![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | |
Veteran
Član od: 13.7.2007.
Zahvalnice: 122
Zahvaljeno 97 puta na 64 poruka
|
![]() Citat:
Erm, sada gledam Mirai Nikki (aka "Future Diary"). Nisam video da ga ovde pominjete, skroz je OK anime - ništa spektakularno, ali vredi utrošenog vremena. Ima 26 epizoda, do petnaeste sam stigao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2262 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Inace mogu li da zamolim za preporuku anime-a, trenutno pratim One Piece, Naruto, Detective Connan? ![]() Poslednja ispravka: __UM__ (15.1.2013 u 19:08) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
Odgledah sad Neon Genesis Evangelion i one pratece filmove(bez ovih novih rebuild izdanja), i ne znam sta da kazem, sta se desilo sa ovim serijalom ja ne znam...prvo anime, od 26 epizoda sve je bilo OK negde do 20, a onda krece raspad sistema, mislim jesam shvatio, uglavnom, sta je pisac rekao, ali to je kraj i odgovor na pitanja postavljena od epizode 21-26, a sta se desilo sa pitanjima iz prvih 20 epizoda? Cenim ja kraj u stilu Zigija Frojda, ali vise cenim da mi kazu sta se na kraju desilo i sta je bilo sa glavnim likovima i da se razresi misterija iza dogadjaja koji su opisani. Onda rekoh da odgledam filmove, a ono neki su manje vise preradjen anime, a jedan potpuno ignorise anime i ponudi mi kraj koji je WTF, suprotan uglavnom svemu sto je anime objasnjavao
![]() ![]() BTW da li vredi da se odgledaju ovi rebuld filmovi, tj. da li imaju vise smisla od anime? Mnogo mi je zao sto mi je ovo prvo mecha anime ostvarenje koje sam odgledao, trazio sam nesto laganije da se uputim u zanr, a dobio sam mind twisted psihoanalizu ![]() ![]() Preporuka za anime za UM od mene je Sword Art Online jos ako volis MMORPG igre,puna kapa. Kraj ima smisla BTW i ostavlja prostora za nastavak, a pritom odgovara na sva pitanja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Starosedelac
|
![]()
@Dreamfall
obavezno pogledaj filmove, mda pošto si gledao sada seriju možda bi trebao kasnije, pošto je prvi film rekapitulacija 70% serije, drugi ostalih 30% + novi materijal, dok treći i aktuelni je 100% nov materijal, a čeka se i četvrti i ujedno poslednji (nadam se u ovo vreme 2014-15 u bioskopima u Japanu) + 6-7 meseci za DB/DVD izdanje tako da možeš da sačekaš da odrade sva četiri filma, a do tada će ti i sećanje na seriju izbledeti i gledaćeš sve kao prvi put. naravno NGE filmovi su praznik za oči |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Roronoa Zoro na korisnoj poruci: | ||
Dreamfall (16.1.2013) |
![]() |
#2265 |
Banned
|
![]()
^ Odgledah i ova dva dostupna Evangelion rebuild filma i nekih uvodnih 7min od treceg koji kruze netom, i moram da kazem da tako ispricana prica ima mnogo vise smisla od one koja je servirana tokom, i u finalu, anime i onih filmova posle nje
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
Starosedelac
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
|
![]()
-> Dreamfall, odgovore na pitanja koja ostavlja Evangelion nećeš naći. Jednini način da malo bolje razumeš serijal je da se upoznaš sa okolnostima u kojima je nastao.
Tim rečeno, obavezan materijal za čitanje se nalazi na sledećim adresama (najbolje čitati tim redom): 1. MDWigs' Musings 2. EvaOtaku 3. [EVA] Tom's take on the Newtype 100% art book (Part 00) 4. The “Save Asuka” Project 5. The NGE Fan-Geeks Commentary Project |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bvitnik na korisnoj poruci: | ||
Dreamfall (17.1.2013) |
![]() |
#2267 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Kekule Mekule
|
![]()
Kad god gledam neki "duzi" anime, odem lepo na wiki istog ostvarenja i gledam samo canon arc-ove i sve je lepo i bajno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sa druge strane moram da se slozim i sa necim sto je rekao jedan lik iz komentara na sajtu gde sam gledao anime i Evangelion filmove : ,, I see Evangelion as a flawed masterpiece, you can't deny it's ingenuity but you must hate every version of the end there is. It's as if writer lost inspiration at the very end and wrote the ending so there can be one. Although writer maybe didn't want a series to end, I think that, near the finale, he realised that there is so much left to be told... I hope he will tell us what he wanted then with his new movies...BTW penguin rocks ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Fate/Stay Night - Pogledao jedva do kraja, tupava i dosadna serija. Neko me je ovde bio upozorio na to ali kad ne umem da slušam.
![]() Sad gledam FA: Brotherhood i već mi se, oko 20. epizode, više sviđa od prvog FA. Čini mi se da će razni interesantni likovi biti mnogo bolje razrađeni (npr. Mustang i ekipa oko njega). Mada, dovoljno je samo to što je Winry zaastupljenija i ja sam srećan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Starosedelac
|
![]()
onda pogledaj Fate/Zero, dosta ga ljudi dižu u nebesa, ali kda sam video kako recimo izgleda Alensandar Makedonski, reko' neka hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Starosedelac
|
![]()
Kul je Fate/Zero, svakome bih ga preporučio, ali nikako nije nešto što treba dizati u nebesa. Gledao sam ga samo zbog Aleksandra, mnogo mi se dopao lik
![]() Spoiler za spojler:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Član
|
![]()
Jer ima neke velke razlike izmedju one piece anime i mange ? Jurio sam one piece dugo po epizodama i skorije sam stigao do zadnje, ali sad mi mnogo smorno da cekam da sledeca epizoda izadje pa hocu da citam mangu, ali ne znam da li ima neke razlike posto ne bi da citam ako je sve isto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() BTW nisam gledao Fate/Zero zato sto sam cuo da je Coa Makedonski predstavljen kao Spoiler za sta:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Starosedelac
|
![]()
@AngeR
i nema razlike, mda od anime se očekuje da odrade baš badass neke delove, a ono mlitavo. slobodno se prebaci na mangu, ja sam recimo pola godine batalio anime sada sam sustigao i o5 pauza do sledeće zime, a manga se naravno redovno prati |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Roronoa Zoro na korisnoj poruci: | ||
AngeR (18.1.2013) |
![]() |
#2277 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku __UM__ na korisnoj poruci: | ||
AngeR (18.1.2013) |
![]() |
#2278 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Ja bih ti preporučila upravo suprotno, jer originalni materijal je uvek bolji od animacije, i redovno se razočaram kad vidim koliko je anime površan, bled i loše nacrtan spram manga-e. A najčešće se i naglo prekine produkcija, posle par sezona, dok manga i dalje nastavlja sa pričom.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
AngeR (18.1.2013) |
![]() |
#2279 |
Starosedelac
|
![]()
One Piece i dalje donosi fine $$ tako o prekidu produkcije nema govora
za crtež se slažem, znao je da bude od sasvim korektnog do odvratnog, ali više ovo drugo a u OP-u nema nekog filozofiranja tako da površnosti/dubini ne treba da raspravljamo (da li je ima ili ne) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2280 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() BTW naisao sam na ovaj anime Claymore i pitam se valja li ga odgledati? Sta vi mislite? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
animacija, anime, japan, serije |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |