Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.11.2012, 1:52   #3741
Boris Lozac
Veteran

Član od: 31.1.2007.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 171 puta na 98 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Boris Lozac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Boris Lozac na korisnoj poruci:
Laxi (30.11.2012), Markob85 (30.11.2012), markos807 (30.11.2012)
Stara 30.11.2012, 1:53   #3742
wroomster
Banned

Član od: 7.7.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 150 puta na 87 poruka

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
... i pod 3. nisam mogao da otpakujem onaj italijanski (ne znam opet da li je 1. ili 3. majku mu! ) mod. Ajde ako si ti toliki maher, otpakuj mi ga i izvuci taj physics.sii file iz njega
Dalibore, u pravu je čovek, 'Mod Invierno europa v1 - By LiNuX.scs' odbija da mu se pristupi, (unknown format or damaged), a kamoli bilo šta raspakuje. Ipak, nisam siguran da i želim fiziku u kojoj ne mogu da krenem automatskim menjačem, već moram da se smaram manuelnim i krećem iz četvrte...
wroomster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 3:27   #3743
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka

Samo da znas dallyborr-e nije tako lako sastaviti ova dva moda kao sto si ti objasnio. Nigde se ne koristi physics.sii file.

Ali, evo, necu da ispadnem pi*da i postavicu svima da probaju ono sto sam iskombinovao.

Fizika je ona "klizajuca" a skoro sve ostalo je kombinacija. Isao sam redom i svaku teksturu uporedjivao i ostavljao onu koja mi se ucinila boljom.

http://rapidshare.com/files/39157420...odV1.0_MIX.rar

Alternativni link:

http://www7.zippyshare.com/v/38124730/WinterModSreleMix_V1.0.html

Samo opusteno. i pripremite saleve jer je u igri sada oko -1 °C

Poslednja ispravka: ksrele (30.11.2012 u 16:11)
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 4:46   #3744
Boris Lozac
Veteran

Ih srele, nece da krene na ravnom Preterivanje je ta fizika, bolje nek se samo bakcu sa grafikom..
Stara 30.11.2012, 10:04   #3745
dallyborr
Starosedelac

Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka

Pa covek lepo napravio mod...a ne ona zayebancia sa onim kockastim drvecem i fizika kao camac.

Evo bas probao sad Srele. Ajde vizuelno je i ok, moze jos da se odradi, ali ova fizika na sve lici samo ne na nesto realno...sto kaze Boris nemoze kamion ni da krene. Ako gledas Ice Road Truckers, jes da je ceo serijal fake zestoki, mada kada se vozi vozi se, nema lazi nema prevare, pa bi video da se uglavnom vozi na cistom ledu...ja ne videh da im to pravi neki problem, osim u nekim bas ekstremnim situacijama.

U ovom modu je ekstremna situacija i kad stojis parkiran...

Evo ovaj se ne kliza, ne leti po putu, ne zanosi se nigde...a gledaj kakav je put...a u ETS2 je zamisljeno da vozis po autoputevima i magistralama...ova fizika...pff bezveze.

Vedder R580 snow 1

Vedder R580 snow 2
dallyborr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dallyborr na korisnoj poruci:
Boris Lozac (30.11.2012)
Stara 30.11.2012, 11:35   #3746
Bel Fabio
Novi član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Dobar dan. Ja sam novi ovde, pa se nadam da cete moci da mi pomognete.
Jel zna neko zasto me izbacuje iz igre kad god hocu da udjem u moju garazu? Imam 4 vozaca, i kad hocu da kupim kamion za petog, on mi kaze da izaberem garazu, ja kliknem na moju i odmah mi zablokira igrica i izbaci me? Izbrisao sam bio celu igricu, instalirao ponovo i opet sve isto? Hvala unapred.
Bel Fabio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 11:51   #3747
VozacKamiona
Novi član

Član od: 22.5.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Citat:
markos807 kaže: Pregled poruke
Igrom slucaja, posedujem ovaj 3d model

Sada, gde se nalaze 3d modeli iz igre?
Jelii koji je to program .. preko kojeg si to pravio ??
VozacKamiona je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 12:20   #3748
ksrele
Veteran

Citat:
Boris Lozac kaže: Pregled poruke
Ih srele, nece da krene na ravnom Preterivanje je ta fizika, bolje nek se samo bakcu sa grafikom..
Postoji li neki winter mod kod koga je OK fizika da vidim kako je tamo uradjeno? Znam da je ovde preterana ali bolje i tako nego da vozis kao po asfaltu a sneg na putu. Ja sam nasao caku kako da vozim ravno i brzo. Samo cimam volan (misa) levo-desno malo u malim pokretima i kamion ide pravo i ne klize se. Probajte. Jedino startovanje jeste problem. A problem je, ustvari, u glupavom automatskom menjacu. On skonta da mu je prva prebrza jer postigne jako brzo previse obrtaja a on ustvari zaslajfuje, i onda prebaci u drugu i ne bude mi jasno zasto opet vrati u prvu.

Kako rade pravi automatici kada je klizavo? Kaze mi ujak, on je profi vozac kamiona, da na nekom Actrosu koji je on vozio ima sistem protiv proklizavanja i to takav da ako skonta da su ti pogonski tockovi zaslajfovali oduzme ti gas i ne da ti da krenes nikako. Znaci nemas gasa u brzini ni trunke. I onda kada se pogonski tockovi pokrenu barem za metar racunar to detektuje, to znaci da te je neko povukao ili pogurao nekako, e onda ti vrati gas pa probas opet. Zanimljivo resenje.

Ajd probacu kasnije da vidim kako je on to napravio da se klize, pa mozda negde promenim neki parametar da bude realnije.
Imam jos malo vremena, uskoro ce i sneg kod nas pa bi bilo lepo da imamo realnu simulaciju.

Ponavljam, ja bih voleo da igra po defaultu ima aktiviran sneg. Da, kao sto simulira dane i sate, zasto nebi simulirala i godisnja doba?
Stara 30.11.2012, 13:30   #3749
Aleksa123
Član

Član od: 28.3.2012.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 16 puta na 8 poruka

Ja vozim sa manuelnim menjacem tako da nemam problema sa startom
Aleksa123 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 13:54   #3750
niksiccable
Član

Član od: 4.10.2012.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 34 puta na 14 poruka

Citat:
wroomster kaže: Pregled poruke
Dalibore, u pravu je čovek, 'Mod Invierno europa v1 - By LiNuX.scs' odbija da mu se pristupi, (unknown format or damaged), a kamoli bilo šta raspakuje. Ipak, nisam siguran da i želim fiziku u kojoj ne mogu da krenem automatskim menjačem, već moram da se smaram manuelnim i krećem iz četvrte...
A jeste li pokusali sa 7zipom mene je tako na neke modove nemose preko winrara nego preko 7zipa pokusajte.
niksiccable je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 14:52   #3751
ksrele
Veteran

Citat:
niksiccable kaže: Pregled poruke
A jeste li pokusali sa 7zipom mene je tako na neke modove nemose preko winrara nego preko 7zipa pokusajte.
Ne secam se da li sam probao sa 7zip-om, mada mislim da jesam... sad cu da probam opet svakako, hvala na ideji.

U sustini nema potrebe da se mucim da ga otpakujem. Po meni, ispravite me ako gresim, taj mod i ovaj od goba6372 (valjda drugi) oba se ponasaju isto u igri. Jako slicna, ako ne i ista fizika a grafika je totalno ista.

Sto se tice zimskog moda ovaj moj mix je, po meni, najbolje sto smo postigli. Pokusacu ja da jos malo tweak-ujem tu fiziku ako je ikako moguce, mada cisto sumnjam.
Stara 30.11.2012, 15:16   #3752
mrDoca
Član

Član od: 13.11.2012.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 33 puta na 21 poruka

Citat:
Samo da znas dallyborr-e nije tako lako sastaviti ova dva moda kao sto si ti objasnio. Nigde se ne koristi physics.sii file.

Ali, evo, necu da ispadnem pi*da i postavicu svima da probaju ono sto sam iskombinovao.

Fizika je ona "klizajuca" a skoro sve ostalo je kombinacija. Isao sam redom i svaku teksturu uporedjivao i ostavljao onu koja mi se ucinila boljom.

http://rapidshare.com/files/39157420...odV1.0_MIX.rar

Samo opusteno. i pripremite saleve jer je u igri sada oko -1 °C
Daj neki kršten link da skidamo
Na rapidshare neće:

Kod:
Download not available
File owner's public traffic exhausted
mrDoca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 15:26   #3753
Boris Lozac
Veteran

Srele, nemoj se cimati bezveze, kakve bre posebne fizike za sneg, pa jesi vozio nekad po snegu, ovakvi putevi ocas posla budu ocisceni sto od posipanja soli sto od samih vozila, pa kretanje bude isto kao kad kisa pada..
Stara 30.11.2012, 15:31   #3754
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Хохоооооо
http://www.multiupload.nl/7CSOA9WR7Q
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 15:41   #3755
wroomster
Banned

Član od: 7.7.2007.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 150 puta na 87 poruka

E kad ste već kod toga kako se vozi kad kiša pada, ja stvarno u igri ne osećam nikakvu razliku između vožnje po suvom i po pljusku. Koliko znam postoje posebni konfiguracijski fajlovi za suvo i kišu ali razlike kao da nema.

Inače, ne znam kako je u Nemačkoj i ostalim 'normalnim' zemljama, ali ovde kod nas na auto-putu po snegu, pogotovo dok pada sneg, itekako moram mnogo više da pazim kako vozim nego kad pada kiša. Imate vi varijante i da je sve okolo zavejano a put potpuno suv, ali mislim da u igri treba da se itekako oseti razlika dok pada sneg, ako već pravite winter mod.

Dakle ako se u originalnom set-up-u stvarno razlikuju suva i kišna fizika, treba tu razliku još pojačati, a onda u winter-modu original kišne parametre prebaciti u one za nice weather, a za bad weather još više smanjiti trakciju. Tako ćemo imati manje više normalnu vožnju po lepom vremenu a kad krene vejavica nastaju problemi.

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke

Očekujem Ceca i Karleuša mod v 1.0 da se pojavi u rekordnom roku
wroomster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 15:47   #3756
ksrele
Veteran

Citat:
mrDoca kaže: Pregled poruke
Daj neki kršten link da skidamo
Na rapidshare neće:

Kod:
Download not available
File owner's public traffic exhausted
Aha, evo uploadujem na Zippyshare, cim bude gore editujem poruku na novi llink.

Citat:
Boris Lozac kaže: Pregled poruke
Srele, nemoj se cimati bezveze, kakve bre posebne fizike za sneg, pa jesi vozio nekad po snegu, ovakvi putevi ocas posla budu ocisceni sto od posipanja soli sto od samih vozila, pa kretanje bude isto kao kad kisa pada..
E pa nije fazon. Treba malo da se klize, da bude realnije. Nije mi zanimljivo da samo gledam sneg, hocu malo i da ga osetim.

Ali, na zalost izgleda da necu nista uspeti sa tim. Dao sam sve od sebe, pokusao svasta ali ne ide. Prosto ne znam gde je to podesavanje za proklizavanje. Jedino sto sam primetio je da je u .mat fajlovima put definisan kao "snow" i ponasanje tog materijala nigde nije definisano unutar moda. Sto ce reci da igra (sto sam i pre ovog petljanja za zimskim modovima zakljucio) ima podrsku za sneg i samo je potrebno definisati materijal da ima osobine snega. Burlao sam po osnovnim fajlovima (iz base.scs i def.scs) i ne mogu da provalim gde je to definisano.

Ako neko zna gde je to definisano neka mi se javi ili neka sam ispravi moj mod, kako god.

Edit:
Sad mi pade na pamet jedna luda zamisao... idem da je srovedem u delo. Naime, necu put definisati kao sneg vec kao onaj pesak, kao u rudniku. Hehehe...
Stara 30.11.2012, 15:50   #3757
mrDoca
Član

Član od: 13.11.2012.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 33 puta na 21 poruka

Citat:
Aha, evo uploadujem na Zippyshare, cim bude gore editujem poruku na novi llink.
Ae, čekam da probam..
mrDoca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 16:07   #3758
dallyborr
Starosedelac

Član od: 6.7.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 776 puta na 399 poruka

Citat:
Ali, na zalost izgleda da necu nista uspeti sa tim. Dao sam sve od sebe, pokusao svasta ali ne ide. Prosto ne znam gde je to podesavanje za proklizavanje. Jedino sto sam primetio je da je u .mat fajlovima put definisan kao "snow" i ponasanje tog materijala nigde nije definisano unutar moda. Sto ce reci da igra (sto sam i pre ovog petljanja za zimskim modovima zakljucio) ima podrsku za sneg i samo je potrebno definisati materijal da ima osobine snega. Burlao sam po osnovnim fajlovima (iz base.scs i def.scs) i ne mogu da provalim gde je to definisano.
Mat fajlovi nemaju nikakve veze sa upravljanjem, sluze za teksture kakav tonalitet boja da im daju, senke i slicno. A to sto nemozes da provalis, i neces ako ne pitas...

Ako znas da editujes mapu, onda udji u editor pa mu tu dajes definiciju kakav je put, klizav, normalan ili sta vec.

I ne igra nema nikakvu podrsku za sneg, nego opet kazem pri izradi mape definises kakav je put.

I stvarno mani da se cimas vise oko toga nije upravljanje po snegu klizanje i sankanje. Mislim kako hoces ali stvarno nema potrebe da petljas bezveze.
dallyborr je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2012, 16:10   #3759
ksrele
Veteran

Citat:
mrDoca kaže: Pregled poruke
Ae, čekam da probam..
Evo link ka tom prvom mixu.

http://www7.zippyshare.com/v/38124730/WinterModSreleMix_V1.0.html

Uskoro stize novi, gde se manje klize, a posle njega sledi jos jedan gde ce se jos manje klizati ali opet biti klizavije nego na obicnom asfaltu.
Stara 30.11.2012, 16:12   #3760
Boris Lozac
Veteran

Jedino ako bi moglo da se napravi da kad skrenes sa predvidjenog pravca (trag od tockova) da prokliza i da se otme kontroli, to bi bilo fino..
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:13.