hoce mobilni telefon... Nigde nisam napisao da ce desktop izumreti. Ali buducnost mu nekako ne izgleda naklonjeno ... postaje nebitan vecini korisnika.
A njegove prednosti ... ma nekome je bitno bre da ode na fejs i procita vesti, uradi sitnice. Briga njega da li to radi na desktop-u koji ima procesor intel i7 ili ima cortex a9. Oni koji igraju igre - za njih postoje konzole koje su nepobedive u tom pogledu, i onda ostaje neophodan desktop jako malom broju korisnika. Pricamo o buducnosti, jel?! I da ... tema se tice Windows 8-ice. Nema potrebe pretvarati je u nesto trece. |
![]() |
![]() |
#3659 |
Starosedelac
|
![]()
on misli na to da umire za average joe-a koji ide na fb da gleda si se i chatuje sa curama, koji gleda yt bloggere i smeje se na fore sa vukajlije... za takve je desktop umro, jos ako su malo imucni onda kupe ipad i koriste samo njega jer su ga platili ko auto
![]() naravno da desktop nece umreti za odredjenu populaciju, ali pogledajte samo kako stagnira prodaja desktop kompjutera a kako se ovi sto prave tablete busaju u grudi i razbacuju nekim milionima prodatih primeraka.... 17 miliona android i ios uredjaja je u sad aktivirano za JEDAN dan, na bozic. koliko je desktopa "aktivirano"? 10? ms je prvi i jedini koji je pokusao da okupi oko sebe i ljude koji hoce nesto korisno da urade sa tabletom i ljude koji ce da se zezaju i fenserisu sa njim. ali tu nailazimo na problem, oni koji hoce da rade nesto ozbiljno radice sa ozbiljnim masinama, a oni koji hoce da se fenserisu fenserisace se sa ipadovima, note-ovima i cime sve ne... realno jako jako jako mala grupa ljudi uvidja potencijal i snagu pravog windows-a na tabletu, i ja se samo plasim da zbog toga taj koncept ne umre. ja kad sam prvi put video tablet tamo negde 2003. godine bio sam odusevljen! pa imao si full windows na njemu i touch screen! raaaaaaaaaaj! i onda odjednom taj koncept vise nigde... mnogo mi je bilo krivo zbog toga. posle kada su najavljivani tableti koji su u stvari ispresovani telefoni tako sam se smejao, i bio u fazonu: haha kad nije prosao tab koji ima pun windows na sebi kako ce proci tab koji je samo telefon sa vecim ekranom! medjutim! BOOM! 99% populacije ove planete je pritupasto i njih savrseno ne zanima da imaju full desktop os na svom tabletu. ali savrseno ih ne zanima. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ed_hunter na korisnoj poruci: | ||
Marko93 (17.4.2013) |
![]() |
#3660 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
^Pa dobro, ja sam samo to i reko.. da desktop nikada nece potpuno izadji iz upotrebe..
Ali je cinjenica da je potreban sve manjem broju ljudi, jer smo nekada i za najsitnije stvari morali da palimo kompjuter, dok danas vecinu tih stvari mozemo da zavrsimo preko tableta i slicno.. Ali ono sto meni licno najvise nedostaje na tabletima je ta moc koju ima desktop operativni sistem, i zato mi se i svidja koncept Windows-a 8, jer donosi tu moc na tablete.. Jer npr jako retko menjam hardver u racunaru, a i relativno retko koristim punu moc desktopa.. ali mi zato za gomilu sitnica treba moc desktop operativnog sistema.. I zato je tablet sa takvim sistemom odlicna ideja.. Citat:
Ali ovi sto ne razumeju o cemu mi pricamo verovatno nikad nisu videli tako nesto u zivotu... Postojali su Windows tableti i za vreme XP-a ako ne i ranije!! Evo ovaj tablet sam skoro reinstalirao nekome.. http://www.samsung.com/us/support/owners/product/NP-Q1 I sto kazes da se ti prvi tableti nisu primili.. verovatno se nisu primili zato sto je XP bio jako los za touch ekrane.. ali MS sada to hoce da popravi.. al ne kapiraju ljudi jbg.. |
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marko93 na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |