![]() |
![]() |
![]() |
#5241 |
Član
Član od: 7.10.2012.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 236 puta na 96 poruka
|
![]()
Eto toliko koliko te je ton majstor blokirao, uvek dva puta meri pa jednom seci....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5242 | |
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]() Citat:
Ali nisam mnogo pogresio, blokirao me je na sve druge strane. Ali nije frka. Necu sad sesti i plakati. ![]() Coveku se ja ne svidjam i moj stil izrazavanja i ko zna cega. I zasto bi se ja onda bacao da radim sa njim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5244 |
Starosedelac
Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka
|
![]()
A koliko to brzo vi ulazite u krivine ili sta vec? Ja odkad igram ni jednom se nisam prevrnuo do sad.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5245 | |||
Veteran
|
![]()
Poslusajte ovaj zvuk...
E to je taj zvuk motora koji ja hocu da cujem u kabini, mozda jos za nijansu glasniji nego sto je kod lika.
Edit: napravio sam i zvuk turbine da zvuci slicno kao ova sa snimka. Treba nekom? Poslednja ispravka: ksrele (13.2.2013 u 15:44) |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (13.2.2013) |
![]() |
#5246 |
Starosedelac
Član od: 12.2.2012.
Zahvalnice: 2.888
Zahvaljeno 1.068 puta na 592 poruka
|
![]()
je bih hteo taj zvuk
![]() ![]() p.s To je taj zvuk kod Volvoa-a, a u igri prvi put kad sam provozao Volvo mislio sam da je bag i da mi se kamion ugasio na brzini od 90km kolkio se nista ne cuje u kabini .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5247 |
Veteran
|
![]()
Moze, postavicu javno ovde pa neka skida ko hoce.
Fora je sto sada malo vise susti a malo manje pisti. Zao mi je ali nebih da vam pakujem i .sii def fajl jer cu vam onda poremetiti originalne zvukove. Verovatno ce biti potrebno da podesite jacinu da vam odgovara. Ako znate. A ako treba, ja cu napisati upustvo kako se to radi. Napomena, trenutno sam napravio samo za Scaniju. http://dl.dropbox.com/u/35988013/zzz...d_by_Srele.zip |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci: | ||
Filip89x (13.2.2013) |
![]() |
#5248 |
Starosedelac
|
![]()
Ako moze da se odradi jednom prilikom i za Volvo bilo bi supish
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5249 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Naucicu vas kako da SAMI sebi podesite jacinu odredjenih zvukova. Da ne cekate da vam se neki moder smiluje i podesi vam kako bas vama odgovara. Za pocetak napravite foldere jedan u drugom na ovaj nacin: "def\vehicle\truck\kamion\sound\" Pocetak nije uopste bitan, moze biti i "D:\" ali ja preporucujem nesto ovako "D:\ETS2_Temp\mod_za_jacinu_zvuka\" Ono "kamion" treba da zamenite sa jednim od ponudjenih: -daf.xf -iveco.stralis -man.tgx -mercedes.actros -renault.magnum -renault.premium -scania.r -volvo.fh16 Ako zelite da odjenom napravite mod za vise kamiona onda morate u tom folderu truck da imate vise foldera za svaki kamion. Recimo, ja pravim za Scaniju i za Volvo. Imacu ovakve dve putanje: "D:\ETS2_Temp\mod_za_jacinu_zvuka\def\vehicle\truc k\scania.r\sound\" i "D:\ETS2_Temp\mod_za_jacinu_zvuka\def\vehicle\truc k\volvo.fh16\sound\" E sada bi bilo najbolje da pogledate sta imate od modova u mod folderu i ukoliko provalite da neki mod ima ovu putanju u sebi i nije zakljucan lozinkom, udjite u ove foldere (ovu putanju) i iskopirajte fajlove koji se nalaze unutra. Znaci unutra bi trebalo da budu dva fajla: interior.sii i exterior.sii. Ako medju modovima ne nadjete ovu putanju, tj ove foldere i fajlove onda cete ih morati potraziti u def.scs fajlu, tj taj cete fajl morati negde da otpakujete i da prokopate ove fajlove unutra. Za one koji ne znaju kako se to rade a zele samo da promene jacinu zvuka motora ili sirene ili turbine, evo ja prilazem ta dva originalna fajla za svaki kamion. Fajlovi su iz verzije 1.3.0. E sada, najlaksi deo. Otvorite ovaj file sa notepadom. Najlaksi nacin da otvorite ovaj file je da otvorite notepad (nadjete ga u start meniju) i onda samo prevucete file iz otvorenog foldera u notepad. E sad, kada pogledate ssadrzaj ovog fajla prvo cete primetiti kako on pocinje, pocinje sa ovim: Kod:
SiiNunit { Ovaj konkretan blok je glavni blok u fajlu i njega mozete da ignosirete. Ono sto je JAAAAAKO bitno je da svaka otvorena zagrada MORA da ima svoj par zatvorene zagrade. E, ajd sada da nadjemo blokove koji su interesantni za nas. Da napomenem da ja sada radim sa Scania interior.sii fajlom. Recimo ovaj blok odredjuje koji se zvuk i kako pusta za paljenje kamiona: Kod:
sound_data: .start { name: "/sound/truck/scania/int/start-int-mono.ogg" looped: false } U ovom bloku ne vidite liniju za podesavanje jacine, ali to je najmanji problem jer je mozete i sami dodati. Izmenjeni blok sada izgleda ovako: Kod:
sound_data: .start { name: "/sound/truck/scania/int/start-int-mono.ogg" looped: false volume: 0.3 } Sada je potrebno da nadjete blok koji vas zanima. Zvuk motora je podeljen po nekim blokovima obrtaja. Recimo za Skaniju su napravili sledece blokove: 600, 800, 1000, 1200, 1600, 2000 Za svaki posebno mogu da podesim jacinu i od koliko do koliko obrtaja da se cuje. Evo primer za 1000 obrtaja: Kod:
sound_engine_data: .e2 { name: "/sound/truck/scania/int/1000rpm-int-mono.ogg" looped: true pitch_reference: 1000 min_rpm: 818.0 max_rpm: 1155.0 volume: 0.45 } Za turbinu je potrebno editovati ovaj blok: Kod:
sound_data: .t { name: "/sound/truck/scania/int/turbo_int.ogg" looped: true volume: 0.4 } Kod:
sound_data: .r { name: "/sound/truck/scania/int/retarder.ogg" looped: true volume: 0.07 } Kada zavrsite editovanje, sacuvate file. Ne menjajte naziv niti extenziju! Ono sto je sada potrebno je da ovo zapakujete. Neko je ranije govorio da je potrebno podesiti WinZip na "store" opciju. Ja vam kazem da to nije potrebno. Probajte vi za pocetak samo da to zapakujete u Zip na "normal". Pa ako ne bude radilo onda cu objasiti kako se to radi na "store". Ali, pazite sta pakujete. Znaci pakuje se samo ovo: "def\vehicle\truck\scania.r\sound\" (naravno sa ona dva fajla unutra) Ukoliko vec imate neki mod koji cacka jacinu zvukova, onda da bi ovaj imao efekta morate ga namestiti da se ucita POSLE tog koji vec imate. To se radi tako sto se postarate da kada u mod folderu sortirate modove po imenu, da onaj sto ste poslednji dodali bude ispod onoga koji vec imate. Mod folder je (za Win7 i Vista): "c:\Users\USER\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod\" Ono "USER" je vase username na windows-u. Ako vam treba neka jos pomoc samo mi se obratite. http://www.sk.rs/forum/attachment.ph...1&d=1360769806 Edit: nemojte slucajno da se napravite pametni pa da zakljucate svoj mod sa lozinkom. Igra ga NECE moci otvoriti ![]() Edit2: u verziji 1.3.0 morate da stiklirate novi mod da bi vam radio. Nemojte ovo da zaboravite! ![]() Poslednja ispravka: ksrele (13.2.2013 u 17:51) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5250 |
Starosedelac
|
![]()
@ Ksrele Svaka cast, meni je i bolje tako, da sam podesim kako se meni svidja, jer se ukusi razlikuju
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5251 |
Član
Član od: 14.10.2010.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 326 puta na 164 poruka
|
![]()
Ksrele CARE!
Hvala! LM, evo ga konacno!!! VOLVO VNL!!! ![]() http://www.modbox.us/euro-truck-simu...o-vnl-780.html ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5252 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5253 |
Starosedelac
|
![]()
Laxi, da da prilicno su tihi, ali ne toliko kao u igri... Motor je tih i turbina i menjac se prakticno ne cuju, ali se cuju gume, vazduh i jednostavno zvuk cele mase kamiona od 40 i kusur tona ( zavisi sta se vozi ) koja tutnji 90km/h jos ako je neki stariji asfalt sa zakrpama i rupama tu se cuje citava sinfonija zvukova koju oni uopste nisu ubacili u igru ... Al dobro, vec ima dobar mod za Volvo i Reno al nije radio na 1.3.1 zato sto nije imao zvuk za reatredr... Sad zahvaljujuci Ksreletu znam kako da ga napravim da radi na 1.3.1
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filip89x na korisnoj poruci: | ||
Laxi (13.2.2013) |
![]() |
#5254 |
Novi član
Član od: 13.2.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Je li moguće prebaciti predstavništvo u drugi grad? Počeo sam iz Beča i sad sam uzeo garažu u Frankfurtu i želio bih da tamo bude moje predstavništvo. I koji je poslednji zvanični Patch?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5255 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5256 |
Novi član
Član od: 19.1.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Na koje dugme palim templomat i retarder?
Poslednja ispravka: Mikisa (14.2.2013 u 11:55) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5257 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5258 |
Veteran
|
![]()
Standardno retarder pojacavas na ' a smanjujes na ; ili obrnuto. (to su ti ona dva tastera levo od velikog sredisnjeg enter-a)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5259 |
Član
Član od: 7.2.2013.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 13 puta na 5 poruka
|
![]()
Da li mapu proširuju ovi iz SCS ili neko drugi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5260 |
Član
Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka
|
![]()
I jedni i drugi. SCS prosiruje mapu na Poljsku, ali to ce se placati i bice ko zna kad, a TCM mapu prave moderi i trebalo bi da izadje ovih dana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ets2, euro truck simulator 2 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard Truck Apocalypse | dodgeme | Simulacije vožnje | 19 | 4.3.2014 19:22 |
Truck Simulator 2009 | La.Prestige | Simulacije vožnje | 81 | 22.3.2012 23:47 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... | pinojle | Šta da kupim? | 76 | 25.12.2007 16:11 |