![]() |
![]() |
|
MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#201 |
Član
Član od: 11.1.2010.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 13 puta na 12 poruka
|
![]()
F2P počinje zvanično 05. 02.
Pitanje je da li početi na US ili EU serveru?! Prednost US servera: 1. izdavač će verovatno izdavati redovnije update-ove 2. ako se neko odluči da bude veteran, još ovih par dana može kupiti igru za 20$ (~15 evrića) http://store.enmasse.com/store/tera/...ctID.252818800 Prednost EU servera: 1. veći broj igrača iz EU (Srbije i exYU) Mana 1. veteran je 25 evrića (a pitanje je kakav će biti odnos ka kasnijim cenama) https://shop.tera-europe.com/products/se Lag sumnjam da će biti veći problem. Bar nije bio u Lotro-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Banned
Član od: 30.1.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Pa vidi razliku na eu stranici. Trenutačno za veterana dobit je 25€ i to je 50% manja cijena, kasnije će se vratiti na staru odnosno 50€.
5.2 će početi na EU to znamo ima i mjesec dana, a i jučer je potvrđeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Član
Član od: 7.4.2010.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 245 puta na 97 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Veteran
Član od: 11.2.2008.
Zahvalnice: 71
Zahvaljeno 69 puta na 53 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Član
Član od: 13.2.2012.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Evo da i ja dodam par redova... Pre svega veoma mi je drago što polako raste popularnost Tere na našim prostorima, a ako proverite moje pređašnje postove videćete da sam ovu igru počeo da igram od prvih zatvorenih beta (i američkih i evropskih) i naravno kupio sam igru i plaćao pretplatu do pre 4 meseca, ali uvek mi je nedostajalo to što nije bilo naših ljudi koji su igrali i nikada nije mogao da se napravi neki ozbiljniji balkanski gild... Mislim, postojalo je tu i tamo par nekih ex Yu gildova u pokušaju, ali sve je to bilo neozbiljno i sa malo članova... Da budem iskren, i sami serveri su bili poluprazni zbog nedovoljne popularizacije igre ili lošeg supporta-a od strane Frogstera, ali i zbog mesečne pretplate koja je dosta odbijala ljude...
U svakom slučaju, dovoljno je da gild ima 15+ aktivnih članova koji bi učestovavi u raidovima (hard & normal modes), Nexusima, GvG i BG, u regrutaciji i organizovanju eventova, da bi članovi gilda osetili sve aspekte ove igre... Što se tiče odluke da li igrati na NA ili Eu serveru, moraću da glasam za Eu, pre svega zbog pinga koji je na NA serverima 150-350 od čega je 150-200 igrivo, a sve preko 250 već pravi problem u pravovremenom korišćenju skilova, što na kraju može da rezultuje failovanje bosova u instancama, a da ne spominjem hard modove gde moraš da budeš precizan i tačan kao hirurg! Druga stvar je community, tj. broj igrača u određenom trenutku... Naime, na američkim serverima ljudi obično počinju da igraju u večernjim satima što je u našoj vremenskoj zoni negde od 2 ujutru... Pre tog vremena prilično je prazno i teže je naći dobar parti za instance ili je teže da se organizuje kvalitetan Battleground, a s obzirom da dolazi i 3v3 arena, biće još teže naći protivnike... Pritom, termini kada se održava Nexus su verovatno u neko nenormalno (za nas) vreme, a nexusi su bitni, i ne bi valjalo da ih ne radimo (dobija se dobra oprema). E sad sa druge strane En Masse je 100 puta bolji od Gameforgea po pitanju odnosa sa igračima i po pitanju patchova i poboljšanja ingame iskustva, ali čini mi se da GF polako počinje da se opamećuje i poboljšava kvalitet svojih usluga, jer je to jedini način da privuče igrače tj. poveća svoju zaradu. Vi svakako stavljajte sve informacije o dešavanjima u gildu na ovaj forum, a ja ću vam se priključiti sa svojih nekoliko charova i sa još nekim društvanjcem petog februara ![]() p.s. Nekoliko dana već isprobavam igrivost na NA serveru, pa sam napravio Mistika i snimio prvu instancu - Bastion of Lok... Uživajte u mom noobovskom hilovanju! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=WYBVvdhizd8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Član
Član od: 20.2.2012.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 25 puta na 23 poruka
|
![]() Citat:
NA verzije su uvek iznas EU,po popularnosti,po patchevima,itd Gameforge je vec uveliko poznata P2W kompanija ja nikako ne preporucujem EU ping mozete spustiti za 200-400 sa Latency Fix |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Član
|
![]() Citat:
Samo sam hteo da se ispravim, igra praktično i ne prelazi u P2W model s obzirom da ćeš sve te iteme svakako moći da dobiješ u igri na dropu u dandžnima, preko special eventa i gift boxova ili prosto kupovinom kod trade brokera... Drugim rečim, ako te mrzi da farmaš MW Alkahest ili Spellbind, a imaš novca za bacanje, možeš da ga kupiš u game store-u, ali ti ni to ne garantuje da će ti uspeti enchant ![]() Poslednja ispravka: Archive82 (1.2.2013 u 23:09) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Član
|
![]()
Treba napomenuti da Tera nije nista inovativno,igra ima dobru grafiku a sve ostalo je tu i tamo,znam da ce biti jako popularno sada jer ce to igrati i oni sto nikada nisu igrali mmorpg igre ipak je to Ubisoft...
Voleo bi da prekinu brisati stvari sto se nalaze u originalnoj Korea verziji igre... |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.196 puta na 7.161 poruka
|
![]()
A vidim ja već neko vreme nema gluposti po MMORPG podforumu...
Pa gde si senseo91, dugo te nije bilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Starosedelac
Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka
|
![]()
Ja vec stigo do lvl 50
![]() Najace su mi te rasprave oko warriora kao tankera, pored onih elin i first mmo trolla na globalu sto stalno izlecu. Slazem se da je lancer dosta bolji tank ali warrior isto moze to jako dobra da odradi. Pogotovo sto je tesko naci lancera, npr. juce sam ja tankao Akasha's Hideout jer nije mogao mm da nam pronadje lancera, pa je bilo 4 man party. Bez ikakvih problema i jako brzo smo odradili, no aggro problems od kojih strepe light klase. Tj. ustvari pronasao je on nama lancera koji udje u instancu i kaze ja nemam pot, za nju treba holy water da skines debuff i on kao nema to,a ne moze que uopste da nema al eto, ode. I sm sam isto istankao. Jedino ne znam da li bi mogao GL, trash je mnogo tezak a i bosovi nisu lagani, jako malo prostora za manevrisanje. Mada kad sam video klip da warrior tankuje Shandru Manayu HM mod obradovao sam se. I to a i 300k crit kao dps ![]() A najlepsa stvar tu je sto sa warriorom nije lako biti tank, sto udvostrucuje zabavu i izazov kad je boss na vama. Mnogo zabavnije nego dps npr, bas aktivno se borite protiv bosa i to je samo plus za vas. Jos samo do dodam, meni treba guild sad kad krene f2p. Jesam ja na Fraya serveru ali nisam se slozio sa Team Balkan guildom, ne ulazi mi se u onaj drugi samo Balkan, Sanctuary zvuci primamljivo ima 300 clanova a 25+ traze ![]() ![]() Poslednja ispravka: Iceman_37 (4.2.2013 u 14:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Član
|
![]() Citat:
Što se tiče gilda, meni je, dok je Tera bila P2P, uvek nedostajalo što nije bilo dovoljno naših ljudi da se napravi neki ozbiljan "naš" gild, pa bih sada svakako probao sa ovim "balkanom", makar da vidim kakva je atmosfera, kako ljudi igraju i tako... A inače bio sam svojevremeno u jednom od najjačih internacionalnih gildova na serveru, ali veruj mi da svaki gild, ma koliko da je jak i dobro organizovan, može da pukne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Starosedelac
Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 540
Zahvaljeno 291 puta na 243 poruka
|
![]()
Saznao danas sasvim slucajno za ovu igru i evo sad skidam,jos pola sata i gotovo.
Ne snalazim se bas najbolje u ovakvim igrama,nisam ih nikad igrao,ali mi igra deluje primamljivo....jel se ovo isplati igrati sam bez pridruzivanja nekoj grupi ? I da li mogu svoju skinutu instalaciju od 20gb da prebacim kod brata na komp ili mora i on posebno da skida ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Starosedelac
|
![]()
Da, kristale za monster aggro i reduce dmg from bosses. Dobro stvar sto moze da se cuva setup kristala nebih li se stalno menjao u letu, a za glifove za sada nisam imao problem da bas moram koristiti one za aggro. Sem toga naravno setup skilova na hotbaru na koji se moras navici kod warra, pa alt+1 za kada sam dps alt+2 drugi skill bar za defense stance. Realno, na NA verziji Tera stoji koliko je koja klasa teska za igranje i za warr pokazuje najvise. Cak i kao dps imate brdo skilova dok odradite rotaciju a npr slayer kad sam video pukne jedan skill i udari 600k...wtf ? Najaci dps in game je slayer kolko vidim. Uglavnom ne tanka se meni sa warrom, uzeo sam ga zbog DPS-a al odlicno je da u zeznutim situacijama uvek mozete biti off tank. Pogotovo spasiti parti kad lancer umre npr.
Slayer dodje nekako izmedju mobilitija koji ima warr i staticnosti berserkera, pa ispade izgleda najbolje sto se tice dpsa, ako ste spremni za melee akciju tj. Mada videh i da archer pukne 600k. Naravno nije sustain dps u pitanju kao kod warriora mozda al verovatno ukupno vise uradi slayer ili se kolju tu negde (pod uslovom da oboje dobro igraju). Mada pre bi zrtvovao malo dpsa jer je warrior mislim cvrsci od slayera. Barem sad kad igram slayer mnogo cesce popije neki napad, ne znam da li je to do igraca samo ili ogranicenja. Jos nisam siguran jel mu je base HP manji ? Cak i kao dps se osecam sigurno sa warrior-om, pogotovo zbog death from above sa reduce cd glifom i dosta endurence-a, gap closera itd. Backstab nikad bolji skill. A ovim zadnjim patchom dodaju vecu sansu da rising fury stunuje protivnika, oseca se nedostatak barem nekog cc-a kod warriora sem backstab-a. Steta sto nema neki solidan dps metar, cisto radi sebe interesuje me, ima nesto al je mnogo tesko podesiti. Mnogo spominjem ja ove brojke al gotivim big numbers, otuda i igram dps-a, ne zato sto svi govore da su laki, a nisu ni malo, barem ovde. U mmo karijeri najvise sam prista igrao i ne mogu vise. Sto se tice guilda i to, zovi mene gde budes isao, mogu i ja da probam ako nije TB na koji mislis a mozda ako se promeni nesto. Razlog sto sam izasao iz team balkan je sto sam se glup ja pokacio sa malim deristem nekim koji je jos bio podrzan od strane glavesina tog guilda koji nisu ni ucestvovali niti pokusavali da razumeju sta pricam vec onako kroz sprdnju stajali na cije mesto im se digo to da urade, dovidjena i to je to, cak i taj mali/mala je neko jaje (cenzurisana je druga rec xD) tu. E dokle god ima tih jajara po guildu ja se ne smaram sa istim. ![]() Inace najbitnija stavka sto se tice patcha > Speciality Shops do not sell Masterwork Alkahest or Spellbinds anymore. (Mogao sam potrositi onolko golda kolko sam imao da ih uzmem zadnji put xD) These items have been added to the following reward boxes: Valkyon’s Response IV, Rescue Supplies, Victor’s Spoils, Challenger’s Aide, as well as Lucky Boxes. Refined Alkahest and Masterwork Alkahest have been removed from the Nexus Reputation Store. Na tome planira da se zaradi, a kolko ce trebati free useru da se opremi videcemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Veteran
Član od: 17.5.2007.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 21 puta na 21 poruka
|
![]()
Bojane, da ti jasno odgovorim na tvoja pitanja:
Sve MMO igre u principu koriste "sveto trojstvo" tj. podelu klasa na tri osnovne uloge tank,hiler i damage diler tako da je i teru najlakse i najsmislenije igrati i na worldu dok radis questove a pogotovo u instancama u grupi sa jos 2 igraca sa kojima se u tom smislu uklapas. Ipak moguce je odraditi sve solo questove i levelovati do poslednjeg nivoa bez ikakvog pristupanja grupi/party-u ali ces levelovati sporije nego oni koji povremeno upecaju party. Sto se tice instalacije mozes da skines igru i patchujes kompletno kod tebe, pa da samo prekopiras instalacioni folder kod svog brata. Ice se ovamo u Team Balkan gildu pokacio sa nekom malom '92 godiste koja ima oversize ego i misli daje mnogo pametna, al nije to problem sa njom se pre njega i ja pokacio slicno a i jos neko posle ice-a. Ispala rasprava na chatu gilda, ice je pomenuo rec na k* i ovaj jedan momak sto bio online nije mnogo obracao paznju o kontekstu vec opomenuo ice-a zbog recnika i ispalo da brane ovu malu problematicnu. Meni je tamo trenutno ok, ima nezrelih ljudi ali mi dosli iz moje stare Balkanije nekih 15ak ljudi pa sa njima igram instance bamove itd. Sta je tu je nisam imao full acount da ja napravim Balkaniju pa sam upao odma kod ovih ljudi. Gild je tek startovao, trebace vremena da sve legne da se vidi ko je ko, da klinci odustanu kad dodje do neke barijere itd. Dotle trebace izbegavanja konfliktnih situacija, strpljenja i ozbiljnosti. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku branko78 na korisnoj poruci: | ||
bojanh (4.2.2013) |
![]() |
#216 |
Član
|
![]()
Ma meni je samo dovoljno da se nađe 5-6 normalnih ljudi sa kojima mogu da idem na instance i PvP, za neku tamo nezrelu ili isfrustriranu klinčurdiju me nije briga... U svim gildovima u kojima sam bio uvek je bio deo onih koji su više kočili gild nego što su ga unapređivali, ali to nikada i nikako nije smelo da utiče na ostale, aktivne i normalne članove da se dobro zabave i druže...
U svakom slučaju, voleo bih da svi ovde prisutni budemo u jednom gildu, jer ako se raštrkamo teško da ćemo ikada naleteti jedni na druge, a svakako mi više prija da komuniciram na svom jeziku nego na engleskom ili grčkom, koje inače govorim tečno... Još nekoliko veoma bitnih stavki su da gild ima svoj sajt sa forumom u kome će pisati najosnovnija pravila za sve koji žele da igraju hard modove ili PvP, event-kalendar kao i TS/Mumble/Vent kanal, jer kad budemo stigli do hard mod instanci, verujte mi - jedini način da preživimo jeste da imamo direktnu komunikaciju, da ne objašnjavam zašto, videćete već sami ili ću vam objasniti u igri koliko i sam znam... Aj razmislite još gde ćemo pa da se okupljamo i napravimo pičvajz na serveru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Član
|
![]()
Inače ljudi evo vam live stream, upravo momci na US serveru isprobavaju nove mounte i sl
![]() http://tera.enmasse.com/news/posts/t...er-live-stream |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Archive82 na korisnoj poruci: | ||
Iceman_37 (5.2.2013) |
![]() |
#218 |
Veteran
Član od: 17.5.2007.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 21 puta na 21 poruka
|
![]()
Verovatno nisam linkovao, eto:
http://teambalkan.forumbuild.com/index.php http://www.facebook.com/pages/Team-B...56343281042924 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku branko78 na korisnoj poruci: | ||
Archive82 (5.2.2013) |
![]() |
#219 |
Član
|
![]()
"We really want to make Tera the best game out there", lik je rekao, ja se složio, šta dalje reći...?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Starosedelac
|
![]()
Ja nesto iskreno da kazem. Lvlujem i naletim na zenu koja je lvlovala novog lika, pored njega ima par na lvl 60. Kao i sto sam ocekivao komentari na end game su, to je cist grind za gear. Kao i vecina kad se smori od end game pocne da ceni vise i ovaj questing, "good ol lumbertown". Jako u sustini nezadovoljna.
Guild koji je izbacivao fenomenalne guide-ove na YTu npr koji su igrali na verziji iz koreje, prostim komentarom su rekli: "TERA left us a bad impression concering the end-game particular the PvP aspect, but also the seemingless grinding of instances for no real purpose or goal other than "gearing up". Many of us where bored in the end and decided that TERA is no-longer a game which we will enjoy. " I nju kad sam pitao kakav je pvp, kaze probala bt i razocarala se. Spominjem nju al tako misli dosta ljudi koji igraju igru kako sam uspeo da naletim na high lvl ljude. Mada znam ja kako je to, od svega se zasitis i zapitas se... Jos neka misljenja na pitanje kakav je end game? vezano npr prilicno za enchanting. To be brutally honest, end game here is a grind fest for gear and enchantments all coming down to that dreaded RNG, you can work and save your ass off to lose it all and not even succeeding in 1 enchant/etc. Endgame dungeons can be intimidating to enter but fun however people judge you on gear score rather skill. If you find a static group you will progress fast ingame if not its a tough road to get into Endgame hard mode dungeons. Dodati sad na sve ovo F2P model koji nikom dobro nije doneo. Sve to opet staviti sa strane, nece mi dosaditi TERA i uzivacu u tim end game instancama kolko moze, hm modovima, 3-man runovima, naravno sve pod uslovom da imate dobru ekipu, pa kolko da se zabavimo odlicno. Dizajn instanci je vise nego odlican. Moze se prosto reci da nije ustvari igra ta koja je problem na kraju nego to koliko mi igramo pa svima zato dosadi i zato je endless grind ? Gw2 je za PvE probao nesto novo i nije uspeo, izbacio je razne boljke, uklonio to da nisi nagradjen za grind, uvek izvuces za ulozeno vreme ali sve to uradis prebrzo i sta ostaje onda? PvP...pravi end game ustvari za vecinu, secam se igrao sam i Aion, taj end game manje vise mi se svodio sem instanci na PvP i to je ono zbog cega sam je igrao na kraju, onaj brod Dredge ako se zvao je bio neki end game. Ja vise ni ne vidim mmo koji moze da ima bilo sta drugo sam endless grinda, takav je koncept u pve, zato je bitan taj pvp koji ovde izgleda nesto i nije na nivou. Nema 101 instanca u igri da samo mozete to da radite, na kraju ce sve da vam dosadi, a pogotovo stare boljke da kad se oderete od rada da uzmete nesto i onda failujete u enchantingu ko sto kaze covek gore. Rado bi da igramo, da imamo dobru ekipu jer je to najbitnije, ne moze se pobeci od grinda za gear i tog treadmilla koji ne prestaje ali barem cemo dobro da se zabavimo, na kraju sve dosadi. Vidimo se in game sutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
FIFA Online | Stefan 5 | Sportske simulacije | 234 | 23.7.2013 23:54 |
Online Riziko | KarloBasic | Pravljenje igara | 10 | 25.4.2009 10:02 |
online virus scan | Harmon23 | Zaštita | 3 | 15.4.2008 23:14 |
Ten golden rules of online gaming... | fingerprint | Brbljaonica | 2 | 25.3.2008 15:38 |
Pirati sa kariba ONLINE | dodgeme | Mrežne igre | 23 | 25.6.2007 14:27 |