Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.1.2013, 20:21   #4821
dallyborr
Starosedelac

Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
PREDATOR 011 kaže: Pregled poruke
kad cemo da vidimo sta ima novo ,kad izlazi pec?
navedi recima bar neku novost
Retarder radi kako treba da radi, DAF, Iveko, Volvo licencirani, mod menadzment...da vidite koji vam je mod aktivan a koji nije...svasta nesto.

...zezam se jos malo sa Skanijom u Zmodu...
dallyborr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2013, 21:34   #4822
Vozac12
Član

Član od: 28.5.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 42 puta na 30 poruka

Само да научим да користим тај програм има да ти одговорим на сканију са мојом мерџом :d
Vozac12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2013, 21:41   #4823
Markonije
Starosedelac

Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 276 puta na 179 poruka

Jel ovo bolja simulacija od German Truck Simulator-a ? (uopsteno gledano,grafika,mogucnosti)
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2013, 23:24   #4824
sens988
Banned

Član od: 30.10.2012.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku sens988 Slanje poruke preko AIM-a korisniku sens988 Slanje poruke preko Yahooa korisniku sens988 Slanje poruke preko Skypea korisniku sens988

Citat:
Markonije kaže: Pregled poruke
Jel ovo bolja simulacija od German Truck Simulator-a ? (uopsteno gledano,grafika,mogucnosti)
moje misljenje jeste i grafika i realnost igre
sens988 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2013, 23:56   #4825
dallyborr
Starosedelac

Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka

Citat:
Vozac12 kaže: Pregled poruke
Само да научим да користим тај програм има да ти одговорим на сканију са мојом мерџом :d
dallyborr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dallyborr na korisnoj poruci:
Filip89x (24.1.2013)
Stara 24.1.2013, 0:17   #4826
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke

Kad se setim cime sam se ja igrao kada sam bio mali i bio prezadovoljan i presrecan... a danas mi dodje burazer od 7 godina i ne skida se sa racunara.

Evo jedan primer: brat (86 god) i ja (84 god) smo se igrali tako sto smo kod dede na selu (selo Suvaja, opstina Bosanska Krupa, Bosna i Hercegovina) uzeli tačke (ona kolica za beton) i prislonili ujakov motor na njih (ili je to bio neki bajs) vec se ne secam. I glumili nemce sa onim njihovim motorima sa prikolicom pored. Onda se ja prisetim i uzmem parce daske pa nacrtam na njoj kazaljke za brzinu, lampice za svetla i zmigavce itd i to stavimo ispred. I tako ceo dan. A cela ta skalamerija stalno stoji u jednom mestu. Znaci mi se ni ne krecemo a u glavama smo ko zna gde.

Pa onda kada se smorimo odemo na "kafu" kod sestre (86 god) koja nam je spremi u starom ibriku, smucka zemlju i vodu a soljice su nam bili cepovi od flasa. Naravno da to nismo gutali, nismo bili toliko retardirani.
I onda nam keva ili tetka dotrce sa parcetom hleba namazanim sa masti i posut belim lukom i parcadima slanine (ja nisam bas voleo slaninu), ili namazan pekmezom.

A tek je bila fascinacija kada ujak dodje kamionom kuci. Jaooo... igranje u kabini ceeeeeeo dan. A ponekad smo i prespavali u kabini.

Mi smo imali detinjstvo, koje je, nazalost, prekinuo rat. Ne znam koliko danasnji klinci (verujem da ovde ima dosta mladih osoba koji ovo citaju) znaju da je igranje na racunaru samo 1% uzivancije od onoga sto sam gore napisao...

Zato ja, kada se vec ponekad igram na racunaru, trazim samo simulacije.

Ja sam sebi napravio, posto nigde nije postojalo tako nesto, PRAVI 3D "Ne ljuti se covece", znaci bez efekata i za*****cija. Prave figurice, pravi sto, prava soba, prava kockica. Mozes da rotiras pogled, zumiras. Igras protiv racunara, ili protiv protivnika na istom racunaru. Mogu sve kombinacije, osim net multiplayer, to tada jos nisam bio napravio.

Stim sto je to kompajlirano za 32bitne procesore i WinXP, nikako da ga prebacim na nove procesore i novi Windows.
Ja sam se kao mali igrao iks oks u skoli na tabli kuci na papiru,ne ljuti se covece, mica...
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 0:36   #4827
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Citat:
Vozac12 kaže: Pregled poruke
Auuu druze ako je tako, ajd odma na PM da te naucim kako da ga koristis.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 0:42   #4828
Vozac12
Član

Član od: 28.5.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 42 puta na 30 poruka

Citat:
dallyborr kaže: Pregled poruke
Ово је веробатно твој скин, а јесу ли те трубе и светла на кабини твој рад или тц мега мод?

Ксреле чим нађем времена обратићу се теби
Vozac12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 3:02   #4829
ksrele
Veteran

Ljudi, sada sam se opet malo provozao posle duzeg vremena pauziranja i primetio sam da ja mozda i nisam skroz upravu za ono skretanje.

Ipak se volan sporije okrece od one narandzaste tackice ali opet je za nijansu brzi od tockova. Meni tu ipak nesto smrdi.

Nego, da pitam ja vas nesto, da li je ovo bug:

Bug ili ne?

Obratite paznju na broj obrtaja. Ja ga namerno variram pritiskajuci i pustajuci gas, ali se brzina ne menja.

Kako je to moguce kada su motor i tockovi spojeni krutom vezom? To se zove "prenosni odnos" zar ne?

Jedino ako se ovako ne ponasaju i kamioni za automatskim menjacem u realnom zivotu.

Profi vozaci, sta kazete na ovo?
Stara 24.1.2013, 4:15   #4830
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

U stvarnosti bi se to moglo postici drzanjaem kvacila (djelimicno ili potpuno), da bi se sprijecilo trzanje, odnosno jak i nagli pogon na tockove.

E sad, ne znam da li su to napravili po toj logici, ili je bag, ili je jednostavno igra takva, nisu isli u detalje i nisu napravili takvu "krutu vezu."
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 12:13   #4831
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

@ksrele
ako vozis automatik tako mora ,tako automatici rade
a ako vozikas sa manuelnim menjanjem brzina ,onda je igra podesena da se ponasa kao da ima automatik
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 12:19   #4832
ksrele
Veteran

Citat:
@ksrele
ako vozis automatik tako mora ,tako automatici rade
a ako vozikas sa manuelnim menjanjem brzina ,onda je igra podesena da se ponasa kao da ima automatik
Aha, znaci i pravi automatici u realnom zivotu ovako rade jel?

Ako je tako onda OK.

Razmisljao sam o tome da bi mogli da naprave da se zvuk kamiona menja pod opterecenjem. A oni su napravili nesto slicno, oni su napravili da ti broj obrtaja motora opada pod opterecenjem a da ti je brzina maltene ista kao i pre pada obrtaja. Pa ti to onda stvori utisak da se zvuk promenio.
Stara 24.1.2013, 12:56   #4833
sasa s
Član

Član od: 7.10.2012.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 236 puta na 96 poruka

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Aha, znaci i pravi automatici u realnom zivotu ovako rade jel?

Ako je tako onda OK.

Razmisljao sam o tome da bi mogli da naprave da se zvuk kamiona menja pod opterecenjem. A oni su napravili nesto slicno, oni su napravili da ti broj obrtaja motora opada pod opterecenjem a da ti je brzina maltene ista kao i pre pada obrtaja. Pa ti to onda stvori utisak da se zvuk promenio.
Vidi Srecko ovako, pravi automatici (kamioni) ne rade tako u stvarnosti, znas da sam itekako merodavan da pricam o tome. Toliko su automatici odradjeni u stvarnosti da je to prosto neverovatno, toliko precizni, uskladjeni obrtaji, znaci sve je odradjeno maksimalno dobro, onaj ko sedne u kamion koji je automatik i da slusa samo zvuk motora i menjanje brzina nikada ne bi izvalio da je automatik, uopste se ne ponasaju kao kola, to su dva razlicita sveta.

Ovo sto se tebi desava na onom tvom snimku to ima neke veze sa nekim modom, nesto tu nije kako treba, to se desavalo ranije kod mene ali ne mogu da se setim zbog kog moda to bese.
sasa s je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 13:10   #4834
ksrele
Veteran

Citat:
sasa s kaže: Pregled poruke
Vidi Srecko ovako, pravi automatici (kamioni) ne rade tako u stvarnosti, znas da sam itekako merodavan da pricam o tome. Toliko su automatici odradjeni u stvarnosti da je to prosto neverovatno, toliko precizni, uskladjeni obrtaji, znaci sve je odradjeno maksimalno dobro, onaj ko sedne u kamion koji je automatik i da slusa samo zvuk motora i menjanje brzina nikada ne bi izvalio da je automatik, uopste se ne ponasaju kao kola, to su dva razlicita sveta.

Ovo sto se tebi desava na onom tvom snimku to ima neke veze sa nekim modom, nesto tu nije kako treba, to se desavalo ranije kod mene ali ne mogu da se setim zbog kog moda to bese.
Eee pa meni i bas nedostaje taj zvuk. Mozda bi zvucao malo drugacije da vozim na manuelno menjanje brzina ali tako mi je opterecujuce. A ovaj automatik mi nekako prebrzo menja brzine. Mislim na to da izmedju brzina ima jako malo "medjugasa" tj nekog razmaka. A i brzine su nekako kratke, ali to valjda tako i treba. Ako stavim menjac sa manje brzina ni tamo brzine nisu ni malu duze, onda ne mogu da idem brze od 80km/h a da mi se motor ne dere ko manijak. Ma sescu ja i prepraviti onaj od 8 brzina, malo cu da ih razvucem i bice bolji osecaj.

Nego, ne znam koji bi to mod mogao da pravi... mozda ona glupa Daliborova fizika? Verovatno je ona u pitanju. Drugih modova koji imaju dodira sa kamionom nemam. Menjac je standardan kao i motor. Imam mod za zvuk, zuta svetla, flare, prikolice, Resproject map-a... nemam pojma sta jos napamet pisem, ali ne mogu da se setim da imam mod koji cacka prenos i brzine osim vec spomenute fizike od doticnog.

Ljudi, dajte mi povratne informacije, da li se ovo desava i kod vas? Znaci ubrzavajte u 12-toj i onda samo pustute gas i posmatrajte kazaljku za obrtaje sta se desava. I tako uradite nekoliko puta kao i ja.
Stara 24.1.2013, 13:50   #4835
PREDATOR 011
Član

Citat:
sasa s kaže: Pregled poruke

Ali su radili tako nekada ,a ova igra nije savrsenstvo nego neki pokusaj realnosti pa su stvaraoci ubacili kako je to nekada bilo sa starijim modelima menjaca '90 -ih
i kod mene se desava isto sa automatikom ali kada prebacim u manuelni rezim toga nema
Stara 24.1.2013, 13:52   #4836
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Ksrele, cemu omalovazavanje rada drugih ljudi? Ako ti se ne dopada nesto od Dalibora ili bilo koga drugog, samo izbaci taj mod i gotovo. Nema nikakve potrebe da govoris da je mod glup, jer je to uradio da bi nam svima igra bila bolja. Ako ti se nesto dopada - pohvali, ako ne - predji preko toga i nadji nesto sto ti odgovara. Mislis da su se meni dopali na pr. svi skinovi koje sam video? Nisu, ogromna vecina. Ali nikom nisam rekao da mu je skin glup, jer je u to ulozio svoje vreme i trud, i jer je odlucio da to ponudi i nama, a to treba postovati.

Poceo sam da vozim Rusiju, ali osim na pocetku, kada sam video celu mapu, sada pritiskom na M ne mogu nikako da vidim onaj deo u Rusiji. Kuda idem vidim jedino preko GPS navigatora, ali to je bliza okolina, cak i kad podesim na najmanje. Ovo mi posebno nedostaje jer ionako retko vozim trasom koju izabere GPS, biram svoje puteve do cilja. Posto sam u Rusiji u slobodnoj voznji (sa zakacenom prikolicom) imam problem jer bez mape nemam pojma kuda vozim. Sreca u nesreci sto su ovi gradovi u Rusiji prakticno svi na jednom pravcu, nisu rastrkani, ali opet nije to to. Zanima me moze li kako ova mapa da se namesti da bude ok, moze li originalna da se umanji, gde se to radi, moze li recimo da se promeni broj zoomova itd? Ima li kakav mod za tako nesto?

Novi FH. Prelep je. ETS2 je trebao da izadje par meseci kasnije, pa da vozim ovo:

Poslednja ispravka: Alchemist (24.1.2013 u 19:21)
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 14:01   #4837
ksrele
Veteran

Citat:
Alchemist kaže: Pregled poruke
Ksrele, cemu omalovazavanje rada drugih ljudi? Ako ti se ne dopada nesto od Dalibora ili bilo koga drugog, samo izbaci taj mod i gotovo. Nema nikakve potrebe da govoris da je mod glup, jer je to uradio da bi nam svima igra bila bolja. Ako ti se nesto dopada - pohvali, ako ne - predji preko toga i nadji nesto sto ti odgovara. Mislis da su se meni dopali na pr. svi skinovi koje sam video? Nisu, ogromna vecina. Ali nikom nisam rekao da mu je skin glup, jer je u to ulozio svoje vreme i trud, i jer je odlucio da to ponudi i nama, a to treba postovati.
Onaj ko ne postuje mene i moj rad ne zasluzuje ni da ja postujem njega i njegov.

Ja sam tu njegovu fiziku svakako prepravio tako da mi je posluzila cisto samo kao pocetna tacka ka modifikaciju. Mogao sam uzeti i bilo ciju i tako je prepraviti. Doduse, nisam sve prepravljo pa je mozda nesto ostalo sto je on cackao pa utice na broj obrtaja.

Ali, evo vidim da nisam jedini sa problemom, znaci nije do modova.
Stara 24.1.2013, 14:08   #4838
sasa s
Član

Član od: 7.10.2012.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 236 puta na 96 poruka

Citat:
Ali su radili tako nekada ,a ova igra nije savrsenstvo nego neki pokusaj realnosti pa su stvaraoci ubacili kako je to nekada bilo sa starijim modelima menjaca '90 -ih
i kod mene se desava isto sa automatikom ali kada prebacim u manuelni rezim toga nema
Kod mene se u igri ponasa sasvim normalno, jedno vreme sam imao isti problem ali vise nemam, neki mod je zezao 100%. A razlika u tehnogoliji iz 90-ih i sada je ogromna, doveli su sve do savrsenstva, prvi put kada sam seo u moju skaniju (R 500 automatik) bio sam zatecen sa onim sto sam video, kratko receno: savrsenstvo.

Citat:

Poceo sam da vozim Rusiju, ali osim na pocetku, kada sam video celu mapu, sada pritiskom na M ne mogu nikako da vidim onaj deo u Rusiji. Kuda idem vidim jedino preko GPS navigatora, ali to je bliza okolina, cak i kad podesim na najmanje. Ovo mi posebno nedostaje jer ionako retko vozim trasom koju izabere GPS, biram svoje puteve do cilja. Posto sam u Rusiji u slobodnoj voznji (sa zakacenom prikolicom) imam problem jer bez mape nemam pojma kuda vozim. Sreca u nesreci sto su ovi gradovi u Rusiji prakticno svi na jednom pravcu, nisu rastrkani, ali opet nije to to. Zanima me moze li kako ova mapa da se namesti da bude ok, moze li originalna da se umanji, gde se to radi, moze li recimo da se promeni broj zoomova itd? Ima li kakav mod za tako nesto?

Novi FH. Prelep je. ETS2 je trebao da izadje par meseci kasnije, pa da vozim ovo:

http://img72.imageshack.us/img72/1607/newfh.jpg
Slazem se sa tobom, taj mod smo radili Dalibor i ja, Dalibor je sve odradio sta treba a ja sam mu pomogao samo sa mojim iskustvom iz stvarnosti i mod je odradjen 90% tacno kako treba, da smo samo blize jedan drugom napravio bi se mod 100% tacno ali i pored svega toga taj mod za fiziku je najbolji i najrealniji od svih koji postoje na internetu.

A to sto Srecko imas problem sa obrtajima to nema veze sa tom fizikom, kao sto rekoh, neki drugi mod vam pravi taj problem...
sasa s je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 15:04   #4839
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

Disgusting.
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.1.2013, 15:48   #4840
PREDATOR 011
Član

Citat:

to ti pravi neki mod koji na obicnoj mapi radi normalno a sa afrikom ili rusijom pokazuje samo evropu ,npr nemogu da koristim daliborov mod za svetla jer sa njim mi pokazuje samo mapu evrope ili 1 mod sto sam imao za skidanje limita brzine
probaj da ubacujes 1 po 1 mod i videces u kojem modu je problem (mislim na modove koji imaju def fajlove)

@sasa s
znam i ja da su sadasnji automatici savrsenstvo i tako je jos od pocetka milenijuma ali '90 -ih su bili kao u igri i zato me nije nikad ni cudilo sto se tako ponasa ,a bilo je tako i bez modova tako da kod mene bar nije do bilo kojeg moda
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:30.