![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Uspeo sam nekako da pokren WoT koristeci ovo uputstvo (prevod). Medjutim, ne radi bas sve kako treba, ima gliceva u grafici,... a nisam bas vican u Wine-u. Potrebna pomoc. (:
U principu, ovo sam odradio: Obrisao sve vezano za Wine posto je verzija koja ide uz Mint 1.4, a meni treba najnovija za WoT (1.5). Instalirao novi Wine i podesio ovako: Kod:
$ sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa $ sudo apt-get update $ sudo apt-get install wine winetricks $ wget http://winetricks.org/winetricks $ chmod +x winetricks $ export WINEARCH="win32" $ winetricks msxml6 ie8 d3dx9_36 vcrun2008 corefonts Za zvuk sam probao po uputstvu ovo: Kod:
$ sudo gpasswd -a toxic audio Interesuje me kako ovo da odradim i da li je preporucljivo? To su neki patch-evi za AMD/ATI karte (uz jos jedno uputstvo za instalaciju WoT-a), ali nisam bas siguran sta da radim. Trebalo bi ovo da se odradi da bi se patch-ovala sama igra i prokleti AMD drajveri: Kod:
wget --no-check-certificate https://worldoftanks.ru/dcont/fb/uncommon_images/linux/disable-dynamic-vertex-buffers.patch && patch -p1 < ./disable-dynamic-vertex-buffers.patch wget http://magaziny.ru/files/1.5.11/radeon.patch && patch -p1 < ./radeon.patch ./configure --without-hal && make -j 2 depend && make -j 2 Citat:
Poslednja ispravka: toxic (18.2.2013 u 21:05) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 11.4.2008.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 86 puta na 51 poruka
|
![]()
Pa pečovanje wine-a ustvari znači da praviš novi wine.
Pa onda njega koristiš. Naravno moraš da imaš to što treba da ubaciš kao zakrpu taj neki fajl ili skriptu itd. Nego lepo ti pronađi na forumu wot-a imaš link ka već pečovanom i pripremljenom wine-u baš za wot. Ima i na tom sajtu ali je precrtano pa ne znam da li to idalje važi mada kad klikneš daje daunload. To ti je već pripremljen i pečovan wine u koji samo staviš igru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 6.2.2012.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
|
![]() Kod:
http://worldoftanks.eu/community/soft/show/1311/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Zemunelo
WOTFLIX je zastareo (stari Wine, novi WoT) i ne funkcionise vec duze vreme. Sada sam skines Wine, ubacis dodatke sa Winetricks i trebas da patch-ujes igru. Ovaj patch za AMD karte vise ne treba sa novim Wine-om. @Twisterzemun To je manje-vise isto kao i ovo sto sam i sam napisao, a i to je malo matoro. Meni trebaju ovi patch-evi za igru jer fale neke teksture kad je pokrenem i nije bas stabilna. Mada, moze biti i da je do AMD grafike i ****nih drajvera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 722
Zahvaljeno 1.282 puta na 983 poruka
|
![]()
@toxic: A na koju si foru skinuo sa ppa novi wine? Meni javlja da su neki paketi neispravni i posle apdejta repozitorijuma se wine 1.5 ne pojavi uopste pa sam jos na "zvanicnoj" verziji 1.4. Probao poslednja tri dana i uvek isto. I ja koristim Mint (13).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Izbrisi iz Software Center-a sve vezano za Wine prvo, kucaj wine pa sve stiklirano pobrisi, verovatno neki preostali paket zeza. Obrisi i .wine folder iz Home foldera. Onda instaliraj onako iz terminala:
Kod:
$ sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa $ sudo apt-get update $ sudo apt-get install wine winetricks $ wget http://winetricks.org/winetricks $ chmod +x winetricks $ export WINEARCH="win32" $ winetricks msxml6 ie8 d3dx9_36 vcrun2008 corefonts Za zvuk bi u tvom slucaju trebalo $ sudo gpasswd -a laskaris audio, ako ti je laskaris korisnicko ime i na Mint-u. Ako imas AMD grafiku, ne nadaj se previse. Moras, naravno, pre ovoga da instaliras nove vlasnicke drajvere koja god da je karta ako vec nisi. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku toxic na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (20.2.2013) |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To su sve sasvim uobicajene naredbe u terminalu i sve je to ok ali stvar ne radi jer je verovatno paket pogresno spakovan u repou (nedostaje fajl ili dva). Cini mi se da je problem bas u nekom paketu koji ima "Maya" u svojoj adresi pa zakljucujem da se pojavljuje samo na Mint 13 pa te zato i pitam koji Mint koristis. Nisam sada ispred tog racunara pa ne mogu da proverim naziv putanje. Provericu, nadam se, u toku dana. Imam AMD grafiku i vlasnicke drajvere na MATE-u i sasvim sam zadovoljan. Sve radi veoma dobro. Samo Gnome 3 i AMD grafika je bas losa kombinacija i zaista nije za preporuku.
Poslednja ispravka: Laskaris (20.2.2013 u 17:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma ni na Gnome 2 (MATE) ne rade AMD drajveri kako treba, pogotovo u igrama. Meni ovako rade solidno, ali opet nije skroz glatko kako bi trebalo, kako npr. rade nVidia drajveri.
Kad vec pominjes da je MATE, kod mene je Mint 13 Cinnamon x64, citao sam negde da instalacija Wine-a na MATE ume da pravi probleme. Mada, trebalo bi da radi. Probaj i ovako. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku toxic na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (20.2.2013) |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
Nešto ne verujem da treba da pečuješ igru već wine. Bar tako piše na onom uputstvu što si naveo. Onaj deo "attention!..." kaže da pečuješ wine a ne igru. Takođe igru pečuju developeri a ne korisnici ali možeš da je moduješ što opet nema nikakve veze sa tim da li ćeš imati bolje performanse osim ako ne poisključuješ ono što je uradio onaj rus i za to imaš mod (wot tweaks ili tako nešto se zove) da skineš. Kao što sam rekao ako pečuješ wine onda praviš ustvari novi wine koristeći određenu skriptu ili fajl i tako menjaš određeni deo samog wine-a. Rekompajliraš ga i onda koristiš taj novi koji si napravio. To je slično kao kad pišeš svoju skriptu pa moraš na kraju da koristiš program koji kompajlira to što si napisao u mašinski kod koji cpu razume. Elem tamo jasno kaže lik da je problem u drajveru za AMD i da se rekompajliranjem wine-a to rešava. Ima i onaj link za to i ogroman broj copy/paste-a ![]() I javi baš me interesuje jel radi WoT i na AMD grafici na linuksu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma znam sta kazu, ali... (:
Jedan patch krpi igru, odnosno, u pitanju je mod koji ja vec imam ubacen i koji povecava fps. Ko ga pravi i kako cemo da ga zovemo (patch/mod) je nebitno. Drugi, ovaj za AMD karte, krpi Wine, ali je tu zbog AMD karta (opet nebitno kako cu da ga zovem). Takodje, taj AMD patch nije potreban sa novijim verzijama Wine-a jer je taj problem navodno resen i kod mene se i ne pojavljuje. LM, igra radi, ali to je vise ,,radi" nego radi. ![]() ![]() Ocigledno je problem u (fking) AMD drajverima, igrao sam igru na Mint-u sasvim normalno do pre par meseci sa 8600GTS (fps indentican onom u Sedmici). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Pa i ja sam ranije igrao lepo na nvidi-i mislim 8500 i sasvim je lepo radilo.
Doduše to je ono što sam spominjao da je neki rus odradio pečovanje vajna. Jedino nije radio zum na ctrl ali ja ga inace koristim na srednjem kliku na mišu tako da i nije bitno. Ako neko igra na lindži bar na nvidia nek javi... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
[Monitor] BenQ G2420HD | Aibo | Opisi, recenzije i testovi | 31 | 6.4.2011 15:04 |
Vista (instalacija) | GeForce | Operativni sistemi | 29 | 9.5.2010 9:25 |