![]() |
![]() |
![]() |
#3582 | |||
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
nije 12 nego 10... šta reći skupa igračkica.. 1000$ na internetu, kod nas je bar 1400 bez nadogradnje preprodavaca
|
|||
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3583 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#3584 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
U poslednjih godinu dve, tableti su potisli netbookove, kao mini prenosne laptopove.
Ali ima tu jedan problem. Ni jedan od njih do sada nije bio Windows platforma, kompatibilna sa postojecim desktop aplikacijama. E tu SurfacePro i Win8 dolaze u igru. Sa druge strane MS je zaboravio sto je napravilo bum medju netbookovima: cena. Jedan SurfacePro (obican ne racunam, jer nije Win8), je oko 4 puta skuplji od jednog netbooka, cak je prlicno skuplji od punokrvnog ultrabooka. Vidim poceli su i ostali proizvodjaci da prave Win8 kompatibilne tablete koji su jefiniji, ali to je i dalje preko 700$, a uz to dolazi uz ubogi Atom, kao bar duplo jeftiniji netbook. |
![]() |
![]() |
#3585 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]()
Relevant: http://9gag.com/gag/7082089
|
![]() |
![]() |
#3586 |
Deo inventara foruma
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 513
Zahvaljeno 679 puta na 573 poruka
|
![]()
Kad dodjes kuci, tu je HDMI pa nakacis monitor od 100 inca ako hoces..
A kad si u putu, bar imas taj Photoshop na 12 incha.. na Android tabletu nemas ni toliko.. imas samo Instagram za slikanje u kupatilu... Mnogo bre imate ogranicene poglede.. Surface realno moze da radi sve sto i laptop i tablet, podjednako dobro i podjednako kvalitetno.. Jedino ne moze sa pravim desktopom da se poredi jer ne mozete u njega da stavite GTX Titan i hard od 4TB ![]() A ovi sto lupaju gluposti za kuckanje na touchscreenu, da ponovimo, uz Surface se DOBIJA prava tastatura za kucanje, samo mozete da je sklonite kad vam ne treba za razliku od vasih netbookova.. |
![]() |
![]() |
#3587 | |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ed_hunter na korisnoj poruci: | ||
Ivan_86 (4.2.2014) |
![]() |
#3588 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I na kraju se svi slazemo u jednom da ne polemisemo vise, svaka roba nadje svog kupca, a pare na kraju odredjuju limite neko nema ni za pola tog Hdmi televizora, a neko ima i za Win 8, i Android tablet i 2 hdmi televizora, povezanih u Dolby 100 suround sa finim daljinskim koji ce takodje biti na touch u buducnosti, jer jelte prsti ne vole da budu fizicki napastvovani stetnom gumom.
![]() |
![]() |
![]() |
#3589 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]()
@ed_hunter
Osim vlajka koji očigledno troluje, ostali ljudi jednostavno imaju drugačiji pogled na situaciju od tebe. Ja lično ne znam nikoga kome je tablet koji je kupio bio zanimljiv duže od jedno 2, 3 nedelje. Ko što neko napisa iznad, zamorno je kucati po ekranu, pa makar to bile kratke poruke na fb-u. Tako da se uvek moraš oslanjati na tastaturu kada kucaš, a tu u stvari mnogo jeftiniji netbook onda završava posao. Ne vidim zašto bi morao imati samo jedan uređaj za sve ili isti operativni sistem svuda ako je tako prilično skuplje? A meni lično je čak i praktičnije da imam PC sa ekranom od 20 i kusur inča i smartphone normalne veličine, svaki uređaj ima svoju namenu. |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku blast beat na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3590 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka
|
![]()
ja sam sve vreme kritikovao cenu, ali ono sto je dobro je koncept! cena ce pasti! krenuce drugi proizvodjaci da prave to isto, kada se omasovi cena ce znacajno pasti! meni je cudno sto neki ljudi ne vide dalje od nosa i kritikuju koncept!
primer: sedis kuci, za stolom, ispred tebe monitor od 24" komforan za rad, uradio si nesto, lupam obradio neku sliku u fotosopu ili gimpu, doterao neki tekst, neku prezentaciju u libre office-u, sredio neki projekat u maji, svako radi nesto drugo. pripremio si se za sutra za posao.... umoran si, hoces da legnes da spavas i procitas nesto, malo forum, malo neki tekst na netu... situacija1: otkacis svoj tab na kome si sve to do sada radio sa monitora odneses ga u krevet i citas, surfujes zezas se.... situacija2: ustao si sa dekstop kompa, moras da prebacis to sto si radio na svoj laptop koji ces sutra da nosis na posao, palis svoj android tablet i lezes u krevet da uzivas u tim sadrzajima. jutro, kreces na posao. situacija1: nosis sa sobom svoj win8 pro tablet na kome ti je sve, pod rukom kao fasciklu. znas da ti je na njemu sve sto ti treba i znas da ce da ti posluzi danas da procitas par naucnih radova recimo na pauzi od dva sata koju imas. dakle nosis samo jednu stvar laganu i elegantnu. situacija2: nosis sa sobom svoj ranac ili torbetinu sa laptopom i pored toga nosis svoj android tablet jer znas da ces imati pauzu od dva sata i zelis da citas neke radove recimo zavaljen u fotelji u biblioteci, nije ti ugodno da citas sa laptopa, dakle treba ti i tab. treba da drzis neku prezentaciju, lupam branis doktorat recimo. siguran si da tamo gde drzis prezentaciju nemaju odgovarajuci i neophodni osftver i moras da poneses svoj uredjaj. isto tako znas da ce 100% da te zapitkuju neke stvari koje nisu u tvojoj prezentaciji i moras da imas pristup velikoj bazi podataka slika i grafikona koje si skupio proteklih godina kako bi se brzo prebacio sa onog sto pricas na ono sto te pitaju, dao odgovor potkrepljen slikom. dakle tvoj uredjaj je must. situacija1:nosis sa sobom svoj win8 pro tab. drzis ga sve vreme u ruci i imas slobodu da promenis svoje mesto, prosetas se malo dok pricas. imas opciju pinch to zoom in and out ako treba neki detalj na grafiku fino da se zumira i pojasni, sta god. mnogo je prakticnije i lepse za ljude koji slusaju. stvaras atmosferu da te ljudi slusaju sa uzivanjem. nesto novo, nesto drugacije, lepse od konvencionalnog. posle zavrsene prezentacije ides na neku cast gde ces opet pricati o tome sto si radio i poneses svoj tablet sa sobom da ljudima na licu mesta pokazes i pojasnis nesto, ko nije hteo da pita pred svima. situacija2: poneo si sa sobom svoj laptop. dok drzis prezentaciju sve vreme sedis za stolom i pricas, slajdovi samo idu levo desno. zavrsio si. dao si odgovore na pitanja. sve je proslo standardno, ljudi koji su te slusali su kao i uvek polovina zevali a druga polovina hvatali te za svaku rec koju si rekao da te posle ispituju. ides sa ljudima na cast, i hvataju te da im objasnis nesto. ti mlataras rukama pokusavajuci da docaras to sto opisujes jer nemas nikakvu sliku u ruci da im pokazes posto laptop nisi mogao da poneses sa sobom. ides na put 5 dana. kongres. moras da poneses svoj uredjaj jer ce ti sigurno trebati zbog posla. i taj uredjaj mora da bude windows jer ces mozda morati da menjas prezentaciju, ili da obradjujes neke podatke koje ti neki kolega da. isto tako ce ti trebati i neka sprava za citanje uvece i odmor. situacija1: poneses svoj win8 tab i imas sve. uradis to sto treba da uradis, korigujes, snimis. i onda kad hoces da odmoris legnes i citas na svom tabletu. isto tako mozes da ga nosis svuda sa sobom i pokazujes ljudima svoje ideje i radove recimo. situacija2: poneo si torbu sa laptopom da zavrsis to sto ti treba. poneo si ga na sastanak i pokazao to sto si trebao da pokazes. vratio si ga u sobu da ga ne cimas okolo. posle odes na neki neformalni razgovor sa kolegama i oni te pitaju da im nesto objasnis sto ti ne mozes jer nemas sliku, grafik koji ti je ostao na laptopu koji ti je u sobi. uvece citas sa svog android tableta. ides na put. odmor. moras da poneses windows uredjaj jer znas da ce ti trebati da menjas neki sadrzaj koji ce ti kolege slati mailom. ako si ti na odmoru oni nisu i njihov rad ne sme da trpi zbog tebe. situacija1: poneses win8 pro tab na kome savrseno mozes da uradis sve za svoj posao i isto tako mozes da gledas filmove dok putujes, da na njega direkt povezes fotoaparat i prebacis slike, jer je to pravi kompjuter. mozes da citas uvece pre spavanja... mozes da igras fakin diablo3 ako hoces. situacija2: teglis sa sobom svoj laptop i android tablet, svaki za svoju namenu. laptop da bi uradio sta treba da uradis, tablet za zabavu. u kojoj bi ste se situaciji radije nasli u situaciji 1 ili 2? a mozete da zamislite jos milion situacija gde bi vam koristilo da imate uvek svoje podatke sa sobom. mogucnosti su neogranicene. nekome naravno nije stalo da svoje podatke uvek ima sa sobom. nekome nije stalo da poboljsa svoj ucinak u poslu, nekome ne treba sprava koja ce ga uciniti produktivnijim jer nazalost mnogi ovde jos zive po principu: ne mogu oni mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim, ali to je za drugu temu. surface je prva prava stvar koja omogucava ljudima da povecaju svoju produktivnost, prvi tablet koji se moze koristiti za jos nesto osim plants vs zombies i gledanje si sa na fejsu. mogucnosti su zaista neogranicene, ne svodi se sve na to da ces surface koristiti samo kad putujes. na posao se ide svaki dan, zar ne? ista masina na poslu, ista masina kuci, isto sve svuda i uvek! ovim sam zavrsio svoje izlaganje u ovoj temi i dok ne izadje neka novost u vezi win8 ne javljam se. pozdrav svima! Poslednja ispravka: ed_hunter (15.4.2013 u 13:54) |
![]() |
![]() |
#3591 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3592 |
Veteran
|
![]()
Dobro ima svoje koristi (tj imace jednog lepog dana) ali vidi se koja im je ciljna grupa bar sto se tice surface-a ne zahtevni ljudi koji imaju para na bacanje. Ono sto to cudo radi obican netbook ce da obavi a posto touch nije bitana stvar nikome normalnom nece nedostajati i isto mozes da ga stavis pod misku ako bas hoces.
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aelos03 na korisnoj poruci: | ||
Allegro (20.12.2013) |
![]() |
#3593 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Znaci kako god pogledas sve se svodi na "kad ides na put ,kad ides na putovanje ,kad ides na odmor" ...
Znaci bio sam u pravu. Mi nesto mnogo idemo na odmor ? ![]() |
![]() |
![]() |
#3594 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Touch nije bitna stvar? Ako ti touch ne treba i ako ti ne treba uredjaj kao sto je tablet, ti nisi ni predmet ove diskusije i normalno da ces kupiti sebi laptop i zavrsiti pricu.
ed_hunter hoce da kaze da je Surface bolje resenje samo za ljude koji bi inace kupili i laptop i tablet, i kojima treba i tablet i taj touchscreen. Citat:
ed_hunter svaka cast za tekst!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3595 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Simpatični su mi ovi MS fanboysi - ubeđuju nas da je Surface ovo i ono
A mislim da je tržište reklo svoje i u vezi toga i u vezi WP - prodaja je mizerna, a razloga ima više, a generalno govoreći glavni su - preterana zatvorenost platforme (naročito WP) i mizerna podrška devela i zajednice i žalostan broj aplikacija upravo zbog te iste zatvorenosti, i onda nastaje začarni krug koji je razlog što slabe prodaje ![]() |
![]() |
![]() |
#3596 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
pa, dobro, sad to sve može i netbook i android mobilni
za prezentacije sa windowsom sasvim može da posluži i 10x jeftiniji uređeaj, za nošenje podataka okolo postoje microSD card koje većina android telefona podržava do 32GB, isto mogu da se kače na mrežu, da razmenjuju podatke, da čitaš meil...facebook.. ![]() jednostavno, to nije ništa novo ni revolucionarno, netbookovi su tu već 5 godina, tableti 3god.. nego ljudi navikli na windows ![]() ![]() Već imam dugo iskustvo sa netbookom, znam da ne može da se stavi u džep kao mobilni, nije toliko zgodan za nošenje, pa i tableti iste veličine mi jednostavno za moje potrebe ne odgovaraju, već sam reko, uzeću malo veći telefon od 3,2 ili eventualno 4 inča da čitam knjige kad sam u pokretu i lako mogu telefon da stavim u džep kad završim Jednostavno, cena je velika, ali svako ima pravo da radi sa svojim parama šta hoće, samo kažem da sve to može i za mnogo manje novca.. ![]() |
![]() |
![]() |
#3597 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Covenant: Trziste cini uglavnom masa kojoj je ispran mozak reklamama i propagandom.. Cist primer za to je ovako ogromna popularnost iPhone telefona koji takodje imaju veoma zatvoren sistem koliko i WP...
I jednu glavnu stvar ne shvatate.. Mi ne branimo Windows 8, mi branimo KONCEPT jednog mocnog operativnog sistema koji moze da radi i na tabletu i na desktopu i na laptopu i koji ce tablete da pretvori u masine podjednako mocne kao desktopove.. Ali je cinjenica da je implementacija tog koncepta i dalje jako losa, i to sam i ja sam rekao sto puta. Skoro sam instalirao sestri Windows 8 na laptop (vise da bih se ja igrao sa tim i isprobavao kako radi ![]() Ali koncept... koncept je savrsen. |
![]() |
![]() |
#3598 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
E pa ne moze jedan OS da bude dobar i za telefon i za tablet i za notebook i za lap top i za PC i za SERVER.
Ne moze i to je to. Mogu imati zajednicku osnovu i to bas osnovu i nista vise od toga. Da ne ocekujete da se Windows Server koji deli kod sa Win 7/8 adaptira za kojekakve touch uredjaje ? Pa to je nemoguce. Pusta zelja. |
![]() |
![]() |
#3599 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3600 | |||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
A sto se tice ovog drugog dela komentara.. Pa nije Surface samo za muskarce.. |
|||
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |