Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.2.2013, 2:59   #2321
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
Određen forumom Re: Malo Anime...

Ne znam da li ću izdržati dok se ne pojavi sub Unicorna.

Poslednja ispravka: Sass Drake (24.2.2013 u 13:41)
Sass Drake je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2013, 13:13   #2322
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
sale94 kaže: Pregled poruke
Daj jos neki detalj jel intezivna brain-damage prica, ili se odvija polako pa onda postaje wtf sa vremenom, glavno je da nije Flat znaci da te neki motiv tera da citas/gledas dalje, ako toga nema onda dzabe sve.
Meni je i jedno i drugo Nije za svakoga definitivno, možda ti neće leći ali sačekaj serijal pa vidi, jer ko zna kako će cela priča da izgleda u anime formatu.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.3.2013, 3:40   #2323
Lucic Nemanja
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 76 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lucic Nemanja

Odgledah Kemonozume... čudno jedno iskustvo. Jako cudno. Moraće da mi se slegnu utisci da bih bilo šta rekao, ali jedno ne mogu poreći, a to je da nisam nikad video ovako nešto. Potpuno drugačije nego bilo šta što sam do sada gledao.
Lucic Nemanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.3.2013, 4:25   #2324
Pumbaa
Član

Član od: 17.3.2010.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 84 puta na 52 poruka

Citat:
Lucic Nemanja kaže: Pregled poruke
Odgledah Kemonozume... čudno jedno iskustvo. Jako cudno. Moraće da mi se slegnu utisci da bih bilo šta rekao, ali jedno ne mogu poreći, a to je da nisam nikad video ovako nešto. Potpuno drugačije nego bilo šta što sam do sada gledao.
slazem se, anime je veoma specifican... ako ti se svideo, baci pogled(ako nisi) na Mind Game i Kaiba(rezirao ih isti lik kao i Kemonozume).
Pumbaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.3.2013, 11:44   #2325
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Nisam gledao Ergo Proxy pa ne mogu da kazem.

Nego, ako bi neko mogao da mi hronoloski poredja (po toku radnje, ne po datumu izlaska anime) Mobile Suit Gundam anime serijal ( bez filmova) bio bih mu mnogo zahvalan Gledao sam nesto na Vikipediji, ali mi nista nije jasno, a jako bih voleo da odgledam ovaj serijal kako valja
Ni ja nisam odgledao sve serije, jer sam ljubitelj Real Robot zhanra, a u kasnijim serijama su poceli da ubacuju Super Robot fazone i da se shlihtaju tinejdzerskoj populaciji i ubacuju elemente koje ima po ostalim animama (a koji meni idu na zhivce, tipa angst momak od 16 leta koji je ekstra talenat yadda yadda yadda...), ali od onoga sto sam gledao preporucujem sve, osim prve serije, jer je stvarno matora, ne znam da li ce se svakome dopasti.

Redosled gledanja (hronoloski poredjane po radnji):

Mobile Suit Gundam (1979)
Mobile Suit Gundam: 08th MS team (1996)
Mobile Suit Gundam: War in the Pocket (1989)
Mobile Suit Gundam: Stardust Memory (1991)
Mobile Suit Zeta Gundam (1985)

MS team i War in the Pocket se desava paralelno sa radnjom iz prve serije.

Da bi znao hronoloski kako serije stoje jedna u odnosu na drugu, pogledaj na wikipedijinom chlanku o Gundamu listu serijala i filmova, videces da zadnja kolona u tabeli daje fiktivni datum desavanja serije u univerzumu.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laserstorm na korisnoj poruci:
Dreamfall (17.3.2013)
Stara 17.3.2013, 14:28   #2326
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

^ Hvala, sada mogu da krenem da gledam ko covek

Inace u zadnje vreme sam odgledao Seikon no Qwaser, Katekyo Hitman Reborn, pokusao sam da gledam Queens blade, ali nije islo kao ni sa Saint Seiya ( likovi su mi isli na zivce, od voice over-a do izgleda ) hocu jos da pogledam Guilty Crown i ovaj Mobile Suit serijal pa da se prebacim samo na anime koje se jos emituju ( Hunter xHunter, Magi i sl. ) pa da gledam po jednu epizodu nedeljno Pomalo pogledam i Gintamu ponekad jer prica (bar zasada ) nije povezana pa moze da se isprati i po jedna epizoda dnevno

Inace ako neko hoce da gleda Katekyo Hitman Reborn preporucujem mu da pogleda prvu i drugu epizodu, da preskoci sve do 20. i par posle 30. i ostalo je uglavnom OK...negde su me udavili kod 162. epizode jer su jos forsirali jedan isti arc sa istim neprijateljima(imao sam utisak da anime od 200ep ima samo 2 arc-a ), ali na kraju sam uspeo sve da odgledam. Nije los anime, ali mene nije nesto posebno odusevio
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.3.2013, 16:11   #2327
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

@Dreamfall:

Pazi, ovo sto sam ja napisao su serije koje pripadaju tzv. "originalnom" Gundam univerzumu (Universal Century kalendar- UC). Imas i alternativne univerzume tipa AC i slicno. Mislim, dosta su ga iskomplikovali, zato se ja samo drzim UC univerzuma i serija koje njemu pripadaju, jer prate osnovne postulate Real Robot zhanra, koji je inache i postavila MS Gundam serija iz 1979.

Ako volish takve mecha serije, onda ti preporuchujem i Armored Trooper Votoms.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.3.2013, 23:58   #2328
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka

Citat:
Laserstorm kaže: Pregled poruke
Ni ja nisam odgledao sve serije, jer sam ljubitelj Real Robot zhanra, a u kasnijim serijama su poceli da ubacuju Super Robot fazone i da se shlihtaju tinejdzerskoj populaciji i ubacuju elemente koje ima po ostalim animama (a koji meni idu na zhivce, tipa angst momak od 16 leta koji je ekstra talenat yadda yadda yadda...), ali od onoga sto sam gledao preporucujem sve, osim prve serije, jer je stvarno matora, ne znam da li ce se svakome dopasti.

Redosled gledanja (hronoloski poredjane po radnji):

Mobile Suit Gundam (1979)
Mobile Suit Gundam: 08th MS team (1996)
Mobile Suit Gundam: War in the Pocket (1989)
Mobile Suit Gundam: Stardust Memory (1991)
Mobile Suit Zeta Gundam (1985)

MS team i War in the Pocket se desava paralelno sa radnjom iz prve serije.

Da bi znao hronoloski kako serije stoje jedna u odnosu na drugu, pogledaj na wikipedijinom chlanku o Gundamu listu serijala i filmova, videces da zadnja kolona u tabeli daje fiktivni datum desavanja serije u univerzumu.
+
Mobile Suit Gundam ZZ (znam da mnogi ne vole ovaj serijal, al' šta bi im ja )
Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack
Mobile Suit Gundam Unicorn (ko će dočekati zadnju epizodu)

dosta kasnije:
Mobile Suit Gundam F91
Mobile Suit Victory Gundam.

Od gore pomenutih, Zeta i Unicorn (barem ovih šest epizoda) su masterpiece.
Sass Drake je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci:
Dreamfall (26.3.2013)
Stara 18.3.2013, 0:38   #2329
lobanja
Veteran

Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 135 puta na 114 poruka

kako godine ideu tako mi se anime entzijazam usporava,nekad sam gledo sve zivo sad....crvc (ah razmene cuvene)
nego,odgledah Psycho-Pass ima li neko predlog za nesto slicnog kvaliteta?

Poslednja ispravka: Iris (18.3.2013 u 10:51) Razlog: link
lobanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.3.2013, 11:54   #2330
Dreamfall
Banned

Odgledao sam malopre Psycho-Pass do kraja (serija se juce zavrsila ) i moram da kazem da me je ovaj anime odusevio...najbolji moguci kraj koji sam do sada video, nije ni toliko srecan da ne poverujes, ni toliko tuzan da proklinjes autore. Animacija(stil, likovi, okruzenje,detalji ) je nesto najbolje sto sam video jos od Death Note-a koji sam dugo smatrao za jedan od najboljih anime ostvarenja na svim poljima (prica, animacija, likovi ). Posle megamracne prve polovine anime, druga polovina izvedena u maniru najboljih detektivskih filmova/serija. Apsolutna preporuka sa moje strane Odoh sad da pogledam Guilty Crown i Ergo Proxy za koje kazu da su slicni kao Psycho-Pass

Poslednja ispravka: Iris (22.3.2013 u 13:01) Razlog: linkovi
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dreamfall na korisnoj poruci:
zdravkelja (22.3.2013)
Stara 26.3.2013, 21:42   #2331
Dreamfall
Banned

Jel moze neko da mi kaze koliko epizoda One Piece-a mogu da preskocim, a da pritom ne propustim nista bitno u pogledu fabule? Gledao sam prvih 10 epizoda, ali me udavise silno, a bas hocu da vidim o cemu se radi u seriji
Stara 26.3.2013, 22:16   #2332
Roronoa Zoro
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 243 puta na 183 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Roronoa Zoro

ako te One Piece udavio u prvih 10ep, batali ga i ne gubi vreme

ali eto baci pogled ovde: http://razielsdomain.forumotion.net/...-for-one-piece

doduše One Piece u prvih 290ep ima manje-više kvaltetne filere, ali posle idu par flashback epizoda, pa feudalni Japan epizode (najlošije epizode ikada) i to kada se kuva na sve strane.
Roronoa Zoro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Roronoa Zoro na korisnoj poruci:
Dreamfall (28.3.2013)
Stara 30.3.2013, 16:24   #2333
Boondock Saint
Veteran

Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka

Danas premjera DBZ: Battle of the Gods filma u Japanu! Neko je vec postavio detaljnu radnju filma. Mega spojleri al' ko ce sacekati da stigne kod nas.
http://www.dblegends.com/2013/03/bat...ods-storyline/
edit: otvara se materjal za novu sagu o bogovima, videcemo hoce li Torijama ispratiti.
Boondock Saint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.3.2013, 17:53   #2334
Roronoa Zoro
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 243 puta na 183 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Roronoa Zoro

kod nas sigurno neće nikada, ali BD/DVD bi trebao da se pojavi najkasnije za 6-7 meseci
Roronoa Zoro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.3.2013, 19:03   #2335
Boondock Saint
Veteran

Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka

Ako budu bili pametni i izbace film u bioskopima i u Americi, bice jos kasnije. Ako su mogli jedni Pokemoni da dobiju bioskopsko izdanje sto ne bi i legendarni Goku. Da ubede staru ekipu da uradi dub i ljudi ce se gurati ispred bioskopa. Na trejlerima stoji da ih podrzava IMAX kao i 20th century fox. Samo da ih marketinski poguraju u USA i eto hita.
Boondock Saint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.4.2013, 21:27   #2336
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Odgledah malopre Code Geass i sta da kazem sem, najbolji anime ikada! Nisam ocekivao nista od onoga sto se desilo u anime-i, neverovatno ispricana prica...neke stvari nisu 100% objasnjene, ali to nema uticaja na konacan utisak...pravo remek delo

O kraju

Spoiler za kraj:
Kraj je fantastican, nisam na kraju ocekivao da Lelouch i C.C. prezive, ali jesu, zasto tako mislim? Pa vidimo nekoga kako vozi kociju sa senom, ne vidimo mu lice, a onda vidimo C.C. kako prica, origami zdrala, koga osim Sayako i Nunnally i Lelouch-a nisam video da neko drugi zna da napravi, a onda C.C. pita nesto Lelouch-a i podigne oci ka vozacu kocije Zdrala je mozda napravila i Nunnally ako joj je Lelouch dojavio da je ziv...sve u svemu sjajan kraj
Jeste post malo stariji,ali opet imam želju da odgovorim s obzirom da sam juče odgledao Code Geass po jedno 4. put.Smatram Code geass uz death note najboljim animama,ali mala prednost ide Code-u.Sitni detalji koji se nedaju primetiti iz prvog puta su jednostavno odlično odrađeni,zaista bih želeo kada bih naišao na animu dobru kao što je Code Geass,ali ništa mi nije dobro do sada kao Code Geass(Sem pomenutog Death Notea).
Spoiler za neki detalji:
Zaista je lepo odrađen odnost Kallen i Leluša,kao i rivalstvo sa Suzaku-om.Kako je Kallen zapamtila Leluša nakon njegove smrti se da videti u završnici kada ona priča priču.Takođe jako mi je žao Suzaku-a koji je završio gore nego da je bio ubijen u onoj borbi,život koji on mora da vodi zarad dobrobiti čovečanstva je nešto strašno,ali na kraju kraj je genijalan baš iz razloga što su glavni likovi završili prilično gadno zarad sudbine sveta.

Suzaku-izgubio sve i mora da živi pod maskom

Leluš-Ubijen zarad Zero Requiem-a(postoji šansa da je ostao živ ukoliko je dobio code kada je ubio Čarlsa,to bi objasnilo i kako je Nanali sve shvatila kada ga je uhvatila za ruku na kraju,ali to nećemo znati verovatno nikada)

Nanali-Brat joj je ubijen,osoba koju je volela najviše.

Kallen-Isto kao i Nanali,Leluš za kojim je bila luda i spremna da umre u par navrata za njega je umro,u picture drami čak kasnije ga i proklinje što ne može da ga zaboravi

Jedino je možda Jeremiah je možda i najbolje prošao,ali ni on nije baš dobro,nema veze.

Što se treće sezone tiče,čitah da će biti nešto krajem ove godine vezano za dešavanja u E.U. u vremenu kada je Leluš postao Zero.To je davno trebalo da izađe,ali non stop odlažu nadam se da će izbaciti da pogledam i to,ali ne očekujem da bude dobro kao prve 2 sezone
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2013, 16:37   #2337
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.164 puta na 1.333 poruka

Shingeki no Kyojin

Sjajan opening nemozes ga se naslusati...Inace po meni najbolji anime ove sezone...pure awesome
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2013, 23:28   #2338
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
Određen forumom Re: Re: Malo Anime...

Citat:
Exia kaže: Pregled poruke
Shingeki no Kyojin

Sjajan opening nemozes ga se naslusati...Inace po meni najbolji anime ove sezone...pure awesome
Slazem se.
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2013, 23:43   #2339
sale94
Deo inventara foruma

Član od: 26.4.2011.
Zahvalnice: 2.080
Zahvaljeno 1.638 puta na 1.357 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku sale94

Hvala Iris na odgovoru. Inace znao sam da ce onaj Shingeki da bude dobar, moracu da bacim pogled ponovo(cim stigne net od sbb).

Ako ga nisam pomesao sa jos nekim to bi trebalo da je Survival radnja u Gradu otprilike?

I da neke drugare sam navukao na Anime skroz, pa me sad smaraju daj jos nesto i tako.

Jel postoji anime slican ko Claymore(kida steta sto nisu sve ispratili) a da nije Berserk? Ne u smislu dzinovskih maceva.

Poslednja ispravka: sale94 (9.4.2013 u 15:12)
sale94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2013, 14:24   #2340
Pumbaa
Član

Član od: 17.3.2010.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 84 puta na 52 poruka

Code Geass je najbolji anime ikada isto kao sto je i Gangam Style najbolja pesma ikada...

attack on titan je poceo veoma obecavajuce, a i manga je veoma dobra... videcemo kako ce sve to da se zavrsi, al' za sada obecava.
Pumbaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pumbaa na korisnoj poruci:
bvitnik (9.4.2013)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
animacija, anime, japan, serije

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta slušate od muzike... Covenant Opšta kultura 16381 7.5.2025 19:35
DivX to DVD VMedic Video/TV softver 67 29.6.2014 22:01
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:11.