![]() |
![]() |
![]() |
#3742 | |
Banned
Član od: 7.7.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 150 puta na 87 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3743 |
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]()
Samo da znas dallyborr-e nije tako lako sastaviti ova dva moda kao sto si ti objasnio. Nigde se ne koristi physics.sii file.
Ali, evo, necu da ispadnem pi*da i postavicu svima da probaju ono sto sam iskombinovao. Fizika je ona "klizajuca" a skoro sve ostalo je kombinacija. Isao sam redom i svaku teksturu uporedjivao i ostavljao onu koja mi se ucinila boljom. http://rapidshare.com/files/39157420...odV1.0_MIX.rar Alternativni link: http://www7.zippyshare.com/v/38124730/WinterModSreleMix_V1.0.html Samo opusteno. ![]() ![]() Poslednja ispravka: ksrele (30.11.2012 u 16:11) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3744 |
Veteran
Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 171 puta na 98 poruka
|
![]()
Ih srele, nece da krene na ravnom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3745 | ||||||
Starosedelac
Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka
|
![]()
Pa covek lepo napravio mod...a ne ona zayebancia sa onim kockastim drvecem i fizika kao camac.
Evo bas probao sad Srele. Ajde vizuelno je i ok, moze jos da se odradi, ali ova fizika na sve lici samo ne na nesto realno...sto kaze Boris nemoze kamion ni da krene. Ako gledas Ice Road Truckers, jes da je ceo serijal fake zestoki, mada kada se vozi vozi se, nema lazi nema prevare, pa bi video da se uglavnom vozi na cistom ledu...ja ne videh da im to pravi neki problem, osim u nekim bas ekstremnim situacijama. U ovom modu je ekstremna situacija i kad stojis parkiran... Evo ovaj se ne kliza, ne leti po putu, ne zanosi se nigde...a gledaj kakav je put...a u ETS2 je zamisljeno da vozis po autoputevima i magistralama...ova fizika...pff bezveze.
|
||||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dallyborr na korisnoj poruci: | ||
Boris Lozac (30.11.2012) |
![]() |
#3746 |
Novi član
Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Dobar dan. Ja sam novi ovde, pa se nadam da cete moci da mi pomognete.
Jel zna neko zasto me izbacuje iz igre kad god hocu da udjem u moju garazu? Imam 4 vozaca, i kad hocu da kupim kamion za petog, on mi kaze da izaberem garazu, ja kliknem na moju i odmah mi zablokira igrica i izbaci me? Izbrisao sam bio celu igricu, instalirao ponovo i opet sve isto? Hvala unapred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3747 |
Novi član
Član od: 22.5.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3748 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Kako rade pravi automatici kada je klizavo? Kaze mi ujak, on je profi vozac kamiona, da na nekom Actrosu koji je on vozio ima sistem protiv proklizavanja i to takav da ako skonta da su ti pogonski tockovi zaslajfovali oduzme ti gas i ne da ti da krenes nikako. Znaci nemas gasa u brzini ni trunke. I onda kada se pogonski tockovi pokrenu barem za metar racunar to detektuje, to znaci da te je neko povukao ili pogurao nekako, e onda ti vrati gas pa probas opet. Zanimljivo resenje. Ajd probacu kasnije da vidim kako je on to napravio da se klize, pa mozda negde promenim neki parametar da bude realnije. Imam jos malo vremena, uskoro ce i sneg kod nas pa bi bilo lepo da imamo realnu simulaciju. ![]() Ponavljam, ja bih voleo da igra po defaultu ima aktiviran sneg. Da, kao sto simulira dane i sate, zasto nebi simulirala i godisnja doba? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3749 |
Član
Član od: 28.3.2012.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 16 puta na 8 poruka
|
![]()
Ja vozim sa manuelnim menjacem tako da nemam problema sa startom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3750 | |
Član
Član od: 4.10.2012.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 34 puta na 14 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3751 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() U sustini nema potrebe da se mucim da ga otpakujem. Po meni, ispravite me ako gresim, taj mod i ovaj od goba6372 (valjda drugi) oba se ponasaju isto u igri. Jako slicna, ako ne i ista fizika a grafika je totalno ista. Sto se tice zimskog moda ovaj moj mix je, po meni, najbolje sto smo postigli. Pokusacu ja da jos malo tweak-ujem tu fiziku ako je ikako moguce, mada cisto sumnjam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3752 | |
Član
Član od: 13.11.2012.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 33 puta na 21 poruka
|
![]() Citat:
![]() Na rapidshare neće: Kod:
Download not available File owner's public traffic exhausted |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3753 |
Veteran
|
![]()
Srele, nemoj se cimati bezveze, kakve bre posebne fizike za sneg, pa jesi vozio nekad po snegu, ovakvi putevi ocas posla budu ocisceni sto od posipanja soli sto od samih vozila, pa kretanje bude isto kao kad kisa pada..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3754 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3755 | |
Banned
Član od: 7.7.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 150 puta na 87 poruka
|
![]()
E kad ste već kod toga kako se vozi kad kiša pada, ja stvarno u igri ne osećam nikakvu razliku između vožnje po suvom i po pljusku. Koliko znam postoje posebni konfiguracijski fajlovi za suvo i kišu ali razlike kao da nema.
Inače, ne znam kako je u Nemačkoj i ostalim 'normalnim' zemljama, ali ovde kod nas na auto-putu po snegu, pogotovo dok pada sneg, itekako moram mnogo više da pazim kako vozim nego kad pada kiša. Imate vi varijante i da je sve okolo zavejano a put potpuno suv, ali mislim da u igri treba da se itekako oseti razlika dok pada sneg, ako već pravite winter mod. Dakle ako se u originalnom set-up-u stvarno razlikuju suva i kišna fizika, treba tu razliku još pojačati, a onda u winter-modu original kišne parametre prebaciti u one za nice weather, a za bad weather još više smanjiti trakciju. Tako ćemo imati manje više normalnu vožnju po lepom vremenu a kad krene vejavica nastaju problemi. ![]() Citat:
![]() ![]() Očekujem Ceca i Karleuša mod v 1.0 da se pojavi u rekordnom roku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3756 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Ali, na zalost izgleda da necu nista uspeti sa tim. Dao sam sve od sebe, pokusao svasta ali ne ide. Prosto ne znam gde je to podesavanje za proklizavanje. Jedino sto sam primetio je da je u .mat fajlovima put definisan kao "snow" i ponasanje tog materijala nigde nije definisano unutar moda. Sto ce reci da igra (sto sam i pre ovog petljanja za zimskim modovima zakljucio) ima podrsku za sneg i samo je potrebno definisati materijal da ima osobine snega. Burlao sam po osnovnim fajlovima (iz base.scs i def.scs) i ne mogu da provalim gde je to definisano. Ako neko zna gde je to definisano neka mi se javi ili neka sam ispravi moj mod, kako god. Edit: Sad mi pade na pamet jedna luda zamisao... idem da je srovedem u delo. Naime, necu put definisati kao sneg vec kao onaj pesak, kao u rudniku. Hehehe... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3757 |
Član
Član od: 13.11.2012.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 33 puta na 21 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3758 | |
Starosedelac
Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka
|
![]() Citat:
Ako znas da editujes mapu, onda udji u editor pa mu tu dajes definiciju kakav je put, klizav, normalan ili sta vec. I ne igra nema nikakvu podrsku za sneg, nego opet kazem pri izradi mape definises kakav je put. I stvarno mani da se cimas vise oko toga nije upravljanje po snegu klizanje i sankanje. Mislim kako hoces ali stvarno nema potrebe da petljas bezveze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3759 |
Veteran
|
![]()
Evo link ka tom prvom mixu.
http://www7.zippyshare.com/v/38124730/WinterModSreleMix_V1.0.html Uskoro stize novi, gde se manje klize, a posle njega sledi jos jedan gde ce se jos manje klizati ali opet biti klizavije nego na obicnom asfaltu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3760 |
Veteran
|
![]()
Jedino ako bi moglo da se napravi da kad skrenes sa predvidjenog pravca (trag od tockova) da prokliza i da se otme kontroli, to bi bilo fino..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ets2, euro truck simulator 2 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard Truck Apocalypse | dodgeme | Simulacije vožnje | 19 | 4.3.2014 19:22 |
Truck Simulator 2009 | La.Prestige | Simulacije vožnje | 81 | 22.3.2012 23:47 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... | pinojle | Šta da kupim? | 76 | 25.12.2007 16:11 |