![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.7.2009.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovako.. posto imam 2 kompa, i adsl modem koji mi stoji dole u prizemlju, stavio sam jos ranije na gornji komp usb wireless net i sve mi je super radilo, uvek je signal bio jak, oko 4-5 crtica..
vremenom sam slucajno polomio taj usb net, i odlucio sam da kupim mreznu wireless karticu koju sam stavio u komp.. od kad sam je stavio, jacina signala mi se smanjila i u proseku je bila 2-3 crtice, ali nije bilo strasno... i sada, posle jedne oluje kada je udario grom, dole u modemu je nesto puklo.. uglavnom, ruter je crkao, i zamenio sam ga bio, i dobio sam isti onakav, kao sto je crkao... e sada mi je nastao problem.. jacina signala se drasticno smanjila i sada mi je jacina od 1-2 crtice i jako cesto mi se prekida net.. trazim pomoc od vas da mi pomonete..!!! sa da radim, da li da kupim neki pojacivac signala, ili tako nesto...?? ili mi vi dajte neki predlog mloim vas!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka
|
![]() Citat:
Ako ne mozes da se snadjes, daj ovde naziv rutera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
znaci treba da skinem update na onom donjem kompu.. tj. za komp na kom je ruter adsl-a?
huawei je proizvodjac a evo modela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka
|
![]()
Firmware ubacujes sa onog kompa na koji je ruter prikljucen...
Evo, pogledaj jel to isti model sto ti imas, Huawei HG520...ako jeste, ovo instaliras http://www.open.telekom.rs/home/News...mp=5&cid=42621 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
ma skinuo sam, ali kaze da je vec instaliran...
stvarno ne znam sta da radim.. jel ima neko nekog iskustva sa tim pojacivacima signala? cini mi se kao da je to najbolje resenje... pa neka mi neko pomogne oko izbora istog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 440 puta na 399 poruka
|
![]()
Probaj malo mrdni taj komp levo desno, ako ti je komp na spatu, ruter na prizemlju ispravi antenicu od kartice, tj postavi je da "izbija" iz kompa. Ili jednostavno zovi telekom opet reci da ti net prekida, i da sumnjas da je problem u modemu-ruteru doce i zamenice tu ga sa hg 530 koji daje jaci signal i to bi bilo to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
a mrdnuo sam ga malo, ali opet stoji na neke 2 crtice, jednom dnevno mi se upali i 3, ali se ponovo vrati na 2, pa ubrzo na jednu, i onda se i prekine veza...
pitao sam da li neko zna da li bi mi pomogao pojacivac signala, posto sam cuo da to postoji, samo ne znam kako i gde se to stavlja, pa bih vas molio da mi objasnite malo detaljnije, ako neko od vas to zna... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Stap kanap varijanta pojacavaca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
A ako hoćeš da probaš taj pojačivač evo kako da ga napraviš
https://docs.google.com/open?id=0B8W...C0xRVdreUtRRkE |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
pa ajd, probacu sad sa tom folijom, pa cu videti da li ce signal biti bolji.. u svakom slucaju, hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 21.2.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
malo sam kasno procitao temu , ako je jos uvek aktuelan problem , proveri na wifi kartici koja ti je u kompu da li se antena skida tj da li se odvrce , nadji jacu (citaj vecu)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 21.2.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
ako je neka tp link kartica evo resenja http://www.gigatronshop.com/mrezna_o...-ant2408c-8801 ili jeftinije http://www.gigatronshop.com/mrezna_o...ant2408cl-8802 proveri na netu po radnjama mozda ima i za manje para meni su oni u blizini a ja sam skoro uzeo ovu jeftiniju varijantu i stavio na usb wifi stick tp link - tl-wn422g umesto njegove male antenice i resio mi je problem u dvorsnoj kuci gde se nalaze moji roditelji . ranije je signal sa originalnom antenicom bio 1-2 eventualno po nekad 3 crtice sad je konstatno 4-5 mislim da za tebe je to idealno resenje ako postoji mogucnost odvrtanja originalne antene na toj wifi kartici koju si uzeo.nadam se da sam pomogao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka
|
![]()
imam problem sa ukljucivanjem wlan kartice na laptop u pitanju je stariji laptop iz 2004 Fujitsu Siemens Amilo M (U1) nece da ukljuci wireless na dugme na tastaturi ne svetli a ima sve drajvere,,pokusavao sam kombinaciju fn+fxx..tastera ali nece da li ima neka fora ili je mozda potrebna konzola koja ukljucuje wireless ili je wlan kartica pukla ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Ili je ovo http://support.ts.fujitsu.com/downlo...A-FB41E0D89323 ili ovo http://support.ts.fujitsu.com/Downlo...0and%20Utility . Ovo drugo je za vistu ali moze i na xp tako kazu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka
|
![]()
nije ni to,,,nego su u biosu podesavanja za wireless default na disable kada ukljucim i sacuvam opet vrati na disable,,,drugo kada iskljucim laptop sa napajanja duze od 10 minuta nakon ponovnog pokretanja prijavi mi gresku "CMOS error" i dole da vreme nije podeseno sto i jeste tako ali kada podesim vreme bilo u biosu ili windowsu opet resetuje nakon iskljucivanja sa napajanja i mora stalno da se podesava,,,ja sumnjam na bateriju biosa da crkava mada kada se pokrene windows i dotera vreme i godina sve radi normalno !?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Pa moguce je da je upravo tu i problem, jer upravo je baterija zaduzena za ocuvanje svih tih paarmetara biosa kada nema neke druge vrste napajanja. Cim ga iskljucis iz struje baterija nema snage da odrzava sve kako treba pa zato i sam bios prolupa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa SBB internetom | anarchy | Kvarovi | 2 | 21.5.2011 21:07 |
Pomagajte (problem sa Internetom)! | kifla89 | Kvarovi | 9 | 24.1.2011 13:10 |
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a | Pipboy | Foto i audio/video | 0 | 24.12.2010 21:09 |
Problem sa internetom | ledilo | Kvarovi | 1 | 25.12.2006 15:22 |
Cudan problem sa Internetom | nikornla | Kvarovi | 1 | 22.5.2006 9:41 |