Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.11.2012, 18:08   #2221
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 388
Zahvaljeno 462 puta na 304 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar1987 Slanje poruke preko Skypea korisniku Aleksandar1987
Određen forumom Re: Windows 8

Sve po cemu je win 8 u prednosti u odnosu na win7 a vredno je pomena jeste brzina i task manager. Mana mu je izgled i metro koji ne donosi nista spektakularno. Aplikacije su jadne, nema ni jedne korisne sem vremenske prognoze. Ovo je tek pocetak, verovatno ce vremenom doci i kvalitetnije aplikacije. Ostalo je manje vise sve isto i nije vredno pomena. Eto u dve tri recenice iz mog ugla posle duzeg koriscenja....jedno mesec, mesec i po dana.
Da me neko pita da li bi vise voleo metro ili start meni, odabrao bi start. A neko ce reci sad mozes start dugme da nabudzis na osmicu a isto tako i sidebar. To mi dodje nekako kao krpljenje operativnog sistema koji je daleko od idealnosti. Kad kazem idealan ne mislim na idealan u smislu da je sve 100% odradjeno kako treba, bez propusta, vec kao OS koji je idealan za korisnika, u ovom slucaju korisnika desktop racunara. Windows 7 je recimo od dana kad je izasao bio savrsenstvo. Iskreno ne znam da li je neko imao bilo kakvu zamerku vezanu za ovaj win od kada je izasao pa do danas. Ja mislim da nije, ako izuzmemo proces navikavanja i neko sitnicarenje. Posle duzeg koriscenja i date lepe sanse novom OS-u ja sam definitivno odlucio da se vratim na win7. Kao sto sam rekao sedmica je ipak po mom ukusu sveobuhvatniji, i idealniji OS za mene. Daleko od toga da je windows 8 krs, ali je da se ne lazemo i daleko od savrsenstva i titule najboljeg operativnog sistema do sada. Ipak bi prednost dao sedmici, ali ne tako veliku.
Aleksandar1987 je offline  
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Aleksandar1987 na korisnoj poruci:
herrnikolic (2.11.2012), ukimafija (8.11.2012), vlajko3200 (3.11.2012)
Stara 2.11.2012, 18:30   #2222
borisgut
Veteran

Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 119
Zahvaljeno 107 puta na 85 poruka

Citat:
Shonkas kaže: Pregled poruke
Ali zato ima probleme sa igrama 007 Legend ,kazu, nesto nece Jos je rano... iako imam silnu zelju da probam...
kod mene na windowsu 8 svaka igra radi odlicno,wrc 3,ETS 2,PES 6.
borisgut je offline  
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku borisgut na korisnoj poruci:
Hephaestus (5.11.2012), Shonkas (2.11.2012)
Stara 2.11.2012, 21:13   #2223
seyo71
Član

Član od: 13.6.2012.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

treba mi key za media centar...dali se jos moze poslati zahtjev...ako moze dajte mi link....
seyo71 je offline  
Stara 2.11.2012, 22:40   #2224
djosha
Veteran

Član od: 28.10.2010.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 92 puta na 62 poruka

Moze.. jos uvek salju i relativno su brzi,ja sam moje dobio za manje od 24h
naruci vise nek se nadje,hehe

http://windows.microsoft.com/en-US/w.../feature-packs
djosha je offline  
Stara 3.11.2012, 1:40   #2225
vlajko3200
Član

Član od: 7.2.2008.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 74 puta na 51 poruka

Citat:
Aleksandar1987 kaže: Pregled poruke
Sve po cemu je win 8 u prednosti u odnosu na win7 a vredno je pomena jeste brzina i task manager. Mana mu je izgled i metro koji ne donosi nista spektakularno. Aplikacije su jadne, nema ni jedne korisne sem vremenske prognoze. Ovo je tek pocetak, verovatno ce vremenom doci i kvalitetnije aplikacije. Ostalo je manje vise sve isto i nije vredno pomena. Eto u dve tri recenice iz mog ugla posle duzeg koriscenja....jedno mesec, mesec i po dana.
Da me neko pita da li bi vise voleo metro ili start meni, odabrao bi start. A neko ce reci sad mozes start dugme da nabudzis na osmicu a isto tako i sidebar. To mi dodje nekako kao krpljenje operativnog sistema koji je daleko od idealnosti. Kad kazem idealan ne mislim na idealan u smislu da je sve 100% odradjeno kako treba, bez propusta, vec kao OS koji je idealan za korisnika, u ovom slucaju korisnika desktop racunara. Windows 7 je recimo od dana kad je izasao bio savrsenstvo. Iskreno ne znam da li je neko imao bilo kakvu zamerku vezanu za ovaj win od kada je izasao pa do danas. Ja mislim da nije, ako izuzmemo proces navikavanja i neko sitnicarenje. Posle duzeg koriscenja i date lepe sanse novom OS-u ja sam definitivno odlucio da se vratim na win7. Kao sto sam rekao sedmica je ipak po mom ukusu sveobuhvatniji, i idealniji OS za mene. Daleko od toga da je windows 8 krs, ali je da se ne lazemo i daleko od savrsenstva i titule najboljeg operativnog sistema do sada. Ipak bi prednost dao sedmici, ali ne tako veliku.
Meni nije trebalo toliko dugo vremena da provalim win 8, to sam odmah video na vmware. Definitivno je win 8 napravljen za touch screen tablete, a posto ce to kod nas zaziveti za 25 god. nije trenutno mnogo zastupljeno, pa ni potreba za win 8. Da krpim sistem dodavajuci mu start i slicno je bez veze.
vlajko3200 je offline  
Stara 3.11.2012, 1:52   #2226
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Citat:
Shonkas kaže: Pregled poruke
Ali zato ima probleme sa igrama 007 Legend ,kazu, nesto nece Jos je rano... iako imam silnu zelju da probam...
A sta nece tacno? 90% igara rade,neke su radile jos na CP verziji,verujem da bi u preostalom slucjau pomogao compatibility mode .

Evo mlo b/w ikonica http://www.windows8templates.com/sho...s-8-icon-pack/

I malo metro ui ikonica http://www.iconspedia.com/pack/windo...ui-icons-3882/

I da dodam jos kako da win8 izgleda kao win7

Poslednja ispravka: flamingos (3.11.2012 u 3:44)
flamingos je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku flamingos na korisnoj poruci:
ukimafija (8.11.2012)
Stara 3.11.2012, 11:52   #2227
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.665 puta na 4.098 poruka

Razumijem da ste navikli na Start ali cemu tolika kuknjava kada je princip isti na Win 8. Pritisne se Windows dugme na tastaturi i ukuca se zeljeni program i to je to, potpuno isto kao sa Start dugmetom. Start dugme sam prestao koristiti kad sam presao na Win7 jer sve programe drzim na taskbar-u tako da nemam potrebu da ulazim u Start meni
dex3108 je offline  
Stara 3.11.2012, 12:20   #2228
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar1987 Slanje poruke preko Skypea korisniku Aleksandar1987

Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Razumijem da ste navikli na Start ali cemu tolika kuknjava kada je princip isti na Win 8. Pritisne se Windows dugme na tastaturi i ukuca se zeljeni program i to je to, potpuno isto kao sa Start dugmetom. Start dugme sam prestao koristiti kad sam presao na Win7 jer sve programe drzim na taskbar-u tako da nemam potrebu da ulazim u Start meni

Instaliraj program neki i izvuci shortcut na desktop iz metroa. Kad to uradis bice dobar i taj metro.

Citat:
vlajko3200 kaže: Pregled poruke
Meni nije trebalo toliko dugo vremena da provalim win 8, to sam odmah video na vmware. Definitivno je win 8 napravljen za touch screen tablete, a posto ce to kod nas zaziveti za 25 god. nije trenutno mnogo zastupljeno, pa ni potreba za win 8. Da krpim sistem dodavajuci mu start i slicno je bez veze.
Nije ni meni trebalo dugo vremena nego jednostavno probas OS malo duze.
Stara 3.11.2012, 12:26   #2229
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.665 puta na 4.098 poruka

Napisao sam da koristim taskbar kao "folder" za programe, a iz metro interfejsa je dovoljno kliknuti desnim klikom na ikonu i pin to taskbar A sem toga 90% programa koje sam instalirao mi je izbacilo ikone i na klasicnom desktopu. Ja inace mrzim pretrpan desktop stoga na njemu imam par foldera i recycle bin i to je to Programi u taskbaru, a taskbar na auto hide.
dex3108 je offline  
Stara 3.11.2012, 12:46   #2230
bachi
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 945 puta na 701 poruka

Vi kojima je vrhunac Windowsa 8 bolji task manager, overite proces explorer koji postoji... decenijama....
bachi je offline  
Stara 3.11.2012, 13:17   #2231
ed_hunter
Starosedelac

Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka
Određen forumom

vi kojima je vrhunac windowsa 8 bacanje hejta molim napustite topic

secate li se u vreme izlaska windowsa 7 kako su ljudi pljuvali po njemu, kako je windows xp vrhunac tehnologije i kako sedmica samo zeza? ogroman topic prepucavanja je postojao bas ovde a i na svim forumima... i sta imamo sad, potpuno istu pricu... ne bi me cudilo da isti ljudi koji su hejtovali sedmicu tada i dizali u nebesa xp, sada hejtuju osmicu i dizu u nebesa sedmicu. mrzi me da kopam po postovima i citiram, ali siguran sam da ce se prepoznati...

isto je bilo i kad je izasao xp, ogromna vecina se drzala 98-mice i nisu hteli da cuju za xp. isto i kad je izasao 98, svima je bio dovoljan 95. e sa 3.11 na 95 su vec mnogo lakse prelazili ljudi...

jednostavno, postoji strah od neceg novog, kapiram ja to... juuuuuuuuu de da stavim to na moj kompjuter da se pokvari odma?! neka neka...

jednostavno, shvatite, windows 8 je prvi windows od windowsa 95 koji je doneo sustinsku inovaciju u korisnicnkom interfejsu. prva velika stanica je bio win 3.11, pa win 95, pa win 8. od win95 do win7 svi windowsi izgledaju apsolutno isto! vreme je da se krene napred, kompjuteri vam izgledaju kao iz 95-e godine ste svesni toga?
ed_hunter je offline  
Stara 3.11.2012, 13:22   #2232
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

A sto ova tema nije "Bitna"?
gorgilije je offline  
Stara 3.11.2012, 13:24   #2233
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Citat:
dex3108 kaže: Pregled poruke
Napisao sam da koristim taskbar kao "folder" za programe, a iz metro interfejsa je dovoljno kliknuti desnim klikom na ikonu i pin to taskbar A sem toga 90% programa koje sam instalirao mi je izbacilo ikone i na klasicnom desktopu. Ja inace mrzim pretrpan desktop stoga na njemu imam par foldera i recycle bin i to je to Programi u taskbaru, a taskbar na auto hide.

Znam za pin to taskbar ali ja ti kazem za ovo. Ta opcija recimo ne postoji, a ja sam je koristio a i dan danas je koristim na sedmici. A ne drzim sve ikonice na taskbaru. Neke u rocketdoku a neke u taskbaru. A lakse mi je da ih izbacim preko starta i desktopa u rocketdock nego da ih trazim po folderima.

@ed_hunter
To nije moj slucaj ali ja ni sad ne pljujem toliko win. Ok je ali po mom ukusu sedmica je ispred. Kompovi izgledaju poprilicno novo a OS je kao iz 95e samo modernizovan. A inace osmica je skroz novi OS? Daj ne lupaj. Ubacili metro i to je sad kao novi OS, skroz nesto drugacije. Metro je obican softver na kome su oni radili i to je to.
Stara 3.11.2012, 13:52   #2234
bachi
Starosedelac

Citat:
ed_hunter kaže: Pregled poruke
vi kojima je vrhunac windowsa 8 bacanje hejta molim napustite topic
Ako pišem nešto što se tebi ne sviđa, to nije bacanje hejta. Onda ti meni bacaš hejt pošto se isto tako ne slažeš sa mnom.

Ja sam svoju karijeru započeo od DOS 6.20 verzije i kada se pojavio Windows 3.11 for Workgroups, u odnosu na Windows 3 je bio zmaj. Kada se pojavio Windows 95, bio je užasan, sve do pojave OSR2 verzije. Kada se pojavio Window 98, bio je užasan, sve do pojave Windows 98SE. O Windows ME ne treba trošiti reči, a za Windows 2000 sve pohvale, ali tek pojavom Sp1, dok je pojavom Sp4 postao sinonim za stabilnost. Windows XP kada se pojavio, bio je bagovit, zamrzavao i usporavao računare, nestabilna. Pojavom Sp1 se to donekle rešilo, ali su se onda pojavili blaster i sasser koji su ga ubili ko zeca. Nije bilo firewalla, tcp/ip je imao gomilu propusta, i tek pojavom Sp2 je Windows XP postao normalan OS. O Visti isto ne treba trošiti reči, jer tek pojavom Sp2 liči na nešto...

E, sad ti je jasno poreklo "hejtovanja" po svim OSevima jer su svi hejtovi tada bili objektivni za dato vreme, kao što je sada hejtovanje po Win 8 krajnje objektivno, a vi koji se palite na reklame i na reči "magično, ubrzano, brže, stabilnije" bez ikakvih realnih argumenata ste toliko zaslepljeni time da ne vidite šumu od drveta.

Metro je ok na mobilnim telefonima i tabletima, ali nema šta da traži na desktop računaru. Ajde, neka ga i bude, ali hoću opciju (da, samo to tražim) da ga totalno isključim (a ne da ga zaobilazim raznim trikovima), oću start nazad (onaj iz Windowsa, a ne neke 3rd party budževine), oću da ne gledam "charms" (wtf is charms?) barove kada šetam po ekranu i oću da mogu da promeni fraking display font za ikonice i menije, iz SegoeUi u nešto drugo, a da to nije budženje iz registrija.

Takođe, kada se isključi cleartype, slova su odrvatna, dok su na Win Xp/7 fenomenalna. Oću nazad Aero, neću redartiranih 16 boja, debele kocke oko prozora koje nisu providne. Hoću da kada isključim UAC, da on STVARNO bude isključen, a ne da me i dalje pita za svaku glupost koju hoću da bacim na C:\*, a kad ga (IZ REGISTRIJA) totalno ubijem, e onda ne mogu da pokrenem ni jednu metro aplikaciju (nije da mi je žao zbog toga, ali to samo govori o sigurnosti tih metro aplikacija, pošto im ni sam microsoft ne veruje)...

Kada neštro pretražujem, NEĆU da mi to bude razvrstano u tri kategorije (apps, settings i files), pa da moram dodatno da klikćem mišem i time gubim vreme, već da mi bude kao kod Windowsa 7, sve na jednom mestu...

Ako stavim na kantar sve ovo što sam naveo sa leve strane, a na desnoj strani JEDINU prednost Windowsa 8 a to je bolje upravljanje memorijom (što je u vremenu gde je 2GB rama neki minimum nebitno) i nešto brži boot time (ali zato ubiVena mogućnost da se preko F8 uđe u safe mode i ostale stvari), šta mislite, šta biram?

A da ne pričam o firmama gde sada ja kao admin treba da objašnjavam tetama koje su jedva navikle i na Windows xp/7 gde je start i šta su sve te nepotrebne sličice kada god uključe kompjuter i koliko se mog radnog vremena (i novca koji firma gubi zbog smanjene produktivnosti zaposlenih) potroši na takve gluposti...

I tako...
bachi je offline  
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku bachi na korisnoj poruci:
bvitnik (3.11.2012), JovanNk (8.12.2012), player1 (3.11.2012), ukimafija (8.11.2012)
Stara 3.11.2012, 13:58   #2235
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka

Zamena fontova, prvi put čujem da to nekome treba/da to neko radi. Ok u principu, ko hoće može da bira, svakako da nijedan OS neće 100% zadovoljiti sve moguće korisnike.
Bryan Fury je offline  
Stara 3.11.2012, 14:02   #2236
bachi
Starosedelac

Citat:
Bryan Fury kaže: Pregled poruke
Zamena fontova, prvi put čujem da to nekome treba/da to neko radi. Ok u principu, ko hoće može da bira, svakako da nijedan OS neće 100% zadovoljiti sve moguće korisnike.
Mislio sam na ovo:

Nije reč samo o fontovima. Ni jedan OS neće 100% zadovoljiti sve moguće korisnike, ali smo do sada novim OSevima dobijali nove mogućnost, a stare nismo gubili, dok pojavom Win 8 gubimo dosta mogućnosti u odnosu na Windows 7, a ništa konkretno ne dobijamo.
bachi je offline  
Stara 3.11.2012, 14:11   #2237
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka

Kontam na šta misliš, ali ne vidim zašto je to bitno, na svakom Windows-u od 2000 do 8 sam uvek koristio standardan font; tako neku opciju lično ne bih nikad stavio u rang bitnih, ali svako ima svoje prioritete
Bryan Fury je offline  
Stara 3.11.2012, 14:24   #2238
borisgut
Veteran

Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 119
Zahvaljeno 107 puta na 85 poruka

Citat:
Aleksandar1987 kaže: Pregled poruke
Instaliraj program neki i izvuci shortcut na desktop iz metroa. Kad to uradis bice dobar i taj metro.
Nista lakse,npr. ja imam ESET NOD32,i stavio sam ga na desktop tako sto sam uradio sledece,usao u metro,oznacio NOD32,i na dnu stranice fino pise,open file location,otvori mi se lokacija NOD-a,desni klik,send to desktop. Nista lakse.
borisgut je offline  
Stara 3.11.2012, 15:17   #2239
bachi
Starosedelac

Citat:
Bryan Fury kaže: Pregled poruke
Kontam na šta misliš, ali ne vidim zašto je to bitno, na svakom Windows-u od 2000 do 8 sam uvek koristio standardan font; tako neku opciju lično ne bih nikad stavio u rang bitnih, ali svako ima svoje prioritete
To je samo jedna stvar koju sam naveo.
bachi je offline  
Stara 3.11.2012, 17:03   #2240
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Kao sto je bachi rekao: "Ni jedan OS neće 100% zadovoljiti sve moguće korisnike, ali smo do sada novim OSevima dobijali nove mogućnost, a stare nismo gubili, dok pojavom Win 8 gubimo dosta mogućnosti u odnosu na Windows 7, a ništa konkretno ne dobijamo."

Mislim da dalje ne treba trositi reci. Nije sad da nesto pljujem osmicu, kao sto rekoh, nije toliko losa ali eto iz ove recenice moze da se izvuce nesto sto je mene ipak nateralo da se vratim na sedmicu. Ne volim da mi neko namece nesto, u ovom slucaju microsoft namece metro. Da je taj metro toliko dobar, ne bi oni potpuno gasili start meni, vec bi ostavili korisnicima mogucnost da biraju. A gasenjem ove opcije tj start menija hoce posto poto da proguraju metro, i to je neka vrsta nametanja. Da je toliko dobar ljudi bi sami prelazili na metro, i izmedju dve opcije birali bi verovatno metro. Za dobre stvari se daleko cuje, i ljudi ne beze od dobrih stvari vec od losih. Svesni su oni toga da ce biti negodovanja, nego jednostavno hoce kroz aplikacije da uzmu jos vise para, zbog toga i nametanje to.
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Aleksandar1987 na korisnoj poruci:
Bokile (4.11.2012), goranmax (3.11.2012), player1 (3.11.2012), vlajko3200 (4.11.2012)
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! Nastaaki98 Operativni sistemi 4 9.7.2012 14:05
Windows 7 BETA Mr.Eco Operativni sistemi 2277 20.2.2010 8:58
Windows 8 saleSK Operativni sistemi 37 19.8.2009 11:40
Windows services se ne pokreću 4th Dimension Operativni sistemi 4 15.3.2008 14:07

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:46.