Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.1.2013, 16:51   #4661
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
Samim tim ces moci okrenuti volan za 90° a u igri ce se okrenuti za celih 900° ili koliko vec
To je onda potpuno bezveze, mada sam pretpostavio. Stvar je u tome sto putanja mog volana treba da bude identicna onom na ekranu, jedino tako se ima pravi osecaj. Neko je ranije postavio klip sa YT-a gde lik tako vozi, i covek je pitao: "Kako da podesim volan da mi bude kao na ovom klipu?" Taj lik verovatno ima otvoren volan, potpuno bez blokade, a ti ga isprogramiras na koliko hoces 360, 720 stepeni ili vise. Sa formula volanima to nije to, jer ne mogu ja da okrenem 5cm ulevo, a da gledam na ekranu kako okrece 30cm.

Ja sa razmisljam da probam preko dzojstika. Kazu da nije lose kad se naviknes, lakse je i upravljati, a svakako je prijatnije od misa i tastature.

Poslednja ispravka: Alchemist (17.1.2013 u 16:59)
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 16:57   #4662
Alchemist
Član

@ Kolinsbv - Ne bih rekao da je to bug, problem se verovatrno moze resiti. Ja ga nisam imao dok sam vozio preko misa.

@ Moravac - Nemamo mi problem sa downloadom onog moda jer nam je potreban prevod sa nemackog , vec zato sto link za download umesto da pocne da skida ili da vodi na neku drugu stranicu sa direktnim linkom, stalno ucitava ponovo istu stranu. Takav je bar slucaj kod mene.
Stara 17.1.2013, 17:49   #4663
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Sto se tice linka, da ponovim, nasao sam ga, malo teze doduse, ali nadjoh ga i poceo sam download ali ide uzasno sporo. Sa free nalogom sa upload.com (valjda).

Sto se tice okretanja volana, sta mislite kako bi vozili pravi kamion kada bi volan mogao okrenuti samo za 270° sa kraja na kraj, ili pola od toga od sredine do jedne strane (koliko je tipican potenciometar koji je unutar jeftinijeg gaming volana)? To bi bilo neverovatno glupo i preosetljivo za jedan kamion.

Stoga su u igri napravili realni ugao okretanja volana, sto ja u potopunosti podrzavam. Ako imas volan koji moze da se okrene za isti ugao kao i taj volan u igri koji je na kamionu, onda imas super realnu uzivanciju. Ali, ako nemas para za takve volane i imas onaj obican, onda je OK da ti radi nelinearnost. Zasto? Pa zato sto ces ti volan jako retko okretati bas u pun levi/desni vec ces vecinu vremena voziti negde oko sredine, a u tom opsegu igra sasvim prati tvoj gaming volan. Znaci uzmimo ovakav primer: 0° neka bude na sredini. Ti pomeris volan za 5° levo ili desno i volan u igri se pomeri za toliko. Ti pomeris na 10° i volan se u igri pomeri za isti ugao, i tako sve do, recimo 30° kada se volan u igri pomeri na 31° i onda idemo tako nelinearno dalje. Na 40° pomeraj volana ti imas 45° pomeraj volana u igri.... i kada ti pomeris volan na 135° (pun levi ili desni) u igri se volan okrene na 450°.

Po meni je ovo sasvim OK reseno. A ovu nelinearnost podesavas bas sa tim slajderima u igri.

E sad, mozda bi bilo dobro kada bi postojala opcija da ti podesis u igri za koliko stepeni se moze okrenuti volan ali onda tockovi nece pratiti taj zakretaj. Oni ce skretati za veci ugao od volana. To se zove prenosni odnos. Ako ga povecate onda ce kamion biti veoma osetljiv na pomeranje volana. Ne znam da li me shvatate ili ne.

Opet cu da ponovim, igra je super uradjena po tom pitanju.

Nego, onaj problem sa okretanjem tockova mozete lako sami da skontate. Prebacite se na onaj pogled gde vidite prednje tockove i onu tackicu koja pokazuje koliko ste okrenuli volan. Ta tackica se pomera istom brzinom kao i volan unutar kabine. I onda uporedite tackicu sa tockovima i videcete da tockovi mooooogo sporije dolaze do zadate pozicije. Krenu oni u isto vreme ali tockovi kasnije stignu, tj sporije se okrecu.

Po meni opasan bug. Ne znam sta vi mislite po tom pitanju.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 18:01   #4664
kolinsb
Član

Član od: 19.8.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 52 puta na 37 poruka

ksrele, ja sam na to i mislio, i po meni je to bug koji treba bas hitno ispraviti. pogotovo dolazi do izrazaja u krivinama pod 90°. ja smotam volan, i usporim, ali opet se ne mogu zadrzati u svojoj traci, nego predjem u suprotnu bas zbog toga sto tocak kasni s okretanjem. a nitko mi ne rece, da li je moguce vratiti stari profil i igrati s njim normalno nakon sto se obrise ruska mapa i profil koji se na njoj koristio?
kolinsb je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 18:15   #4665
ksrele
Veteran

Citat:
Alchemist kaže: Pregled poruke
Ja sa razmisljam da probam preko dzojstika. Kazu da nije lose kad se naviknes, lakse je i upravljati, a svakako je prijatnije od misa i tastature.
Dzojstik, mislis na onu palicu sa kojom se voze simulacije aviona? Jer to se zove Dzojstik. Ko zna... mozda bi sa tim bilo interesantno voziti, ali mene bi smorilo.

A ako mislis na Dzojpad, to je ona mala plasticna stvar sto drzis u ruci kao daljinski, ima dugmice na sebi. Meni je sa tim jos gore voziti. Dodje mu skoro isto kao i sa tastaturom. Opet moras da "pumpas" (brzo prisitkas) tastere da bi skretao ili polako kocio. Jedino ako nemas one analogne dzojstike na njemu, e onda je to malo druga prica. Onda mozes na jedan da podesis skretanje a na drugi gas. Tamo postoje mali potenciometri pa mozes i na pola da skrenes. Samo su oni jako osetljivi. Tesko je precizno skrenuti sa njima.

E ljudi moji, ja sam pre jedno 10-tak godina imao volan za igranje. Sa gasom i kocnicom i menjacem. I to sam ga ja sam napravio od drveta i nekih limova. 3 potenciometra, 4 tastera. Eeee to su bila vremena. Kako se sa tim igralo.

A onda sam "odrastao" i vise mi ne stoji da ja u sobi imam drveni volan za igranje igrica. I ovako se skrivam od mojih kada igram ETS2. Misle da sam prolupao.

Ako se neko razume u mehaniku i elektroniku mogu mu objasniti kako sam ga napravio. Mada, ima tema na Elitesecurity forumu. I tamo sam "ksrele" pa potrazite moje postove i teme. Ja vrlo rado pomazem ljudima.
Stara 17.1.2013, 18:17   #4666
ksrele
Veteran

Citat:
kolinsb kaže: Pregled poruke
ksrele, ja sam na to i mislio, i po meni je to bug koji treba bas hitno ispraviti. pogotovo dolazi do izrazaja u krivinama pod 90°. ja smotam volan, i usporim, ali opet se ne mogu zadrzati u svojoj traci, nego predjem u suprotnu bas zbog toga sto tocak kasni s okretanjem. a nitko mi ne rece, da li je moguce vratiti stari profil i igrati s njim normalno nakon sto se obrise ruska mapa i profil koji se na njoj koristio?
Pa da, u tim krivinama je najgore.

Ne znam da li se meni obracas za ovaj drugi deo, ali da ti kazem da ja ne igram sa tom Ruskom mapom i mislim da mapa nema veze sa tockovima, a i profil uvek koristim isti sa kojim sam i poceo od prve verzije igre. Mada, verovatno se nisi meni obracao ali si sve napisao u jednom pasusu pa me to zbunjuje.
Stara 17.1.2013, 18:18   #4667
kolinsb
Član

Član od: 19.8.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 52 puta na 37 poruka

Citat:
Pa da, u tim krivinama je najgore.

Ne znam da li se meni obracas za ovaj drugi deo, ali da ti kazem da ja ne igram sa tom Ruskom mapom i mislim da mapa nema veze sa tockovima, a i profil uvek koristim isti sa kojim sam i poceo od prve verzije igre. Mada, verovatno se nisi meni obracao ali si sve napisao u jednom pasusu pa me to zbunjuje.
hehehe ma nema veze ruska mapa s tockovima gore sam vec pitao za tu rusku mapu, pa vidim niko ne odgovara
kolinsb je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 18:22   #4668
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

Citat:
kolinsb kaže: Pregled poruke
Dobro, kakvu vi to rusku mapu igrate? Nisam podugo citao forum vidim spominjete novi profil? hmmmm ok, novi profil + ruska mapa, sve radi OK. Da li mogu vratiti stari profil i obrisati rusku mapu, kad htjednem nastaviti igrati sa starim profilom tamo gdje sam stao? Neda mi se tek tako baciti 31lvl cccc

ja igram ovu
http://www.eurotruck2.com.br/2013/01...y-valerat.html
sto se tice profila lako ti je da vratis stari ,ja igram 4 ili 5 profila i svaki ima svoje modove
iz foldera ets2 u dokumentima prebaci foldere mod i profile u neki drugi folder npr. profili za ets2
i kada hoces stari ,samo ih zamenis
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 18:30   #4669
ksrele
Veteran

Citat:
PREDATOR 011 kaže: Pregled poruke
...ja igram 4 ili 5 profila i svaki ima svoje modove
iz foldera ets2 u dokumentima prebaci foldere mod i profile u neki drugi folder npr. profili za ets2
i kada hoces stari ,samo ih zamenis
Pa da, jedino je bedno ako zaboravis da ih prebacis pa udjes u igru i prc... ili punke igra ili ne radi kako treba pa dok ne skontas da si zaboravio prebaciti modove, pa se vratis, pa otvaras Commander ili (jos gore) My Computer, pa burlas po folderima, pa kopiras, pa zatvaras te otvorene prozore, opet klikces na ikonicu i ulazis u igru.

Dobro, ajd, nije to puno koraka, ali brate mene to nekad zesce mrzi.

Ja bih napravio nekoliko .bat fajlova za svaki profil i onda lepo stavim shortcut-ove na desktop, podesim ikonice i pilaj.
Svaki .bat kada se pokrene brise sve iz mod i profile foldera i kopira u njih ono sto je u nekom zadatom folderu. I kada to zavrsi pokrene .exe od igre.

Ustvari, ja se uopste nebi patio sa tim. Vozis brate jedan isti profil i cao. Ja bas hocu da vidim dokle cu dogurati sa levelom.

Ko ima najveci od vas ovde? Mislim na level.
Ja sam na 50. cini mi se, ili tu negde +/-1.
Stara 17.1.2013, 19:57   #4670
moravatz
Član

Član od: 14.10.2010.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 326 puta na 164 poruka

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
moravatz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 20:15   #4671
Haris
Član

Član od: 25.11.2012.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 15 puta na 9 poruka

Evo druze, ja sam level 63 i 232.000 pređenih kilometara, vozim samo Mercedes.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ets2_00002.jpg
Viđeno:	68 puta
Veličina:	29,6 KB
ID:	45247  
Haris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Haris na korisnoj poruci:
ksrele (18.1.2013)
Stara 17.1.2013, 20:45   #4672
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

Ja sam tek deveti nivo, skoro sam poceo igrati i igram pomalo.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 21:01   #4673
sens988
Banned

Član od: 30.10.2012.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku sens988 Slanje poruke preko AIM-a korisniku sens988 Slanje poruke preko Yahooa korisniku sens988 Slanje poruke preko Skypea korisniku sens988

Citat:
Haris kaže: Pregled poruke
Evo druze, ja sam level 63 i 232.000 pređenih kilometara, vozim samo Mercedes.
koliko dnevno vozis casova?
sens988 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 21:02   #4674
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

Mozda i ne vozi puno, ako je poceo igrati kad je izasla igra, to mu je pola sata dnevno.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 21:48   #4675
moravatz
Član

Jbga, poceo sam novi profil sa Trucksimom pre koji dan. Sad sam pred 17. levelom, sa nekih 24000+km i 30000+exp.
Bez zurbe, vazno je da se vozi
I da, VOLVO & DAF
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku moravatz na korisnoj poruci:
Laxi (17.1.2013)
Stara 17.1.2013, 22:32   #4676
moravatz
Član

[QUOTE=PREDATOR 011;1679785]ja igram ovu
http://www.eurotruck2.com.br/2013/01...y-valerat.html
sto se tice profila lako ti je da vratis stari ,ja igram 4 ili 5 profila i svaki ima svoje modove
i kada hoces stari ,samo ih zamenis [/QUOTE

Da li si probao da pokrenes rusku mapu zajedno sa Trucksim mapom?? Tj, radi li ta kombinacija?
Stara 17.1.2013, 22:58   #4677
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

neverujem jer se kolju nisu na istoj osnovi
mada nisam probao ko zna ,ako ima dobrovoljac pa da proba
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.1.2013, 23:33   #4678
Alchemist
Član

Citat:
Pa zato sto ces ti volan jako retko okretati bas u pun levi/desni vec ces vecinu vremena voziti negde oko sredine, a u tom opsegu igra sasvim prati tvoj gaming volan. Znaci uzmimo ovakav primer: 0° neka bude na sredini. Ti pomeris volan za 5° levo ili desno i volan u igri se pomeri za toliko. Ti pomeris na 10° i volan se u igri pomeri za isti ugao, i tako sve do, recimo 30° kada se volan u igri pomeri na 31° i onda idemo tako nelinearno dalje. Na 40° pomeraj volana ti imas 45° pomeraj volana u igri.... i kada ti pomeris volan na 135° (pun levi ili desni) u igri se volan okrene na 450°.
Da, to je tako namesteno, i ako vec ne moze kako treba, onda to jeste ok, ali sustinski je opet prilicno manjkavo. Na ovom klipu (nije ETS2, ali svejedno) se vidi upravljanje kamionom volanom za formulu sa 90 stepeni levo i desno: http://www.youtube.com/watch?v=lF9Ytt6He8A (obrati paznju kako na 8:43 volan u igri prati pravi volan, ali kad pravi na 8:44 okrene do kraja, 90 stepeni u desno, na monitoru obidje jos jedan pun krug ). Lik jos napisao "This is how it should be done." Ne bih se slozio da cu u igri jako retko okretati pun levi ili desni, okrecem ga cesto, nekad zeznem smer, pa okrecem na sred puta, okrece se pun i kod parkiranja, kad primasis raskrsnicu itd.)

Na ovom klipu je volan koji ma rotaciju od 900 stepeni (Logitech G27), pa su pravi volan i onaj u igri potpuno sinhronizovani (vidi se lepo od 12:08, kad treba da skrene pod pravim uglom udesno, da je za to potrebno okrenuti volan tacno 270 stepeni):
http://www.youtube.com/watch?v=3YCIgLkCiVA&NR=1

Sto se tice dzojstika, mislio sam na pravi dzojstik, naravno, ne na gamepad.

Stara 18.1.2013, 0:06   #4679
minist@r
Veteran

Član od: 13.2.2011.
Zahvalnice: 402
Zahvaljeno 144 puta na 119 poruka

Ovo je moja zver
minist@r je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku minist@r na korisnoj poruci:
Laxi (18.1.2013), markos807 (18.1.2013)
Stara 18.1.2013, 0:48   #4680
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.795 puta na 1.854 poruka

Pojavila se na steamu i odmah najprodavanija...nemci
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:53.