Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.6.2012, 7:30   #1221
Sladjan85
Starosedelac

Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka
Određen forumom Re: Windows 8

Citat:
night kaže: Pregled poruke
nego jel neki gejmer od vas probao kakav je win 8 za performanse u igrama? Jel ima neke razlike u odnosu na sedmicu? Kako se ponasaju grafe s obzirom da je neki drajver izasao za intel i amd za ovu probnu verziju. Kakva su iskustva?

Ja sam probao Battlefield 2, Modern Warfare 2 itd itd i FPS je bio za nijansu bolji nego u Windows 7, znaci da je 8ica bolje optimizovana.Jos sam ja to probao u staroj developer edition, pa verujem da je danas ta razlika jos veca.Generalno 8ica ima bolji odziv ,brzi boot i za nijansu (bar meni) je trosila manje rama.Ali nista posebno bitno. Medjutim i dalje mi je XP u svemu najbrzi (pricam o igricama, pa cu reci da realno u XP 64bit, dobijam i po 10 FPS vise u nekim (novim) igrama nego u Win7)
Sladjan85 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci:
sale94 (11.8.2012)
Stara 21.6.2012, 12:09   #1222
Starface
Starosedelac

Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
Određen forumom

Citat:
hd3650 kaže: Pregled poruke
Ti tableti (danas proizvedeni) ,ce prosecni Srbin moci da kupi tek za 3-4,pa i 5 godina, posto ovde nisu plate 1000/2000 evra ,vec 150/200 (ako izuzmem BG/NS ,gde neko zaradi 300-400),pa bas me zanima ko je lud da 6 meseci rovi po njivi za jedan tablet od 1000$ ,kad za te pare moze da kupi PC, neverovatno vrhunskih performansi. Ja kao prosecan pripadnik bedne raje ,mogu samo da sanjam da kupim to cudo.Ko ima para da da 500 evra na PC,pa 400 evra za lap top,pa 1000 evra za tablet itd... To mogu svabe, mi bas i ne. Trebace njemu godine da jedan tablet takvih performansi padne na cenu od nekih 200 evra ,gde mi prosecna srpska raja ,mozemo da ga kupimo ,mozda zato i volimo desktop PC , jer ga mozes i sam sastaviti od jeftinih komponenti. Tabletima moze da se raduje samo - burzoazija u Srbiji (bez namere da nekog time vredjam)
Moram se sloziti sa tobom. Zato i nije rasprostranjen tablet kod nas jer ljudi razmisljaju da za te pare naprave bruka pc a ne da uzmu tablet ogranicenih mogucnosti. A prenosivost?! Well,who cares . Uvek je tu usb flash ili dobice mail-om . Tuzno ali istinito . O apple-u kod nas tek da ne pricam ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Starface je offline  
Stara 21.6.2012, 12:15   #1223
DonCorleone91
Starosedelac

Član od: 5.7.2008.
Zahvalnice: 225
Zahvaljeno 658 puta na 339 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DonCorleone91

Kaze covek koji pise sa iPhone-a hahaha moram da te smaram :P

@hd3650:
To apsolutno ne znaci da su oni krivi nego da mi zivimo u banana drzavi.
DonCorleone91 je offline  
Stara 21.6.2012, 12:15   #1224
Sasa012
Član

Član od: 14.4.2011.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 58 puta na 35 poruka

Citat:
Starface kaže: Pregled poruke
Moram se sloziti sa tobom. Zato i nije rasprostranjen tablet kod nas jer ljudi razmisljaju da za te pare naprave bruka pc a ne da uzmu tablet ogranicenih mogucnosti. A prenosivost?! Well,who cares . Uvek je tu usb flash ili dobice mail-om . Tuzno ali istinito . O apple-u kod nas tek da ne pricam ...

Nema veze,tu se vidi mogucnost da ljudi ne postanu totalni zavisnici od racunara.
Sasa012 je offline  
Stara 21.6.2012, 12:32   #1225
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Citat:
Starface kaže: Pregled poruke
Zato i nije rasprostranjen tablet kod nas jer ljudi razmisljaju da za te pare naprave bruka pc a ne da uzmu tablet ogranicenih mogucnosti. A prenosivost?! Well,who cares . Uvek je tu usb flash ili dobice mail-om . Tuzno ali istinito . O apple-u kod nas tek da ne pricam ...

Pa ima ljudi kojima prenosivost zaista nije na prvom mestu i za njih tablet nije must have, pa je i prirodno da kupe za taj novac dobru desktop mašinu. Po mom mišljenju, tableti mogu biti izuzetno korisni ljudima koji se bave organizacijom događaja, terenskim zadacima, koji zahtevaju upotrebu računara, a daleko je lakše nositi i upotrebljavati tablet nego laptop.

Uostalom, pogledaj i standard i statistike o nezaposlenosti kod nas i na zapadu pa je sve dosta jasnije (ono, u smislu "kako da ga koristim za pos'o kad ga i nemam" )
JohnnyNT je offline  
Stara 21.6.2012, 12:38   #1226
Starface
Starosedelac

Određen forumom

Citat:
DonCorleone91 kaže: Pregled poruke
Kaze covek koji pise sa iPhone-a hahaha moram da te smaram :P

@hd3650:
To apsolutno ne znaci da su oni krivi nego da mi zivimo u banana drzavi.
Poklanjam ti jedan da vise ne bi mogao da smaras za iphone haha . Btw kako bilo na prijemnom?

Starface je offline  
Stara 21.6.2012, 12:47   #1227
Starface
Starosedelac

Određen forumom

Citat:
JohnnyNT kaže: Pregled poruke
Pa ima ljudi kojima prenosivost zaista nije na prvom mestu i za njih tablet nije must have, pa je i prirodno da kupe za taj novac dobru desktop mašinu. Po mom mišljenju, tableti mogu biti izuzetno korisni ljudima koji se bave organizacijom događaja, terenskim zadacima, koji zahtevaju upotrebu računara, a daleko je lakše nositi i upotrebljavati tablet nego laptop.

Uostalom, pogledaj i standard i statistike o nezaposlenosti kod nas i na zapadu pa je sve dosta jasnije (ono, u smislu "kako da ga koristim za pos'o kad ga i nemam" )
Dobro to,kome ne treba to razumem. Ali kome treba uglavnom nece moci da ga priusti jer je to kod nas luksuz. Em mala primanja em visoke cene kod nas. Tamo je smesno (usa) i5-i7 tj nije toliko wow efekat ili sko neko ima macbook. To je i tamo skupo za njih donekle da se razumemo (jeftinije nego kod nas) ali vidim skoro svi zivi furaju ko da se deli za DZ. Dal meni zapadnu sve burzuji ili pokradu radnju,nemam pojma ali vidim da to tamo nista spec.

Ma sta da kazemo, banana drzava bili,banana drzava i ostali. Jedino sto me vuce ovde je nas mentalitet i roditwlji inace bih odmah zapalio. Evo moze i Donkorelone da potvrdi kako ljudi tamo zive od muzike i autorskih prava (USA). Kod nas za neki hit koji se vrti cele godine dobijes 50€-a. I sve tako redom . Oh sirotinjo :-(((((

Starface je offline  
Stara 21.6.2012, 13:38   #1228
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

Microsoft's Windows Phone Summit & Windows Phone 8

http://www.youtube.com/watch?v=royJee1SQlY
nicpid je offline  
Stara 21.6.2012, 14:19   #1229
DAKINS
Starosedelac

Član od: 19.7.2009.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 368 puta na 310 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DAKINS

Citat:
nicpid kaže: Pregled poruke
Microsoft's Windows Phone Summit & Windows Phone 8

http://www.youtube.com/watch?v=royJee1SQlY
Naravno Metro UI koristi i windows phone počev od sedmice kao windows 8 ali da će kopirati u zarez star meni win 8 ..
Kad razmislim ima logike jer pokušavaju da win 8 pospeši prodaju njihovih smartphona .Sve su očigledniji planovi
DAKINS je offline  
Stara 21.6.2012, 14:30   #1230
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka

@Dakins:

Slažem se da mi danas ne možemo da upoređujemo dotični MS sa bilo čime jer neznamo prave podatke o platformi. Tako da za sada, sve ide na nagađanje pa ....

Ono što mogu da napišém je da MS sigurno ima onih 85 dolara u ceni tableta. I napisao sam zašto pre, samo da se malo pročitalo. Ako nema, onda je najjeftiniji na tržištu jer nema jedan dosta veliki trošak koji se nameće drugim proizvođačima tableta. To automatski gura druge proizvođače u gubitke i u tačku nezainteresovanosti pravljenja i bavljenja dotičnim. Da bi drugi proizvođači imali uspeha, oni moraju biti jeftiniji od MSa, i to ne malo, jer za razliku od 30ak ili 50ak evra (dakle, opse 5-10% cene) niko neće da se bakćé i uzima nešto drugo kada ima original. Ako krenu sa gušenjem konkurencije, tada ulaze na vrlo opasno polje tužbi. Zašto? Apple ima mogućnost da radi šta radi jer on ne prodaje OS svima za upotrebu na bilo kom sistemu, već prodaje zatvoreni sistem sastavljen od hardwera i softwera. Niko od drugih proizvođača ne može da ga kupi. Ms prodaje svoj OS svima. Tako da ovo bi lako moglo da izgleda kao nelojalna konkurencija namenjena uništavanju drugih proizvođača. A koliko nešto tako moglo bi da košta MS pokazuje recimo zadnje ponašanje Samsunga, koji posle kupovine Motorolinog dela mobilnih telefona ood strane Google, ozbiljno vaga da li da nastavi i dalje proizvodnju Androida ili da razvija sopstveni sistem. A govorimo o situaciji gde je za Samsung mnogo povoljnije, 0 na prema 85 dolara.

I ne reče da će onaj ili ovaj da ubije već da mi dojadile stalne najave da će da ga ubije. Opet, moj stav iz iskustva: ako neko treba nešto jednostavno i osnovno, da ne misli mnogo, on kupuje laptop. Ako se iole pomenu performanse i dugovečnost, tu se brzo skida laptop sa liste i govori od desktopu. I to je neka siutuacija i u svetu danas, ne vidim da su se nešto proslavile one zamene za desktop sisteme u vidu gaming laptopova. Svuda ih opisuju kao nešto što ide na sto, a za cenu koju traže mnogo više je moguće dobiti na desktop tržištu, a sto mora da se zauzme pa mora. Jedina razlika je lakše pomeranje radi brisanja prašine. Da ne pominjemo da većina ima zamerki na grejanje, pa na kvalitet i dugovečnost pomenutih .... I nemojmo da se zanostimo da je stav hd3650 naš stav i samo naša realnost, to je i spolja stav. Tamo se mnogo pazi na to koliko plaćaš šta i šta dobijaš za svoje pare. Čak mnogo više od nas ovde. Zato i predviđam da će tableti ubudućnosti mnog više naškoditi laptopovima i ultrabook sistemima, pogotovu onim jeftinijim koji se danas najviše kupuju. Dodatak nečem jakom.

Robovanje navici .... Ok, volan na automobilu je izuzetno robovanje navici. Jedan džojstik bi bio baš mnogo lakše i bolje rešenje recimo. Malo prolagođavanja i eto. A nešto ne vidim da se dotični koncept probio negde iako je davno prikazan od strane mnogih firmi, od SAABa, preko BMWa, pa Mercedesa ..... Svuda ostao volan. Verovatno, kažem verovatno ima neki razlog zašto je to tako, i koji je malo više od navike. I ne vidim šta se može danas popravljti na RC verziji. RC verzija je Relise Candidate, a to je ono izdanje na kome je zamrznut svaki dalji razvoj koncepata i unutrašnje strukture, jedino što ide je peglanje većih i manjih problema u radu sistema. Dakle, najvećim delom što vidiš to je. To je bilo sa Vistom, to je bilo sa Win 7, dakle, u oba slučaja je ono što je prikazano kao RC na kraju u bilo ono što je video korisnik, peglanje je bilo ispod haube. I to je ono što mogu da kritikujem, ako meni padne mrak na oči pokušavajući da odtram da bude kako treba, a razumem se u kompove i sisteme, kako će biti nekome ko ne koristi kompjutere, nema nekoga da mu podesi sistem, koji nema ideje koji program otvara šta, koji postavlja pitanje a gde je ona moja ikonica u uglu, znaš ona ..... Koji pita a kako sada ja da našem onaj program, bilo u start, pa sam ja klik dole , znaš da spustim onaj sa kojim radim pa startujem ona, znaš onaj, kako sad ja to da uradim? A kako da vratim onaj? Nije standardni korisnik ti ili ja, standardni korisnik je neko drugi, on nema laku pomoć i nema naše znanje.

Mada danas je sve to rasprava koja više nema smisla posle predstavljanja Win 8 telefona i očigledne namere da probaju da naprave nešto što bi bila integracija svega u okviru jedne firme. Problem ima d aim se javi kasnije kada se vidi da ta integracijamora da ide sa desktopom a da veliki broj ljudi neće preći sa Win 7 na Win 8, pa ni na onom zapadu gde su mnogo bolje plate.

Inače, na opasku da je zabagovao .... Pa pokažite mi jedno predstavljanje MSa a da nešto nije zabagovalo ili se dobio plavi ekran. To je tu normalno .
vasiljevic je offline  
Stara 21.6.2012, 15:41   #1231
DAKINS
Starosedelac

vasiljevic@
O interfejsu win 8 je dovoljno reći da nemaju konačni izgled ni u Relise Candidate ...Na primer ako pogledaš njihovu demonstraciju surface videćeš da nema aera oko prozora već samo na taskbaru kao što su i najavili a jasno se vidi na nekom njihovom najnovijem build..to im može biti kap koje će preliti čašu da korisnici odbiju win 8 potpuno

I dalje nije strašno to što start meni zauzima ceo ekran ,nije strašno pre svega zbog taskbara i serach ..nije baš praktično ali objektivno kad će nekom zafaliti neki program koji nije već na taskbaru ..
Više je problem da neko nauči da reši njihovu brljotinu i uredi windows ..A sa ovim surface win 8 pro na kome očekuju da neko i ozbiljno radi moja primedba oko metro appsa koje ostaju u memoriji je dobila na značaju.. nisu rešili taj problem da se oslobodi memorija ako zatreba..
DAKINS je offline  
Stara 21.6.2012, 22:27   #1232
wolfgm
Član

Član od: 12.5.2007.
Zahvalnice: 161
Zahvaljeno 57 puta na 49 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku wolfgm

Na igre mogu 'ladno da zaboravim na laptopu pošto imam ATI HD 560v, dok na destopu nisam probao WIN 8. Što se tiče mobilnosti M$ mogu da zaborave ne 100% nego mnogo mnogo više od toga jer baš ja da im da 85$ je isto toliko nemoguća misija kao da bilo ko od nas odputuje ma Mars turistički u naredne dve godine.... Šalu na stranu tablet je bar što se menen tiče izuzetno korisna stvar zato što recimo u taablezt mogu da stavim planove i program kao i predavanja z nedelju dana plus kompletnu evidenciju uz mnogo (drastično mnogo ) jeftiniji tablet koji ima Android OS i pun office koji je negde oko 15 jevreja pa tablet (recimo nexbook + QOficce) ispadne manje od 150 e....
wolfgm je offline  
Stara 22.6.2012, 0:30   #1233
Aleksic01
Veteran

Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka

imam instaliran VM VirtualBox na windows 8 i u njemu instaliran windows 7 sve rsdi ok, osim sto ne mogu da povecam prikaz prozora os instaliranog u VM, prikazujemi samo u velicini klasicnog prozora kad idem na full screan poveca se prozor VirtualBox-a a prozor OS ostaje isti moze li se povecati prozor OS u full screan ?
evo kako izgleda:
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Capture.jpg
Viđeno:	50 puta
Veličina:	66,0 KB
ID:	43493

Edit: Nasao sam !

Poslednja ispravka: Aleksic01 (22.6.2012 u 0:40)
Aleksic01 je offline  
Stara 22.6.2012, 0:44   #1234
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

instaliraj guest addons za tu masinu.
nicpid je offline  
Stara 22.6.2012, 0:45   #1235
Sladjan85
Starosedelac

Član od: 20.5.2012.
Zahvalnice: 674
Zahvaljeno 1.841 puta na 1.181 poruka

Hehe , pa meni ovaj moj comp iz profila cudo tehnike ,naspram onog sto sam imao toliko zivim u siromasnoj zemlji ,da cu uvek imati racunar 4-5 godina stariji ,nego sto ga ljudi u West-u ,koriste danas. Dzabe... Budzi, Budzi ,Budzi ,trguj ,kupuj, prodaj ,da ucaris 20-30 evra i onda ja kobajagi budzim krsh iz 2008 il` koje vec,a neko na zapadu keshira 1000-2000 evra i dobije masincinu oglancanu ,samo mu je pos`o da ukljuci u struju Tako i sa tim tabletom ,dok oni budu vukli ovaj tablet, mi mozemo samo da pricamo kakav je ,a nece 0,01% nas ga imati u rukama, jer dzabe, takav nam standard,a nece biti bolji ni za 10 godina.
Sladjan85 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sladjan85 na korisnoj poruci:
sale94 (11.8.2012)
Stara 22.6.2012, 10:05   #1236
Kojic_M
Starosedelac

Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka

Gde vi nadjete win 8 kad jos nije izasao?
Kojic_M je offline  
Stara 22.6.2012, 10:09   #1237
DAKINS
Starosedelac

Citat:
kojicm kaže: Pregled poruke
Gde vi nadjete win 8 kad jos nije izasao?
Skini i probaj potpuno legalno Windows 8 Release Preview http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso
DAKINS je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DAKINS na korisnoj poruci:
Kojic_M (22.6.2012)
Stara 22.6.2012, 12:34   #1238
Kojic_M
Starosedelac

Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka

A dokle ce to biti besplatno?
Kojic_M je offline  
Stara 22.6.2012, 13:24   #1239
I like games
Veteran

Član od: 25.3.2010.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka

Dok ne izadje zvanicna verzija koja se placa.
I like games je offline  
Stara 22.6.2012, 15:52   #1240
DAKINS
Starosedelac

Citat:
kojicm kaže: Pregled poruke
A dokle ce to biti besplatno?
Windows 8 Release Preview ima aktivaciju do sredine 2013 god..ovo nije konačna verzija to je RC verzija kako se ranije zvalo
DAKINS je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! Nastaaki98 Operativni sistemi 4 9.7.2012 14:05
Windows 7 BETA Mr.Eco Operativni sistemi 2277 20.2.2010 8:58
Windows 8 saleSK Operativni sistemi 37 19.8.2009 11:40
Windows services se ne pokreću 4th Dimension Operativni sistemi 4 15.3.2008 14:07

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:31.