![]() |
![]() |
![]() |
#4461 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka
|
![]()
Kakve veze ima dal smo ujedinili galaksiju ili ne sa explozijom releja? Nelogicnosti se samo redjaju, jedna za drugom, jedna za drugom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4462 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Starosedelac
Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka
|
![]()
Fora je i shto chak i da ima nekih (nevaznih) kozmetichkih razlika,morash bash da se potrudish da zayebesh i imash toliko mali ems na kraju da bi ih video lol.Ja sam ec zavrshio sa ispod 3000 i dobio sam 5 sec shepard udishe scenu nakon destroy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4464 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4465 | |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka
|
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=caAqF....be&t=1h22m37s |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4466 |
Član
|
![]()
Mislio sam na kraj ME3 ^^.... Al ok , nema veze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4467 |
Veteran
Član od: 27.6.2008.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 273 puta na 155 poruka
|
![]()
Mislim glupo je pricati posle ovoliko vremena jedini smisaoni kraj od ponudjenih je kraj gdje Separd postaje bog i zbog svega sto moze uraditi u unistenoj galaksiji ali opet i to se kosi sa svim protiv cega se borio kroz citavu pricu tako da Bioware ga je debelo kiksao sa krajem igre.Ako su dali cetiri kraja mogli su i peti za ljude koji vole happy endinig
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Veteran
Član od: 4.4.2012.
Zahvalnice: 1.413
Zahvaljeno 341 puta na 185 poruka
|
![]()
Zar ti hoces da kazes da ova tri kraja (ne racunam cetvrti) nisu u stvari svi happy ending(posle EC)!? Mislim nadjes magicni uredjaj u komsiluku kojim mozes da pobedis do juce bozansku rasu koja vrsi istrebljenje svega zivog na svakih 50k god. verovatno negde od pocetka vremena i ti mislis da zbog malo zrtvovanja to nije srecan kraj!???
A to sto je sve to dosta LAME to je sasvim druga prica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4469 |
Starosedelac
|
![]()
Znči nit sam video EC nit mi pada napamet.
Naređao bih te bioverce i slatko im išljuskao šamare što su svojim nemarom i nepoštovanjem zayebali raju i pokvarili potencijalno jednu od najvećih priča u gamingu u poslednjih par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4470 |
Veteran
|
![]()
Goranmax@ Poenta je tim krajevima nista ne objasnjava a da je igra u kojoj si proveo 90 sati i koja je odlicna do finala zasluzila vrhunski kraj, ne ove zbrzane limunade. Sta su uradili tvoji kompanjoni posle zavrsetka rata? Zbog cega je kraj sa indoktrinacijom najbolji iako se Separd borio protiv iste?Trebao je Ilussive mana pustiti onda da zavrsi posao.Zasto Joker bjezi iz glavne bitke sa Normandy ostavljajuci sve ostale da se biju.Kako su se tvoji kompanjoni nasli na zemlji kad si ih sve ostavio na brodu? Mnogo nelogicnosti.Ja kazem ako su napravili kraj u kome je tvoja misija u potpunosti neuspjesna (cetvrti kraj) trebali su naraviti i kraj u kojem je Separdova misija u potpunosti uspjesna sudbine svih ucesnika objasnjene a on ziv i zdrav.Mada licno sumnjam da je ovdje kraj ima jos potencijala u Mass Effectu za uzimanje para.Nesto kao karijera Separda prije svegao ovoga ili Garusove price iz vremena boravka na Omegi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4471 |
Veteran
Član od: 10.4.2008.
Zahvalnice: 372
Zahvaljeno 381 puta na 205 poruka
|
![]()
Obrnuo sam keca (juče završio) po četvrti put i tokom prelaska sam se smejao od muke koliko je sam feel keca u odnosu na trojku gospodskiji, odmereniji, šmekerskiji... komparacije radi, ME1 je širok k'o Vojvodina, a ME3 je širok kao hodnik. Pri četvrtom prelasku sam naletao na stvari i detalje koje su mi bile nove i koje su mi promakle u prva tri prelaska. Kod trećeg dela, mučio sam se da uočim ikakvu suštinsku razliku pri tri prelaska.
Isto tako, ako u kodeksu, u prvom delu, postoje naširoka tehnobabl objašnjenja za većinu fenomena u igri (Biotici, omnitulovi, masrileji...), odakle im pravo da tu i takvu pseudo-naučnu postavku kompletnog univerzuma razyebu u poslednjih deset minuta sa Katalistom (je l ima neko pametan da mi obrazloži, jezikom kodeksa u Mass Effectu, mogućnost Sinteze?) EC amortizuje WTF kraj u trećem delu, ali daleko od dovoljnog, i dalje boli kad ti igra posle storinak sati vređa inteligenciju kretenom od plavog deteta i njegovim palamuđenjem nebuloza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4472 | |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka
|
![]() Citat:
Kada gledam sva tri dela ovako sa distance, sticem utisak ko da je svaki pravio neko drugi. Jedva da se uklapaju. Sto po prici, sto po worldbuilding-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4473 |
Starosedelac
|
![]()
EC je josh gori jer su pokazali kolki su foliranti s onim"artistic integrity" jer su se na to upravo i posrali-krajevi sad imaju totalno drugachiju poentu nego pre EC.Poenta pre EC je bila ona glupost Dzoker&Edi kao Adam i Eva na novoj planeti raju-sinteza mashine i choveka bla bla.Sad ceo taj deo zavrshetka nema nikakvu poentu i moze ladno da se iseche.Normandija se srushi samo da bi vec u sledecoj sceni bila popravljena.Debilizam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4474 | |
Veteran
Član od: 4.4.2012.
Zahvalnice: 1.413
Zahvaljeno 341 puta na 185 poruka
|
![]() Citat:
Mozda ce ti biti cudno ali sva ova pitanja koja tebe muce meni nikada nisu pala ni na kraj pameti jer dok je dosao red da ih postavm sve ostalo se raspalo davno pre toga. Mass Effect je, sto se mene tice oduvek bio,apsolutno remek-delo. ![]() Onda je dosao Mass Effect 2. Moram da priznam da me je apsolutno kupio onom pocetnom sekvencom gde ides po Jokera u polurazvaljenoj Normandiji. Sam po sebi je bio sjajan jer je ipak imao onu atmosferu ME univerzuma i sto je najvaznije produbljivao je sam taj univerzum nekim likovima (posebno Mordinom I donekle Legion-om), sve dok ne bi zasao u glavnu pricu sa Collectorima (mislim, svemirske bube koje poseduju naprednu Reaper tehnologiju sa svemirskim brodom ciji su hodnici u stvari pecine, a to su u stvari Protheani koji prave Human Reapera). Razumem ja da je Bioware pokusao da ih napravi kao neku vrstu bauka i nepoznatog da bi stvorio neku vrstu nelagode i igranja zivaca kod igraca ![]() ![]() ![]() I ono najgore - odjednom, svi sve znaju, cela ona misteriozna galaxija postade obicno selo. A tu je i Cerberus, teroristicka organizacija koja je, iako su ljudi u stvari novopridosli u galactic community u stvari prilicno mocnija od same Alliance, onaj Illusive Man je obavesteniji i podmukliji od Shadow Brokera, njihovi operativci baje u poredjenju sa SPECTRE agentima, a njihova obavestajna sluzba jaca od Salarijanske, sa neverovatnim resursima da naprave Normandiju 2 i svemirsku stanicu oko neke umiruce zvezde. A tek svemirski nindza, Kai Leng iz 3- ke… Pretpostavljam da je Saren iz ME1 ipak bio toliko jaka faca da je trebalo sve to da ga nadoknadi. I onda je dosao slag na tortu, Mass Effect 3. Ako nista drugo nisam ocekivao da ce biti (mnogo) gori od dvojke sa proser**anjima. Sva ona skepsa posle dvojke je bila i dalje prisutna kod mene kad je najavljen prvi trailer i odjednom su Reaperi vec tu i vidis da ce to biti prakticno samo puskaranje. Pa onda gomila onih gluposti sa pre-orderima, DayOne DLC i trailer sa Ashley I L’Oreal samponom sto rece neko – sve sam jad i beda, bilo je tako ocigledno ko i sa kakvim ukusom je sada ciljna grupa. Sam intro i misija na Marsu su jednostavno unistili sve sto je eventualno moglo da bude pozitivno u trecem delu, kad je Liara iskocila iz ventilacione cevi i pocela da s*re o nekom uredjaju kojim se mogu unistiti Reaperi to je bila poslednja kap u prepunoj casi. Ne secam se da sam ikada u zivotu imao toliku zelju da psujem i pljujem u isto vreme. Sve ostalo do kraja je bilo prakticno autopilot uz neke povremene turbulencije u oblasti Tuchanke i Rannocha ali nista znacajno, osim onog momenta kada se Legija uploaduje i postavlja ono glupo/srceparajuce pitanje za siroke narodne mase: “Does this unit have a soul?” Ne, kretenu treba da pitas: “Cogito, ergo sum?” Mislim, sada kad razmisljas van Consensusa valjda je to pravo pitanje jer nisi vise samo platorma na kojoj se izvrsavaju programi i posle onoliko trabunjanja oko razlike izmedju organske i vestacke inteligencije ti se hvatas za neke pagansko-religiozne nebuloze o postojanju/nepostojanju duse a ne znas sta je samosvest!!! Ali je neko u Bioware (Mac Walters, I presume) mislio: “Jbt, ovo je tako “duboko”, ne da ce ovo da izmami suze raji, posle ovoga ima da me traze od Meksika do Argentine da im pisem sapunice”. Posle toga sam batalio skupljanje War Assetsa i krenuo da vidim sta su momci pripremili za kraj. Kad ono jos jedna gomila nebuloza i izbor da ides levo ili desno, odem desno tamo nema nista (autopilot jos ne konta da “dusa svih Reapera” zivi u nekoj cevi u koju treba da pucas i kad nju unistis odose svi Riperi i spasio si sav zivot u galaxiji), odem levo i pipnem nesto tamo i desi se neka nebuloza o kojoj nisam hteo ni da razmisljam i eto ga KRAJ iliti SALVATION kako ga ja zovem. Tako da ova pitanja koja tebe muce moram da priznam da meni nisu nikada pala na pamet. Posle ovoliko rupa, nelogicnosti i nebuloza neke ljude jos uvek zanima da li je happy ending ili su svi mrtvi, da li ce imati sta da jedu… ![]() Or maybe I am too old for this sh*t? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4475 |
Starosedelac
|
![]()
Nema samo levo i desno ima i napred.To je projektovan"savrshen" kraj u kome se mashina i chovek pomeshaju u novi dna.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4476 | |
Član
Član od: 26.12.2011.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 113 puta na 80 poruka
|
![]() Citat:
Ekvialent ovoga bi bio kada bi se nekadasnji JSO odcepio od MUP-a i za dve godine postao supersila na nivou SAD ili Rusije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4477 |
Starosedelac
|
![]()
hahaha zamisli
![]() E pa goranmaxe dosta se slažem s tobom, lepo si ga reko, samo da dodam da sam u ME2 mogao da pređem preko svih gluposti jer si bar imao izbor i lepo napucavanje. Mislim kec je najbolji a dvojka odlična. Večito sam se čudio kako kvalitet nastavaka igara (i svega uglavnom) opada umesto da raste. Aj s filmovima je malo teže ali evo, Da su samo domunjili malo ME1 sistemom levelinga, još dodatno otvorili prostor, ostavili onu količinu dijaloga i izbora najmanje i tako to... nego ne znam šta sve to bi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4478 |
Veteran
|
![]()
Ma ja sam keca presao 4 puta dvojku 3 a trojku nemam namjere vise igrati kad znam da me "ono" ceka na kraju.Ovo sto sam naveo je samo nekoliko primjera nelogicnosti na kraju nije da ih nije bilo kroz sve tri igre ali sam naveo samo one koji su mi trenutno zapali za oko.
Neko se iz Bioware dosjetio genijalne ideje o izboru vise krajeva samo su malo zakasnili jer je to vec bilo u Deux Ex 2 ali su se tamo poprilicno potrudili da svaki kraj objasne kako treba i da to ima logike. Naravno da me zanima kraj jer sa dobrim krajem mozes da se iskupis za sve nebuloze u igri ali to ovdje nije slucaj Bw se svojski potrudio da ti s***** igru do daske.Na kraju jednostavna rjesenja su najbolja, napravio si oruzje upotrijebio si oruzje unistio si reapere bez nekog bezveznog filozofiranja i visih ciljeva. Generalno Bw sve dublje tonei gubi uticaj sa promasajima koje pravi i neozbiljnoscu kojom se odnosi prema svojim igracima.Zato kazem zlatio se CD Projekt i njihov odnos prema igracima. Poslednja ispravka: Goldfinger (16.7.2012 u 14:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4479 | ||
Banned
Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4480 |
Veteran
Član od: 25.8.2010.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 81 puta na 67 poruka
|
![]()
evo ovako...
kao neko ko dosad nije igrao niti jedan od tri nastavka mass effecta, koji bi ste mi preporučili da prvo odigram, zapravo koji je najbolji/najzanimljiviji od ta tri? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
mass effect, multiplayer, rpg, srbija |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mass Effect PC version | WU TANG CLAN | Role-Play | 1545 | 2.7.2023 19:33 |
Problem sa Mass effect igrom | Vestax | Kvarovi | 6 | 24.6.2009 14:00 |
Mass effect | Bozidar | Konzole | 33 | 11.3.2009 21:26 |
HTPC (tih, ne greje se, moze da gura Mass Effect) | Vladimiros | Šta da kupim? | 8 | 30.5.2008 19:06 |