Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.12.2012, 22:06   #4261
wroomster
Banned

Član od: 7.7.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 150 puta na 87 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Ovaj put samo delić LiNuXovih novih puteva kod Saltzburga, opet sa Let it Snow.
wroomster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku wroomster na korisnoj poruci:
Boris Lozac (24.12.2012)
Stara 24.12.2012, 22:17   #4262
Boris Lozac
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 171 puta na 98 poruka

Mis, volan? Ima te svuda po putu A i ovaj YT kad ubrza frejmove izgleda ko da ides 240
Boris Lozac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2012, 22:48   #4263
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

Evo nadjoh malko vremena da sredim Volvo-a

PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2012, 22:53   #4264
wroomster
Banned

Član od: 7.7.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 150 puta na 87 poruka

Volan, ali stalno zveram okolo, prvi put sam vozio tuda, a teško je držati pravac dok gledaš u stranu. U početku sam imao jako loš fps, ne znam šta ga je spopalo, ali čim sam ugasio svetla, opet je bilo u redu
wroomster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2012, 2:20   #4265
Alchemist
Član

Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka

Citat:
PREDATOR 011 kaže: Pregled poruke
Evo nadjoh malko vremena da sredim Volvo-a

Gledah malo ovaj tvoj enterijer, mislio sam da se niko vise ne bakce time, pa se prijatno iznenadih, pogotovo sto je za Volva koga i ja vozim, jer svi voze i sminkaju samo Scaniu kao da je Sveto pismo , iako je za voznju duplo neupravljivija od Volva. Evo mojih enterijera, od silnih kombinacija nisam znao koji da vozim, na kraju sam se odlucio za prvi.

Inace mi je od estetskih modova kabina najbitnija, mozda i jedina bitna, jer to je ono sto gledam non-stop dok vozim i jako mi je bitno da mi boje vizuelno odgovaraju i da me nista ne iritira. Kakav je spolja -ok, i za to koristim neki svoj skin, ali da mi je preterani bitno - nije, jer ga ne vidim tokom voznje. Vidim da ljudi prave sve i svasta, i sve je naravno za pohvalu, ali meni neke stvari prosto nisu bitne. Da li su logoi na Ai vozilima originalni ionako ne vidim nikad kad prolazim pored njih, jedino to mogu videti negde na raskrsnici kad se zaustave ispred mene i sl. Gomila drugih detalja mi takodje nije bas mnogo vazna, ali svakako doprinose potpunoj realnosti igre ko to juri. Po meni, od vizuelnih modova kabina je najvaznija, od sustinskih prosirenje mape i fizika.

Poslednja ispravka: Alchemist (25.12.2012 u 5:59)
Alchemist je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2012, 3:02   #4266
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Evo jedan zanimljiv mod sa moje strane.

Radi se o izmeni Pezoa 407 (nije novo auto u pitanju, samo izmena postojeceg). Postao je kabriolet.

Probajte kako vam se cini.

Readme:
Kod:
                    Peugeot 407 cabrio for Euro Truck Simulator 2
                                    made by Srele

My first 3D model mod. It is not final version but I think it is OK to try it and send me 
feedbeack to ksrele[et]yahoo.com.
I will try to correct all errors that you find.

This mod is free to share, you don't need to ask me. But it will be nice of you if you send 
me link where did you share (post) it.
Download link:
http://dl.dropbox.com/u/35988013/Peu...o_by_Srele.zip
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
Alchemist (25.12.2012), Laxi (25.12.2012), PREDATOR 011 (25.12.2012)
Stara 25.12.2012, 3:39   #4267
Boris Lozac
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 171 puta na 98 poruka

De sad cabrio na ovu zimu Salim se, dobar posao..
Boris Lozac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2012, 4:30   #4268
Alchemist
Član

Srele, lep ti je kabrio, svidja mi se. Jedino je problem sto ce i po kisi nastaviti da ide bez krova, al' jbg, ne moze se bas sve...
Stara 25.12.2012, 4:46   #4269
ksrele
Veteran

Hvala momci.
Jbg, sta da mu radim, neka kisne a ja vec odavno ne koristim zimske modove. Dosadili su mi. A i kisu sam maksimalno proredio.

Bas bi bilo extra da se moze podesiti da kada pocne kisa da se kabrioleti (koliko ih ima trenutno na putevima) sklone sa strane i da podizu krovove.

Nije tesko napraviti animaciju dizanja krova, ali kada ne mozes da iskontrolises njeno pustanje kao ni automatsko detektovanje kise.
Stara 25.12.2012, 12:19   #4270
PREDATOR 011
Član

@Alchemist
slazem se sa tobom da najvise modova se pravi za skaniju ,a npr man je daaleko bolji kamion i u igri a i u realnom zivotu ,ali ne samo man tu je i volvo i reno pa mogu reci i daf ,ali tako je kako je
dobri su ti enterijeri i postujem tvoj izbor i misljenje da je samo kabina vazna,ali ja volim ceo kamion da bude sredjen a volim i da caprkam i po drugim sitnicama.

@ksrele
odlican pezo
ali gde si video kabrio sa 4 vrata ,probaj da skines 1 par vrata i izgledace jos lepse
sto se animacije dizanja krova tice ,ako te nemrzi odradi i to pa nema veze dali to radi samo po kisi ,mozda ljudima smeta i sunce
Stara 25.12.2012, 14:14   #4271
ksrele
Veteran

Iskreno, nisam razmisljao o zadnjim vratima ali skinucu ih i malo produziti prednja. Nije problem.

A animacija, pa nije problem napraviti je. Mislim nisam probao ali kontam da je relativno prosta stvar (u zavisnosti koliko je ZModeler "pametan" po tom pitanju) ali kako da se aktivira? Ako stavim da se loopuje tj da dok se automobil krece da mu se stalno dize i spusta krov, to je malo bzv. Jednostavno nemas mogucnosti da mu kazes "E sad je kisa sada stavi krov" ili "Eno sunce izaslo skidaj krov".
Stara 25.12.2012, 14:18   #4272
ksrele
Veteran

Citat:
@Alchemist
slazem se sa tobom da najvise modova se pravi za skaniju ,a npr man je daaleko bolji kamion i u igri a i u realnom zivotu ,ali ne samo man tu je i volvo i reno pa mogu reci i daf ,ali tako je kako je
dobri su ti enterijeri i postujem tvoj izbor i misljenje da je samo kabina vazna,ali ja volim ceo kamion da bude sredjen a volim i da caprkam i po drugim sitnicama.
E da, zaboravih ovo da prokomentarisem. Meni ne nekako Scanija najlepsa unutra. Svi ovi drugi nekako imaju ili nepregledne retrovizore ili sitne male displeje i kazaljke ili prevelike i ruzne.
Obozavam Skaniju pogotovo jos od onda kada sam joj ubacio pravu instrunemt tablu, originalna HiRes slika prave table. I od kada je Boris sredio crni enterijer koji mi je zakon.

Ali, volim da probam i da vozikam malo i ostale kamione. Voleo bih da Actros ima malo lepsu unutrasnjost, njega bi vise vozio od Skanije.

A Skanija je lepa i spolja. Nalepse prihvata ona "chichkanja" sa diodicama i ostalim glupostima.
Stara 25.12.2012, 15:44   #4273
Alchemist
Član

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
E da, zaboravih ovo da prokomentarisem. Meni ne nekako Scanija najlepsa unutra. Svi ovi drugi nekako imaju ili nepregledne retrovizore ili sitne male displeje i kazaljke ili prevelike i ruzne.
Obozavam Skaniju pogotovo jos od onda kada sam joj ubacio pravu instrunemt tablu, originalna HiRes slika prave table. I od kada je Boris sredio crni enterijer koji mi je zakon.

Ali, volim da probam i da vozikam malo i ostale kamione. Voleo bih da Actros ima malo lepsu unutrasnjost, njega bi vise vozio od Skanije.

A Skanija je lepa i spolja. Nalepse prihvata ona "chichkanja" sa diodicama i ostalim glupostima.
Za retrovizor se slazem da je kod Volva uzasan (to mu je jedina mana, nemoguce ga je namestiti), ali nije najpregledniji na Scaniji, nego na Manu, kod njega je apsolutno idealan. Odgovorno tvrdim da je Scania daleko teza za upravljanje od Volva, jer sam sa oba kamiona cak prelazio iste deonice zbog poredjenja. Onako kako sam upravljao Volvom pri brzinama od 120km/h, sa Scaniom nisam mogao ni na 95km/h. Unutrasnjost je kod DAF-a najbolja, tu nema price. Za spoljasnost se slazem da je najlepsa kod Scanie, njena prednja maska je bez konkurencije.

Sve je naravno stvar ukusa, ali generalno - mislim da je Scania precenjena, a neke marke kao Iveco potcenjene, uopste nije los. Kad sve saberem i napravim neki presek (izgled, kabina, snaga, upravljivost) mislim da je MAN ponajbolji.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Alchemist na korisnoj poruci:
PREDATOR 011 (25.12.2012)
Stara 25.12.2012, 15:51   #4274
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

Meni (po defaultu) najljepši enterijer ima Renault. I Daf i Iveco imaju zanimljiv enterijer.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2012, 16:40   #4275
PREDATOR 011
Član

po meni je MAN neprevazidjen sto se tice preglednosti i sredjenosti kabine ,ali to je individualno i netreba puno raspravljati oko toga

sto se tice pezoa to, produzi prednja kad eliminises zadnja ,sto se krova tice nemora stalno da dize i spusta ili samo po kisi nnego neka ima neki vremenski interval (kao sto kisa pada) kada ce da dize i kada ce da spusta ,tako da bi nekad bili sa spustenim a nekada sa dignutim krovom i smanji lajsnu iznad soferke mnogo je dugacka ,a vide se i obrisi zadnjeg stuba
mogao si stakla da ostavis jer kabrio se ionako vozi sa dignutim staklima zbog strujanja vetra a i izgledao bi lepse ,jos ako namestis krov bice

Stara 25.12.2012, 17:07   #4276
ksrele
Veteran

Ej, super slike. Gde si ovo nasao na mapi?

Evo sad cu videti da resim vrata, ona su najmanji problem.
Sto se tice tog iznad soferke, ostavio sam ga malo ali iz ovog ugla bas izgleda da je previse. Smanjicu taj deo a dodati one stitnike za sunce, to sam zaboravio. To je kod kabrioleta zastitni znak.

Za taj savitljivi krov... kako god razmislim nece biti logicno. Nema teorije da se potrefi da kod svakog u isto vreme pada kisa. Mnogi su to sebi razdesili sa default tajminga. Tako da ce kod nekog da bude otvoren krov a padace mu kisa. Tako da, nazalost, necu se sada zadrzavati na tome. Imam jos drugih ideja koje hocu da sprovedem u delo.

Inace, mislim da cu uspeti da zeznem ovaj ZModeler da radi mnoogo duze nego sto traje free licenca.
Stara 25.12.2012, 17:10   #4277
Alchemist
Član

Citat:
po meni je MAN neprevazidjen sto se tice preglednosti i sredjenosti kabine ,ali to je individualno i netreba puno raspravljati oko toga

sto se tice pezoa to, produzi prednja kad eliminises zadnja ,sto se krova tice nemora stalno da dize i spusta ili samo po kisi nnego neka ima neki vremenski interval (kao sto kisa pada) kada ce da dize i kada ce da spusta ,tako da bi nekad bili sa spustenim a nekada sa dignutim krovom i smanji lajsnu iznad soferke mnogo je dugacka ,a vide se i obrisi zadnjeg stuba
mogao si stakla da ostavis jer kabrio se ionako vozi sa dignutim staklima zbog strujanja vetra a i izgledao bi lepse ,jos ako namestis krov bice

Daj ne zaje*avajte coveka, napravio je sasvim ok kabriolet, vise nego zadovoljavajuca promena za auto koji s vremena na vreme samo prodje pored vas, a ti bi i da mu smanji lajsnu iznad soferke. Realno jeste velika, ali sta ima veze, ne vozim ovog Pezoa, samo ga preticem.
Stara 25.12.2012, 17:13   #4278
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka

A zašto se uopšte bakćete sa ''tuđim'' autima koji samo prolaze pored vas i tu su da učestvuju u saobraćaju i prave atmosferu, nije bitno kakvi su? Meni ne bi smetalo da prolaze samo Zastave (zapravo, to bi bilo baš moćno ).
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2012, 17:20   #4279
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

[/QUOTE]

Nemoj se zezati s tim izgubices zivce jer je ionako nepotrebno a osim toga jedva ga i vidis u toku igre.
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2012, 18:35   #4280
PREDATOR 011
Član

ima i ko obracapaznju na ostala vozila
@ksrele
neslusaj ih samo radi
i ja imam u planu 3d samo da resim hard jer mi je trenutna zauzetost oko 99%(riknuo mi pa sam na starom od samo 80Gb)
opet ti nece da se dize kad je kisa ,pa i nemora neka se dize i kad je suvo ,razmisli zar nisi video kabrio sa krovom i kad je sunce ali bi bila fora da neki put ih vidis sa dignutim a neki put sa spustenim krovom
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:40.