Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.1.2013, 17:10   #2261
JoXa
Veteran

Član od: 13.7.2007.
Zahvalnice: 122
Zahvaljeno 97 puta na 64 poruka
Određen forumom Re: Malo Anime...

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Bleach kao ideja jeste sjajan, ali da su fino zaokruzili i zavrsili pricu posle drugog ark-a ili koji je to vec bio po redu,
Spoiler za spoiler!:
Ichigo gubi moci i vraca se "normalnom zivotu"
sve bi bilo sjajno. Vestacko produzavanje manga serijala samo zbog popularnosti i dobre zarade mi uzasno ide na nerve, a Bleach je klasican slucaj toga...
Apsolutno se slažem sa tobom.

Erm, sada gledam Mirai Nikki (aka "Future Diary"). Nisam video da ga ovde pominjete, skroz je OK anime - ništa spektakularno, ali vredi utrošenog vremena. Ima 26 epizoda, do petnaeste sam stigao.
JoXa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.1.2013, 0:52   #2262
__UM__
Veteran

Član od: 13.1.2008.
Zahvalnice: 244
Zahvaljeno 25 puta na 23 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku __UM__

Citat:
Bleach kao ideja jeste sjajan, ali da su fino zaokruzili i zavrsili pricu posle drugog ark-a ili koji je to vec bio po redu,
Spoiler za spoiler!:
Ichigo gubi moci i vraca se "normalnom zivotu"
sve bi bilo sjajno. Vestacko produzavanje manga serijala samo zbog popularnosti i dobre zarade mi uzasno ide na nerve, a Bleach je klasican slucaj toga...
Greska bi bila jer je toliko stvari ostalo nedoreceno, malo jesu zapetljali taj kraj Aizen arc-a, ali mislim da bi smesno bilo da se anime takvog kalibra zavrsi na taj nacin, a da pritom nismo videli toliko stvari.
Inace mogu li da zamolim za preporuku anime-a, trenutno pratim One Piece, Naruto, Detective Connan?

Poslednja ispravka: __UM__ (15.1.2013 u 19:08)
__UM__ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.1.2013, 23:09   #2263
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Odgledah sad Neon Genesis Evangelion i one pratece filmove(bez ovih novih rebuild izdanja), i ne znam sta da kazem, sta se desilo sa ovim serijalom ja ne znam...prvo anime, od 26 epizoda sve je bilo OK negde do 20, a onda krece raspad sistema, mislim jesam shvatio, uglavnom, sta je pisac rekao, ali to je kraj i odgovor na pitanja postavljena od epizode 21-26, a sta se desilo sa pitanjima iz prvih 20 epizoda? Cenim ja kraj u stilu Zigija Frojda, ali vise cenim da mi kazu sta se na kraju desilo i sta je bilo sa glavnim likovima i da se razresi misterija iza dogadjaja koji su opisani. Onda rekoh da odgledam filmove, a ono neki su manje vise preradjen anime, a jedan potpuno ignorise anime i ponudi mi kraj koji je WTF, suprotan uglavnom svemu sto je anime objasnjavao . Stoga mi je ocajnicki potrebno drugo misljenje/stav ili objasnjenje WTF se desilo u ovom anime-u? Imam takvu losu naviku da razbijam glavu kada ne mogu da resim neki problem ili kada mi neko umesto objasnjenja prospe neki BS tipa 'upotrebi svoju mastu'

BTW da li vredi da se odgledaju ovi rebuld filmovi, tj. da li imaju vise smisla od anime? Mnogo mi je zao sto mi je ovo prvo mecha anime ostvarenje koje sam odgledao, trazio sam nesto laganije da se uputim u zanr, a dobio sam mind twisted psihoanalizu Sva sreca da sam paralelno krenuo da pratim i Tegnen Toppa Gurenn Lagann i nisam ostao u ubedjenju da je mecha los zanr...jos ima nade

Preporuka za anime za UM od mene je Sword Art Online jos ako volis MMORPG igre,puna kapa. Kraj ima smisla BTW i ostavlja prostora za nastavak, a pritom odgovara na sva pitanja Jos sam krenuo da pratim i Magi , prve 2 epizode i za sada je OK, videcu sta ce dalje biti
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Dreamfall na korisnoj poruci:
mmn2911 (19.4.2013), __UM__ (16.1.2013)
Stara 16.1.2013, 1:48   #2264
Roronoa Zoro
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 244 puta na 184 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Roronoa Zoro

@Dreamfall

obavezno pogledaj filmove, mda pošto si gledao sada seriju možda bi trebao kasnije, pošto je prvi film rekapitulacija 70% serije, drugi ostalih 30% + novi materijal, dok treći i aktuelni je 100% nov materijal, a čeka se i četvrti i ujedno poslednji (nadam se u ovo vreme 2014-15 u bioskopima u Japanu) + 6-7 meseci za DB/DVD izdanje

tako da možeš da sačekaš da odrade sva četiri filma, a do tada će ti i sećanje na seriju izbledeti i gledaćeš sve kao prvi put. naravno NGE filmovi su praznik za oči
Roronoa Zoro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Roronoa Zoro na korisnoj poruci:
Dreamfall (16.1.2013)
Stara 16.1.2013, 17:10   #2265
Dreamfall
Banned

^ Odgledah i ova dva dostupna Evangelion rebuild filma i nekih uvodnih 7min od treceg koji kruze netom, i moram da kazem da tako ispricana prica ima mnogo vise smisla od one koja je servirana tokom, i u finalu, anime i onih filmova posle nje Jeste da prva dva filma prilicno lice na anime, ali i one male promene donose poboljsanje, i moram da priznam da ne bih imao nista protiv da se serijal zavrsio sa drugim filmom, mnogo kvalitetniji kraj od onog iz anime, iako nije sve objasnjeno...videcemo sta ce biti u ova dva preostala filma, do tada mogu mirno da spavam i odgledam neki drugi anime ...sada imam vec 2 on hold i 4 ongoing (cekam release novih epizoda )
Stara 16.1.2013, 17:54   #2266
bvitnik
Starosedelac

Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka

-> Dreamfall, odgovore na pitanja koja ostavlja Evangelion nećeš naći. Jednini način da malo bolje razumeš serijal je da se upoznaš sa okolnostima u kojima je nastao.

Tim rečeno, obavezan materijal za čitanje se nalazi na sledećim adresama (najbolje čitati tim redom):

1. MDWigs' Musings
2. EvaOtaku
3. [EVA] Tom's take on the Newtype 100% art book (Part 00)
4. The “Save Asuka” Project
5. The NGE Fan-Geeks Commentary Project
bvitnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci:
Dreamfall (17.1.2013)
Stara 16.1.2013, 18:09   #2267
__UM__
Veteran

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Odgledah sad Neon Genesis Evangelion i one pratece filmove(bez ovih novih rebuild izdanja), i ne znam sta da kazem, sta se desilo sa ovim serijalom ja ne znam...prvo anime, od 26 epizoda sve je bilo OK negde do 20, a onda krece raspad sistema, mislim jesam shvatio, uglavnom, sta je pisac rekao, ali to je kraj i odgovor na pitanja postavljena od epizode 21-26, a sta se desilo sa pitanjima iz prvih 20 epizoda? Cenim ja kraj u stilu Zigija Frojda, ali vise cenim da mi kazu sta se na kraju desilo i sta je bilo sa glavnim likovima i da se razresi misterija iza dogadjaja koji su opisani. Onda rekoh da odgledam filmove, a ono neki su manje vise preradjen anime, a jedan potpuno ignorise anime i ponudi mi kraj koji je WTF, suprotan uglavnom svemu sto je anime objasnjavao . Stoga mi je ocajnicki potrebno drugo misljenje/stav ili objasnjenje WTF se desilo u ovom anime-u? Imam takvu losu naviku da razbijam glavu kada ne mogu da resim neki problem ili kada mi neko umesto objasnjenja prospe neki BS tipa 'upotrebi svoju mastu'

BTW da li vredi da se odgledaju ovi rebuld filmovi, tj. da li imaju vise smisla od anime? Mnogo mi je zao sto mi je ovo prvo mecha anime ostvarenje koje sam odgledao, trazio sam nesto laganije da se uputim u zanr, a dobio sam mind twisted psihoanalizu Sva sreca da sam paralelno krenuo da pratim i Tegnen Toppa Gurenn Lagann i nisam ostao u ubedjenju da je mecha los zanr...jos ima nade

Preporuka za anime za UM od mene je Sword Art Online jos ako volis MMORPG igre,puna kapa. Kraj ima smisla BTW i ostavlja prostora za nastavak, a pritom odgovara na sva pitanja Jos sam krenuo da pratim i Magi , prve 2 epizode i za sada je OK, videcu sta ce dalje biti
Odlicna preporuka, sreca sto ovako kratko traje, ko zna sta bi bilo sa mnom da sam imao vise epizoda za gledanje - malo su ubrzali neke stvari.
Stara 16.1.2013, 19:04   #2268
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.390 puta na 717 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross

Kad god gledam neki "duzi" anime, odem lepo na wiki istog ostvarenja i gledam samo canon arc-ove i sve je lepo i bajno Sem kod Naruta koji ubija u pojam sa flashback-ovima, sva sreca pa sam prvo gledao Shippuden (pa mi je sve bilo novo) inace bih poludeo
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 0:51   #2269
Dreamfall
Banned

Citat:
bvitnik kaže: Pregled poruke
-> Dreamfall, odgovore na pitanja koja ostavlja Evangelion nećeš naći. Jednini način da malo bolje razumeš serijal je da se upoznaš sa okolnostima u kojima je nastao...
Hvala za dodatne informacije, procitao sam sve i neke stvari su mi sada jasnije, shvatio sam da je ono zapetljavanje na kraju anime i filmovima koji su usledili, a od kojih je kako vidim svaki imao svoju podverziju , razlog nedostatka budzetskih sredstava, a nove rebuild filmove sam prihvatio kao pravu pricu serijala,tj kao nesto sto ima njusku, rep, opipljivu formu, a nadam se i smisleniji kraj Procitao sam i da je sam pisac rekao nesto kao u fazonu da je prica Evangeliona kao lavirint i da ne moze da se objasni, sto je odlicno opravdanje za izradu hiljadu razlicitih verzija iste price i za zgrtanje nove kolicine novca , a sa druge strane deluje logicno kada se analizira radnja serijala

Sa druge strane moram da se slozim i sa necim sto je rekao jedan lik iz komentara na sajtu gde sam gledao anime i Evangelion filmove : ,, I see Evangelion as a flawed masterpiece, you can't deny it's ingenuity but you must hate every version of the end there is. It's as if writer lost inspiration at the very end and wrote the ending so there can be one. Although writer maybe didn't want a series to end, I think that, near the finale, he realised that there is so much left to be told... I hope he will tell us what he wanted then with his new movies...BTW penguin rocks ''
Stara 17.1.2013, 16:18   #2270
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka

Fate/Stay Night - Pogledao jedva do kraja, tupava i dosadna serija. Neko me je ovde bio upozorio na to ali kad ne umem da slušam.

Sad gledam FA: Brotherhood i već mi se, oko 20. epizode, više sviđa od prvog FA. Čini mi se da će razni interesantni likovi biti mnogo bolje razrađeni (npr. Mustang i ekipa oko njega). Mada, dovoljno je samo to što je Winry zaastupljenija i ja sam srećan.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 16:30   #2271
Roronoa Zoro
Starosedelac

onda pogledaj Fate/Zero, dosta ga ljudi dižu u nebesa, ali kda sam video kako recimo izgleda Alensandar Makedonski, reko' neka hvala
Stara 17.1.2013, 18:48   #2272
Lucic Nemanja
Starosedelac

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 65
Zahvaljeno 76 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Lucic Nemanja

Kul je Fate/Zero, svakome bih ga preporučio, ali nikako nije nešto što treba dizati u nebesa. Gledao sam ga samo zbog Aleksandra, mnogo mi se dopao lik !
Spoiler za spojler:
Mada sam sve vreme znao da će ga kad tad ubiti pošto je jasno naglašeno ko su zvezde serije od samog početka, opet mi je bilo žao kad se to desilo
Lucic Nemanja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 21:16   #2273
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka

Za one koji još ne shvataju zašto je Zeon izgubio rat.

Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 21:49   #2274
AngeR
Član

Član od: 30.1.2011.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 36 puta na 27 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku AngeR

Jer ima neke velke razlike izmedju one piece anime i mange ? Jurio sam one piece dugo po epizodama i skorije sam stigao do zadnje, ali sad mi mnogo smorno da cekam da sledeca epizoda izadje pa hocu da citam mangu, ali ne znam da li ima neke razlike posto ne bi da citam ako je sve isto .
AngeR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.1.2013, 0:37   #2275
Dreamfall
Banned

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Sad gledam FA: Brotherhood i već mi se, oko 20. epizode, više sviđa od prvog FA. Čini mi se da će razni interesantni likovi biti mnogo bolje razrađeni (npr. Mustang i ekipa oko njega). Mada, dovoljno je samo to što je Winry zaastupljenija i ja sam srećan.
Cekaj tek da vidis sveopsti haos u zadnjih 5 epizoda, ne zna se ko pije, a ko placa, a onda se na kraju sve savrseno uklopi fantasticno ispricana prica, a kraj je najpravedniji moguci imajuci u vidu da braca moraju da plate neku cenu za ono sto su uradili na pocetku Uz Death note moj najomiljeniji anime

BTW nisam gledao Fate/Zero zato sto sam cuo da je Coa Makedonski predstavljen kao
Spoiler za sta:
zensko , sto mi se nije uklapalo u viziju A.M. koju sam stvorio u glavi uceci istoriju
Stara 18.1.2013, 1:09   #2276
Roronoa Zoro
Starosedelac

@AngeR

i nema razlike, mda od anime se očekuje da odrade baš badass neke delove, a ono mlitavo.

slobodno se prebaci na mangu, ja sam recimo pola godine batalio anime sada sam sustigao i o5 pauza do sledeće zime, a manga se naravno redovno prati
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Roronoa Zoro na korisnoj poruci:
AngeR (18.1.2013)
Stara 18.1.2013, 1:34   #2277
__UM__
Veteran

Citat:
AngeR kaže: Pregled poruke
Jer ima neke velke razlike izmedju one piece anime i mange ? Jurio sam one piece dugo po epizodama i skorije sam stigao do zadnje, ali sad mi mnogo smorno da cekam da sledeca epizoda izadje pa hocu da citam mangu, ali ne znam da li ima neke razlike posto ne bi da citam ako je sve isto .
Ne primecujem razliku, mozda recimo kada idu ka Fishman Island Kraken je u animeu vise stradao, cini mi se da su mu je Zoro odsekao tentacle, dok u mangi mislim da nije bilo toga vec se jedino Rafi bio sa njim kako bi ga pripitomio. Ali preporucio bih ti da cekas i ne pratis mangu jer se ja redovno razocaram kada prodjem kroz pricu a ne dozivim tako lepo kao sto je to kada gledas animirano. I ovaj Z arc je dodat u animeu zbog filma, tih par epizoda nema u mangi.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku __UM__ na korisnoj poruci:
AngeR (18.1.2013)
Stara 18.1.2013, 1:44   #2278
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
__UM__ kaže: Pregled poruke
Ali preporucio bih ti da cekas i ne pratis mangu jer se ja redovno razocaram kada prodjem kroz pricu a ne dozivim tako lepo kao sto je to kada gledas animirano.
Ja bih ti preporučila upravo suprotno, jer originalni materijal je uvek bolji od animacije, i redovno se razočaram kad vidim koliko je anime površan, bled i loše nacrtan spram manga-e. A najčešće se i naglo prekine produkcija, posle par sezona, dok manga i dalje nastavlja sa pričom.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
AngeR (18.1.2013)
Stara 18.1.2013, 2:10   #2279
Roronoa Zoro
Starosedelac

One Piece i dalje donosi fine $$ tako o prekidu produkcije nema govora

za crtež se slažem, znao je da bude od sasvim korektnog do odvratnog, ali više ovo drugo

a u OP-u nema nekog filozofiranja tako da površnosti/dubini ne treba da raspravljamo (da li je ima ili ne)
Stara 18.1.2013, 2:21   #2280
Dreamfall
Banned

Citat:
Ja bih ti preporučila upravo suprotno, jer originalni materijal je uvek bolji od animacije, i redovno se razočaram kad vidim koliko je anime površan, bled i loše nacrtan spram manga-e. A najčešće se i naglo prekine produkcija, posle par sezona, dok manga i dalje nastavlja sa pričom.
Moram da kazem da se delimicno slazem sa tobom Popularna manga je uglavnom bolje nacrtana od anime adaptacije, ali je posebno kada neki akcioni momenti iz mange 'ozive' uz pomoc OSTa i kvalitetnog voice over-a Ja recimo volim da pratim anime i mangu paralelno, pa kad anime sustigne mangu i krenu smor filleri, ja okrenem mangu i pratim do kraja aktuelnog arc-a, onda pogledam anime adaptaciju i tako ukrug Izuzetak su anime koje su kompletirane i imaju malo epizoda...to je vec po mom misljenju skockana prica i tu retko citam mangu ako je ima

BTW naisao sam na ovaj anime Claymore i pitam se valja li ga odgledati? Sta vi mislite?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
animacija, anime, japan, serije

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Šta slušate od muzike... Covenant Opšta kultura 16381 7.5.2025 19:35
DivX to DVD VMedic Video/TV softver 67 29.6.2014 22:01
Malo kritike nije na odmet Covenant O SK-u uopšte 77 3.7.2006 13:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:49.