Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.8.2012, 0:46   #1
Deki_NS_RSB
Član

Član od: 28.7.2009.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Problem sa wi-fi internetom

Ovako.. posto imam 2 kompa, i adsl modem koji mi stoji dole u prizemlju, stavio sam jos ranije na gornji komp usb wireless net i sve mi je super radilo, uvek je signal bio jak, oko 4-5 crtica..
vremenom sam slucajno polomio taj usb net, i odlucio sam da kupim mreznu wireless karticu koju sam stavio u komp..
od kad sam je stavio, jacina signala mi se smanjila i u proseku je bila 2-3 crtice, ali nije bilo strasno...
i sada, posle jedne oluje kada je udario grom, dole u modemu je nesto puklo.. uglavnom, ruter je crkao, i zamenio sam ga bio, i dobio sam isti onakav, kao sto je crkao... e sada mi je nastao problem.. jacina signala se drasticno smanjila i sada mi je jacina od 1-2 crtice i jako cesto mi se prekida net..
trazim pomoc od vas da mi pomonete..!!! sa da radim, da li da kupim neki pojacivac signala, ili tako nesto...??
ili mi vi dajte neki predlog mloim vas!!
Deki_NS_RSB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.8.2012, 23:05   #2
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka
Određen forumom Re: Problem sa wi-fi internetom

Citat:
Deki_NS_RSB kaže: Pregled poruke
Ovako.. posto imam 2 kompa, i adsl modem koji mi stoji dole u prizemlju, stavio sam jos ranije na gornji komp usb wireless net i sve mi je super radilo, uvek je signal bio jak, oko 4-5 crtica..
vremenom sam slucajno polomio taj usb net, i odlucio sam da kupim mreznu wireless karticu koju sam stavio u komp..
od kad sam je stavio, jacina signala mi se smanjila i u proseku je bila 2-3 crtice, ali nije bilo strasno...
i sada, posle jedne oluje kada je udario grom, dole u modemu je nesto puklo.. uglavnom, ruter je crkao, i zamenio sam ga bio, i dobio sam isti onakav, kao sto je crkao... e sada mi je nastao problem.. jacina signala se drasticno smanjila i sada mi je jacina od 1-2 crtice i jako cesto mi se prekida net..
trazim pomoc od vas da mi pomonete..!!! sa da radim, da li da kupim neki pojacivac signala, ili tako nesto...??
ili mi vi dajte neki predlog mloim vas!!
Odradi update firmware-a...odes na sajt proizvodjaca, nadjes model i skines zadnji firmware...

Ako ne mozes da se snadjes, daj ovde naziv rutera
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.8.2012, 23:46   #3
Deki_NS_RSB
Član

znaci treba da skinem update na onom donjem kompu.. tj. za komp na kom je ruter adsl-a?
huawei je proizvodjac
a evo modela
Stara 11.8.2012, 0:27   #4
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka

Firmware ubacujes sa onog kompa na koji je ruter prikljucen...

Evo, pogledaj jel to isti model sto ti imas, Huawei HG520...ako jeste, ovo instaliras
http://www.open.telekom.rs/home/News...mp=5&cid=42621
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.8.2012, 18:03   #5
Deki_NS_RSB
Član

ma skinuo sam, ali kaze da je vec instaliran...
stvarno ne znam sta da radim.. jel ima neko nekog iskustva sa tim pojacivacima signala? cini mi se kao da je to najbolje resenje...
pa neka mi neko pomogne oko izbora istog..
Stara 27.8.2012, 0:36   #6
cane.prebranac
Starosedelac

Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 440 puta na 399 poruka

Probaj malo mrdni taj komp levo desno, ako ti je komp na spatu, ruter na prizemlju ispravi antenicu od kartice, tj postavi je da "izbija" iz kompa. Ili jednostavno zovi telekom opet reci da ti net prekida, i da sumnjas da je problem u modemu-ruteru doce i zamenice tu ga sa hg 530 koji daje jaci signal i to bi bilo to
cane.prebranac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.8.2012, 12:51   #7
Deki_NS_RSB
Član

a mrdnuo sam ga malo, ali opet stoji na neke 2 crtice, jednom dnevno mi se upali i 3, ali se ponovo vrati na 2, pa ubrzo na jednu, i onda se i prekine veza...
pitao sam da li neko zna da li bi mi pomogao pojacivac signala, posto sam cuo da to postoji, samo ne znam kako i gde se to stavlja, pa bih vas molio da mi objasnite malo detaljnije, ako neko od vas to zna...
Stara 30.8.2012, 1:00   #8
cane.prebranac
Starosedelac

Stap kanap varijanta pojacavaca http://www.youtube.com/watch?v=yqnHz75dmQY ti postavi ovo ispod ispravljene antenice rutera da usmerava signal ka tom kompu gore
Stara 30.8.2012, 13:54   #9
Član

Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka

A ako hoćeš da probaš taj pojačivač evo kako da ga napraviš
https://docs.google.com/open?id=0B8W...C0xRVdreUtRRkE
offline je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2012, 13:16   #10
Deki_NS_RSB
Član

pa ajd, probacu sad sa tom folijom, pa cu videti da li ce signal biti bolji.. u svakom slucaju, hvala
Stara 5.9.2012, 8:17   #11
MaliZmaj
Član

Član od: 21.2.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

malo sam kasno procitao temu , ako je jos uvek aktuelan problem , proveri na wifi kartici koja ti je u kompu da li se antena skida tj da li se odvrce , nadji jacu (citaj vecu) i montiraj je umesto postojece . ako znas koji je model wifi kartice daj ime pa da ti pogledamo sta mozes da montiras .
MaliZmaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.9.2012, 8:25   #12
MaliZmaj
Član

Član od: 21.2.2007.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

ako je neka tp link kartica evo resenja http://www.gigatronshop.com/mrezna_o...-ant2408c-8801 ili jeftinije http://www.gigatronshop.com/mrezna_o...ant2408cl-8802 proveri na netu po radnjama mozda ima i za manje para meni su oni u blizini a ja sam skoro uzeo ovu jeftiniju varijantu i stavio na usb wifi stick tp link - tl-wn422g umesto njegove male antenice i resio mi je problem u dvorsnoj kuci gde se nalaze moji roditelji . ranije je signal sa originalnom antenicom bio 1-2 eventualno po nekad 3 crtice sad je konstatno 4-5 mislim da za tebe je to idealno resenje ako postoji mogucnost odvrtanja originalne antene na toj wifi kartici koju si uzeo.nadam se da sam pomogao.
MaliZmaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2012, 16:51   #13
Aleksic01
Veteran

Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka

imam problem sa ukljucivanjem wlan kartice na laptop u pitanju je stariji laptop iz 2004 Fujitsu Siemens Amilo M (U1) nece da ukljuci wireless na dugme na tastaturi ne svetli a ima sve drajvere,,pokusavao sam kombinaciju fn+fxx..tastera ali nece da li ima neka fora ili je mozda potrebna konzola koja ukljucuje wireless ili je wlan kartica pukla ?
Aleksic01 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2012, 19:45   #14
cane.prebranac
Starosedelac

Ili je ovo http://support.ts.fujitsu.com/downlo...A-FB41E0D89323 ili ovo http://support.ts.fujitsu.com/Downlo...0and%20Utility . Ovo drugo je za vistu ali moze i na xp tako kazu
Stara 25.9.2012, 20:31   #15
Aleksic01
Veteran

Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka

nije ni to,,,nego su u biosu podesavanja za wireless default na disable kada ukljucim i sacuvam opet vrati na disable,,,drugo kada iskljucim laptop sa napajanja duze od 10 minuta nakon ponovnog pokretanja prijavi mi gresku "CMOS error" i dole da vreme nije podeseno sto i jeste tako ali kada podesim vreme bilo u biosu ili windowsu opet resetuje nakon iskljucivanja sa napajanja i mora stalno da se podesava,,,ja sumnjam na bateriju biosa da crkava mada kada se pokrene windows i dotera vreme i godina sve radi normalno !?
Aleksic01 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2012, 17:56   #16
Nutsbre@ker
Starosedelac

Član od: 17.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 439 puta na 329 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Nutsbre@ker

Pa moguce je da je upravo tu i problem, jer upravo je baterija zaduzena za ocuvanje svih tih paarmetara biosa kada nema neke druge vrste napajanja. Cim ga iskljucis iz struje baterija nema snage da odrzava sve kako treba pa zato i sam bios prolupa.
Nutsbre@ker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2012, 23:27   #17
Deki_NS_RSB
Član

Citat:
MaliZmaj kaže: Pregled poruke
ako je neka tp link kartica evo resenja http://www.gigatronshop.com/mrezna_o...-ant2408c-8801 ili jeftinije http://www.gigatronshop.com/mrezna_o...ant2408cl-8802 proveri na netu po radnjama mozda ima i za manje para meni su oni u blizini a ja sam skoro uzeo ovu jeftiniju varijantu i stavio na usb wifi stick tp link - tl-wn422g umesto njegove male antenice i resio mi je problem u dvorsnoj kuci gde se nalaze moji roditelji . ranije je signal sa originalnom antenicom bio 1-2 eventualno po nekad 3 crtice sad je konstatno 4-5 mislim da za tebe je to idealno resenje ako postoji mogucnost odvrtanja originalne antene na toj wifi kartici koju si uzeo.nadam se da sam pomogao.
aha, e hvala ti na pomoci, moze da se odvrce antenica, tako da cu uskoro kupiti tu vecu antenu, tj. ovu jeftiniju varijantu, posto kazes da moze da pomogne.. inace razdaljina od glavnog modema do mog kompa je vazdusnom linijom nekih 10-tak metara, s tim sto ih deli ploca armirana betonska i par zidova znaci, tvrdis da cu sa tom jeftinijom varijantom uspeti da sredim stvar?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa SBB internetom anarchy Kvarovi 2 21.5.2011 21:07
Pomagajte (problem sa Internetom)! kifla89 Kvarovi 9 24.1.2011 13:10
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a Pipboy Foto i audio/video 0 24.12.2010 21:09
Problem sa internetom ledilo Kvarovi 1 25.12.2006 15:22
Cudan problem sa Internetom nikornla Kvarovi 1 22.5.2006 9:41

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:52.