Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.2.2013, 18:40   #2301
Pumbaa
Član

Član od: 17.3.2010.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 84 puta na 52 poruka
Određen forumom Re: Malo Anime...

Citat:
zdravkelja kaže: Pregled poruke
Odlicna lista Eh, koliko ja jos treba da pogledam...
Na ovo bih svakako dodao i Death Note. Mislim da ne postoji bolji nacin da uvuces u anime nekoga ko anime uopste i ne gleda Pored Miyazakijevih filmova.
slazem se, nema nista bolje od Mijazakija za pocetak... ljudi koji ne gledaju anime vole njegove filmove.

Citat:
Roronoa Zoro kaže: Pregled poruke
fina je lista i ima dosta naslovakoje nisam pogledao

mda bez samuraja molim, to već ne mogu da svarim
da da, Samurai X: T&B OVA je stvar koji bih i ja svima preporucio kao nesto odlicno.
Pumbaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2013, 18:33   #2302
Lucic Nemanja
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 76 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lucic Nemanja

Je l' gledao neko Mirai Nikki (Future Diary). Ja ga danas završio i nije mi se nešto dopao.
Lucic Nemanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2013, 23:17   #2303
JoXa
Veteran

Član od: 13.7.2007.
Zahvalnice: 122
Zahvaljeno 97 puta na 64 poruka

Citat:
Lucic Nemanja kaže: Pregled poruke
Je l' gledao neko Mirai Nikki (Future Diary). Ja ga danas završio i nije mi se nešto dopao.
Evo, ja sam. Meni je anime "legao", tako da... Prepun malih obrta, zanimljivih likova i tenzije... Jedino što mi se nije dopalo jeste muzika - ima onaj Holivudski zvučni efekat koji se tako loše uklopio... Dobro je da je prvi opening odličan (ali je zato drugi meh). xD

Počeo sam da gledam Deadman Wonderland... Čini se da je na istu foru kao i Mirai Nikki. Odličan početak, kao i (engleski, nekim čudom) OP.
JoXa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2013, 23:36   #2304
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Ja sam krenuo da pratim D-Gray man stigao sam do 50 ep i ne mogu da verujem kako se, zasada, dobro odvija prica i otkrivaju stvari o glavnim likovima, stvarno posebno iskustvo. Najjaci mi je glavni negativac, koga covek ne moze da mrzi i da 'oce, prava retkost je videti tako nesto Videcu kako ce se stvari dalje odvijati, ali za sada mi se svidja anime

BTW jel valja da se pogleda Gintama , ja pogledah par epizoda i nesto mi ne deluje sjajno, pa rekoh mozda kasnije postane bolji...vidim da je ongoing anime i da ima oko 270 ep. pa nije to tako za dzabe, valjda Nesto slicno sam doziveo i sa Hunter x Hunter anime-om, ali nastavio sam da gledam i ispalo je da je sasvim pristojan anime...mozda je i sa Gintamom tako, pa rekoh da pitam nekoga ko prati
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2013, 4:07   #2305
Lucic Nemanja
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 76 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lucic Nemanja

Citat:
JoXa kaže: Pregled poruke
Evo, ja sam. Meni je anime "legao", tako da... Prepun malih obrta, zanimljivih likova i tenzije... Jedino što mi se nije dopalo jeste muzika - ima onaj Holivudski zvučni efekat koji se tako loše uklopio... Dobro je da je prvi opening odličan (ali je zato drugi meh). xD

Počeo sam da gledam Deadman Wonderland... Čini se da je na istu foru kao i Mirai Nikki. Odličan početak, kao i (engleski, nekim čudom) OP.
Postao mi je malo zanimljiviji pred kraj da bi se sve srušilo na kraju. I likovi su mi bzv, jedino mi je kul onaj overly manly men Marco! Skroz je badass lik !
Lucic Nemanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2013, 23:48   #2306
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.161 puta na 1.331 poruka

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Ja sam krenuo da pratim D-Gray man stigao sam do 50 ep i ne mogu da verujem kako se, zasada, dobro odvija prica i otkrivaju stvari o glavnim likovima, stvarno posebno iskustvo. Najjaci mi je glavni negativac, koga covek ne moze da mrzi i da 'oce, prava retkost je videti tako nesto Videcu kako ce se stvari dalje odvijati, ali za sada mi se svidja anime

BTW jel valja da se pogleda Gintama , ja pogledah par epizoda i nesto mi ne deluje sjajno, pa rekoh mozda kasnije postane bolji...vidim da je ongoing anime i da ima oko 270 ep. pa nije to tako za dzabe, valjda Nesto slicno sam doziveo i sa Hunter x Hunter anime-om, ali nastavio sam da gledam i ispalo je da je sasvim pristojan anime...mozda je i sa Gintamom tako, pa rekoh da pitam nekoga ko prati
DGM nije zavrsen tj kad zavrsis anime (tih 102/3 epizoda) trebao bi da nastavis sa mangom (kraj je recimo ostavljen open) ali manga izlazi jako sporo (teoretski na mesec dana). Sto se pak tice Gintame to je po meni najbolji comedy manga/anime koji sam gledao/citao...ali nije za svakoga posto je dosta epizodican i nema bas puno klasicnih arc-ova ali opet toliko je unikatan i zabavan (parodije na sve strane) da je po meni must watch/read.

Best momenti

I jos malo dobrih momenata

A da i meni omiljeni DGM OP
OP3

Poslednja ispravka: Exia (11.2.2013 u 23:59) Razlog: DGM
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Exia na korisnoj poruci:
Dreamfall (12.2.2013)
Stara 12.2.2013, 0:17   #2307
Dreamfall
Banned

^ Pogledacu i Gintamu posto sad ciljam neke duze i unikatne anime, ranije sam gledao uglavnom anime filmove i krace anime serije, pa i ono sto se vrtelo po TVu po koju epizodu,Digimoni, Zmajeva kugla,Yu-Gi-O i tako to , ali vremena se menjaju

Inace meni se mnoogo dopadaju opening i closing teme za DGM, jedna od glavnih stvari koja me je povukla da krenem da gledam anime je i prvi opening

DGM

Inace i ostali OST u DGM je od 20-e epizode nadalje poprimio karakter awesomeness-a BTW stigao sam do 65 ep , i cini se 'that shit is getting serious'
Stara 12.2.2013, 11:36   #2308
sale94
Deo inventara foruma

Član od: 26.4.2011.
Zahvalnice: 2.080
Zahvaljeno 1.638 puta na 1.357 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku sale94

Da se javim i ja nakon tolke pauze prisilne. Pa neke utisce ukratko da podelim.

Odgledao u skorije vreme Afro Samurai ono utisci pa mozda najlosiji anime u zadnje vreme, animacija odudara od svega sto sam video(cak i fist of the north star je imao bolji crtez), ne dopada mi se nije ni old style ni new style nego weird style, prica standardna likovi vade stvar tj ninja ninja. Kraj ocekivan ali i fail jer nije epic kao sto je trebalo ali prica i likovi su ok izvedeni ali serijal ko serijal je Flat za mene nema osecaja pravog animea.

School Days samo jedan komentar TWISTED LIKE HELL od samog starta pocinje lool this just another comedy romansa a zavrsava se kao wtf tragedija i svi ali apsolutno svi likovi u ovom animeu su losi iz nekog razloga, za glavnog protagonistu i da ne govorim to je da davljenje a ne divljenje, i na kraju nikog nisam ni zalio ni zavoleo, ali prica je cool iako ja licno ne volim comedy/teens glupace sa ragbistima or harems ali ovo je izuzetak morbidno i vredno gledanja.

Angel Beats ekstra anime dokaz da ne treba da lete delovi tela da bi serijal bio cool, pomalo blesav na momente i u sledecem momentu tuzan jako animacija mi je ekstra crtez simpatican likovi ono skupili se ubilo se svi su ludi na neki nacin, ume i da te nasmeje i da ti napravi knedlu u grlu kraj je fenomenalan zato sto je i ocekivan i neocekivan u isto vreme, kako se protumaci, i ne ostavlja ravnodusnim onog ko se udubi a to je glavno.

I jako dobru pouku barem sam ja tako protumacio ima da se od zivota ne odustaje nikad pre vremena, ma koliko da je lose da se pokusa izvuci najbolje, a kada se vreme priblizi i kada nema dalje onda se samo prepustis i olaksas sebi.

Poceo i da gledam Claymore i ekstra je akcija i prica su super a Clare je Badass totalni sto bi rekli ameri (mada nista manje nisam ni ocekivao jer sam nacuo iz komentara.

Poslednja ispravka: sale94 (13.2.2013 u 0:25)
sale94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2013, 17:28   #2309
Dreamfall
Banned

Pogledah sad DGM do kraja i moram da priznam da me je drugi deo druge sezone odusevio, koliko je prva sezona bila spora i okrenuta prema svakodnevnici glavnih likova, toliko je druga pokidala sa akcijom i revelation efektom Nekoliko jako unikatnih i gotivnih likova( Marsal Cross carina ) i par obrta u prici su me jako odusevili(makljaza na kraju i nova Lenalee ), a tu je i pesma iz 92,93. epizode koja je genijalna

:)

Kraj je jako glup, ali to ja zovem prvi FMA efektom, jbg kada su sustigli mangu odradice valjda posle, ili sve ispocetka kao Hunter x Hunter, ili jos jednu sezonu da zavrse pricu...odoh sad da citam mangu
Stara 19.2.2013, 10:01   #2310
Pumbaa
Član

Spoiler za sta nas ceka za prolecnu sezonu:
Stara 19.2.2013, 10:38   #2311
sale94
Deo inventara foruma

Dobrih stvari si postavio Pumba od svega toga mislim da obecavaju ova 3 naslova koja ce kad tad da mi padnu saka.

1.Shigeki No Kyonjin deluje totalno epic sa pricom taj survival instinkt etc, a i stil animacije mi se svidja pogotovo oblaci trailer

2. Devil Survivor 2 kolko sam ukapirao radi se po igri sa Nintendo Ds-a, valjda nece da zas**u jer realno igre vecina i nema neki materijal da se prebaci u serijal i to, mozda je ovo jedan od izuzetaka.

Inace deluje dobro a glavni lik me podseca po malo na onog iz Code Geass-a Lelounch-a, a stil je ko 2.5 D sa onim pozadinama kao da si u igri .

3. Kakumeiki Valvrave mi se svidja zbog nacina kako su uradjeni roboti.

Ovo sve ostalo od serijala deluje tipicno School zaplet, a prvi na listi sa leve strane ko polu hentai scenario i tako to uglavnom videcese ostali deluju budjavo, a Ove nisam osmotrio.

Poslednja ispravka: sale94 (19.2.2013 u 11:33)
Stara 19.2.2013, 10:43   #2312
Pumbaa
Član

ljudi koji su citali mangu(Shigeki No Kyonjin) kazu da je veoma dobra i da je jedna od popularnijih od ovih novijih. videcemo, sigurno cu pogledati prvih par epizoda da vidim o cemu se radi - deluje zanimljivo....
Stara 19.2.2013, 11:04   #2313
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Hm... ako sudimo po dobrim manga naslovima, onda je meni potencijalno najinteresantniji Karneval, jer je manga fenomenalna! Slično važi i za Aku no Hana (deluje kao uobičajeni shoujo, ali je manga prilično... pa, drugačija). Crtež je u oba slučaja sjajan, videćemo na šta će anime da liči...
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2013, 11:11   #2314
sale94
Deo inventara foruma

Iris posto ti jedina na forumu na ovih 100+ strana nisi obelezila Gantz u anime verziji kao totalni crap(ne racunajuci mene) vec si ga u celini obelezila kao vrlo dobar (izuzimajuci kraj) pa mi to govori da su tvoje preporuke na mestu.

Reko aj da barem procitam o cemu se radi u Aku no Hana summary, neki iz ovoga zakljucujem jedno ovo je jos jedna od onih Psycho Bitch, Going Crazy Trougao stvari hmm mirisem krv .

Daj jos neki detalj jel intezivna brain-damage prica, ili se odvija polako pa onda postaje wtf sa vremenom, glavno je da nije Flat znaci da te neki motiv tera da citas/gledas dalje, ako toga nema onda dzabe sve.

Poslednja ispravka: sale94 (19.2.2013 u 11:35)
Stara 19.2.2013, 16:11   #2315
Roronoa Zoro
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 243 puta na 183 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Roronoa Zoro

Aku no Hana jedno što može da uništi je cenzura, a plašim se da će je biti. no biće BD da ispravi stvari. manga je odlična

od ostalih Azazel 2, Ika-Musume, Hoihoi-san i Seitokai Y
Roronoa Zoro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2013, 21:38   #2316
Dreamfall
Banned

Ispratio sam malopre Hunter x Hunter (2011) do 67 epizode i jedva cekam sledecu epizodu, jako unikatan anime Pravo osvezenje nakon sto sam zavrsio sa supermracnim D. Gray Man-om ( i mangu sam procitao ). Ima li neko preporuku sta da se gleda dalje? Neki zavrsen anime sa vise epizoda bi bio OK, sad sam odgledao sve epizode ongoing anime koje pratim ( Magi, Fairy Tail, HxH etc. ) i treba mi nesto da mi brze prodje vreme do sledecih epizoda Gledam i Gintamu, ali to je vise relax anime, po par epizoda dnevno
Stara 19.2.2013, 23:53   #2317
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.390 puta na 717 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Magi citaj mangu bolje, jer iako je anime dobar seku mnogo mnogo stvari.
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci:
Dreamfall (22.2.2013)
Stara 21.2.2013, 14:58   #2318
Dreamfall
Banned

Krenuo sam sad da gledam Psycho-Pass i moram da priznam da mracniji anime nisam skorije gledao Anime je mesavina Dredd-a, Minority Report-a, CSI ( onog originalnog, bez onih komicnih tehno izmisljotina iz kasnijih sezona/klonova) i jos kojecega,a i ima neku svoju originalnu notu, ali je jako tezak za gledanje zbog tematike koju obradjuje. Znao sam da ce da bude mindfu*k anime kada sam video da se odvija u buducnosti i da se bavi ljudskom psihom, ali sam ipak pogledao. Anime je sjajan, da me neko pogresno ne shvati, ali je naporan jer se bavi najmracnijim delovima ljdudske psihe...Apsolutno mogu da ga preporucim, ali maksimalno po 5 epizoda dnevno, u cilju ocuvanja sopstvenog mentalnog zdravlja BTW nemojte mnogo da se vezujete za sporedne likove, ako pogledate anime, shvaticete zasto Inace anime jos nije zavrsen...jedva cekam da vidim sta ce da bude na kraju.

Opening

\o/

Poslednja ispravka: Dreamfall (21.2.2013 u 16:03)
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Dreamfall na korisnoj poruci:
Feferedon (22.2.2013), Marshall George (15.10.2013)
Stara 21.2.2013, 16:40   #2319
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka

^Deluje zanimljivo. Jel nesto na foru Ergo Proxy-a?
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.2.2013, 19:35   #2320
Dreamfall
Banned

Citat:
Tihi kaže: Pregled poruke
^Deluje zanimljivo. Jel nesto na foru Ergo Proxy-a?
Nisam gledao Ergo Proxy pa ne mogu da kazem.

Nego, ako bi neko mogao da mi hronoloski poredja (po toku radnje, ne po datumu izlaska anime) Mobile Suit Gundam anime serijal ( bez filmova) bio bih mu mnogo zahvalan Gledao sam nesto na Vikipediji, ali mi nista nije jasno, a jako bih voleo da odgledam ovaj serijal kako valja BTW krenuo sam malo da gledam Saint Seiya i zasada mi je meh, ni tamo ni vamo, pa ako je neko vec gledao moze da mi kaze da li anime vredi da se pogleda
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
animacija, anime, japan, serije

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta slušate od muzike... Covenant Opšta kultura 16381 7.5.2025 19:35
DivX to DVD VMedic Video/TV softver 67 29.6.2014 22:01
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:53.