![]() |
![]() |
![]() |
#1381 |
Starosedelac
Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
|
![]()
Ne mogu da ne primetim koliko je Windows 8 ruzan, bar u desktopu. Probao sam ga i obrisao sam ga ,bio je na mom HDD celih par sati. Jesu neke stvari brze na osecaj, ali nesto bitno nema. Nije je bilo ni izmedju Viste SP2 i Win 7, kamoli izmedju Win 7 i Win 8 . Mnogi ce preci na Win 8 ,jer metro izgleda super na Wide Screen sa tim gadgetima, ja cu pricekati Windows 9 ,nekako mi Windows 7 izgleda ozbiljniji za rad (ja jos koristim classic temu ,jos iz vremena Win 95
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci: | ||
sale94 (11.8.2012) |
![]() |
#1382 |
Starosedelac
|
![]()
Jbt koje ste zene, kad je izasla vista, koji ce nam lepota ako ne radi lepo, ocemo da izgleda kao najgori OS ako radi kako treba, i jos hiljadu drugih komentara je bilo, sada kada su ga malo uruznili radi performansi placete kako vas stipa za oci, strasno
|
![]() |
![]() |
#1383 |
Starosedelac
|
![]()
Pa ,zar nisu Windows Vista i Windows 7 bili izgovor kako treba kupovati kul graficke ,bas zbog Aera i 3D efekata ? Pogledam ovu Windows 8 ,kao da je sa neba pala ,koliko je ruzna. Ne vidim cemu toliko raskidanje tradicije sa klasicnim okruzenjem. Mogli su ostaviti korisnicima izbor. Ako je glavni Microsoft uspeh ,sto je srozavanjem grafike podigao performanse, to je onda klasican downgrade. Mozes i u Win 7 pogasiti par efekata i eto ga. Prvi put (osim tableta) da ne vidim nikakav smisao za novi OS.
|
![]() |
sale94 (11.8.2012) |
![]() |
#1384 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
Pa naviko sma se na njega,al nisam ja tu sad fan u onom smislu reci,recimo samo da mi je sasvim odlican os,i da mu ne trazim mane,vec ga koristim takovg kakav jeste
![]() I dalje meni nije jasno,do pre neko vreme,jao taj aero,pa sto se to pojavilo,koji ce nam,a sad kad ga nema,jao pa zasto ga nema,pa to je bilo tako lepo,a ako uzmemo u obzir da ne mali broj korisnika ima mashine koje ni ne koriste aero transparenciju,i koji ga nisu ni upoznali, sta cemo onda? Svetu se ne moze ugoditi,cak ni ako oni ipak to sve dobiju besplatno,moraju ipak da traze dlaku u jajetu. |
![]() |
![]() |
#1385 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.385
Zahvaljeno 3.330 puta na 2.304 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Starosedelac
|
![]()
Pa Microsoft je krenuo da mesa babe i zabe. Prvo je imao busan XP ,nakrpio ga lepim service packovima ,XP je konacno bio prilicno brz i bezbedan ,e onda je izbacio svetu neverovatnu Vistu ,toliko lepih eye efekata ,ali nesto isla Vista tromo ,sporo ,pa sav taj potrosen ram ... E onda konacno izbaci Windows 7 ,opet sa jos lepsim Aerom, svi ti divni efekti ... I sad na kraju opet kompletno menja Windows sa nekim Metroom... Mnogi ljudi su kukali na Vistu, kako se previse razlikuje od XP ,a bas me zanima sta ce tek biti sa Windows 8 Tablet Edition for PC ... Inace i ne cudi me tako niska cena Windows 8 ,jer u odnosu na Windows 7 ne donosi ama bas nista revolucionarno, osim jos tone glupih efekata ,previewa, metroa, kojekakvih gadgeta sa vremenskim prognozama i kojekakvim internet newsima... Jedino sto meni pada na pamet ,zasto izlazi ovakav OS je to da Developeri lakse prave aplikacije za smartphonove / tablete / desktop pc ,posto ce biti prakticno isti.
|
![]() |
sale94 (11.8.2012) |
![]() |
#1387 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne mogu nikao biti isti,posto se Rt(tablet,smartphone) verzija razlikuje od windows recimo Pro verzije 8mice. Niko tebe ne tera da koristis windows 8.
|
![]() |
![]() |
#1388 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nikad mi neće biti jasno zašto su "proružnili" desktop verziju i naterali nas da koristimo Metro koji NIJE za PC... Trebali su da prave dve verzije Windowsa, logična stvar. Ovako ništa nisu postigli.
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Direct3D (11.8.2012) |
![]() |
#1389 |
Starosedelac
|
![]()
Pa ne teraju na Windows 8 ,ali ce mozda terati na Windows 9 ,posto je vrlo realno da posle ovoliko ulaganja u taj Metro ,on nece biti izbrisan sledecom verzijom. Onda ce se Microsoft setiti da ubaci neki Direct X 12 i tako silom naterati korisnike da predju na novu platformu ,kao sto je to uradio sa prelaska XP-a na Windows Vista/7 . Mnogi gejmeri u teoriji i nisu hteli da menjaju XP,ali su morali zbog obicnog Direct X. Najgore sto gomila ljudi na inostranim forumima vec radi neke lajt verzije Windows 8 bez metroa ili metro aplikacija i vec se nada lepljenju nekog Start Menu od nezavisnih programera. Cemu sve to ,meni nije jasno. Kako god ,ovaj Metro je najveci promasaj Microsofta ,jer je od racunara napravio tablete ,koji poseduju neki desktop koji ne lici ni na sta i sto je utripovao kako je kul imati veliki Windows Phone na racunarima. Ako se Metro bas odrzi ,rado cu preci na Linux (iako nisam fan istog).
|
![]() |
![]() |
#1390 |
Deo inventara foruma
|
![]()
A jel ti znas uopste princip rada all in one racunara? Znas li da ima Multitouch all in one racunara,koji se poprilicno omasovili kao desktop racunari,i sve vise ih je u domovima? E za takav racunar win 7 sa svojim tac mogucnpostima pa i win8 koj ije samo logicna evolucija te price su savrseni. Niko tebe ni na sta ne tera,osim ako program kojim radis ne zahteva neku novu dll,direct x ili drugi executive naredbu i izvrsni fajl.
Isto imas i gomilu custom xp,pa verovatno i 7mice,pa nista ne fali,cak je i preporucljivo da svako na pravi svoj vlastiti win,sa svojim programima i podesavanjima,kako bi smanjio vreme reinstaalcije ali i pojednostavnio sebi rad na racunaru out of the box. To sto ti ne razumes koriscenje metro interfejsa,ne znaci da je nesto promasaj,a narocito da kritikujes nesto sto niti placas vec potpuno free koristis realno i nemas razloga pljuvati. U redu ne svidja ti se,ukusi su razlciiti i tu nema rasprave. Mislim da se ti licno sa tvojim stavom ni na linuxu bas i ne bi odrzao,jos kad vdiis koliko ima distroa,trazices svako manu i ni jedan ti nece biti savrsen. Imao si mogucnost da dodas klasicni start meni na win8,kao sto se ranije ko bi na xp hteo malo mac/vista win7 smeka tako ce i sada biti. Metro je zamisljen kao direktna precica za koriscenja aplikacija po sistemu kacenja(pin) u njega,zajedno sa mogucnostima preview prozora koji ti mogu unaprediti poslovni zivot,npr imejl ces odmah bez da ulazis u win videti koji su najnoviji i procitati vesti,cak ces i pre toga videti imas li nove imejlove ili chat. Sve moze imati smisao,samo kad covek zeli dam u nadje smisao i ume da upotrebi to. |
![]() |
![]() |
#1391 |
Starosedelac
|
![]()
Samo jedno pitanje ... Jel se Metro koristi misem na racunaru ili cackanjem prstima po desktop monitoru ? Ja u Srbiji nisam video 10 ljudi da ima Tablete,a i kad ih imaju to su neki androidi. Bas me zanima koja je to prednost Metroa sto ces moci odmah da vidis Mailove. Otvoris Outlock sa 2 klika misem i voila ! Eto mailova. Nema poente siliti Tablet OS na desktop racunare. Logicno da ce u Windows 9 ubaciti neki Direct X 12 i tako terati populaciju na novi OS. Cak ni Apple ,koji je bio predvodnik neke touch revolucije, nije smarao desktop korisnike. Video sam dovoljno Linux distroa ,ali nisam imao potrebu za njima pored (za mene) odlicnih XP/Viste/7 ,ali ova osmica je uzas. Mogu da zamislim kancelarijskog radnika kako mlatara metroom sa misem po kancelariji. Ili gejmere koji switchuju sa Kantera na neki widget u Metrou.
|
![]() |
sale94 (11.8.2012) |
![]() |
#1392 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zato što velike firme koje proizvode popularne programe i igre ne žele da iste portuju na Linux. Zato Windows dominira na tržištu. Edukuj se malo pa onda dođi i raspravljaj o tome u kom je segmentu koji OS bolji.
|
![]() |
![]() |
#1394 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() MEtro se moze koristiti kako god hoces,bilo na tac bilo misem,i u oba nacina je to odlicno brzo,skrolvati kroz sve aplikacije koje imas instalirane kao na telefonu,ne vidim uopste sta tu moze biti lose,kad su sve na jedna klik,dok na stari nacin,mormao start,pa eventualno program files pa ovo ono. Kad se malo uhodas i ovaj nacin je isto brz kao i 7mica,a cak sta vise metro moze da se kaze i da pomaze organizaciji radne povrsine,bitne stavke odmah na videlo da tako kazemo,a dokumenta i ostalo mozes na klasican desktop. Koliko vidim ti na svakoj temi pljuljes skoro sve os,i pri tom ih koristis besplatno? Sta mislis sta bi majkrosoft rekao za tebe na taj nacin? |
|
![]() |
![]() |
#1395 |
Starosedelac
|
![]()
Kao prvo kako znas da ga koristim besplatno ? Mislis zato sto 90% Srbije ga koristi besplatno ? Ja mislim da je Windows 8 BESPLATAN jos uvek do finalne verzije.Da li ti je i Office legalan i sve te igre ,koje igras kao gejmer ? Ne verujem. Ne znam gde si video da ja jos pljujem neki OS ,kad jedino ovaj i komentarisem ,kao najgori Microsoft OS ,posle Windows ME. Ne muci mene Metro samo ,vec najava Microsoft inzenjera ,da u Windows 9 ,nece biti uopste desktopa ,jer misle : Sta ce desktop ,ako sve mozes iz metroa ? I tako cemo na kraju dobiti neki `album sa samolepljivim slicicama` ,koje cemo skrolovati levo desno ,gde ce sve da treperi od kojekakvih informacija ,sarenila itd itd... Dobro mozda se ovo nekome svidja, ali verujem da su ljudi jos od vremena Windows 95 ,zamisljaju desktop racunare drugacije.Niko ne spori Microsoftu da pravi Windows 8 Tabled Edition ,posto mu je Microsoft Phone OS doziveo malo veci debakl ,samo kaciti takav OS u kancelariju je malo smesno ,ali dobro vreme ce pokazati
![]() Poslednja ispravka: Sladjan85 (28.7.2012 u 1:15) |
![]() |
![]() |
#1396 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka
|
![]()
Nemoj da me quoteujes ako ne citas linkove koje postavljam...
U sustini microsoft hoce da zatvori platformu, kao sto je to odradio sa xboxom...dakle, u store ce uzimati 30% za svako softversko resenje, sto je za njih fenomalno, za korisnike i developere ne toliko... Win 8 propast u najavi...sto me ne dodiruje ni malo, jer je win 7 fantastican |
![]() |
![]() |
#1397 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Da su bar ostavili Aero sa Startom kako su prije rekli, ne bi bilo problema.
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sass Drake na korisnoj poruci: | ||
Predrag Stankovic (3.8.2012) |
![]() |
#1398 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Jednostavno,takav nam je mentalitet,bar u srbiji. Kad meni dodje komsija/drug/poznanik... i kaze: "Kupio sam komp",vec se podrazumeva da ce na njemu biti windows. Tako je vecina izabrala,a ne verujem da su bas svi oni izabrali nesto sto je gore ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1399 |
Starosedelac
|
![]()
Microsoft ne shvata da neki ljudi nece nikad hteti da imaju Tablet (ja licno) ,jer im nije potreban. Moze trziste Tableta imati ma koliki rast ,on nikad nece premasiti klasicne desktop racunare.Neki ljudi nikad nece voleti da imaju uopste Touch Screen, jer vise vole misa/tastaturu/tastere... Windows 8 je komedija. Metro ,pa kvazi desktop sa odvratnom temom ,slicice po metrou ,pinovanje i redjanje slicica po `Wallpaperu` i nesto sto lici na start menu ...
![]() Poslednja ispravka: Sladjan85 (28.7.2012 u 1:49) |
![]() |
sale94 (11.8.2012) |
![]() |
#1400 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Jednostavno,takva su moja iskustva. Windows mnogo bolje koristi hardver nego linux,ozbiljni je os,ovo sve govorim iz iskustva,jer sam koristio par linuxa i okruzenja ![]() Citat:
Dobar je i bada os,ali nema aplikacija... Jedan od razloga zasto kazem da mi linux ne moze zameniti win jeste upravo pregrst programa koji mogu da zadovolje sve moje potrbe,a i vecine korisnika racunara. Jednostavniji je za koriscenje (ili je to samo navika) ![]() |
||
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows Live Messenger? | mick | Aplikativni softver | 532 | 19.11.2012 20:36 |
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! | Nastaaki98 | Operativni sistemi | 4 | 9.7.2012 14:05 |
Windows 7 BETA | Mr.Eco | Operativni sistemi | 2277 | 20.2.2010 8:58 |
Windows 8 | saleSK | Operativni sistemi | 37 | 19.8.2009 11:40 |
Windows services se ne pokreću | 4th Dimension | Operativni sistemi | 4 | 15.3.2008 14:07 |